midiaudio logo

Del vokalui skirtu plaginu

Vilmantas (IP Logged)
February 23, 2005 12:23AM

Sveiki, dazniausiai uz informacija reikia moketi, bet vis delto gal kas gali pasidalinti savo praktika ir patarti kokiais plaginais geriausia apdirbineti vokala, kokius naudoti reverbus, kompresorius ir t.t.
Re: Del vokalui skirtu plaginu
Vytis (IP Logged)
February 23, 2005 01:38PM

Pasiziurek i Voxengo produktus.
http://www.voxengo.com/

Voxengo Voxformer yra kaip tik vokalui skirtas channel-strip tipo plaginas. Tai integruotas kompresorius, EQ, de-esseris, gate'as ir presence-booster'is (tam tikra prasme, enhanceris). Svarbiausia kad jis nebrangus ($60), o rezultatai tikrai puikūs. Pridėti presetai padės tau suprasti veikimo principą. Parsisiųsk demo, pabandyk.

Taip pat gali naudoti visus mano išvardintus efektus jungiamus atskirai. Dėl kompresoriaus ir EQ, mano nuomone - geriausias yra Sonalksis softas. Waves taipogi aukšto lygio plaginai, bet daugumai darbų aš visgi renkuosi Sonalksis.

Dėl reverbų ir kių efektų - patarti labai sunku, nes tai kiekvieno skonio reikalas. Jeigu reikia erdvės - naudok delay, arba reverbą, jeigu nori keistų / stereo efektų - naudok moduliacijos efektus (chorus, flanger, phaser, ring modulator) arba fuzz, distortion,... ką tavo kūrybinės mintys rekomenduoja... :)

Sėkmės.
Re: Del vokalui skirtu plaginu
Vakaris (IP Logged)
February 26, 2005 08:58AM

CIa viskas tai taip, bet paklausiu ir as prie tos pacios temos - kokius pluginus naudojate vokalui koreguoti, kai dainorelis traukia "ne i tona". Ar yra dar kas be ANTARES AUTO TUNE, MELODYNE, STEINBERG VOICE MACHINE? Ar naudojate juos kas nors? Su kokiais harmonaizeriais dirbate?
Re: Del vokalui skirtu plaginu
Vytis (IP Logged)
March 05, 2005 10:04PM

Jeigu dainorėlis traukia "ne į toną", ir tai nėra siekiamas efektas, tai reikia jam skaudžiai įspirti ir uždrausti artintis prie mikrofono. Jeigu tai specialus koncepcinis sumanymas, tai tada nereikia naudoti jokių plaginų. Na o jeigu visgi kokį kartą nuostabiam dainorėliui netyčia užsisvajojus praslydo į šoną kokia nata, tai tada manau kad Melodyne gali labai gražiai tai užmaskuoti. Mano ausys sako, kad Melodyne algoritmas skamba geriau nei Antares AutoTune. Bėda tik tame, kad Melodyne neveikia realiam laike kaip VST efektas, bet off-line retušavimui labai labai fainas daiktas.
Gaila tik kad ir vienas, ir kitas labai daug kainuoja.

Šiaip dar yra Yamaha Pitch Fix, TC Electronic Intonator (va šitas tai kiek teko skaityti yra fantastiškas ir nepralenkiamas, bet tam reikia Powercore kortos) ir dar šis bei tas. Kodėl gi nepabandžius demo versijų? Kiekvienam projektui gali reikėti skirtingų įrankių, taigi gal kažkuris tiks kaip tik tau...

Sėkmės.
Sorry, only registered users may post in this forum.