midiaudio logo

Voiceover

Jusstakas (IP Logged)
November 17, 2011 02:56PM

Sveiki, irasyneju reklamele. taigi reikia balsa uzdeti ant garso. Irasius vokala as ji pakompresinau daug maz eq patvarkiau kad padoriai skambetu,
dabar klausimas kaip tiksliai sulyginti kad muzikele ir balsas puikiai vienas ant kito suliptu? ar cia yra kokie eq standartai darant voiceover? ar pati muzikini failiuka irgi riekia su eq apdirbt? ar tiesiog pakanka garsumus sulygint.. tai padarius vistiek kazkaip islenda.

Beje gal naudojat izotope ozone 4 kokius voiceover pressetus ?
As pabandziau bet man nelabai patiko tai standartiskai is klausos su eq padirbau ir su kompresorium.

pati muikini failiuka pritildziau, balso takeli su waves Rvox pakomresinau, su cubase Studio eq siek tiek apdirbau daznius ir sulyginus garsa and master takelio uzdejau waves Le multimaximizeri, outputa sumazinus iki -0.2 ir paspaudus viska truputeli.

Kaip jus darot voiceoverius ?

Aciu,
Justas
Re: Voiceover
ramil (IP Logged)
November 20, 2011 12:11AM

su voiceoveriais esu daug dirbes. kad geriau ant muzikinio takelio "liptu" voiceoveris labai priklauso nuo to kaip irasytas ir kaip turi skambet tad kaskart vis skirtingai. Bet is principo gali megint su eq rezonansus iskarpyt siek tiek is vokalo kad geriau suderetu su muzikiniu/reklaminiu takeliu. Visa kita estetikos klausimas ko pats projektas prasos :)
Re: Voiceover
Jusstakas (IP Logged)
November 20, 2011 06:40PM

o nera kazkokiu standartu, pvz max db kazkoks lygis ar pan? kaip pvz radijuje ar telike reklama skamba ten balsas gan stipriai paryskintas ir sukompresintas.. ar cia skonio reikalas ar buna akzkokie standartai ?

as darau animaciniam klipukui voiceoveri tai ten man jie nieko nepasake konkreciai.
Re: Voiceover
vidman (IP Logged)
November 20, 2011 07:56PM

Apsiimat daryt darbelį, bet nežinote kaip jį padaryti.
... hmmm, keista ...
Kiekvienas darydamas bilekokį darbą turi savo supratimą, metodą, priklausomą ir nuo "gelžgalių" ir mokėjimo panaudoti softą.
Kažin ar forumiečiai užvers konkrečiais receptais-pasiūlymais, nes tai subjektyvi teorinė utopija, visvien rezultatas neaiškus.
Paprasčiausiai darykite taip, kaip Jūsų galvai atrodo gerai ir tiek.
Jeigu pavyks, viskas ok, jeigu bus blogai, [i][b]jie[/b][/i] (gal) kitą kartą darbą pasiūlys kitam.
Labai paprasta gramatika.
Beje, kas nedirba tas neklysta.
Sėkmės! :)

http://www.gamtosgarsai.lt/
Re: Voiceover
ramil (IP Logged)
November 20, 2011 09:53PM

jei klientas neatsiunte nurodymu/neuzisimine apie formata/stanadartus kokius nors ko tiksliai reikia vadinas darai savo nuoziura. paziurek kaip panasiu animaciniu filmuku voiceoveriai daryti ir bandyk daryt panasiai :)
Re: Voiceover
Jusstakas (IP Logged)
November 24, 2011 06:50PM

Na as zinau, taip kaip zinau, tiesiog bedirbant man iskilo klausimu, tai va ir pasiklausiau Jusu ;) Man nurodymu jokiu konkreciu nebuvo :)



Edited 1 time(s). Last edit at 11/24/2011 06:51PM by Jusstakas.
Sorry, only registered users may post in this forum.