midiaudio logo

[2011.02.17] ProgRockDay@Tamsta club feat. SAULĖS LAIKRODIS, INSOMNIA VERA, STIFFER

Kandizijauskis (IP Logged)
February 07, 2011 10:46PM

“Tamsta” (Subačiaus 11a, Vilnius) vasario 17 dieną (ketvirtadienis). Ten nuo 21 valandos trys lietuviški kolektyvai: SAULĖS LAIKRODIS, INSOMNIA VERA ir STIFFER. Bilieto kaina 10 lt.

SAULĖS LAIKRODIS.
Grupę įkūrė Gintautas Rakauskas ir Giedrius Kubilius 1976 m. įstoję į VISI (Vilniaus inžinerinį statybos institutą, šiuo metu – Vilniaus Gedimino Technikos Universitetas ). Pradžioje buvo pasivadinta “VISI rok grupe”, nuo 1980 m. rudens pervadinta į SAULĖS LAIKRODIS
1981-1984 metais SAULĖS LAIKRODIS buvo vienintele Valstybinės filharmonijos roko grupe. Muzikos stilius – nuo artroko iki profesionalių kompozitorių A. Rekašiaus, O. Balakausko ir B. Kutavičiaus kūrinių.
1984 m. buvo paruošta vientisa dviejų dalių kompozicija, po kurios perklausos grupė buvo apkaltinta nihilizmu ir pesimizmu. Palangoje planuotas didelis koncertas, nors visi bilietai buvo parduoti, buvo uždraustas “dėl techninių kliūčių. SAULĖS LAIKRODIS buvo pašalintas iš Filharmonijos, netrukus po to grupė iširo.
2010 m. rudenį, atsikūręs SAULĖS LAIKRODIS sudėtyje: Gintautas Rakauskas (bg, g, voc), Giedrius Kubilius (g), Vaclovas Augustinas (keys, bg, voc), Robertas Vilčinskas (dr) – grojo VGTU absolventų kongrese Vilniaus Siemens arenoje. Koncertas buvo skirtas pagerbti pagerbti mirusio grupės nario klavišininko Roberto Griškevičiaus atminimą

INSOMNIA VERA.
Klasikinio bei šiuolaikinio progresyvaus roko muzikos sintezė, grupės repertuaras apima platų žanrų spektrą nuo melodingų dainų iki avangardinių improvizacijų. Grupės istorija prasidėjo 2008 m. pabaigoje, kai būsimieji “insomniečiai” sėkmingai sudalyvavo projekte Richard Wright atminti. Grupėje groja tiek jauni, tiek patyrę ir jau žinomi Lietuvos roko scenos muzikantai. Jau nuo pirmų savo gyvavimo metų grupė iš karto pelnė klausytojų pripažinimą, buvo išrinkta tarp 40 perspektyviausių Lietuvos grupių Sharkeen.lt Naujosios muzikos žurnalo, pateko į radijo “Lietus” eterį, dalyvavo įvairiuose konkursuose ir festivaliuose, tarp kurių labiausiai paminėtini “Tamsta Muzika 2010″, “Garažas”, “Opus3 terasa”.

STIFFER.
Nors grupė nauja, tačiau jos nariai aktyviai muzikuoja arti dešimtmečio. STIFFER debiutas buvo“Tamsta Muzika 2010” festivalyje, taip pat grupė nugalėjo “Negaliu Negroti 2010” konkurse Vilniuje. Grupė sėkmingai buria aplink save nemažą gerbėjų ratą koncertuodami po sostinės klubus. STIFFER muziką galima apibūdinti kaip energingą ir nuotaikingą, sunkaus jaunatviško roko dozę.
Sorry, only registered users may post in this forum.