midiaudio logo

Patarkit nesuprantanciam (tu)

Paulius C. (IP Logged)
May 05, 2012 11:57PM

Sveiki, taigi grojau grojau ir taip nusprendziau kad laikas kazka padoraus ir irasyti. Maniskis digitech RP150 tam visiskai niekam tikes, taigi man kilo daug visokiu klausimu del audio interface'o ir visokiu kitokiu "studijiniu" pribambaskiu.

Kalbant apie interface'a paties akys krypsta i MOTU Audio express, ar kazka panasaus, bet kadangi nelabai as gaudausi kas gerai kas ne, tai rinkaus pagal spalvas... Dar galvoje kybo M-audio ProFire 2626, turint galvoje, kad gal kada ateityje noresiu irasyt ir bugnus, ir man patinka kad telpa i rack'a, nors jis man kiek per brangus. Aisku man kilo dar vienas klausimas, o gal galima input kieki padidinti atskirai pernakt mikseri? (kadanors ateityje aisku). Pinigu kiekis ribotas tai noriu juos isnaudot kuo maksimaliau. Kaip sako: kainos ir kokybes santykis. O gal yra kazkas pigiau ir geriau? idomu butu isgirst nuomoniu. (tu)

Kaip ir jau sakiau, visiskai apie tai nieko nesuprantu, o ir studijos neketinu atidaryti, tiesiog savo reikmem tenkint. pradziai gitarai irasyt, vokalui, ir klavisiniams, ateityje gal ir bugnams.

toliau sektu kazkokie tai monitoriai gal, apie juos irgi nieko nezinau, tiesiog girdejau geru atsiliepimu apie Yamaha HS50M, bet gal ka geriau zinot, butu smagu suzinot daugiau.

po to, mikrofonai, instrumentam nusprendziau isigyt SM57, bet gal dar kazka universalesnio pasiulyt galit? arba kazka prie SM57 antrininka vokalui? ta prasme 2 mikrofonai, vienas instrumentam kitas vokalui.

Galiausiai kaip ir sakiau kad pinigu kiekis vis del to ribotas ir kas cia pamineta nebus is karto tikriausiai, bet kad susidaryti kazkokia tai nuomone, irankiu pirkimo eiliskuma, nuo svarbiausio iki maziausiai svarbaus. Dekoju uz bet kokia nuomone. Geros dienos :)
Re: Patarkit nesuprantanciam (tu)
Dalius (IP Logged)
May 07, 2012 09:56AM

Garso korta - Tascam US-800
http://www.midiaudio.com/product/tascam-us--800

Monitoriai - Tannoy Reveal 501A
http://www.midiaudio.com/product/tannoy-reveal-501a

Mikrofonai įrašams: Shure SM57 gerai, bet dar pažiūrėk į Rode M3 (universalus kondensatorinis) bei Rode NT1A - vokalui

Dalius
Re: Patarkit nesuprantanciam (tu)
Paulius C. (IP Logged)
May 07, 2012 01:20PM

as prisiskaites kad sitie tascam nelabai megsta su mac'ais bendraut, tai kazkaip net nezinau, o kaip tas apogee duet?
Re: Patarkit nesuprantanciam (tu)
Dalius (IP Logged)
May 07, 2012 06:21PM

minėjai kad norėsi būgnus įrašinėti - o tam reikia daugiau įėjimų (mikšerinis pultas čia nepadės - nebent būgnus įrašinėsi jau suvestus į du kanalus - kas nėra gerai). Todėl parinkau ką nors iš pigiausių, kad būtų daugiau įėjimų.

O ar draugauja ar nedraugauja - paisimk šią garso kortą kelioms dienomis (turime jų) - ir pamatysi pats;)

Dalius
Re: Patarkit nesuprantanciam (tu)
Paulius C. (IP Logged)
May 07, 2012 07:45PM

na tiesa sakant butent interface'ui ketinau skirti kazkur 1300-2100lt bet dabar velgi suabejojau ar verta tai daryti? prof. kokybes vistiek nebus tikriausiai, o del savo malonumo gal neverta tiek investuot? Vistiek bandai' eina i tam skirtas studijas, tai tarkim savo banda' nelabai jau irasyt kokybiskai galeciau? ar kazka ne taip as cia suprantu? :)

Atsiprasau uz neismanyma Daliau.
Pagarbiai.
Re: Patarkit nesuprantanciam (tu)
[kustas] (IP Logged)
May 08, 2012 10:30AM

Siais laikais visai gera kokybe galetum ir su tuo Tascamu isspaust; aisku, dar reikia atitinkamo mic'u seto, bugnininko ir PATALPOS :) Jei visa tai turi/planuoji turet - pirmyn.
Nezinau tavo situacijos - tai sunku ka tiksliai patart; bet siaip galetum bugnus ir programuot - dabar yra geru biblioteku. Cia dar reikia ivertinti bugnininka - jei labai geras - geriau irasinet; bet jei ritmas plaukioja - kokibiskaiu bus programuot. Bet cia jau atskiras klausimas.
Zodziu, ivertink, ar turesi tinkama patalpa ir pinigu mikrofonu (+ stovu, laidu) setui. Jei ne - neprasidek su bugnais, geriau programuot. Trumpai tiek :)
____________________

Any Ideas are Welcome
Re: Patarkit nesuprantanciam (tu)
ura (IP Logged)
May 08, 2012 03:43PM

Kustai, keistas poziuris i bugninikus :)

Kai taip niekas neaisku, as siulyciau imt paprasta dvieju kanalu interfeisa (kaip tascam us122/144 arba tavo minetas apogee duet, tik jis jau brangesnis) ir pasibandyt kaip sekas irasinet. Su juo galesi isirasyt gitarele ir vokala vienu metu ir pamatysi, ar tau taip tinka ir patinka. Ju liekamoji verte visai nebloga, tai reikalui esant/nebeesant galesi parduot skelbimuose pakankamai lengvai. Griebt diziausia inputu skaiciu turinti aparata pacioj pradzioj nera prasmes, jei net nezinai kaip tai veikia ir kam juos naudosi.
Tas pats is su mikrofonu, tie SM57 tikrai geri, pradziai siulau imt viena, jei reiks dar viena galesi nusipirkt - nezinau ar taip is karto viska gerai igrosi ir idainuosi, gal verta atskirai pradziai daryt.

Monitorius jau gali pirkt tada, kai suprasi, kad irasineti tau sekas/patinka.

Zodziu mano taktika tokia, kad reikia su mazesnem investicijom isbandyt visa reikala, o jei patiks, tada jau galima pradet investuot.

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: Patarkit nesuprantanciam (tu)
[kustas] (IP Logged)
May 08, 2012 03:49PM

Kodel keistas..? Viskas is realybes ;)
____________________

Any Ideas are Welcome
Re: Patarkit nesuprantanciam (tu)
Paulius C. (IP Logged)
May 08, 2012 06:58PM

Kad irasinet as noriu ir kad patinka tai tikrai, kaip jau sakiau irasineju su savo RP150, bet jis niekam tikes daiktas, nors isbandziau reikala kaip imanoma pigiau. Dabar pavyko susikaupt siek tiek atliekamu pinigu ir nusprendziau atsinaujint is esmes, bugnu gal iskart nepulsiu irasinet, patalpos tam neturiu, pradzioj man reik gitaros, boso, vokalo, klavisu. Aisku ju irgi vienu metu neketinu irasinet, tai gal ir neverta daug inputu turet? Tada nezinau i ka kreipti demesi kalbant apie interfeisa? kokybe? neesu isbandes nei vieno, tai net nezinau kuris geresnis kuris blogesnis. Apsvieskit mane :)

ACIU!
Re: Patarkit nesuprantanciam (tu)
ura (IP Logged)
May 08, 2012 10:06PM

kustas: tai kam tada grupej bugnininkas isvis, jei jam net grot neleidziat?

Nu tais duetais zmones dziaugias, nors kas ten zino, mac fanai viskuo kas tik mac dziaugias :) RME babyface dar tikrai dziaugias. Motu tai lietuvoj ner populiarus, tas kuri nurodei tai kazkoks pigokas atrodo.. Dar ten TC kazka turejo, zmones kalba, kad neblogi ju preampai, dar ten kazkokie efektai buna. O kiek pinigu turi?

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: Patarkit nesuprantanciam (tu)
Paulius C. (IP Logged)
May 08, 2012 11:02PM

Virsuje rasiau kad galvoju skirt 1300-2100lt interface'ui.



Edited 1 time(s). Last edit at 05/08/2012 11:43PM by Paulius C..
Re: Patarkit nesuprantanciam (tu)
[kustas] (IP Logged)
May 09, 2012 09:42AM

ura: kur as rasiau, kad neleidziam..? Dabartiniu mano grupiu cisada bugnus studijoj rasom :)

Gal silpnai parasiau; teko man pradedanciai grupei bugnus tiesint; sugaisau visa diena, nes bugnininkas visiskai negalejo grot su metronomu (ne del to, kad be ausu - tiesiog niekada nebandes grot su metronomu). Rezultate - suletinau gabala gal per 8 BPM, sudeliojau perejimus is gabaliuku, suklijavau - gavosi ne idealiai (nes keistas tempas, prirista prie metronomo), bet mixe viskas gerai. Bet jei tokius bugnus palikt, kaip sugrojo - cia bus tik draugam parodyt ir tai geda bus. Gali ant virsaus kabint puikiausiai irasytas gitaras ir vokalas (bet taip aisku irgi kaip taisykle nebuna :D ), bet irasas liks "tik demo draugam". Tai kam tada tos tukstantines investivijos i garso kokybe..? :)

PS: Viena albuma ir as su bugnininko pagalba programavau ~2005-06 metus, nes tiesiog neturejom galimybiu irasyt. Rezultate - kai kuriu dainu bugnininkai net neskiria, kad programuota :)
____________________

Any Ideas are Welcome
Sorry, only registered users may post in this forum.