midiaudio logo

Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)

MINDO (IP Logged)
June 23, 2005 11:24AM

NA, galiu pasakyti LIUDNA, bet cia tik mano asmenine nuomone, as jos niekam nepersu, taciau tik noriu pasidalinti.
Taigi steinbergas nieko nepatobolino audio srity. Bent jau tokio, kad galeciau isgirti ausimis. Turiu omeny skirtuma skambesio sx2 v.s. Sx3 Nerasta.
Tuo tarpu jeigu palyginti tu paciu wavu skambesi ir miksavima su pvz. samplitudu - yra skirtumas ir nemazhas.
Kaip gerai kad galima rinktis ir Cubasa teks pamirsti. Nes tik sugaistas laikas, o rezultato nesigauna, garsas neskaidrus ir pan..
Kaip pasake vienas protingas zmogus - kol jus lietuviai dirbsite su steibergu, taip ir liksite treciuju saliu lygy..
Velgi. Pasikartosiu. Cia tik mano asmenine nuomone, nieko izeisti nenoriu.

P.S. Aisku yra Pliusu - Pvz - MIDI tikrai patogus
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
genys (IP Logged)
June 23, 2005 11:58AM

Turi neeilines ausis, ar tu kalbi apie SEQUOIA? Tas daiktas tai sudomino, butu idomu perskaityt tavo tavo palyginima su Cubase'u SX3 ne tik apie skambesi, bet ir apie kitas galimybes, kurias suteikia kubeisas (MIDI ir t.t.). Vien tik audio sumiksavimui yra daugiau geru produktu.
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Dalius (IP Logged)
June 23, 2005 12:18PM

Kaip tai aš abejoju dėl tų ausų. Beto - kuo buvo klausyta (kokia korta, kokie keitikliai, kokie monitoriai)? Ar jie buvo adekvačios kokybės, leidžiančios daryti tokius vertinimus? kaip buvo klausyta? kas buvo klausyta? Ir dar - o subjektyvumas (vienam geriau - kitam būtent tai blogiau).

Apie VST mikšerio kokybę buvo tiek forumuose malkų priskaldyta (panašiai kaip kas geresnis - MAC ar PC) - ir dauguma nuvedė į nieką, nes ARGUMENTUOTAI nepasisekė įrodyti, kad VST mikšeris skamba geriau ar blogiau nei Logic ar Samplitude. Yra daug veiksnių, vienas iš jų - kur dauguma pasimovė - pan law (tipo vienoj programoj naudoji 3dB, kitoj 6dB, trečioj dar biliaką) - ir skamba (atrodo) jau kitaip... o ištikrųjų - tai tik lygio skirtumai...

Žodžiu - siūlau rišti šitą temą negaišinant vieni kitiems laiko.

Dalius
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Sink the pink (IP Logged)
June 23, 2005 12:47PM

O as skaiciau inete, kad Cubase mixingas geresnis uz samplitude (su visokiais grafiniais pavyzdziais ir pan). Cubase SX audio variklis yra tas pats visose versijose, kaip ir Nuende, Wavelabe. O Sequoia - Samplitude irgi tie patys, skiriasi tik features (of. saitas), be to, kiek teko skaityti, Samplitude audio variklis bemaz toks pat kaip Logic, nes jos kurejai labai senais laikais dirbo emagic"ui. Pats as nedrisciau lygint kurie mixai geresni, man paciam savu laiku atrode, kad SAWStudio - geriausia, bet jos valdymas pasibaisetinas, ir netinkamas Virtual Studio.
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Fino (IP Logged)
June 23, 2005 01:52PM

O as o as o as o as zinau is ilgametes patirties kad renderinga Cubase daro labai kokybiska, ir nereikia cia varyt, taciau darbas su Audio - tai yra katastrofa. Todel naudoju Sonar jau kelis metus, ir labai laimingas esu. Cubase 3 nesuviliojo manes visgi...
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
selmis (IP Logged)
June 23, 2005 05:16PM

Na kai as nesinaudoju wavu apdirbimu tai man gerai ir cubase, bet labiau patinka cakewalkas pro 9, nes gerokai patogesnis. ( turiu galvoje midus ) Tai tik mano pastebejimas
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
inferno (IP Logged)
June 23, 2005 06:45PM

ash kai ish vis niekuo nesinaudoju tai man patogu ir radija.... nepykit bet chia tik mano asmenine nuomone... dar naudoju internet explorer jei narshau porno saitus o zhiniom delfio skaityt geriau man patinka netscape navigator... bet dar karta kartoju nepykit chia tik mano nuomone....:D
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
pranza (IP Logged)
June 23, 2005 06:47PM

Kol neeksportuotas, kubeisas skamba lėvai, bet mixdowną sunku net atskirt nuo to, ką jis generuoja "on the fly". Įtariu kad didžiausios problemos kuriant gabalą slypi tarpinėse, kurios sėdi tarp monitoriaus ir kėdės :) Su trackeriais ir reasonu palyginus kubeisas skamba geriau, o su kitkuo nelyginau.
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Dalius (IP Logged)
June 23, 2005 07:06PM

Žmonės, atšalkite. kokias nesąmones jūs čia rašote... "... cubase... darbas su audio - katostrofa"

Negi jūs manote, kad tokie gamintojai - tarkime kaip Euphonix, Apogee, WK Audio gamindami bundle sistemas (su Nuendo) tikėtųsi parduoti (ir parduoti daug - kad atsipirktų išdirbimo išlaidos) su "katostrofiškai" skambančia programa?!


Ar bent nutuokiate, kiek, tarkime, kainuoja Euphonix System 5MC sistema (tai tik kontroleris), skirta studijai, kurios visas mikšeris - tai VST mikšeris? Ir ryžtųsi toks gamintojas veltis į tokią aferą - kai garsas "katostrofiškas"?!

http://www.euphonix.com/post/products/system_5-mc/s5-mc_guidedtour/system_5-mc_01_intro.htm

Beje, kodėl tokių (pultų-kontrolerių) nėra jūsų super-duper kokybiškam cakewalkui, samplitudei?


Dalius



Edited 1 time(s). Last edit at 06/23/2005 07:46PM by Dalius.
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
MINDO (IP Logged)
June 23, 2005 10:02PM

MIELIEJI,
Papasakosiu kaip ir su kuo testinau.
Monitoriai - yamaha msp-10, tannoy reveal, tannoy system 800.
Patalpa akustiskai paruosta. Ketiklis rme adi-2.
Buvo sukraunami wavai i viena ir i kita programas, apie 10 kanalu. Ir "pa nuliam" taip kaip stovi, nejudinat feideriu sumiksuoti.
Po to buvo klausoma kaip groja vienas mono vokalas visose programose. Dalyvavo zmones girdintys. Netgi uzsimerkus, nezinant su kuria programa miksuota faila tuo metu paleido draugas, pramazkiu su atspejimu nebuvo.
Kad nesikarsciuoti isvada gal tokia padarysiu. Faktas tas, kad skamba skirtingai Cubase 3, Sonar 4, Samplitude 8. Pasirinkite - kas jums labiau patinka. Skoniui ribu nera. Vienam idelu revealai, kitam adamai. Skonio reikalas. (ir pinigu)
Katasrtrofisko nieko nera. Yra tik zmones, kurie fanatiskai viska testina, ir iesko geresnio soundo. ;)
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Copeland (IP Logged)
June 23, 2005 11:06PM

Beag'ai idealiausia(hec 45 or hec90)...
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
pranza (IP Logged)
June 24, 2005 12:40AM

Gerai, kad testus darot. Bo kaip matot bendrai priimta nuostata kartais pasirodo neteisinga, arba pvz paremta tuo kad firma jau sena ir patyrus :)
Nenoriu pasakyt, kad tos didžiosios programos yra gavno, bet apskritai ieškant geriausio varianto tenka daug ir giliai pasiknist, ir kartais surastas variantas yra nedaug geresnis už kitus, bet detalė po detalės - devil is in the details kaip sako ;) Su geriausios aparatūros ieškojimu tai galima visą gyvenimą prasiknist, tai reik kažkaip balansuot ir sustot laiku, kad netapt parkių diedu, o kurt kažką, daryt, ko ir susirinkom ;)
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Fino (IP Logged)
June 24, 2005 12:41AM

Dalius - KATASTROFA DARBAS SU AUDIO. O ne skambesys. Blogai skaitai matau. Patogumas t.y.
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Vakaris (IP Logged)
June 24, 2005 09:37AM

Chebryte jus patys pagalvokit - negi Dalius, oficialus platintojas ims peikti savo produkta? Cia didziausias sio forumo minusas, kad objektyvia tiesa isgirsti sunku. Zinoma Dalius cia vel gali pasakyti "kam nepatinka, eikit i kita kiema"... Kam idomu yra tokia knyga - CUBASE SX2 (ne Petelinu, o V.Trusovos ir E.Medvedevo), kurioje pateikti 4 Cubase Sx testai. Testai atlikti pasitikint ne ausimis, o programu parodymais. Kam idomu galit pasiskaityti (galiu ir nuskanaves atsiusti). Testuojama buvo Samplitude Profesional 7, WaveLab 4.01, Cubase SX2, Sony Sound Forge 7. Isvados ju tokios: virtualu cubase sx2 mixeri reiktu priskirti prie multimedia programu klases. Norint isgauti profesionalu skambesi teks naudotis isoriniais irenginiais. Arba kitu atveju (jei nenaudojamas isorinis mixeris) neapdirbineti audio jokiais pluginais viduje Cubase SX mixerio, bei jokiu budu neatlikti viso projekto MixDown. Geriausia visus takelius perkelti i Samplitude ar WaveLab ir ten juos apdirbineti. (Beje yra ir konverteris, kuris visa projekta perkelia is Cubase i Samplitude).
Cubase SX3 testu nera (leidziant knyga tokios dar nebuvo), o kur pasiskaityti apie tai dar neuzejau.
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Dalius (IP Logged)
June 24, 2005 09:53AM

to Mindo:

nenustygstantys klaipėdiečiai (kurie patys nori įsitinkinti) - gerbiu. Bet - kokie buvo pan law visose trijose programose? nes tai ką sakai "pa nuliam" - tai reiškia dar ne viską.

to Vakaris: daugiau skaityk tokių rusiškų knygų. Dar kartą kartoju - negi manai, kad Euphonix padarė kontrolerį multimedia kokybės lygio mikšeriui?!

Dalius
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Vakaris (IP Logged)
June 24, 2005 11:19AM

Daliau, nereikia - skaitau viska ir cia viena is nuomoniu (ne mano). Neturiu priezasties abejoti leideju kompetencija. Beje testai aprasyti zingsnis po zingsnio, jei netingi, gali juos atlikti pats, kad isitikintum.
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Ramunas (IP Logged)
June 27, 2005 10:21AM

Kaip tik savaitgali skaiciau Vakario mineta knyga. Ten aiskiai parasyti programu mixdowno rezultatai, net ideti pavaiksleliai. Medvedevas su Trusova matavo AnalogX BitPolice moduliu. Ir sumuojant du vienodus "balto" triuksmo fragmentus (vienas is ju, zinoma, apverstas faze) aiskiai matosi programu mixdowno reitingai. Rezultatas - pirmoje vietoje Samplitude ir WaveLab ir tik po ju Cubase. Itikino visiskai. Tuoj einu pats isbandysiu :)
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
inferno (IP Logged)
June 28, 2005 09:15AM

pykit nepykit.... nemanau kad kas nors chia labai pyksta.... o del tu triju programu palyginimu... tai logishkai mastant juk jos ir negali but vienodos kokybes identishkai nes butu tada arba trys cubasai ar trys wavelabai... todel kazhkuri turi but pirma , antra ar trechia,,,, tik klausimas ar tas kokybes skirtumas jau toks didelis kad galima butu chia tokias polemikas ishpletoti>????
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
genys (IP Logged)
June 28, 2005 01:18PM

Kodel Steinberg'as turetu but tox keistas, kad darytu vienos programos (Wavelab) skambejima geresnes kokybes, kitos (Cubase) blogesnes, nors pastaroji kur kas svarbesne, nes tai yra "music creation ir production SYSTEM", o ne tik audio editing'o programa?
O tie visi garso testavimai man juokingi, nes muzikos geros dar BEVEIK niekas Lietuvoj nedaro. Nekalbu apie akademinius muzikantus (kurie dirba ne POP versle).
O testuot jie viska moka, teorija taip pat daug kas zhino.
O kur rezultatai?
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
AG (IP Logged)
June 29, 2005 02:35PM

Kiek man teko skaitinet forumuose, tai zinau kad labai daug kas darydami DAW software testus labai apsigauna del dithering'o. PVZ. Samplitude jis ijungtas automatiskai - Cubase reik daryt insert master kanale. Be to mano manymu gauti testu rezultatai labai priklauso nuo ditherio algoritmu kokybes.
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
MCmaster (IP Logged)
June 29, 2005 10:45PM

Senas bajeris ir risam sita tema, nes kaip jus dristate peikti preke platintojo tinklapyje? :) Sazines turekit:) . Kaip nukentes reitingas, jei visi zinos, kad Cubase ne pati geriausia programa. Nukentes Kaunietiskas biznis. Vsi zino ir visi tyli.

Sekmes
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Vakaris (IP Logged)
June 30, 2005 11:55AM

Testai lieka testais... Apskritai nemalonu, kai tau meluoja. O siaip nieko patogesnio nesu ciupinejes. Logic neprieinamas. Cakewalk? Gal... Pripratimo reikalas. Anksciau Cakewalkas nepalaike VSTi, o pluginai nepalaike DxI tai perejau ant Cubase. Grizti nebesinori. Dirbant su VSTi ir semplais CUBASE SX3 man patogiausia. Del darbo su audio - ne katastrofa, bet yra patogesniu programu. Tikiu, kad ateityje sia sriti Steinberg patobulins. Nesu tiek istobulines klausos, kad galeciau isgirsti kokia programa atliktas mix'as, todel anyway - tragedijos nera, kiekvienam savo, kad tik butu is ko rinktis.
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
h2o (IP Logged)
June 30, 2005 12:49PM

Hm sonar 4 yra geriausias sekvenceris. Jis yra lengviausias ir galingiausias o kas svarbiausia stabiliausias. Nera ne karto luzes. Nes mane uzkniso tokie pasakymai "ai cubase ir nuendo naudoju nes visi naudoja o cakewalk nzn". Patys pabandykit ir isitikinsit. Beto cakewalk prezidentas forume klausinejo vartotoju ko jie noretu ateinanciuose versijose. Cakewalk rupi vartotojai o steinberg tai patylesiu daro tik pagal save. Beto siais metais sonar 4 gavo apdovanojima kategorijoje best recording sowtware ir gavo auksciausia ivertinima Musik MESSE 2005 parodoje. Tad spreskit patys nes cia auksciausias ivertinimas. O kas jau naudojasi pagrinde recordingui tai samplitude ner lygiu pats geraiusias audio engine. Laikas keisti poziuri jei norite judeti i prieki.
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Siaip ciuvas (IP Logged)
June 30, 2005 01:03PM

man Sonaras kitkuo patiko - savo intuityviu interfeisu. Cubase daznai reikia vartyti manuala, ir dar pagal ji daznai neaisku kad ten vokieciai norejo pasakyti...
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Vakaris (IP Logged)
June 30, 2005 04:01PM

H2O - patiko ir man SONAR, bet sakau cia pripratimo reikalas. Sutinku, kad Cubase naudojimas sudetingesnis, bet kuo toliau, tuo patogiau darosi. Del vartotoju klausinejimo, tai cia kaip su OMNITEL, Bite ir TELE2... Kai OMNITEL lyderiavo, tai vartotojai rupejo maziau, kai TELE2 pradejo vylioti pas save, parupo ir jiems... Ar Cakewalk ar Cubase, Nuendo ar dar kas - svarbiausia rezultatas, kurio pasieki ja naudodamas. Kreivose rankose auksinis irankis nieko nereiskia. Is principo cia galime gincytis, irdodineti iki mustyniu - kas geresne, patogesne, kur kokius vos iziurimus iskraipymus meta, bet ar reikia? Baikim cia ta tema. Daliau trink lauk sia gija ir einam alaus.
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Fino (IP Logged)
June 30, 2005 07:06PM

As ish Sonaro, kai pasirode 1.0 versija, neislendu jau kelis metus. Pamirsau apie cubase ir nereikia man jo simta metu. O kai VST palaikymas atsirado tai isvis trukumu kaip ir negaliu rast..
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
Romcikkas (IP Logged)
July 16, 2005 02:20PM

Vienas trukumas - Sonar'e VST skamba blogiau negu Cubase.Del midi tai Sonar patogesnis.
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
pranza (IP Logged)
July 16, 2005 11:13PM

eit alaus - gera mintis :] kaži ar buvo kada midiaudio forumo mytas? :]
Re: Pykyt - Nepykit (apie Cubase 3)
hm (IP Logged)
July 17, 2005 02:06AM

vo ,pranza,senas krienas, iskart alaus gert :)))) galim galim he he/.
Sorry, only registered users may post in this forum.