midiaudio logo

[2010-11-13, Šeštadienis, Vilnius] GR. SIELA @ "New York"

[kustas] (IP Logged)
November 05, 2010 11:14AM

[url=http://whatson.delfi.lt/news/entertainment/music/siela-kita-savaite-sves-savo-dvidesimtmeti.d?id=38214145]Čia patogiau skaityti :)[/url]

Roko grupė „Siela“ ateinantį šeštadienį, lapkričio 13 dieną, pakvies švęsti savo dvidešimtmetį ir surengs proginį koncertą Vilniaus klube „New York“. Kitą savaitę grupė išleis ir šiai progai skirtą kompaktinę plokštelę, pavadintą „XX“.

Šiame albume „Sielos“ dainos suskambės netikėtai – kai kur aštriau, kai kur švelniai, bet visur įdomiai, nes grupės kūrinius atliks jai prijaučiantys įvairūs muzikantai: Andrius Mamontovas, Alina Orlova, Nojus, „Lemon Joy“, „Mano juodoji sesuo“, „Flamingo“, „Thundertale“ ir kiti atlikėjai.

Pasak „Sielos“ lyderio Aurelijaus Sirgedo, muzikantai jubiliejaus proga norėjo įdomesnio albumo, o ne geriausių dainų rinkinio. „Tai pavyko padaryti, nes prisijungė įvairios grupės, su kuriomis mus yra suvedę keliai. Jaučiamės labai pakiliai ir kviečiame gerbėjus į proginį koncertą“, – sakė Aurelijus Sirgedas. Pasak jo, dalis albume dalyvaujančių atlikėjų pasirodys ir jubiliejiniame koncerte.

Radijo stotis netrukus pasieks naujai pačios „Sielos“ perdainuotas vienas didžiausių jų hitų – „Rudenio Dievas“, skambantis grupės dvidešimtmečio albume „XX“. Simboliška tai, kad ši daina originaliai buvo įrašyta pirmąjame grupės albume „Vėjas nešantis naktį“, pasirodžiusiame dar 1990 metais.

Su nauju albumu „Siela“ sugrįžta po dvejų metų. Ankstesnis grupės albumas „Euforija“ buvo išleistas 2008 metais taip pat lapkričio tryliktą ir muzikos gerbėjams padovanojo hitus „Euforija“, „Isterija“, „Norėsi tu“, „Mus palieka angelai“. Iš šio albumo naujame grupės albume nuskambės kūrinys „Štormai“, kurį įrašė roko grupė IR.

Lietuvos gotikinio roko pioniere vadinama grupė „Siela“ susikūrė 1990 metais, per savo karjerą išleido 10 albumų, koncertavo Vokietijoje, Belgijoje, Olandijoje, Lenkijoje ir Latvijoje. Per savo karjerą grupė iš viso surengė apie 500 koncertų, tačiau vienas svarbiausių grupės pasirodymų dar artėja – jubiliejinis dvidešimtmečio koncertas, lapkričio 13 dieną Vilniuje.
____________________

Any Ideas are Welcome
Sorry, only registered users may post in this forum.