midiaudio logo

Britų bliuzas - IAN SIEGAL [Antradienis, 1. rugsėjo 2009] Palanga @ "Ramybė"

adp (IP Logged)
August 25, 2009 12:52PM

Britų bliuzas - IAN SIEGAL
Antradienis, 1. rugsėjo 2009
Bilietus platina bilietai.lt



Ian Siegal gimė 1971 metais Anglijos pietuose. Vaikystėje klausė Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Chuck Berry muzikos ir tai lėmė meilę bliuzui ir įvairioms jo atmainoms, bet tik paklausęs didžiojo Little Richard įrašų jis tvirtai nusprendė tapti muzikantu ir groti bliuzą. Muddy Waters‘ą jis iki šiol vadina Bliuzo Dievu.

Apie jį sakoma: jei Ian Siegal būtų pasirodęs šešiasdešimtaisiais, tai šiandien jis būtų tarp tokių pripažintų atlikėjų kaip Van Morrison, Joe Cocker ir Eric Clapton. O jis, septyniasdešimtųjų vaikas, nebaigęs meno koledžo, aštuoniasdešimtųjų pabaigoje tapo gatvės muzikantu Vokietijoje. Iš Berlyno gatvių patraukė groti į Nottingham klubus, po to į Londoną, o dar vėliau pateko ir į didžiąsias Europos scenas.

Jis dalyvavo dviejų vienas po kito sekančių The Rolling Stones bosisto Bill Wyman ir jo grupės The Rhythm Kings turų (2003 ir 2004) po Europą koncertų atidarymuose ir čia jį pastebėjo platesnė Anglijos ir Europos auditorija (Olandija, Belgija, Austrija ir Vengrija).

Po šių turų 2005 metais Ian Siegal kartu su Muddy Waters sūnumi Big Bill Morganfield vyksta į bendrą turą po Jungtinę Karalystę, o 2006 metais tokį patį turą pakartoja. 2005 metais grojo Šiaurės Jūros džiazo festivalyje (North Sea Jazz Festival) šalia tokių atlikėjų kaip Robert Cray ir Solomon Burke.

2005 metais buvo soul, bliuzo ir džiazo geriausių atlikėjų sąrašo viršuje Olandijoje, 2006 jam buvo debiuto metai JAV – pasirodymai didžiausiuose klubuose ir garsiausiuose muzikos festivaliuose vakarų pakrantėje.

Jis vienas iš dviejų gyvų britų menininkų, gaunantis aukščiausią įvertinimą Bliuzo Penguin sąrašuose. Nesvarbu ar jis groja su savo grupe ar sėdi ant taburetės su savo sena gitara – Siegal gyvas atlikimas yra užburiantis.

Čia galite paklausyti:

Ian Siegal – The Dust:
http://www.nugenerecords.com/catalogue.php?page=listen&id=NUG803

Ian Siegal – Swagger:
http://www.nugenerecords.com/catalogue.php?page=listen&id=NUG704

Ian Siegal - A Bigger Plate of Meat & Potatoes:
http://www.nugenerecords.com/catalogue.php?page=listen&id=NUG605

Ian Siegal - Meat & Potatoes:
http://www.nugenerecords.com/catalogue.php?page=listen&id=NUG502

Organizatorius GEROS MUZIKOS KLUBAS


Bilietus galima įsigyti per bilietai.lt bilietų platinimo sistemą arba viloje "Ramybė" (Vytauto g. 54, Palanga).

Kaina 50 Lt

skype: adpalanga
Sorry, only registered users may post in this forum.