midiaudio logo

Patarkit del namu studijos

Megejaz (IP Logged)
April 27, 2005 01:11PM

Sveiki,
gal kas turite kokiu minciu. Zodziu situacija tokia:
Groju gitara, noreciau isorinio irenginuko (usb ar fireware nes turiu tik nobuka) kuris galetu kokybiskai yrasyti garsa i pc. Be to kad galetu atkurti MIDI failus (turiu galvoje turetu dideli duomenu banka). Gal ir kai kuriems muziakntams atrodys zaidimas, bet as naudoju Sibelius 2.1 istrinu solo partijas ir groju. (Nes neturiu bendraminciu ir sedziu vienas uzsienyje).
Tai va man reikia irasymo ir gero midi atkurimo ir dar butu gerai keli kanalai (kaip kokiam taskame US 422) nes ateityje gali prireikti prie pc ir mikserio funkcijos. Kaina nera esminis dalykas (svarbiausia kad butu prie proto).
Laukiu ats...
Re: Patarkit del namu studijos
Dalius (IP Logged)
April 27, 2005 02:41PM

Megejas,

Garsų sinteze turėtų užsiimti softas o ne USB/FW garso korta. Tiksliau - kaip taisyklė, profinės USB/FW garso kortos JOKIO sintezo neturi. Nežinau Sibelijaus, bet man atrodo, kad su ja beliktų pasikliauti tik tai Micrsoft sintezu (kuris yra kiekvienoje Windows 2000/XP sistemoje. Aišku, apie jo kokybę ar vėlinimą nėra ką čia diskutuoti - grojimui realiame laike nepanaudojamas;-)

Pasižiūrėk į Tascam US-122, FW1082 - turėtų tau tikti. Komplekte su jomis gautum Cubase LE softą, labiau tinkamą audio įrašinėjimui nei Sibelijus. O dėl sintezų, (GM tembrų), tinkančių šiam reikalui - manau yra pakankamai prirašyta Freeware GM VSTi pluginų - paieškok, rasi.



Dalius
Re: Patarkit del namu studijos
Siaip ciuvas (IP Logged)
April 27, 2005 06:01PM

gal ne i tema, bet as kai bunu is neturejimo ka veikti "one-man-band", tai naudoju ESI Neon - ir USB audio su Mic preampu bei Hi-Z inputu (el. gitarai), Midi klava uz ta pati. Tiesiog pasijungi, ijungi Cakewalka ir varai :)
Re: Patarkit del namu studijos
**Rimas G. (IP Logged)
April 27, 2005 06:23PM

Jei užrašinėjate natomis,Sibelijuje reikėtų viską seivinti MIDI formatu ir atsidaryti bet kokioje sekvenserinio tipo programoje. Ten jau galima puikiausiai naudotis visais įmanomais kompo, tame tarpe ir garso plokštės, resursais. Tik reikia teisingai susidėlioti takus pagal GM standartą, kad visko nesuplaktų į krūvą. Yra galimybės ir tiesiogiai Sibelijų sukomutuoti su virtualiais instrumentais, tačiau reiktų dėl detalių kreiptis į Sibelijaus forumą. Lietuvoje tokiais triukais nelabai kas teužsiiminėja. Gal tik Žigaitytė ir dar kas nors iš "akademikų", kuriuos domina kokybiškas jų kūrinių partitūrų plyback. Tačiau, kiek suprantu, jie šiame forume nesilanko. Trečiai Sibelijaus versijai yra išleistas specialus Contact Silver Player softinis (lyg ir) sempleris. Taigi, Sibelijus nėra beviltiškai pririštas prie Microsoft Synth.

**Rimas G.
Re: Patarkit del namu studijos
MCmaster (IP Logged)
April 27, 2005 09:18PM

Sibelius nebloga programa ir tikrai, Daliau nevaroma, tik MS. Galima ir sempleri pajungt kaip normaliam sequenceri. O ypac gerai varo su creamware Luna II ir AKAI STS 3000 sempleriu. Tik kad RAM'o butu daug ir Pentium IV min 2.8 GHz.
Rimas G. Sibeliuis atstovas Lietuvoje yra Prodigis. Susisiek viska gausi isamiai.


Sekmes
Re: Patarkit del namu studijos
**Rimas G. (IP Logged)
April 28, 2005 08:45AM

MCmaster,
Šiaip esu Finalistas, Sibelijų pažįstu tik labiau iš bendro išsilavinimo, kaip truputį "giminingą" programą. Iš esmės juo nedirbu. Nebent kada kokį failą, jei reikia peržiūrėti, atsidarau. Bandžiau užkurti - neprilipo. Porą darbų padariau ir grįžau prie Finale. Žodžiu, dėkui už gerą patarimą.

**Rimas G.
Sorry, only registered users may post in this forum.