midiaudio logo

Padėkite dėl Adam A7

Dell64 (IP Logged)
April 10, 2012 11:57PM

Sveiki, turiu Adam A7 monitorius. Naudoju juos buityje skaitmeninės muzikos klausimui. Buvo: šaltinis kompiuteris - M2tech Hiface USB interface - DIY DAC - laidai Audio Note sU RCA -Adam A7. Problema buvo su žemais dažniais, nes DAC impedance 100 kohm, o Adam a7 input impedance tik 10 kohm. Nors aukšti ir viduriai buvo gražūs.
Dabar šaltinis: Tinklo grotuvas yamaha np-s2000 - Laidai Audio Note Lexus su XLR antgaliais - Adam A7. Šaltinis kaip ir turėjo labai pagerinti garsą, bet dėja.

Klausimas, kaip ir neturėtų būti Adam A7 silpnoji grandis, bet kodėl jie man neskamba, ką aš netaip darau? Monitoriai stovi ant padaryto didesnio rašomojo stalo. Su kokiu šaltiniu Adam A7 skamba? Gal problema elektroje? O gal reikia statyti kokį Buffer amplifier?



Yamaha:
http://www.gramophone.co.uk/editorial/yamaha-np-s2000-high-end-streaming-client-shows-benefits-of-purist-audiophile-approach
Re: Padėkite dėl Adam A7
ura (IP Logged)
April 11, 2012 08:35AM

Jei zemu mazai, ta gal su fazem kur sumaisyta? Nors jei pats nieko nelitavai tai mazai sansu.
Ar bandei situos pasukinet:
[img]http://www.prodj.com.ua/images/img3_id/20091225111113.jpg[/img]

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: Padėkite dėl Adam A7
Dell64 (IP Logged)
April 11, 2012 09:29AM

Lituojant laidą su XLR buvo į tai atžvelgta, nes pas Yamahą kitaip pinai išdėstyti
http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/audio-systems/yamaha-np-s2000-945338/review


Bandžiau sukinėti, ypač <150Hz, bet pagerėjimo nebuvo.

Iš principo aš muziką klausausi netriukšmaudamas, man muzikoje patinka detalumas, tolygumas, man nereikalingas bumčikas, t.y. kad žemas kaltų.
Tas tonalinis balansas (netiksli sąvoka) anksčiau buvo pažeistas, bet aš galvojau, kad nėra ko jo ir reikalauti, nes kompiuteris kaip šaltinis, man atrodė silpnoji grandis. Tačiau Yamaha NP-S2000 kaip šaltinis tiek konstrukcine, tiek grojimo prasme yra giriamas http://soundex.ru/index.php?showtopic=29938&st=0 o su Adam A7 kažkodėl aš to skambesio subtilumo negirdžiu.

Vienintelis mano fantazijos ribose dalykas - dėti gerus power cable.
Klausimas: ar bandėte, kas turite Adam A7, pakeisti gerus elektros laidus, pvz.,http://www.gramofonas.lt/lt/klubas/skelbimai/detail.php?mess=78085 arba http://www.avd.lt/catalog/Kabeliai/22-Maitinimo.html
Kaip pasikeičia garsas pakeitus maitinimo kebelius?



Edited 1 time(s). Last edit at 04/11/2012 09:45AM by Dell64.
Re: Padėkite dėl Adam A7
laurynas.lt (IP Logged)
April 11, 2012 10:15AM

Adam A7 yra iš prigimties mažai žemų turintys monikai.
Re: Padėkite dėl Adam A7
pranza (IP Logged)
April 11, 2012 12:48PM

jei jau lexus laidus turi, tai turbūt būsi pažįstamas su audio note, o jei taip, tai naudotos kolonėlės iš AZ ar AX serijos turėtų būt visai įperkamos pardavus Adomą - kodėl taip ir nepadarius?

pradžiai tie visi integruoti „studijiniai“ monitoriai gal ir neblogai, bet kasantis giliau tai tik kliuvinys ir uždanga, sauganti nuo likusios sistemos supratimo ir estetinio garso suvokimo susidarymo.

kažkurioj kelio daly vis tiek turi prieit prie nuogesnio garso - vientakčio triodinio stiprinimo, jautrių kolonėlių su paprastais filtrais, ar net vienajuosčių garsiakalbių.

maitinimo laidą gali pasidaryt iš lexus (ar ne lexus) kolonėlinio laido, nesiūlyčiau pirkt kokios nors mandrystės, ypač su keistu margu šarvu.
silpniausia grandis ir šiuo, ir daugeliu kitų atvejų būna kolonėlės...

dėl DAC ir spdif šaltinio - neverta spėliot ir kažko iš anksto tikėtis, burt iš kainos, nes ten yra integruoti čipai, o jų būna įvairių ir nebūtinai brangesni duoda geresnį rezultatą. dabartinių motininių plokščių integruotas garsas gali būt ne ką prastesnis nei kokių tinklo grotuvų, nes tie grotuvai neturi netgi teorinio pranašumo - taip pat yra kompai, taip pat su impulsiniu maitinimo šaltiniu.

http://audiomastering.lt
Re: Padėkite dėl Adam A7
dbmeter (IP Logged)
April 11, 2012 03:30PM

tai pranza gi muzika dauguma ir sukuria su tais ADAM Tai kodėl jie tada blogai skamba?
Re: Padėkite dėl Adam A7
ura (IP Logged)
April 11, 2012 07:40PM

dbmeter, nu kur jau dauguma :) ypac jei zmogus iesko subtilumo, detalumo, tai cia nemanau, kad sitie adamai tokiose studijose stovi.

jei laidas geras, nors keista, kad yamaha turi ne standartini XLR pinout, tai matyt bus, kad jau garsiakalbiai negroja taip kaip tu is ju tikies, ir cia jau joks laidu keitinejimas nepades. Geriau jau tada pranza paklausyk ir apie kitas koloneles pagalvok.

pranza Wrote:
-------------------------------------------------------
> silpniausia grandis ir šiuo, ir daugeliu kitų
> atvejų būna kolonėlės...
>

Cia matyt esme ir bus.

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: Padėkite dėl Adam A7
Dell64 (IP Logged)
April 11, 2012 11:50PM

Ačiū už atsakymus.

"pradžiai tie visi integruoti „studijiniai“ monitoriai gal ir neblogai, bet kasantis giliau tai tik kliuvinys ir uždanga, sauganti nuo likusios sistemos supratimo ir estetinio garso suvokimo susidarymo".

Labai gražiai pasakyta, nedrįstu ginčytis. Momentas: gal ta pradžia ir yra, mat prieš tai turėtas šaltinis kaip tik ir atrodė silpnoji grandis, t.y. standartinis kompas iš principo nesukurtas muzikos klausymui, t.y kompą sukūrę žmonės net šiandien muzikinius failus laiko paprastais data, jau nekalbant apie kompo konstrukciją (elektrą).

"nes tie grotuvai neturi netgi teorinio pranašumo - taip pat yra kompai, taip pat su impulsiniu maitinimo šaltiniu", bent Yamaha NP-S2000 turi tris maitinimus, kurių vienas yra impulsinis, skirtas apšviesti skydeliui bei standby, o kitas maitinimas lygtai jau audiofiliškai orentuotas.

"maitinimo laidą gali pasidaryt iš lexus (ar ne lexus) kolonėlinio laido",

AN-D manau tiktų, tik gal galite patarti gerą antgalį į korpusą, ne į rozetę.

"kažkurioj kelio daly vis tiek turi prieit prie nuogesnio garso - vientakčio triodinio stiprinimo, jautrių kolonėlių su paprastais filtrais, ar net vienajuosčių garsiakalbių".

Tikriausiai taip ir bus, nors pirminė mintis buvo, kad gal gali būti ir kitaip. Pasirodo, kad ......
Re: Padėkite dėl Adam A7
Dell64 (IP Logged)
April 12, 2012 12:01AM

"tai pranza gi muzika dauguma ir sukuria su tais ADAM Tai kodėl jie tada blogai skamba?"

Vat ir keista, daugumoje forumų, tiek anglų, tiek rusų, publika giria Adam A7, su išliga, kad gal Adam Sub8 trūksta. Tačiau niekur nėra kategoriškų teiginių, kad jie negroja, neskamba ir pan.

O pas mane apie jokį skambėjimą kol kas nėra net kalbos.
Re: Padėkite dėl Adam A7
ramil (IP Logged)
April 12, 2012 03:34AM

teisingai pranza pasake. Kaip bebutu pradziai adam manau tikrai pakanka. As ir neinvestuociau daug i koloneles bent kiek akustikos nepasitvarkes...
Re: Padėkite dėl Adam A7
pranza (IP Logged)
April 12, 2012 12:52PM

tai gal kambarys labai nedraugiškas, jei taip jau blogai? ne vien žemų dėl to gali nebūt. jeigu kalbantis tame kambaryje apima keistas jausmas (neaiškus trumpas aidas, toks trumpas kad aidu nepagalvotum pavadint, bet kažkas ne taip?), ir muzika tada ten gerai neskambės be akustinio paruošimo...

geresniais korpusiniais lizdais prekiauja ye international, ties Žemaitės ir Smolensko gatvių sankryža Vilniuje. iš AN-D dariau, gerai laiko :)

http://audiomastering.lt
Re: Padėkite dėl Adam A7
boolve (IP Logged)
April 12, 2012 01:13PM

Na skambejimas visiems svotiska svoka, tai cia pirmas dalykas. Su kuo gali lyginti? Ka priestai klausei pries Adamus? Ir antras tai kambarys. Neskis tu juos i svetaine ar dar kita miegamaji ar i knigyna koki ir pasiklausyk, nes kambarys kartais ir nekaltas atrodo, kaip pas manes valgomasis, na bet atrodo kad groja muzika is senovinio gamofono.

------------------------------
Have A Nice Day
------------------------------
Re: Padėkite dėl Adam A7
Dell64 (IP Logged)
April 12, 2012 02:04PM

"geresniais korpusiniais lizdais prekiauja ye international, ties Žemaitės ir Smolensko gatvių sankryža Vilniuje".
Ačiū už nuorodą.

Suprantu, kad pas mane valgomasis nėra idealus garsui, bet kažkaip nesitiki, kad iki tiek.

Bandau keisti elektros laidus į AN-D, žiūrėsime, kas bus.
Re: Padėkite dėl Adam A7
boolve (IP Logged)
April 12, 2012 03:38PM

Jei sistema taves nezavi skambejime visiskai, tai laidai nepades. Ne nuo cia pradedi, jei as gerai suporantu Tavo "neskambejimo" savoka.

------------------------------
Have A Nice Day
------------------------------
Re: Padėkite dėl Adam A7
Rimtautas (IP Logged)
April 13, 2012 11:01PM

Manau pirmiausia reiktu pasinagrineti kambario akustika. Kokioje patalpoje stovi koloneles? Pabandyk atitraukti ar pristumti prie sienos. Pastatyk kambario kampuose. Pasinagrinek kaip keičiasi garsas. Pakeisk klausymo vieta. Pabandyk kitame kambaryje.
Mano manymu, tik isitikinus, kad problemos slypi ne kambario akustikoje, galima pradeti investuoti i geresne aparatura...
Re: Padėkite dėl Adam A7
samsonas46 (IP Logged)
April 18, 2012 07:52AM

Paskaičiau, nutariau įsiterpti, Perdaug sudedamųjų dalių. Reikia pradžiai patikrinti tik Adamus. Pabandyk tokį triuką - ant kompo instaliuoji Right Mark analyzerį (free, labai gera programa). Ji turi tokią analizavimo funkciją - pati siunčia signalą per visą spektrą ir iš karto per line in rašo .Gausi grafiką, matysis ar Adamas skamba kaip numatyta. Garsą galima siūsti ir rašyti per standartinę garso plokštę.
Kokybės pažiūrėjimui užtenka. Na tik mikrofono geresnio reikės ir mikšeriuko dėl įrašymo.
Re: Padėkite dėl Adam A7
Dima (IP Logged)
April 19, 2012 11:49PM

Adam A7 puikai atkuria žemus dažnius. Reikia tvarkyti kambario akustiką. Arba pirkti [url=http://www.nordost.com/35/odin-supreme-reference-power-cord]šitą[/url] už 30 štukų ir visiems sakyti: va, daba skamba gerai...
Re: Padėkite dėl Adam A7
Dell64 (IP Logged)
May 04, 2012 03:56PM

Pagaliau, paklausęs Pranza patarimo, pasikeičiau Adam A7 ir Yamaha NP elektros laidus (power cord) į Audio Note Lexus su pamanomais antgaliais, tai galiu patvirtinti, kad Adamai tikrai reiklūs elektros laidams/elektrai. Garsas pasikeitė labai į gerą pusę, žemų trūkumo: nekonkretumo, minkštumo, gilumo problemos kaip ir neliko. Muzika tapo ne tik girdima, bet ir jaučiama, t.y. dingo ta pilkuma.

Kambario akustikos klausimai - ateityje, kai teks keisti gyv. plotą, o šiai dienai tiks esamas variantas.

Ačiū visiems už pagalbą.
Re: Padėkite dėl Adam A7
gnommusic (IP Logged)
May 05, 2012 08:56PM

Kazkokios fantasmagorijos cia destytos, manau cia tera tik placebo efektas, kai zmogus nusipirko Adamsus ir jie jam "neskamba". Jei atsikratytu minties, kad neskamba, tai gal pradetu skambeti po kiek laiko ir visai neblogai ?

Dima mintis yra visai pagrista, gal Adamsu kaina nebuvo tiek auksta, kad nusvertu logisko mastymo isvadas "skambejimo" pripazinimo linkme.
Re: Padėkite dėl Adam A7
pranza (IP Logged)
May 06, 2012 01:10PM

lexus man duoda riebesnį garsą ir mažiau šiukšlių nei gamyklinis laidas

jei tas pats efektas išlindo ir per adam'us, tai galim sakyt, kad taip yra iš tiesų :)

http://audiomastering.lt
Re: Padėkite dėl Adam A7
Rimtautas (IP Logged)
May 10, 2012 05:39PM

Komedija kažkokia čia dėl maitinimo kabelių. Netikiu. Kai nuo transformatorinės iki jūsų rozetės kelis šimtus metrų ateina paprastas aliumininis kabelis, tai pakeitus jo paskutinį pusmetri į kažkokį "super duper" kabeli, pagerėja garsas? Nepudrinkit smegenų.
As suprasčiau, jei pastatyt kažkokį Furman įtampos lygintuvą, tai dar galima tikėtis, kad kažkiek garsas išsivalys. Bet kad nuo to pusmetrio kabelio daugiau žemų atsiranda...

http://9gag.com/gag/127175
Re: Padėkite dėl Adam A7
dbmeter (IP Logged)
May 10, 2012 08:18PM

Rimtautai +1 (tu)
Re: Padėkite dėl Adam A7
pranza (IP Logged)
May 11, 2012 03:18PM

nežinau ką patart, jei netiki - nebent eit ir įsitikint :)

bet pamintijimus apie ilgus kilometrus aliumininių kabelių galėčiau atremt maždaug „tai jei upė ilgus kilometrus teka tyliai, kodėl kažkurioj vietoj ima ir sučiurlena“

čia ne tai, kad elektronai eina ilgus kilometrus ir pakeliui prarūgsta, o tai, kad jų tėkmę konkrečioj vietoj įtakoja medžiaga, kuria jie toj vietoj keliauja.
ir kuo arčiau galutinio tikslo (garsiakalbio) laidus pakaitaliosim, tuo labiau tą įtaką pajausim.

http://audiomastering.lt
Re: Padėkite dėl Adam A7
ShadowLessss (IP Logged)
June 12, 2012 12:17PM

Tai gal is pradziu neaisku ant kokiu snargliu pajungta buvo :) Cia vienintelis itikinamas variantas :)

---------------------
http://www.mixing.lt
Re: Padėkite dėl Adam A7
dbmeter (IP Logged)
January 10, 2013 02:35PM

Tai sakau čia nelabai tiketina man, nes jeigu pacioi adam kolonkei vidui nuo lizdo iki tafo gi neina super lexus laidai o paprasti elektros laidai prilituoti prie trafo su paprastu lydmetaliu. tai paskutiniai 15 cm laido iki trafo dar svarbiau turetu buti? bet ju tai nekeitėte. :)
Reiks nuvaziuoti paklausyti tu super duper laidu nusivezus adam a7
Re: Padėkite dėl Adam A7
dbmeter (IP Logged)
January 10, 2013 02:37PM

Idomu ar ir aš pajusiu skirtuma lyginant su paprastais storais elektros laidais ir tais lexus? jei pajusiu tada patikėsiu jei ne tai eina kciortu.
Re: Padėkite dėl Adam A7
pranza (IP Logged)
January 10, 2013 05:04PM

be abejo reikėtų pakeist laidus ir kolonose. šiaip tai siūlau pasiimt jas ir nusivežt į kokį muzikos aparatūros saloną, palygint su kitom kaip groja. tada bus aišku, ar atsikratyt jom, ar dar kažką tvarkyt :)

http://audiomastering.lt
Re: Padėkite dėl Adam A7
dbmeter (IP Logged)
January 10, 2013 07:45PM

Man kaip tai nesitiki kad žmogus pakeite maitinimo laidus savo ADAM A7 Monikuose ir jie jam tada suskambejo geriau negu prieš tai buvo ir žemų atsirado daugiau ir aukštų :). Manau gera akustinė patalpa tiems monikams daug svarbiau negu laidai :)
Re: Padėkite dėl Adam A7
dbmeter (IP Logged)
January 10, 2013 07:46PM

Ką kiti mano šiuo klausimu? Norėtusi išgirsti daugiau nuomonių iš profesionalų?
Re: Padėkite dėl Adam A7
andriuxa (IP Logged)
January 12, 2013 12:50AM

Nearfield studio monitors. Kiek pamenu kad lyg negali jie toli vienas nuo kito stoveti. "Zemu" juose kiek nori. Laidai ne turetu sudaryt net "tokio" zemu trukumo. Klaisyt muzikai namie tinkami bet .........subtilimo.....nesiapgaudinekime.
Sorry, only registered users may post in this forum.