midiaudio logo

[2010-01-15,Penktadienis Kaunas KATEDRA & Co. @ NAUTILUS ]

LuckyLuke (IP Logged)
January 08, 2010 12:30AM

Sausio 15d. 20 val. naujo klubo „Nautilus“ sienas sudrebins Lietuvos roko scenos senbuviai – grupė „Katedra“. Jau senokai Kaune negrojęs kolektyvas šiemet švenčia jau 24-ąjį savo gimtadienį, kurį paminėti kviečia ir visus savo gerbėjus.

Gimtadienis neapsieis be staigmenų – vakaro svečių: „Flame in the Dark“ ir „Soul Stealer“.

Sunkiojo roko grupė „Katedra“ nuo savo susikūrimo 1986 m. daug koncertavo Lietuvos ir užsienio scenose – Latvijos, Estijos, Lenkijos, Suomijos, Rusijos festivaliuose. Nors „Katedra“ yra vienas ilgiausiai gyvuojančių kolektyvų lietuviškoje muzikos padangėje, tačiau išleido vos keturis albumus – muzikantai labiau linkę savo kūryba su gerbėjais dalintis betarpiškai, koncertų metu. Paskutinysis grupės įrašas Ugnikalnis pasirodė 2008 metais.

Jaunas kauniečių kolektyvas „Flame in the Dark“ susikūrė visai nesenai, bet jau spėjo sugroti keletą koncertų ir pelnyti publikos simpatijas. Nors ketvertas vaikinų ir jauni, tačiau profesionaliai atlieka savo kūrybos dainas bei koverius ir turi savitą muzikinį braižą.

Laukiamiausi vakaro svečiai, jau ilgą laiką negroję Kaune – grupė „Soul Stealer“. Vaikinai šiuo metu dirbo prie savo naujojo albumo, tad „Nautilus“ sienas drebins ne tik senesnėmis dainomis, bet ir naujausia kūryba.

Tradicinio sunkiojo metalo grupė susikūrė 2003 metų rugpjūčio mėnesį, pagrindinio „Soul Stealer“ muzikos autoriaus ir idėjų generatoriaus, gitaristo Enriko Slavinskio ir, gerai iš įvairių muzikinių projektų pažįstamo, vokalisto Jeronimo Miliaus iniciatyva. Nuo savo susikūrimo pradžios „Soul Stealer“ (tuometiniai „Soul brothers“) sugrojo daugelyje Lietuvos sunkesnės muzikos festivalių. 2005 metais konkurse „Brodvėjus Star 2005“ užėmė antrąją prizinę vietą, o 2006 metais konkurse „EuroRock 2006“ užėmė trečiąją vietą. Tai atvėrė kolektyvui kelius į festivalį „Fiesta Borealis“ Lenkijoje.

Metus pratylėję, 2008 m. pradžioje „Soul Stealer“ sugrįžo su nauju pavadinimu, sutartimi su leidykla „Ledo Takas“ ir netrukus pasirodžiusiu debiutiniu albumu, pavadintu grupės vardu. Praeitais metais vaikinams teko garbė groti vienoje scenoje su legendine rusų sunkiojo metalo grupe „Aria“.

Trys muzikantų kartos – „Flame in the Dark“, „Soul Stealer“ ir „Katedra“ – energingos muzikos salvėmis išjudins visus, susirinkusius sausio 15 d. klube „Nautilus“ (Savanorių pr. 124, Kaunas).

parengė - K.Valickaitė



Edited 2 time(s). Last edit at 01/08/2010 12:33AM by LuckyLuke.
Sorry, only registered users may post in this forum.