midiaudio logo

Šnypščia monitoriai

Granitaz (IP Logged)
January 06, 2012 12:25PM

Sveiki,

KRK Rokit 5 nauji monitoriai turi šnypštimą, kuris, pasukus garsą į pliusą, girdisi vis labiau. Elektros lizdas įžemintas, tai dabar klausimą turiu ar norint panaikint šnypštimą reikia įžemint pačius monitorius? Su laidais viskas gerai, nes įjungus monitorius tik į elektros lizdą šnypštimas nedingsta. Kaip visas monitorių įžeminimo procesas atrodo?
Re: Šnypščia monitoriai
ramil (IP Logged)
January 06, 2012 02:11PM

na pas dauguma monitoriu buna snypstimas garsa pakelus. Labai stipriai snypscia?
Re: Šnypščia monitoriai
Granitaz (IP Logged)
January 06, 2012 02:26PM

šnypščia gan stipriai net maximumo nepasiekus. Gal kas konkrečiai esat susidūrę su monikų įžeminimu?
Re: Šnypščia monitoriai
pranza (IP Logged)
January 06, 2012 02:58PM

ar tik nebus čia krk kokybė? arba šiaip brokas. o gal šnypščia šaltinis

įžeminimas ne prie ko, dėl įžeminimo būna ūžimas ties 50..100.150... Hz

http://audiomastering.lt
Re: Šnypščia monitoriai
k-hash (IP Logged)
January 06, 2012 04:14PM

Kai ieskojausi sau monitoriu, vienoje lt muzikos prekiu parduotuveje bandziau situs krk. Spek is triju kart iskart krito i aki... :)

Manau cia modelio beda, o ne rozetes.
Re: Šnypščia monitoriai
gnommusic (IP Logged)
January 06, 2012 09:40PM

Granitaz Wrote:
-------------------------------------------------------
> Sveiki,
>
> KRK Rokit 5 nauji monitoriai turi šnypštimą,
> kuris, pasukus garsą į pliusą, girdisi vis labiau.
> Elektros lizdas įžemintas, tai dabar klausimą
> turiu ar norint panaikint šnypštimą reikia įžemint
> pačius monitorius? Su laidais viskas gerai, nes
> įjungus monitorius tik į elektros lizdą šnypštimas
> nedingsta. Kaip visas monitorių įžeminimo procesas
> atrodo?


Paskubeciau nuraminti Autoriu, jei tai tavo pacios pirmosios is pro klases koloneliu, tai visiskai normali pirma reakcija - "snypscia".

Gali ismesti is galvos izeminimus ir kitokias vingrybes. Pas mane yra panasios galios koloneles kaip pas tave. Be abejo, jos labai ryskiai snypscia prie maksimalaus garsumo pozicijos, taciau fintas - man niekuomet neteko tiek uzsukti garso. Paprastai as laikau garsuma ties 3 pozicija (is 30, kas reiskia, kad pagal proporcinga vertinima isnaudoju 1/10 stiprintuvo galios).

Nustatyk savo garsumo reguliatoriu ties mazdaug 1/10 max garsumo, ar labai snypscia ? Greiciausiai girdisi, bet ne tragiskai, ar ne ? Taciau jei paduotum garsa i sias koloneles ... Tik va, klausimas koki ? Ats, angliskoje literaturoje vadinama "line level" garso lygio.

Kas yra "line level" ? Gali isivaizduoti kaip proaudio technikos vidini garso signalo stiprumo standarta. Paprastai sintezai, gitariniai kubai, mikseriai ir visa kita, turi savyje papildomus stiprintuvus, kad galetu is savo isejimu paduoti normalizuota "line level" garsa. Butent su siuo garso stiprumo standartu ir suderintos tavo, kaip ir absoliuti dauguma kitu proaudio kolonkiu.

Ka tai reiskia ? Tai reiskia, kad prie 100 % normalizuoto line level signalo, man, naudojant savo kolonkiu 3 padeti is 30 max, is 2 metru atstumo po valandos jau pradeda galva ir ausis skaudeti. O tau, jeigu nesi niekuomet to girdejes turetu pasirodyti, kad ausys plysta. Patikek, kad toks snypstimas, kuri tu girdi is savo kolonkiu prie 1/10 galios isnaudojimo - tu ji isgirsi tik kai bus tyla (jeigu ausu bugneliai nebus atsoke per ta laika) :)

Gerai, as cia daug prirasiau, gal is tikro su tavo kolonkem yra kazkokia technine problema, taciau jokie izeminimai cia ne prie ko, o jos tiesiog brokuotos.
Re: Šnypščia monitoriai
kosh (IP Logged)
January 06, 2012 10:13PM

O jeigu paprasciau.. Turejau kadaise sitas koloneles. Snypste kai velnias kai laptopo laidas buvo igrustas i lieva prailgintuva :) Nusipirkau gera prailgintuva - snypstimas dingo :)
Aisku minimalus triuksmai liko - aisku ne tokia kad visiskai reztu ausi, ir norint jau gerai juos girdeti reikedavo maximumus susukti :))))
Manau problemos ieskoti reiketu kazkur elektroje tavo :)))
Arba tiesiog garso plokste gal tavo padisovke ir t.t... Mano nuomone ne monitoriuose cia kalte yra.. Ir kokybe kaip uz tokia kaina - visai padori, ner ko noret daugiau tukstanti litu uz dvi koloneles sumokejus, taip kad nekalbekit :))
Re: Šnypščia monitoriai
Padas (IP Logged)
January 07, 2012 11:37AM

Furman'as galetu padeti tavo situacijoj.
Re: Šnypščia monitoriai
Granitaz (IP Logged)
January 07, 2012 12:19PM

O kaip suprast tai, kad sukiojant garsą šnypstimas nei didėja, nei mažėja? Ta prasme visą laiką toks pats rezultatas.
Re: Šnypščia monitoriai
kosh (IP Logged)
January 07, 2012 08:20PM

Jau paaiskinau kodel :) elektroje problema bus :) kabeliuose gali buti, gal lievus pirkai, jungtyse ir pan
Re: Šnypščia monitoriai
Granitaz (IP Logged)
January 07, 2012 08:31PM

Laidai tai krk, kurie buvo prie monitorių. Įjungus monikus vien į maitinimą šnypštimas yra, nereikia net prie garsūškės jungt, rozetės ižeminimas padarytas, naujas prailgintojas irgi nepadėjo. Žodžiu, eisim ieškot elektriko, kad įžemintų monikus.
Re: Šnypščia monitoriai
gnommusic (IP Logged)
January 07, 2012 09:40PM

Tu bicas esi pavares (nes neklausai, kas tau sakoma).

1. Jei neturi normalios aparaturos ir nusipirkai ant durniaus monikus ir dabar bandai juos pajungti prie televizorio, tai ir nesitikek, kad jie tau veiks kaip esi susapnaves (ar kazkur pasiskaites).

2. Monikas turi parametra, kuris vadinasi SNR (sound to noise ratio) arba S/N, kuris parodo kiek vidinis stipriako triuksmas skiriasi nuo atkuriamo garso (max ribose). Nors tavo KRK tech. spec. to parametro nepamaciau, bet duodu 2 pirstus nukirsti, kad jis yra ne maziau 85 dB, tai reiskia, kad max garsas uz tavo moniko snypstima turetu buti apie 85 dB stipresnis.

Palyginimui, lapu cezejimas - 30 dB, kylancio lektuvo garsas - 95 dB, skirtumas koks ? Jei neturi galimybes patikrinti SNR, tai tavo cia klausimai isvis nieko verti.

3. Klausi patarimo, tai paklausk, koks zmogus siame forume apskritai yra isizemines monikus (jei ne spintos didumo jie) ? (beje tavo KRK neturi jokio izeminimo galimybes, atsibusk).

4. Toki dalyka kaip pastovus snypstimas as esu girdejes tik 30 - 40 m senumo sovietineje audio technikoje. Variantas, kad pas tave gali buti atsakes filtras, bet, visiskai menkai tiketina, kad butu atsakes iskart abiejose kolonelese.

5. Neaisku, kokios naujos tos tavo koloneles ir is kur pirktos, bent jau nueiti atgal i parduotuve ir realiai isbandyti su realia proaudio aparatura ir isitikinti, kad viskas gerai arba blogai nera niekam dar sunku buve.

6. Ir dar karta bakstelsiu pirstu i pirma posta - kiekvieno zmogaus, pirma kart ciupinejancio prokolonkes pirma reakcija yra tokia - koki as cia snypsianti brokuota mesla nusipirkau !
Re: Šnypščia monitoriai
gnommusic (IP Logged)
January 07, 2012 09:45PM

P.S. aisku patartina koloneles laikyti kur nors toliau nuo saldytuvo ir pan. agregatu, o tavo pastaba, kad prie garsuskes ne jungt esa ju nereikia tik rodo, kad pacios garsuskes net ir neturi. T.y. is intiko atsisiuntei kokias kolonkes ir nezinai ka daryti su jomis. Atspejau ?

P.S. ziuriu, kad tos kolonkes turi 120V/240V itampos switcha, gal uzmirsai ji perjungti ? Garso reguliatorius pas jas daugiau nei idomus, panasu, kad prie 0 .. +6 dB jos yra nustatytos ant max galingumo, tai ir normalu, kad akivaizdziai zyzia.



Edited 1 time(s). Last edit at 01/07/2012 10:26PM by gnommusic.
Re: Šnypščia monitoriai
Granitaz (IP Logged)
January 08, 2012 12:07PM

gnommusic, tu čia realiai toks tūpas ar tik apsimeti? Ir kuo tu mane patį laikai? Neturiu galimybės patikrint SNR, monitoriai pirkti Tamstoj, garso plokštė Tascam Us 144mkll, nauja, pirkta midiaudio, prie monikų apart kompiuterio daugiau nieko nestovi, jokių elektros įtaisų nėra. Ant pačių monitorių viskas nustatyta taip, kaip nurodyta manual'e, rankenėlių sukiojimai nieko nepadėjo.
Atsisiunčiau ne "kažkokias kolonėles iš interneto", o garso monitorius, technikoj nesu profas, bet su muzika dirbt moku, tad neknisk smegenų tu man.
Kad filtrai atsisakę, brokas, ar dar kažkas tai čia išvis neįmanomas dalykas, 100proc. esu tikras.
Ir man labai įdomu, kodėl jų neina įžemint? Nes šnekėjau ne su vienu žmogum, kurie turi prof. studijas ir jie man patarė įsižemint monikus?
Su tokiais komentarais tai toks vaizdas susidaro, kad labai mokintu apsimeti, o visi kiti durniai. :)
Draugas turi krk tuos pačius, pas jį šnypštimas girdisi TIK atsukus volume iki maximumo ir tai tas šnypštimas nėra toks didelis. Įžeminimo nedaręs jis, įžeminta tik rozetė, tik kad jis jungė pc į vieną rozetę, monikus į kitą - mums tas nepadėjo.
O kaip prof. technika skamba tai girdėjau milijoną kartų turbūt, tamsta pasiųlė atsivežt monikus pas juos ir patikrint, tik kad per visą lietuvą varyt pas juos, tai nėra laiko tiek.



Edited 1 time(s). Last edit at 01/08/2012 12:10PM by Granitaz.
Re: Šnypščia monitoriai
pranza (IP Logged)
January 08, 2012 12:45PM

kad pigiuose kinietiškuose monitoriuose broko nebūna, esi įsitikinęs?
aš tai nebūčiau...

į RCA įėjimo skylę įkišk kištuką užtrumpintais komtaktais (arba tiesiog pliką laidą į skylę ir suliesk su tuo metaliniu žiedu išorėj) ir gausis tyliausia tyla kokia gali būt iš jų.

jei rozetė įžeminta, tai jie ir yra įžeminti, daugiau niekaip neprižeminsi.

kad šnypščia brokuotas integruotas stiprintuvas - labai tikėtina. ypač jei nusukus garsą.

http://audiomastering.lt
Re: Šnypščia monitoriai
Granitaz (IP Logged)
January 08, 2012 01:16PM

Esu įsitikinęs ne kad broko nebūna, o kad būtų labai keista jei abu monitoriai parėjo brokuoti, kažkaip atmetu vis tai.
Dėl įžeminimo supratau, dėkui :)
Re: Šnypščia monitoriai
gnommusic (IP Logged)
January 08, 2012 02:49PM

Tai taip ir parasyk, ka turi, o ne - nuspirkau monitorius, snypscia, eisiu ieskot elektriko !

O, kad jie nera izeminami parasyta tame pat manuale, kuri tu skaitei. Jei nori izemint, suprantu, turi isardyti, prilituoti kokius kontaktus viduje, po to padauzyti ir atskirai dar ir korpusus izeminti, na, juokinga tiesiog.

Ir vistiek man nedaeina kaip tu negali pasitikrinti SRN, pgal spec. tos KRK yra galingesnes uz maniskes.

Pajunk normaliai tas kolonkes,
Nustatyk garsa ant absoliutaus nulio,
Tascam Out ant max,
Tascam monitor mix galutinai iki "input",
Paleisk ant kompo paprasciausia mp3 (jei nesi tikras gali isikelt i Cubase, sunormalizuoti ir paleist is Cubase), nustatyk PC grotuvo garso lygi ant max,

Tascam monitor mix suk galutinai iki "computer" (turetu per kolonkes nesigirdeti nieko).
Suk KRK garso reguliatoriu, praktiskai tau neprisukus ne prie 1/3 turetu ausys pradeti plysti is poros metru atstumo. Jeigu taip nera reiskia, kad ir keista, bet abieju moniku stiprintuvai yra atsake. (nera skirtumo, kaip jos snypscia, bet stiprinti garsa turi). Arba antras variantas - tavo Tascam plokste nestiprina garso per RCA isejimus, todel tu knisiesi tik del to, kad kolonkes gauna silpna signala ir nieko negali is to isgauti.

Variantas, jei turi drauga, kuris turi tas pacias koloneles, tai neturi buti problema nusivezti savas pas ji arba jo pas save ir patikrinti side by side (nebent tas draugas vel kitame Lietuvos pakrastyje) tokiu budu ir garso plokste, ir monikus.

Tamsta yra Klp ir Vilniuje, taigi vaziuot butu tik puses Lietuvos max. Po to, abi kolonkes parduotuve turi patikrinti pries jas issiusdama tau.

Atsiprasau, jei kazi kazkaip tave izeidziau. Pasikartosiu, kad ir zenklus tu koloneliu snypstimas, jis turetu buti niekinis palyginus su muzikos garsu per jas. Kolonkes gali isgauti pagal spec 106 dB max (pakankamas garsas, kad prarastum klausa porai dienu jei pridetum ausi prie dinamiko, jei ne blogiau)
Re: Šnypščia monitoriai
ura (IP Logged)
January 08, 2012 05:04PM

Na gnom cia tikrai viska komplikuotai rasai.

Paprasciausiai, jei atjungus nuo monitoriu visus kabelius (isskyrus maitinimo) tas snypstimas lieka, tai nekalti cia jokie kabeliai ir garso kortos, linijiniai ar nelinijiniai ar dar kokie ten lygiai. Kalti monitoriai.

Tada klausimas ar ant monitoriaus reguliuojant garso reguliatoriu snypstimas dideja ar ne. Jei dideja tai viskas kaip ir normalu, didinant stiprinima stipreja ir vidinis ar koks nors ten triuksmas, kuris atsiranda jau monitoriuose. Jei nedideja, tai matyt jau bus problemos monitoriu stiprintuve.

Aisku nepriklausomai dideja triuksmas ar ne, jei tas triuksmas didelis tai matyt jau beda. Jei galima palyginti su tokiais pat monitoriais ir tas triuksmas yra didesnis, tai reik atiduot ten kur pirkai ir tiek, pasiimt kitus ar kitokiu. Jei triuksmas toks pats (o kazkoki triuksma tures visos sistemos), tai matyt taip viskas ir turi but.

Izeminimo problemos cia mazai tiketinos, nebent jau labai negerai kas pas tave su elektra..

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: Šnypščia monitoriai
Granitaz (IP Logged)
January 09, 2012 11:37AM

Viską daugmaž išsiaiškinom, važiuosim su monikais į tamstą, žadėjo pakeist.
Re: Šnypščia monitoriai
Erlaaa65 (IP Logged)
January 10, 2012 02:08AM

Jeigu turi galimybe pasimatuok maitinimo tinklo/220v/dazni, sinusoide,gal koks nors kaimynas "auksarankis" elektra atsukineja arba siaip koks prietaisas labai triuksmauja i tinkla.Arba pasiemes monitorius prasuk per draugus ir pabandyk ijungti pas juos-jeigu tas pats tai tiketina, kad monitoriai yra is vienos gamybos partijos ir koks nors"huilongas"supainiojo zalia detale su raudona.
Re: Šnypščia monitoriai
gnommusic (IP Logged)
January 10, 2012 07:31PM

Greiciausiai bus atiduoti tokie patys monikai, nes tikrai parduotuve tikrina kiekviena monika pries issiusdama pirkejui. Didesnis ar mazesnis snypstimas ? Gali buti ir placebo efektas (pas kita visuomet geriau), gali buti ir aplinkos efektas, jei pas kaimyna ne tokia siena ar kilimuota danga jau iskart snypstimas gali skambeti kitaip.

Man itarima kelia tos RCA jungtys, labai retai teko su jomis susidurti, gal jos is tikro nepritaikytos proaudio irangai, nes ant max. garso tikrai tos koloneles turetu isnesti zmogui ausis be problemu. Bet jei nestiprina garso, tai brokas.
Re: Šnypščia monitoriai
Padas (IP Logged)
January 10, 2012 08:19PM

Cia gali buti radijo dazniu ir elektromagnetines interferencijos darbas, del nesvaraus elektros saltinio gali buti atsirade snypstymai ir zyzimai. Jei turi galimybe pasiskolink Furman'a, ar panasu prietaisa kuris apvalo elektros srove ir siaip rekomenduoju ji nusipirkt, nepamaisys.
Re: Šnypščia monitoriai
Kapurke (IP Logged)
January 13, 2012 10:07AM

Beveik garantuoju, kad brokas čia. Jei į inputus nepaduotas signalas ir vistiek šnypščia, tai išoriniai aparatai niekuo dėti čia. Dėl įžeminimo tai kaip anksčiau kolega minėjo girdėtųsi 50hz zyzimas, kaip iš gitaros ištraukus laidą, neužsukus volume, bet tikrai ne šnypštimas. Aš įtariu, kad kinietis kokio kondensatoriaus nedalitavo arba persidirbęs ne tą nominalą parinko ir stipralas gaudo išorines parazitines bangas.
Re: Šnypščia monitoriai
laurynas.lt (IP Logged)
January 13, 2012 10:54PM

Aš tai norėčiau išgirst tą šnypštimą. Būtų lengviau burt.
Re: Šnypščia monitoriai
ramil (IP Logged)
January 14, 2012 01:03AM

vat butent. Realiai kas su monitoriais yra dirbes tas jaucia ribas. o kas pirmus nusipirkes gali ir pasirodyt jog per garsiai...
Re: Šnypščia monitoriai
Andrius1234 (IP Logged)
January 16, 2012 02:38PM

Kas per daiktas tas furmanas? Gal placiau galima?
Sorry, only registered users may post in this forum.