midiaudio logo

ausiniu tipai... paaishkinkit profai

inferno (IP Logged)
April 24, 2005 08:24AM

gal galite paaishkinti kuo skiriasi ausines uzhdaro pusiau atrviro ir atviro tipu
?? na ir kur jos panaudojamos:) achiu
Re: ausiniu tipai... paaishkinkit profai
Rami (IP Logged)
April 24, 2005 10:35AM

Uzdaros naudojamos tada, kai nenori, kad mikrofonas gaudytu to, kas grojama ausinese. Dazniausiai uzdaros ausines duodamos muzikantams irasinejant. Uzdaras naudoja ir ivairus didzejai, ir garso operatoriai, kai dirbama triuksmingoje aplinkoje, o reikia gerai girdeti, ka darai.
Atviros ausines naudojamos mixavimui, premasteriui ir kitokiems darbams, kur nebutina, kad niekas negirdetu to, ka klausai. Galima pasirodyti pries draugus.
Pusiau atviros yra lyg ir hibridas. Logiskai mastant, naudoti ju irasinejant vokala nelabai iseis, nes jos isleidzia garsa per kita puse, tik ne taip stipriai kaip atviros. Is bedos jas galima deti muzikantui ant galvos, kai jis irasineja, bet geriau paimti uzdaras. Is tikro as nelabai suprantu, kam reikalingos pusiau atviros, nors pats turiu vienas tokias - audio-technica. Nu jos geriau tinka dirbti tvarkant o nebe irasant muzika. Tai va.
Nesu profas, bet tikiuosi, kad normaliai paaiskinau. Jei ka ne taip pasakiau, tai tuoj pataisys kas nors mane. Iki.
Re: ausiniu tipai... paaishkinkit profai
Vakaris (IP Logged)
April 24, 2005 10:52AM

Jo, man irgi idomu. Zinau, kad ausines monitoriu neatstoja, bet visviena - kokios is ju labiausiai tinka suvedimui/masteringui atlikti? Niekaip negaliu apsispresti kurias reiktu isigyti. Ar verkta pirkti brangias, jei visviena veliau teks pirkti monitorius?..
Re: ausiniu tipai... paaishkinkit profai
inferno (IP Logged)
April 24, 2005 10:55AM

rami achiu ash mazhdaug taip ir pagalvojau :) tik koks privalumas masteriuot su atvirom ausinem ar kazhkaip garsas geresnis girdisi ar ka??:)
Re: ausiniu tipai... paaishkinkit profai
Sink the pink (IP Logged)
April 24, 2005 01:32PM

Vakari, ausines reikia naudoti ir ne vien tik suvedimui ar masteringui. Vos ne puse muzika klausanciu zmoniu ausines naudoja kaip pagrindini garso perteikimo priemone, todel tiesiog butina, kad per ausines muzika skambetu taip pat normaliai. Tiesa sakant, neisivaizduoju kaip be ausiniu apskritai ymanoma padaryti "teisinga" stereo yrasa.
Re: ausiniu tipai... paaishkinkit profai
Edvo (IP Logged)
April 24, 2005 05:20PM

Studijose ausines buna arba monitoringui arba miskavimui/premasteriui. Monitoringui naudojamos tam kad muzikantai girdetu ka groja irasho metu, paprastai pas jas paryshkinti zhemi dazniai, tipo kad mocniau skambetu ir muzikanta vezhtu nuo to ka jis girdi :), nu ir matyt logishka kad jos uzdaros. O va miksavimo ausiniu dazniu atkurimo spektras yra flat kaip ir studijos monitoriu. Ash bent taip suprantu.
Re: ausiniu tipai... paaishkinkit profai
Rami (IP Logged)
April 24, 2005 07:58PM

kad "muzikanta vezhtu nuo to ka jis girdi" - cia gerai pasakyta. Kodel miksavima ir premasteri ("masteringa") daugelis raso per slesa? Cia turima galvoje, kad sitie dalykai yra is esmes tas pats?
Re: ausiniu tipai... paaishkinkit profai
Edvo (IP Logged)
April 25, 2005 12:13AM

Tie dalykai ish esmes nera tas pats, bet geras ausines ir tam ir tam galima panaudot, nors ash ausines naudoju tik stereo reikalams ir shiaip kartais pasitikrint kaip per jas skamba.
Re: ausiniu tipai... paaishkinkit profai
hm (IP Logged)
April 25, 2005 03:15AM


cia atsiprasau gal nepazeisiu taisykliu:
mmm.head-fi.org ten viskas apie ausines
to Vakaris: imk Senn hd600 ir auksciau neapsigausi, jei pigiau tai gal AKG k240 tiktu. Jei vien tik akustine muzika darai tai AKG k501 (gaila zemu mazoka, bet erdve ir viduriai fantastiski, IMO). Jei techno varai, turbut Beyerdynamic DT990(DT770uzdaros) tiktu. Boso gilumu ir tvirtumu net Sennheiserius lenkia.
Taip pat yra dar tokia vakaruose zymi Grado firma, kurios ausines taip pat megstamos sound-indzinieriu, bet Lietuvoj nera, tai nieko pakomentuot negaliu.
Vnz reik eit parda ir paciam klausyt ir rinktis, nes kaip ir su monitoriais - vieni vieniems patinka, kitiem -kiti.
Dar vienas dalykas, visos sios ausines yra duagiaomes(Senn300,Beyer 250,Akg 120 omu),todel norint jas kaip reikiant pakurti teks 'da'sipirkti ar susikonstruoti atskira taip vadinama Headamp'a.Vnz prie ausiniu kainos dar pridek 100-400$.
Na nebent jau yra studijinis mixioras su atskiru ir galingu ausiniu isejimu.
to inferno: atvirose ausinese erdve platesne bei labiau, kaip cia issireiskus, garsas naturalesnis :).
IMHO
Sekmes
Re: ausiniu tipai... paaishkinkit profai
hm (IP Logged)
April 25, 2005 03:44AM

oi, suklydau: http://head-fi.org
Re: ausiniu tipai... paaishkinkit profai
inferno (IP Logged)
April 25, 2005 01:06PM

achiu kolegos uzh informacija :)
Sorry, only registered users may post in this forum.