midiaudio logo

Do diez

Algirdas (IP Logged)
March 12, 2005 02:57PM

Manau, kad šis postas atitiks ProAudio forumo formatą...

Ar yra kam nors tekę gyvai groti Šiauliuose "Pegaso" klube per jų vietinę FBT aparatūrą? Vakar teko... Puikus pavyzdys, kaip galima sudarkyti geros aparatūros skambesį, panaudojant "Audiotono" instaliuotojų neišmanymą (arba nenorą) + netinkamą patalpos akustiką!
1. Iš FBT mix pultelio signalas eina į satelitų paralelinius įėjimus, o tik iš ten į sub`us, t.y. vargšai 12' blyneliai groja visą DJ`jaus kraunamą žemų kiekį.
2. Patalpa idealiai tinka vietoje tiunerio, tik groja ne A (440 Hz) o Cis (69,3Hz, 138,6 Hz ir t.t.) t.y. tose oktavose, kur šalia yra DanceKick nešantis dažnis.

Na, ir katorga vakar buvo groti!!! Prie Cis natos boso partijose net neprisiliečiau, nebuvo reikalo - ir taip puikiai rezonuoja. Tiesa, tas akustinis bardakas ryškiausias scenoje, kur yra mikrofonai, kuriems jau tiek žemo nupjoviau, kad liko kaip telefono rageliai... Užtat visos kitos natos ypač G (98 Hz) miršta vos pasigirdę.

Šiauliečiai, būkit žmonės, nusiųskit pas tą savininką kokį autoritetą, kad jį įtikintų investuoti į akustiką, o ne vien tik į šviesos efektus, plyyyyyyyyyyyz... Juk patiems gali tekti groti. Mane jis vakar matė pirmą kartą ir man nepavyko. Iš akių mačiau, kad čia, mol, tik "Nerija" išsikalinėja, o jo klubas ir aparatūra yra puikūs. Atseit, Žvagulis buvo, irgi dirbo gyvai (cha! minidiskas dabar jau skaitosi gyvai), tai tos kolonėlės "skambėjo taip, kaip dar nėra skambėjusios"! Paskui kalbėjausi su DJ, tai sakė kad tie sub`ai jau 9 kartus degė...

Ech, kada Lietuvoje atsiras toks reiškinys, kaip garso kultūra?
Re: Do diez
paulius (IP Logged)
March 13, 2005 12:31PM

siauliu klube (jeigu ji taip galima pavadinti) "pegasas" tokia savoka kaip kultura is vis nelabai egzistuoja.
Re: Do diez
Dalius (IP Logged)
March 13, 2005 11:13PM

Turbūt lengviau būtų galima suskaičiuoti klubus, kuriuose savoka "kultūra" egsistuoja. O tokie, kuriuose rimčiau pamastyta (ir realizuota) apie garsą - tai ant vienos rankos pirštų jaučiu tilptų:-(

Dalius
Re: Do diez
Kristijonas (IP Logged)
March 15, 2005 08:52PM

Jooo, cia tai faktas!:-)Blieka visur:-)Tipo klubinis garsas.Ash asmenishkai nesu niekur normalaus garso girdejes...nors esu bishki buves shen bei ten...Ir gaila tu dj - kurti visi palieka...O akustine reabilitacija - letas procesas:-)
Re: Do diez
Algirdas (IP Logged)
March 18, 2005 11:05PM

Tai ką darom? Gal kokį švietėjišką darbą pro aplinkui reikėtų pradėti? Nes kai tiesiai savininkui pasakai, tai pamatai, kad esi kaltas, jog į tavo grupės vakarėlį atėjo per mažai žmonių ir kad nesvarbu niekas, kas neturi įtakos kasos pajamų vidurkiui. Deja...
Sorry, only registered users may post in this forum.