midiaudio logo

gyvo grojimo salės akustika

marijus (IP Logged)
October 04, 2011 09:57PM

Sveiki,

daug kartų matyta tema, bet gal kiek galėtumėt pakomentuoti dėl patalpos akustikos pagerinimo?

Yra apie 60 m2 (ar net daugiau) ploto stačiakampė patalpa/salė. Lubos aukštos - beveik 4m.

Groti sunku, garsas "veliasi" - bendrai perdaug aido.

Grojama tradiciniu rock sąstatu, su būgnais.
Re: gyvo grojimo salės akustika
marijus (IP Logged)
October 04, 2011 09:58PM

Pirmas komentaras :


kiek prisimenu - [url=http://www.ma-akustika.com/paslaugos.html]MA-Akustika[/url] buvo paminėti Pro Audio forume.

reikia žinoti pradžiai koks patalpos dydis/tūris, kokios sienos (mūras, betonas, gipsokartono apdaila), kokios grindys, kokios lubos.

Visumoj, jei nėra daug lėšų kreiptis į profesionalus, galima patiems paprastai-mėgėjiškai pasitvarkyti - kažkiek [url=http://www.lonas.lt/prekyba/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,216/category_id,30/option,com_virtuemart/Itemid,44/vmcchk,1/]akustinio porolono[/url] šachmatine tvarka ant sienų, šiek tiek prie lubų akustinio porolono, patiesti kažkiek kilimų ir kampuose įrengti bass traps - turėtų gana juntamai pagerėti, lyginant su plikų betono sienų situacija. Bendrai akustikos tvarkymas ir yra per didelio aido slopinimas, bet neperdaug - kad nepadaryti akustiškai negyvos patalpos - pirmas efektyvus dalykas yra [url=http://www.google.lt/search?gcx=c&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=bass+traps]bass traps[/url], kiliminė danga ant grindų, nebūtinai visur, bet ten kur ir kiek įmanoma.

Visa kita eksperimentuojant ir derinant pagal galimybes su patalpos savininkais - jei patalpa nėra vien muzikinio naudojimo paskirties.

Labiausiai akustiką muzikantai gyrė gyvai groti kur būna medinė sienų apdaila arba medinės sienos - pvz [url=http://www.stirniumalunas.lt/]Stirnių malūnas[/url] - ten kalbėjo net tiesiog būgnų įrašus yra labai gerai daryti dėl natūralaus skambėjimo.



Edited 2 time(s). Last edit at 10/04/2011 10:28PM by marijus.
Re: gyvo grojimo salės akustika
marijus (IP Logged)
October 04, 2011 10:00PM

Ar galima būtų gauti daugiau komentarų apie DIY akustikos gerinimą?

Kažkas, kiek prisimenu, siūlė forume savo paslaugas asmeniškai tokiu iškilusiu klausimu, bet tos informacijos neberandu



Edited 2 time(s). Last edit at 10/05/2011 05:19PM by marijus.
Re: gyvo grojimo salės akustika
boolve (IP Logged)
November 10, 2011 05:12PM

Na pabandyk searchu pasinaudoti. Jau keleta tokiu didesniu temu buvo. Ir jei persizegnojes paskysi kad nerandi, tai pabandysiu prisesti.
Na siaip tai paprastai neiseis apseiti. Gali pradeti taupyti ant akmens vatos ant faneros ar siaip medienos. Kilimai irgi gerai. Ir labai sunku isivaizduoti ar lietuvoje kas naudoja bet didelio diametro popierinius vamzdzius, pvz buna suvinioti kilimai linoliaumas. Bet gan didelio kiekio reikia sito gerio. Na nepaklausiau kiek rimtai ziurima i ta reikala.

------------------------------
Have A Nice Day
------------------------------
Sorry, only registered users may post in this forum.