midiaudio logo

[2012-04-21 Šeštadienis, Kaunas] Lieuvos lūpinių armonikėlių festivalis II. @ PuntoJazz

jumbo (IP Logged)
April 15, 2012 07:46PM

[img]http://www.15min.lt/images/photos/616307/big/rimantas-balciunas-4f894e94c0e2c.jpg[/img]
Balandžio 21 d., 18 val. Kauno klube „Punto Jazz“ antrasis Lietuvos lūpinių armonikėlių festivalis, kurį organizuoja šio instrumento entuziastai kaunietis Rimantas Balčiūnas ir klaipėdietis Kęstutis Švitra. Norintys jame pasirodyti mėgėjai ir profesionalūs muzikantai, turėtų skambinti telefonu (8 688) 920 29.
„Lūpinė armonikėlė yra ypatingo skambesio muzikos instrumentas. Daugelis ją esame matę ir girdėję grojant filmuose apie kaubojus; ji yra neatskiriama bliuzo dalis, o taip pat ji yra dažnai sutinkama ir popmuzikoje. Gal tik nedaugelis žmonių žino, kad armonikėle galima groti klasikinę muziką ir džiazą“, – pasakoja muzikantai.

Lietuvoje tai dar nėra labai populiarus instrumentas. Pas mus yra vos keletas muzikantų, profesionaliai grojančių armonikėlėmis.Taip pat nėra ir kvalifikuotų pedagogų, kurie galėtų pamokyti pradedančius muzikantus, todėl pavieniai entuziastai mokosi patys iš klausos, ar ieško patarimų internete, kur informacijos tikrai yra gausu, ir galima pasiklysti toje gausoje. Beje, ta informacija dažniausiai yra pateikiama anglų kalba.
„Mūsų tikslas yra padėti, patarti pradedantiesiems muzikantams nuo ko pradėti, spręsti iškylančias problemas, dalintis patirtimi, patarimais ir naujienomis. Ši svetainė bus nuolat atnaujinama ir papildoma pamokėlėmis, čia bus įdedamos žinomų melodijų natos, TAB'ai armonikėlei, kurias bus galima groti su mp3 akompanimentu“, – skelbiama šiam instrumentui skirtame tinklalapyje Armonikele.lt
Kaunietis R.Balčiūnas lūpine armonikėle pradėjo groti dar būdamas darželinukas. Muzikantas sakė pirmą kartą viešai šiuo instrumentu grojęs mokykloje. „Grojau populiarųjį kūrinėlį „Bitute, pilkoji“. Atsimenu, kad labai švietė šviesos ir visi plojo“, – sakė lūpinės armonikėlės meistras, kurio sūnus Giedrius, prisistatantis sceniniu pseudonimu Mr.Jumbo, taip pat muzikantas – groja gitara.
Pirmasis lūpinių armonikėlių renginys įvyko praėjusių metų kovo 19 d. Aleksoto seniūnijos salėje.


Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/kultura/renginiai/kaune-vyks-antrasis-lietuvos-lupiniu-armonikeliu-festivalis-29-211049#ixzz1s80ltjtf
Sorry, only registered users may post in this forum.