midiaudio logo

reik pagalbos/patarimu irasinejant vokala naujokui

seven (IP Logged)
July 12, 2011 04:33PM

Sveiki. Esu visiskas naujokas irasuose, tad jieskau pagalbos.

Reikia man isirasyti vokala ant jau padarytos muzikos.

Turiu Boss BR-800 recorderi ir Red5Audio RV6 mikrofona.

Perskaiciau nemazai straipsniu, praziurejau nemazai video youtube apie vokalo irasinejima, bet vis atsimusu i ta pacia siena. Vokalas isiraso labai duslus toks kaip uzmutintas, visiskai nera jokio astrumo, vienam tutoriale rekomenduoja pakelt ties 8khz eq siek tiek, tada atsiranda ryskumo bet vokalas tuo paciu tampa labai skystas.

turiu isirenges toki akustini skyda

http://www.homerecordingtips.org/pics/sereflexion_l.jpg

irasius vokala persimetu ji i PC, ten nukerpu zemus (~120hz-200hz) + siek tiek choruso ir delay, compresoriu naudoju recorderio arba visai nenaudoju, visaip isbandyta.

Zodziu, neskaitant visu ekspermentu ir bandymu daryti pagal ivairiausius tutorialus rezultatas visada tas pats, arba visiska backa ir mutniakas arba labai skystas skambesys.

Visi patarimai ir idejos laukiami, aciu ;)
Re: reik pagalbos/patarimu irasinejant vokala naujokui
pranza (IP Logged)
July 13, 2011 02:57PM

greičiausiai blogas mikrofonas, ir dar ko gero prideda savo ir įrašytuvas, nes kai daiktai normalūs, net ir gyvenamajam kambary be skydo normaliai įsirašo ir EQ net nereikia teisingai pastačius mikr.

kad iškėlus 8K pasidaro skystas - taip ir turi būt, jei pirminis variantas riebumo neturėjo. kelt galima tik tada, kai pirminį variantą sąmoningai įrašai labai riebų atitinkamai pastatęs mikrofoną ir vėliau nori paryškint, priartint.

http://audiomastering.lt
Sorry, only registered users may post in this forum.