midiaudio logo

Kompresija mastering'o metu

ramil (IP Logged)
October 06, 2012 01:59PM

Pagalbekime apie kompresija galutines korekturos metu (pagrinde plugin'us) kas kokius naudojate, panaudojimo metodus ir t.t. Siuo metu parsisunciau algorithmix splitcomp demo ir esu labai patenkintas skambesiu, puikiai tinka dynaminio lygio sumazinimui :) domina ar kas daznai naudoja kompresija masteringo metu su sidechain EQ filtru jog pvz sukontroliuoti mid/high daznius nepalieciant zemu ir avirksciai? Zinoma tam naudotu daug kas multiband kompresorius taciau kartais noris ir be to apsieiti
Re: Kompresija mastering'o metu
pranza (IP Logged)
October 06, 2012 06:22PM

elysia kompresorių pabandyk. o šiaip gi per send'us gali prisidaryt kiek nori takelių iš vieno ir į juos siųst tą patį signalą, kiekviename apsikarpyt diapazoną ir procesint kaip tik nori ir kuo nori... daug lanksčiau, nei koks vienas kombainas.

http://audiomastering.lt
Re: Kompresija mastering'o metu
ramil (IP Logged)
October 06, 2012 06:45PM

matai jeigu rankiniu budu atskirinet pagal dazniu reginionus su eq tada distortiono prisides nebent su linearphase eq daryt, bet taip sutinku. Mane domina kas kokius metodus naudojant kompresija pritaiko masteringo metu :) elysia yra teke bandyt aisku ne MD3 bet visai patiko
Re: Kompresija mastering'o metu
Dagis (IP Logged)
October 06, 2012 07:36PM

[url=http://soundcloud.com/alhashas/red-carpet-disaster-still-remember]Čia[/url] dariau tokį masterį vienos kompozicijos (na ir suvedimą). Tai prieš brickwall'ą dar dėjau ozone 5 maximizerį ant ircIII. Aišku, čia muzika, kuriai tai yra tinkama. Bet kalbant apie masteringą (tiek muzikos, tiek visokių kitokių dalykų), man, kaip mėgėjui, izotope ozone 5 yra labai kūl dalykas. Ypač kai kalba eina apie senų įrašų masteringą (senumo sulig kai būdavo rašoma sevinčiais Plokštelinėj ir žmonės nežinojo, kas yra subas, dėl to BD ties 60Hz pykai nuo visos kitos informacijos skiriasi per 20 ar daugiau dB, solnikas skamba vienoj ausy, sibilantai ir ilgos aukštos klasikinės natos gamina perkrovas, o hetas yra pagrindinis grupės narys) - ozone MS galimybė visuose moduliuose yra nepamainomas dalykas, kaip ir multibandas. Bet čia, ramil, turbūt kalba eina apie hi-endą, tad, įsivaizduoju, kad biudžetininkai (kaip aš) nelabai ką gali pasiūlyti ar pasigirti. Tai konkliuzuojant: dinaminį diapazoną mažinu dažniausiai su ozono reikalais.

P.S. Skliausteliuose paminėtiems dalykams labai padeda ir RX'as... Kažkur jau minėjau, kad man šitas dalykas kaskart kaip stebuklas atrodo.

Tikiuosi nesuteršiau temos. Gero savaitgalio
Re: Kompresija mastering'o metu
ramil (IP Logged)
October 06, 2012 07:54PM

Tai nera skirtumo hi endas ar ne, metodai panasus :) del m/s tai betkoki plugina galima m/s rezime naudot kas moka rankiniu budu issiskaidyt i m/s. Tiesiog idomu kaip tai kiti atlieka, kaip del paralelines kompresijos? masteringo metu kasnors naudojat? ir kaip pritaikot turimus irankius tam?
Re: Kompresija mastering'o metu
Corbie (IP Logged)
October 06, 2012 08:17PM

+1 elysia. bet dazniausiai UAD'as.
multibanda, skonio reikalas turbut, bet nedaznai naudoju. apsisuku su vienajuosciu. taip paraleline kompresija naudoju (ne visuomet zinoma), o pritaikymas su dry/wet :) ir m/s kompresija duoda priimtinas reikalas (cia butent elysia nepakeiciama).
fabfilter pluginai labai smagus tiek kompresorius, tiek eq. ir butent labai paprastai juose naudoti sidechain EQ filtra.
netikiu kazkokiais stebuklais ar dar niekam nezinomais metodais, kaip ir dauguma, manau cia uzsukanciu seku naujienas ir uzsienio forumus.
tikiu, kad ir uzsienio universitetai stebuklingo eliksyro formules studentams neturi :)
man svarbu pilnai perprasti plugino parametrus.

nepamirskim, kad ir seka pluginu "slotuose" svarbi. po ko ta kompresoriu dedi, tarkim po ar pries eq. bet gal jau cia islipimas is temos... nzn
Re: Kompresija mastering'o metu
ramil (IP Logged)
October 06, 2012 08:25PM

tai stebuklingos formules niekada nebuvo ir nebus :) del irankio perpratimo 100% sutinku. Del paralelines kokius kompresorius ? kiek daug kompresuojama kokia ataka ir t.t.? ta prasme aisku viskas nuo situacijos priklauso bet principas visad i ta puse buna :)
Re: Kompresija mastering'o metu
Corbie (IP Logged)
October 06, 2012 08:51PM

kai paraleliniam -uzspaudziu daug ir su greita ataka, relyzu, kad mazai nepasirodytu :) po to per dry/wet ivedineju i sausa mixa. zinoma kaskart pagal situacija. beja vienas is budu patikrinti kompresoriaus veikimo kokybe -uzsukant (tresholda, greita ataka ir relyza) iki nenormalaus lygio (jei taip galima issireiksti) kompresoriui tokiam rezime dirbant dar ir parametrus pakeitalioti sveika :) neretai islenda idomus dalykeliai, sakyciau ir bug'ai.
o kaip pats naudoji ? kokius metodus ? gal zinai kokius neiprastus budus ?
labai idomu...
Re: Kompresija mastering'o metu
ramil (IP Logged)
October 06, 2012 09:12PM

Na paraleline kompresija stipriai kompresuojant dazniausiai mixinge naudoju o masteringe viskas eina atvirksciai pas manes.. na paraleline kompresija naudoju dazniausiai dviem variantais 1) tradiciniu tiesiog priklausomai nuo dainos dedu vidutine/greita ataka ir vidutini/greita releasa ratio max iki 2:1 ir kompresuoju apie 6dB leidziant peakam praeiti galima kartais siek tiek mid rango pastumt mixe i prieki ir tada sumixuoju su originaliu... arba naudoju paralelej deexpanderi kuris tylesnius garsus pagarsina bet su labai svelniu ratio ir dazniausiai mulibando rezime kada noris siek tiek oro prikelt ir reverbo...

Dabar viena metoda taikau gan sekmingai kuri ismokau is kolegos vieno masteringo inzinieriaus tai yra galutini garso lygi +- labai anskti nusistatyti, nors as garsa keliu ne per limiteri o su EQ tai iskart galutini plugina isimetu limiteri ir prikeliu garso siek tiek ir tada atitinkamai eq kompresija pries limiteri naudoju, principas tame jog eq comp ir t.t. viskas veikia kaip viena sistema ir jei uzdedi eq poto kompresoriu ir tada limiteri atskirai vel visus parametrus isnaujo nustatinet reikia nes limiteris vel visa skambesi keicia... bet limitinu labai nedaug 1-3dB max

Poros menesiu begyje tureciau apsilankyti air studios masteringo room'e tad gal teks kokios naudos ispesti is inzinieriaus naudojant weiss compresoriu ir ta pritaikant su pluginais dirbant, tad tiesiog bandau kuo daugiau metodu suzinot ir budu kas kaip dirba :)



Edited 1 time(s). Last edit at 10/06/2012 09:13PM by ramil.
Re: Kompresija mastering'o metu
Padas (IP Logged)
October 07, 2012 02:01PM

Quartet Dynpeq
Re: Kompresija mastering'o metu
ramil (IP Logged)
October 07, 2012 02:33PM

Teke yra sita naudot ant sound blade sistemos, skaidrus labai !



Edited 1 time(s). Last edit at 10/07/2012 02:33PM by ramil.
Sorry, only registered users may post in this forum.