midiaudio logo

Dėl Įrašo medžiagos formos pateikiamos Suvedimui

morgendufas (IP Logged)
June 21, 2012 01:03PM

Sveiki,

Su grupe (2x el.gitaros, 1x bass, 1x drums, FX, klavišas, 1x vokalas, backai) galvojam įrašyti keletą dainų, tad Turiu keletą klausimų muzikinių kūrinių suvedinėtojams:

1. Kokia forma turi būti pateikiamas muzikinis kūrinys jo sessionas suvedimui? t.y. turi įtakos kokia programa yra įrašyti visi takeliai Cubase, ProTools, ABleton? Nebus suvedinėtojui problemos atsidaryti sessioną su kita programa nei įrašytas kūrinys?
2. turbūt nereikia klausti, kad demo įrašas suvedinėjamo kūrinio yra privalumas?
3. ar yra dar kažkokių esminių dalykų kuriuos privalu pateikti suvedimą darančiam asmeniui, na pvz grubiai kūrinio dinamiką, instrumenų paningą, reverbus sudėlioti, kad maždaug būtų aišku ko norima?...

Jei dar turite kažkokių pastabų - rašykit...
Re: Dėl Įrašo medžiagos formos pateikiamos Suvedimui
djlawris (IP Logged)
June 23, 2012 06:51PM

Well,
Su kokia programa įrašinėsi nėra taip svarbu, gerai kai visi failai yra nuo kūrinio pradžios iki pabaigos, tada nereikia mixingo inžinieriui ieškoti kur įkišti tam tikrą instrumentą laiko prasme. Taip pat svarbu, kad įrašytų failų sample rate/bit rate būtų "tinkamas".
Dėl 2-3. Mixingo inžinieriui, geriausia pateikti taip vadinamą rough mix. Jame turėtų būti sūdėta +/- visi efektai, erdvės ir panašūs dalykai. Turint tokį mixą, lengviau įsivaizduoti ko klientas nori :)
Re: Dėl Įrašo medžiagos formos pateikiamos Suvedimui
ramil (IP Logged)
June 24, 2012 12:35AM

1. Jei suvedimas bus atliekamas ne toje pacioje programoje kur irasytas, geriausias variantas butu nuimti visus efektus ir palikt faderius bei pan ties defaulto pozicija ir isexportuoti wav takeliais. Kiekvienas skirtinga rezoliucija dirba, bet rekomenduociau isexportuot wav takelius tokia rezoliucija kokia projektas buvo irasytas t.y jeigu irasinejimo sesija buvo 24bit 41khz tuomet tokiu formatu ir exportuot. Mono takelius exportuot mono o stereo jei yra kas irasyneta exportuot stereo.

Pageidautina jog kiekvienas takelis turetu pavadinima nurodanti instrumenta ar panasiai.

Jei programa, kurioje buvo irasinejama palaiko OMF formata tada viska geriausia butu exportuot i OMF (tik reikia pasitiktrint ar suvedinetojo programa irgi palaiko OMF).

Jei tarkim irasineta buvo cubase ir buvo suvedinejama cubase gerai butu tiesiog visa sesijos folderi pasiust su cubase projektu :)

Kaip minejo visi wavai turetu buti isexportuoti nuo kurinio pradzios iki pabaigos. Tarkim gitaros solo prasideda kurinio viduri tad palieki gitaros takeli solo ir exportuoji wavu nuo kurinio pradzios kur dar solo gitaros net nera. Taip isexportavus kiekviena takeli ir juos sudejus tuo paciu metu groti viskas gros laike.

2. Demo irasas arba demo bando suvedimo vizija privalumas.

3. Padeda kada pateikia 'reference' irasu mazdaug irasus i kuriuos grupe bando orientuotis. Arba tarkim nori tokio ir tokio efekto ant vokalo ar kad panasiai skambetu ir pateiki irasa kur norimas vokalo efektas yra.

Kiekvienam savaip, bet geriausiai buna kada visiskai be jokiu efektu takelius padeduodi, graziai suvadindamas ir neclipindamas. :)
Re: Dėl Įrašo medžiagos formos pateikiamos Suvedimui
morgendufas (IP Logged)
June 27, 2012 11:38AM

Ačiū už patrimus, šiek tiek viskas jau aiškiau darosi...
Re: Dėl Įrašo medžiagos formos pateikiamos Suvedimui
morgendufas (IP Logged)
July 04, 2012 08:49AM

Dar iškilo vienas klausimas:
Instrumentus, na pvz. gitarą įrašinėti iškarto su efektais ( reverb, delay), ar geriau juos vėliau uždėti ant įrašyto takelio su softu (pluginais)?
Re: Dėl Įrašo medžiagos formos pateikiamos Suvedimui
[kustas] (IP Logged)
July 04, 2012 09:34AM

Taisykliu nera, bet siaip jau geriau rasyk be efektu; visada galima uzdet efektu, o vat nuimt nuo jau irasyto tako su efektais...
__________________

Any Ideas are Welcome
Re: Dėl Įrašo medžiagos formos pateikiamos Suvedimui
Rimtautas (IP Logged)
September 01, 2012 02:32PM

Dažnai muzkantai savo studijoj/namie neturi gerų salygų kokybiškai įsirašyti gitarų skambesio (nepakankamai geri gitariniai stiprintuvai, mikrofonai, patalpų akustika). Taigi dažnai siūlau gitaristamns surašyti švarų garsą per liniją. Vėliau darant suvedimą padarau "reampingą" per norimą gitarinį stiprintuvą ir stengiantis pasiekti skambesį, kuris skaniai suliptų į miksą.

http://www.muzlab.lt



Edited 2 time(s). Last edit at 09/01/2012 04:08PM by Rimtautas.
Re: Dėl Įrašo medžiagos formos pateikiamos Suvedimui
ISG (IP Logged)
September 07, 2012 12:44PM

O kur galima paklausyt muzlabo reampinta metalova gitaros skambesi, kuris skaniai sutilpes i mixa? :)
Re: Dėl Įrašo medžiagos formos pateikiamos Suvedimui
Rimtautas (IP Logged)
September 17, 2012 02:25AM

na pavyzdziui: http://soundcloud.com/brosided
Sorry, only registered users may post in this forum.