midiaudio logo

[2010-12-10, penktadienis, Kaunas] Jaras Ramunas & band + More; @ Insait

arma (IP Logged)
December 06, 2010 11:19AM

Gruodžio 10 d., 20 val. minėdami Nobelio dieną kviečiame į talentingų Kauno kūrėjų vakarą.
Ant Insait‘o scenos pirmą kart lips R. Jaras ir grupė bei debiutuos naujas reiškinys Kauno eksperimentinės muzikos padangėje More - tai dark ambient projektas iš Viktoro (Cto gram).

Jaras Ramunas & band
pristato naują koncertinį CD „2001: A Cosmic Odyssey“, kuriame - rocko, eksperimentinės ir kaholistinės muzika. Šis leidinys yra dešimties valandų koncerto, įvykusio 2001 metų pavasarį, santrauka. Koncerte grojo daugiau nei 12 muzikantų. Koncertas buvo skirtas „2001: A Space Odyssey” filmui. Daugiau apie 2001 m. koncertą – žemiau.

CD trukmė ~ 53 min, yra papildomi mp3 failai. Šviežiai išleido kompanija „Naujasis Tėvelis Rec.“

Apie 2001 m. koncertą: trukmė – 10 val. Pirmiausiai vyko fragmentų iš S.Kubriko filmo peržiūra, po to - kino kritiko Gedimino Jankausko paskaita. R. Jaro komentarai apie renginį: "Metai, apie kuriuos rašė A.Clarke‘as, atėjo. Ir rado mus prie šiukšlių konteinerių, prie tų pačių nudrengtų kalašnikovų, įsmigusius galvomis į žemę, nepakilusius nuo žemės, nežiūrinčius į dangų. Niekas nenuskriejo Saturno link. Niekas nepasiekė netgi Marso. Kosminė stotis "Mir" nukrito į vandenyną. Negaliu patikėti, kad niekas nesvajoja būti kosmonautu". „Kauno diena“ rašė: „[koncerte] pynėsi klasika, avangardas, meditatyvinė, naujojo amžiaus muzika, laisvasis džiazas, sunkusis rokas. Pats R.Jaras su kitais dalyviais atliko tris "2001 kosminės odisėjos" dainas fleitai, smuikui, violončelei ir moteriškų vokalų duetui. Buvo įspėta, kad dėl kriminogeninės padėties studija bus užrakinta po 22 valandos. Žmonės, panorę pasilikti tiek, kiek yra jėgų, buvo kviečiami atsinešti miegmaišius. Kelios dešimtys taip ir padarė.“ Klausytojas Saulius rašė: „labai dinamiškas grojimas, kintantis ("per instrumentus...") <...> visokios muzikos pilna; neišskiriate kažkokio stiliaus... neapsiribojate...) žmonės buvo puikūs --- draugiški.... nors nešnekėjau su jais, atmosfera leido būti labai maloniai, netgi autonomiškai (vienumoje) su muzika ir kt...“

Dėmesio roko mėgėjams: koncertas bus kaholistinio ir eksperimentinio stiliaus, neverta gaišti laiko.
Daugiau info – www.jaras.info

Be to, JEI GROJI, MĖGSTI IMPROVIZUOTI/EXPERIMENTUOTI – PRISIJUNK PRIE DALYVIŲ! JEI NETURI TAM INSTRUMENTŲ/ĮRANGOS – DUOSIM!

Savanorių pr. 66, Kaunas
Rekomenduojama auka 5 lt.
www.insait.lt
Sorry, only registered users may post in this forum.