midiaudio logo

2009-05-02, Šeštadienis, Vilnius] SOUNDARCADE ir MOUNTAINSIDE@Musė

frank (IP Logged)
April 27, 2009 12:34PM

Gegužės 2 d. 21 val. jėgas suvienys Kauno rokeriai MOUNTAINSIDE (rock/alternative/metal) ir gerai lietuvių publikai pažįstama latvių psichodelinio progresyvaus eksperimentinio roko grupė SOUNDARCADE (psychedelic/progressive/experimental, Latvija). Gerą koncerto atmosferą garantuoja tai, kad kolektyvus sieja bičiuliški santykiai ir jie jau ne kartą drauge yra groję Lietuvoje ir Latvijoje.

Šeštus metus skaičiuojantys „Soundarcade“ sausio pabaigoje Vilniuje pristatė savo antrąjį albumą „Daughters of Molestia“. Šis studijinis darbas, įkvėptas Šv. Augustino bei Martino Heidegerio molestijų koncepcijos. Kolektyvo dainos – tamsios istorijos, pasakoja apie keliones, kuomet yra lengviau eiti jau pramintais takais ar suręstais tiltais, negu rasti savo kelią. Koncertuose vaikinai mistinę atmosferą sukuria ne tik tamsiomis melodijomis, bet ir psichodelinėmis vaizdo projekcijomis.

Jau dvylika metų gyvuojantis kauniečių kolektyvas „Mountainside“, nuo pastaraisiais metais dažniau koncertuose skambėjusio melodingo roko pasuko naujais muzikiniais keliais. Ne kartą geriausios roko grupės kategorijoje alternatyvinės muzikos apdovanojimuose nominuoti vaikinai, po antrojo albumo „All About Time“ pristatymo atsidėjo naujai kūrybai, tačiau pernai spėjo suorganizavo net tris renginius – „Rocking Kaunas'08“, „MountainRock'4,5“ ir jubiliejinį penktąjį festivalį „MountainRock'vol.5“, trukusį dvi dienas. Naująją grupės kūrybą sunkiai beatpažįsta tie, kas negirdėjo „Mountainside“ ilgesnį laiką. Eksperimentai naujiems kūriniams suteikė daugiau įvairovės, tamsesnių atspalvių ir įdomesnio skambesio.

http://www.myspace.com/soundarcade
http://www.myspace.com/kaunorokeriai

Bilietas 15 Lt
Sorry, only registered users may post in this forum.