midiaudio logo

Patarimas del kompo

softpiano (IP Logged)
February 20, 2011 02:59PM

Sveiki. Pradejau sukt galva del kompo. Pagrindinis klausimas yra toks: ar pasilikti ta kompa su kuriuo dirbu dabar tik dadeti ramo ar pirkti nauja.

Dabar dirbu su: Intel Core 2 Duo 2.66Ghz, 2Gb RAM. WinXP 32bit. Is tikruju visai pakanka. Bet klausimas toks. Ar dasideti 1GB Ram'o ir toliau graziai dirbti.

Ar jamti nauja Power PC su 32GB ramais, keturiais branduoliais ir tureti zveri su Win 7 64bit sistema.

Atrodo kaip ir nekiltu klausimu. Aisku pirkti zveri. Bet ar mano turimi VST ir kiti pluginai, tas pats Cubase, ar leisis 32 bit'u visi turimi pluginai ant 64bitu Windows sistemos??

Dabar kaip ir ganetinai gerai viskas leidziasi, na nors vieno gigo ramo noretusi dasidet. Daugiau kaip ir neapsimoka nes nematys 32bit windowsai.

Del ko galvoju apie toki zveri: todel, kad kai vienu metu paleidziu Colossus, Dar uzkraunu kontakte SCARBEE PRE-BASS, o ka jeigu dar pagalvoti apie MIXOSAURUS bugnus kontakte.. Darosi poreikis tureti zveri su 32GB ramo.

Noreciau profesionaliu patarimu tu zmoniu kurie apie tai gerai supranta, o ne tu tusciu komentatoriu kurie taip meksta cia reikstis (su visa pagarba jiems). :)

O gal yra apejimu visiems VST, kad nekrautu i RAM'us o kad krautu i HDD? Aisku yra gal tik as tu visu jau bajeriu tai nezinau... Jei kas norit apsvieskit :)



Edited 1 time(s). Last edit at 02/20/2011 03:01PM by softpiano.
Re: Patarimas del kompo
Sn (IP Logged)
February 21, 2011 02:52PM

tokio dualo turi pilnai uztekti per akis, dasimesk giga ramo ir ensuk sau kaiusu, jokiam namudiniam prodiuseriui enreikalingas "Zveris" su 32gb nenaudojamo ramo.
del hdd ir ramo, hdd visada naudojamas yra, tieisog seka antmintiniu yra kompe pagal greiti l1-l2-(l3)-ram-hdd, kuo pirmesnis tuom spartesnis:) beja vst neturetu daug ramo est, as pats su 2,2gh dualu, sunkiai perkopiu 60proc apkrovimo, tai koks tolkas prikti nauja "zveri" kurio galibybiu teisnaudosi ~10procentu? jei naudoji sample based vsteskes (paprastai tos kurios uzima beproto daug vietos), ir seip daug semplini, atkreipk demesi i hardo spartuma:)
Re: Patarimas del kompo
softpiano (IP Logged)
February 21, 2011 03:48PM

Pirmas dalykas tai cia niekas nekalba apie namudini prodiusavima. Antras dalykas, paminejau tokius vst kaip SCARBEE PRE-BASS, Colossus ir MIXOSAURUS. Su 2GB ir su 3GB ramo situ triju zveriu neuzkrausi niekaip. As neesu gudras techniniuose dalykuose tokiuose kaip kompas ir jo parametrai. Gaudausi abstrakciai. As muzika kuriu o ne is kompiuterizmo gyvenu, tad ir prasau zmoniu pagalbos kurie apie tai susigaudo daugiau uz mane. Poreikis turetu zveriska kompa man yra. Nelabai susigaudau kaip bus su 32bit pluginais visai kai windows sistema bus 64 bit'u. Kiek ieskojau uzsienietiskuose forumuose lyg ir sako kad visi jie eina be problemu. O esu girdejes ir kad neina.. Tad nelabai suprantu iki galo to..
Re: Patarimas del kompo
boolve (IP Logged)
February 21, 2011 05:39PM

Tai kiek to ramo dabar tau naudoja? Pilnai 2GB? Tada tas vienas tau padetu gyvenime siek tiek. Otu kai kalbi apie 32GB antru varijantu..
Nori pagyvinti savo kompa, pirk SSD kietus diskus suprasi kas yra greitas kompas.

------------------------------
Have A Nice Day
------------------------------
Re: Patarimas del kompo
softpiano (IP Logged)
February 21, 2011 06:43PM

Tarkim norint uzkrauti Colossus EP piana rimtesni arba Grand piana, beuzkraudinejant paraso, kad not enough memory.. Scarbee pre bass i kontakta uzjungus dar pasileidzia, bet jei dar viena instrumenta noretusi ten imest rimtesni, jau be sansu.. O kas yra SSD? Man aktualiausia del 32bit plugin'u ir 32bit Cubase ant 64bit windows'u. Vaziuos ar ne?
Re: Patarimas del kompo
alus_vezha (IP Logged)
February 21, 2011 07:45PM

is esmes 32 bit programos 64 bit operacineje vaziuoja - bent jau win vista/7 tai tikrai.

ssd (solid state drive) - paprastai tariant, kietieji diskai be judanciu daliu. todel jie zymiai greitesni, o tai pravercia, kai tau reik uzsikraut kruva semplu ar suvedinet 100 taku projekta
Re: Patarimas del kompo
(IP Logged)
February 21, 2011 11:46PM

Na 100 takų projektui labai gerai ir RAID tinka :D
Re: Patarimas del kompo
Saint (IP Logged)
February 22, 2011 12:27AM

O tai semplai ne i RAM kraunasi?

--------------



www.rytisjonas.ga
Re: Patarimas del kompo
Sn (IP Logged)
February 22, 2011 01:06AM

visu "kraunamu" procesu seka kompe yra l1-l2(l3)-ram-hdd

bet cia mistika su tuom kad nepaleidzia kazokiu 3 vst kompas:) kazkur speju kitur suo pakastas:D
Re: Patarimas del kompo
boolve (IP Logged)
February 22, 2011 01:47PM

Na nauji SSD HDD jau isejo su SATA3 6gb/s na aisku irmotineles atitinkamos reikia.
O raid diskai geraijeijie pajungti per gera RAID kontroleri kuris kainuoja kaip minimum £250.
Na jo tau reikia daugiau ramo cia tas tai tiksliai na dar del swap skirsnio reikia pasidometi kad sitema turetu daugiau, na bet cia problemos neispres, tai visgi reikia migruoti prie 64bit sistemos su daug ramo, arba dar bandyti nelegaliais budais priversti windausus naudoti daugiau nei 3gb ramo, nors neaisku kaip tas efektyvu.

------------------------------
Have A Nice Day
------------------------------
Re: Patarimas del kompo
Gintas T. (IP Logged)
February 22, 2011 02:16PM

Vaikinai, kas plačiau ir papraščiau paaiskinkit apie tą Raid'ą. Kaip jį padaryti ir ką jisai duoda? Dabar pas mane trys atskiri hardai.120..500...500 GB. Dėkui8-)
Re: Patarimas del kompo
Dalius (IP Logged)
February 22, 2011 02:54PM

Gintai
nesuk galvos apie RAID'ą.

Raid'as, kol nenaudoji tikrų (hardware) RAID kontrolerių (>1500Lt) - labai apkrauna CPU, todėl DAW sistemoms jis nėra rekomenduotinas.

Dalius
Re: Patarimas del kompo
(IP Logged)
February 22, 2011 03:22PM

Irgi negaliu prieštaraut, Dalius teisybę rašo. Šiaip ne kartą tekė dirbt su 52 - 58 takais ir standartinis 7200RPM SATA HDD veža be didelio vargo.
Re: Patarimas del kompo
softpiano (IP Logged)
February 22, 2011 04:48PM

Ok.. Plius minus darosi aiskiau.. :) Nors visokie swap ir panasiai man mistika, bet esme susideliojau galvoj ko man reikejo.

Beje. Kaip del windows'u sutweekinimo? Ka tai apema? Tik visoki sound's atjungima ar dar kazkokiu draiveriu ar kitokio soft sukonfiguravima?
Re: Patarimas del kompo
softpiano (IP Logged)
February 22, 2011 04:50PM

A del sutweekinimo atskira tema yra tai as ten pastebesiu, paskaitinesiu.. Aciu :)
Re: Patarimas del kompo
pranza (IP Logged)
February 22, 2011 05:01PM

raid'as yra diskų masyvas
tai keli (nuo dviejų iki daug) fiziniai diskai, operacinei sistemai matomi kaip vienas

tai daroma dėl greičio (įrašomų duomenų srautą skaido į kelis fizinius diskus), arba dėl saugumo (identiškus duomenis vienu metu rašo į kelis diskus ar dar kitaip, nesismulkinsiu kaip...), arba dėl to ir to - yra įvairių raid'o kombinacijų - gali pasidaryt taip, kad sugedus vienam ar net daugiau diskų neprarasi duomenų, nes "ištemps" kiti... ir spėsi nubėgt nusipirkt pakaitalą.

kad raid'as veiktų, jam reikia smegenų, kas tuos diskus valdytų ir pristatytų operacinei sistemai kaip vieną diską. tam reikia raid'o valdiklio. raid'o valdiklis gali būt ir integruotas į motininę plokštę, gali būt ir atskira korta.
raid'o valdiklis, kuris visu masyvo valdymu pasirūpina pats - daug kainuoja, todėl dažniau, ypač namų kompuose, pasitaiko pusiau programinis raid'as - kontroleris atlieka tik dalį funkcijų, o likusius su raid'o valdymu susijusius skaičiavimus daro raid'o draiveris, naudodamas kompo pagrindinį procesorių.

http://audiomastering.lt
Re: Patarimas del kompo
Gintas T. (IP Logged)
February 23, 2011 09:17AM

Dėkui vyručiai dėl Raid. Aiškiau nebūna.:)-D
Re: Patarimas del kompo
serumas (IP Logged)
February 23, 2011 09:31AM

soft piano turiu patarima,
as vat irgi naudoju daug sempliniu instrumentu ir ta pati pre bass
isimeciau 8 gb ramo , susidejau 64 bit xp, kad visa ji isnaudot.
32 bitu hostas puikiai dirba su 32 bitu vst ant sios sistemos. Tai senieji pluginai veikia be problemu.Dar kadangi 32 bitu programa gali naudot tik ~2 gb ramo (nors mano atveju max 1.6Gb ir pradeda metyt not enouth memory) parsipuciau vst bridza JBridge, kontakte viska ant max raMO IR DABAR UZSIKROvus projekta vidutinishkai ramo isnaudoju ~6GB, niekas netrukcioja is HDD beveik neskaito, (tiesa uzsikrauti shiek tiek uztrunka nes daug medziagos i rama sukelt turi), bet dabar nereik freeziont atskiru instrumentu ir kontakto instrumentu dabar kaqd ir visa orkestra gali susikraut



Edited 1 time(s). Last edit at 02/23/2011 09:33AM by serumas.
Re: Patarimas del kompo
softpiano (IP Logged)
February 23, 2011 09:56AM

O tas JBridge kokiu principu veikia? Ji kazkaip kazkur paleist reikia? Per ji uzkraudinet? Ar jis tiesiog yra suinstalintas ir dirba savarankiskai? :)
Re: Patarimas del kompo
serumas (IP Logged)
February 23, 2011 10:08AM

jis veikia tokiu principu,
per wizarda sukuri norimu vst "remeikus" = kitus vst dll .
Savo hoste vst krauni jau ne kontakt.dll o ta kopija.
Ta kopija veikia kaip tiltas i mini jbridge hostuka turinti tuos pluginus, kai uzkrauni projekta savo hoste, tai task menageryje gali pamatyti kad uzsikrauna dar jbridgo auxhost.exe keleta versiju , mini hostukai su tau reikiamu vst pluginu, kadangi atskiras exe todel gali naudoti visai kita ramo "speisa" tokiu budu gali isnaudoti pilnai visa rama. o jeigu 64bitu sistema tai mano atveju visus 8 gb. taip pat gali 32 bitu hoste naudot 64 bitu pluginus ir atvirksciai. O jokiu ten papildomu langu ir mikseriu neatsiranda tavo hostye, to pridzo net nepastebi viskas lygiai taip pat ir editorius atsidaro ir reaguoja i midi messidzus .Taip dirbu jau kokius 4 menesius ir negaliu atsidziaugti, :)



Edited 1 time(s). Last edit at 02/23/2011 10:15AM by serumas.
Re: Patarimas del kompo
Robertas7 (IP Logged)
March 03, 2011 03:23PM

Man jis veikia kitaip.
as ji paprastai instaliavau i program file. tada paleidau. duoda pasirinkt kokia operacine sistema naudoji,(32 ar 64 bit.)
poto pasirenki savo VSt folderi kuris pas mane yra nuendo viduje. Poto pasirenki kuriame diske nori sukurti kopija, kuriame bus visi dll. vst ir pluginai.(kaip supratau rekomenduojama kad kopijos nebutu toje pacioje vietoje kur yra originalus VST folderis, tad iskeliau visiskai i kita hard driver. Ir spaudi start. Man jis automatiskai atrusiavo viska. KAi kurie VSt ir pluginai veikia su situo Jbridge, kai kurie ne. Kontakt svarbiausia veikia, nes naudoju daug semplu su juo.
DAr dirbu tik antra diena, bet iskarto po situ veiksmu mano nuendo atrodo kaip antra kvepavima igavo. daug greiciau uzkrove viska. Tai dabar bandysiu kazkka daryt, koki projektuka ir kelt semplu tiek, kol uzlus, noriu pamatyt riba iki kiek galima naudoti semplu....
Geras dalykelis tas jbridge (tu)
Re: Patarimas del kompo
softpiano (IP Logged)
March 04, 2011 12:24AM

Duok zinot kokia tavo riba ir kompo parametrus parasyk. Butu idomu suzinot ;)
Re: Patarimas del kompo
Robertas7 (IP Logged)
March 04, 2011 04:08AM

Microsoft Windows XP
Home edition
Version 2002
Service Pack 3

Computer:
C ..diskas... 500 GB
D ..diskas... 1 TB

Intel(R) Core(TM)2Duo CPU
E7400 @ 2.80 GHz
2.80 GHz, 2.96 GB of RAM
Physical Address Extension



Oriba parasysiu veliau, nes dar nepasiekiau , laiko trukumas, bet kai pasieksiu - parasysiu (:P)
Re: Patarimas del kompo
serumas (IP Logged)
March 04, 2011 10:46AM

Man atrodo nera cia ko ieskot,
Pilnai problemos neispres, bet shiek tiek pades, shiek tiek reciau teks matyti out of memory dialoga. Jeigu man anksciau prie 1.5 gb semplines apkrovos jau neidavo net issaugoti projekto (out of mem)tai veliau protingai naudojant kontakta ir j bridge pavykdavo susikrauti ~3gb semplines medziagos, klaidu nemesdavo bet kaip zinia dalis tos medziagos susidedavo i swap faila ir dazniau hdd pradejo sukti.

Kontakte yra nustatymuose buferio nustatymas
"overide buffer size", galit su juo pazaisti pareguliuot ramo uzimtuma
tada pamatysit kad dazniau sukasi hdd, kartais tenka palaukti kol instrumentai susikrauna i atminti kokias pirmas 5 minutes neipatingai padirbsi bet veliau viskas daug maz normaliai.

Nu taip kaip jus vargau vargau , spjoviau ir 8 gb ramo isidejau. JOkiu problemu nebeliko....

Del ssd hdd ar raido tai cia jauciu gerai kai dirbi su takais wavais, bet kai tavo tie 20 taku yra midi vst sempleriai tai diskas daug naudos neduos. Pastebejau kad Kontaktas vistiek per laika visa reikiama sempline medziaga susikrauna i atminti. Pradedi dirbti rodo 100 mb po 20 minuciu darbo jau 300 mb ir jokie nustatymai man nepadejo , regis tikrasis disk streamingas kiek kitaip atliekamas.

Galim padiskutuot



Edited 1 time(s). Last edit at 03/04/2011 10:51AM by serumas.
Re: Patarimas del kompo
Robertas7 (IP Logged)
March 06, 2011 03:24PM

Nu jo. tokia jau ta riba.
Pagerejimas faktas kad yra, bet out of memory issoksta kai prikrauni daugiau semplu, bet su jbridge as ju dabar galiu naudoti daugiau nei anksciau, tad vistiek kad ir nedaugs tai pagerina ta situacija - verta ji naudoti (tu)
Re: Patarimas del kompo
krl (IP Logged)
March 21, 2011 08:50PM

gal kas gali pasidalinti nuoroda iš kur atsisiųsti jBridge ? :)
Re: Patarimas del kompo
softpiano (IP Logged)
March 21, 2011 09:21PM

Na as jo nenaudoju tad neesu tikras, bet lyg girdejau kad jis paciame Cubase yra... ar ne? Gal priklauso kokia versija naudoji.
Re: Patarimas del kompo
krl (IP Logged)
March 21, 2011 09:49PM

ai tai jis tik cubasui? abletonui ar fl netinka? :)
Re: Patarimas del kompo
softpiano (IP Logged)
March 21, 2011 11:32PM

Nezinau nenoriu suklaidint.. Visais atvejais gi google tokius dalykus galima nesunkiai pasiaiskint..
Re: Patarimas del kompo
HDas (IP Logged)
April 13, 2011 09:09AM

O gal perleisti visa darba isoriniams irenginiams, kurie yra butent skirti tiems uzdaviniams?
This Thread has been closed