midiaudio logo

„Rainbow“ veteranus šildys „Piligrimas"

liunas (IP Logged)
October 05, 2009 03:36PM

Jau šį penktadienį, spalio 9 d. Lietuvoje koncertuos sunkiojo roko veteranai – grupė „Rainbow“ su jos įkūrėjo Ritchie Blackmoro sūnumi Jurgenu Blackmoru.
http://www.bilietai.lt/event-photo/3423.bmp
Projekto „Over The Rainbow“ koncertas – tikra atgaiva tokios muzikos fanams. Ir ne tik jiems! Tai taip pat puiki proga gausiai publikai scenoje pasirodyti ir Lietuvos sunkiojo roko dinozaurams – grupei “Piligrimas”, kurią užsienio atlikėjų vadyba pasirinko iš kelių jai pasiūlytų variantų.
http://i293.photobucket.com/albums/mm49/liunas/Piligrimas_foto02_mid2.jpg
Grupė „Piligrimas“ pradėjo formuotis 1981 metais. Jie – Kauno roko klubo pionieriai, koncertavę su grupėmis „Kardiofonas“, „Horoskopas“, „Tigro metai“. Tuo metu „Piligrime“ grojo Raimundas Rakickas (gitara), Viktoras Beriozovas (gitara), Augenijus Simonis (vokalas) ir Algis (būgnai). 1983 metais keitėsi vokalistas ir būgnininkas: į grupę atėjo Vidas ir Egidijus. Tokia sudėtimi grupė koncertavo įvairiuose renginiuose bei festivaliuose: „Jaunimo muzikos festivalis“ 1983 ir 1985 metais, „Lituanica-87“, „Sidabrinis seifas“ ir kituose. Tačiau 1989 metais grupės veikla nutrūko.

Po ilgos pertraukos 2006 metais senieji grupės nariai Raimundas, Virgis, Vidas, Egidijus ir Linas vėl nusprendė pradėti muzikinę veiklą, sudalyvaudami alternatyvios muzikos festivalyje „Antipops 2005“. 2007 metais grupės sudėtis dar kartą keitėsi: ją paliko grupės įkūrėjas ir siela, gitaristas Raimundas Rakickas, kiek vėliau ir bosistas Linas Laukaitis. Į grupę kviečiami nauji muzikantai – du Ričardai: gitaristas Ričardas (ex-„Fax“) ir bosistas Ričardas (ex-„Kontaktai“, „Old Cellar Big Band“, Egidijaus Sipavičiaus grupė). Tuo grupės sudėties kaita dar nepasibaigė, nes vėliau į kolektyvą puikiai įsiliejo naujas solo gitaristas Povilas Banys. Tačiau ir jis vėliau paliko kolektyvą, užleisdamas vietą jaunam ir perspektyviam Aleksejui Lebedevui („MetalBlade“, ex-„Xess“). Šiuo metu grupė dalyvauja įvairiuose festivaliuose, rengia autorinius vakarus bei ruošia pirmuosius studijinius įrašus leidybai.

Metų roko sugrįžimo – taip vadina kritikai šį projektą – grupės „Over The Rainbow“ koncertas įvyks Vilniuje, „Forum palace“, klube „balsas.lt“ spalio 9 d. 19 val. Koncertų organizatorių džiaugsmui sparčiai tirpstančius bilietus į šį renginį dar galima įsigyti visose „Bilietai LT“ kasose ir internetu:
www.bilietai.lt/lt/event/3423.

Daugiau apie šį renginį galima rasti organizatorių – agentūros RELAX Live! – interneto svetainėje: www.relaxlive.lt.


PS: Informaciją leidžiama skelbti viešai – dėkojame už tai.

Daugiau informacijos:
Artūras Mirončikas
Agentūros RELAX Live! vadovas
+370-698-49588
promo@rc.lt
www.relaxlive.lt
Re: „Rainbow“ veteranus šildys „Piligrimas"
marukqs (IP Logged)
October 05, 2009 04:12PM

Hehe. Žanro klasika.

Ta proga prisiminiau anekdotą:

Išeina konferansjė ir sako
- Dabar išeis berniukas ir aps*sios pirmas eiles. Sėdintys galinėse eilėse pamatys vaivorykštę. Ir taip - GRUPĖ RAINBOW!!!
Re: „Rainbow“ veteranus šildys „Piligrimas"
jumbo (IP Logged)
October 10, 2009 12:39PM

Na kaip dejo tai dejo Rainbowcai :)
Re: „Rainbow“ veteranus šildys „Piligrimas"
liunas (IP Logged)
October 10, 2009 07:20PM

http://www.fotogriausmas.lt/?page_id=805&g2_itemId=138524
Re: „Rainbow“ veteranus šildys „Piligrimas"
Awa (IP Logged)
October 11, 2009 01:27AM

Liuks koncertas. Tik galejo nors del vaizdo Blackmor'as Junior ant Marshalu po viena lempute ijungti. To Liunas - dekui uz nuoroda i nuotraukas.:)-D
Re: „Rainbow“ veteranus šildys „Piligrimas"
jumbo (IP Logged)
October 11, 2009 03:01AM

kai jie isejo autografu dalint, isidrasinau pas Jurgena paklaust koki ten strata naudojo:) Pasake kad gavo dovanu is Maskvos... custom shopas specialiai jam. Sakau: "Sounds perfect, use it more", atsake: "Yeah, thank you very much" :D
Turneris - molodec! dievas. Traukiau kartu visas dainas mintinai, kol nebeprasnekejau :)



Edited 1 time(s). Last edit at 10/11/2009 03:02AM by jumbo.
Re: „Rainbow“ veteranus šildys „Piligrimas"
Metal Gods (IP Logged)
October 11, 2009 07:39PM

Gaila, kad tik viena gabala pavare su stratu.

Fainai, kad nepasididziaves nulipo nuo scenos pasifotkint :)

_____________________________________________________
https://www.facebook.com/Giedre.Vokietyte.X.faktorius
https://www.facebook.com/emsusband
Sorry, only registered users may post in this forum.