midiaudio logo

[2011-10-08, Šeštadienis, Klaipėda] "HATI ir Mecha/Orga" KKKC Parodų rūmuose

d.n.s. (IP Logged)
October 04, 2011 09:53PM

Spalio 8 d. (šeštadienis) 18 val. KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) vyks antrasis šių metų elektroninės muzikos koncerto ciklo „Garsų galerija“ susitikimas. Pasirodys audiovizualinis projektas iš Lenkijos „HATI“ ir garso menininko iš Graikijos Yiorgis Sakellariou projektas „Mecha/Orga“.

HATI – tai audiovizualinis projektas, kuriamas pasitelkiant tokius etninius instrumentus kaip gongai, būgnai, varpeliai, mediniai trimitai ar dūdos, taip pat rankų darbo prietaisus
bei rastus objektus. HATI kuria sąsają tarp improvizacijos ir ritualo, meditacijos.

Kolektyvą 2001 metais sukūrė Rafal Iwanski ir Dariusz Wojtas. Nuo 2003 m. HATI aktyviai
koncertavo didžiojoje dalyje Europos valstybių ir JAV. 2006 ir 2011 metais HATI nariai surengė ir grojo trijuose koncertiniuose turuose kartu su Z'EV, vienu iš industrinės muzikos, kaip kultūrinio judėjimo, įkūrėjų. HATI albumai sulaukia daug teigiamų atsiliepimų spaudoje. Dažnai išskiriami projekto neįprasti, magiški garsai ir muzikos galia. Nuo 2007 metų HATI pasirodo Rafal Iwanski ir Rafal Kolacki duetas, prie kurio kartais prisijungia ir kiti atlikėjai, tokie kaip John Zorn, Z'EV, PAS. Rafal Iwanski ir Rafal Kolacki taip pat yra CoCArt festivalio Torūnėje organizatoriai.

HATI taip pat pasirodys spalio 7 d. „Tarp“ festivalyje, Lofte, Vilniuje, ir spalio 9 d. Homo Ludens festivalyje, Jonavos Kultūros centre.
http://www.myspace.com/hatitah

Mecha/Orga – tai graikų garso menininko Yiorgis Sakellariou projektas. Y. Sakellariou studijavo Viduržemio jūros klasikinę ir etno muziką. Savo muzikos kalbą sukūrė per praėjusį dešimtmetį. Nuo tada aktyviai dirba: leidžia albumus, kuria filmus trumpametražiams filmams, spektakliams, veda kūrybinius užsiėmimus ir koncertuoja aplink Žemės rutulį.

Jis manipuliuoja aplinkos garsais. Garsų paletė apima visą: nuo geležinkelio bėgių vibracijos iki šaldytuvų statikos, nuo krioklių šniokštimo iki vamzdžių dūzgesio. Yiorgis Sakellariou visad groja visiškoje tamsoje, taip klausytojas įsitraukia į procesą ir pasineria į garsą.

Yiorgis Sakellariou yra Atėnų šiuolaikinės muzikos mokslo centro, Helėnų elektroakustinės muzikos kompozitorių asociacijos narys. 2004 m. menininkas įkūrė leidybinę kompaniją „Echomusic”. Yiorgis Sakellariou šiuo metu gyvena ir kuria Klaipėdoje.
http://www.mecha-orga.com

Koncerto bilieto kaina 4 Lt

Daugiau informacijos:

Skaistė Kazarauskaitė
8 600 39972; 8 46 313 691



Edited 1 time(s). Last edit at 10/04/2011 09:54PM by d.n.s..
Sorry, only registered users may post in this forum.