midiaudio logo

reikia profesionalų patarimų del miksavimo

mystic flower (IP Logged)
December 03, 2012 03:21PM

Sveiki, nesu profas bet darau savo grupei keliu dainu miksus. Buciau dekingas jei kas uzmestumet aki ir pasakytumet kas negerai. Pavyzdys cia: [url=http://soundcloud.com/mystic-flower/the-pendulum]The Pendulum - demo[/url] (tai lengvas rock'as)
[i]Viskas[/i] irasyta [i]akustiskai[/i] grupes studijoje. Miksuota naudojant tik softvarini apdirbima, sumasterinta is klausos. Noretusi isgirsti konstruktyvia kritika... (t.y. ne styliuje "fuu..." arba "wow!!!!")
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
mystic flower (IP Logged)
December 03, 2012 03:51PM

Tiesa, klausantis soundcloud'e kokybe nekokia, turbut teisingesnis variantas bus parsisiust.
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
ramil (IP Logged)
December 04, 2012 01:21AM

Imesk wavu nemasterinta versija tada tiksliau bus galima vertint mixo ir atskirai masterio atzvilgiu :-)
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
mystic flower (IP Logged)
December 04, 2012 09:55AM

O, aciu kad atsiliepei! Nemasterintas wav'as cia: [url=http://www.failai.lt/3813ddnrj98b/The_Pendulum_mixdown.wav.htm]The Pendulum - mixdown[/url]
Jis gerokai skiriasi... zinant kaip bus masterinama, suvedime paliktas tam tikru taku "nedakompresinimas" ir "nedareverbinimas" (nzn ar aiskiai issireiskiau), todel pikus meta. Bet gal suprasi... :)
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
ramil (IP Logged)
December 04, 2012 01:42PM

Na perklausiau abi versijas, reiketu pradeti nuo to jog pati daina patiko! Izanga idomiai suskambo ir idomu buvo klausyt kas toliau bus is aranzuotes puses. Kalbant apie mixa nzn ar cia toks drum kitas ar taip irasyta taciau labai bugnai siaurai skamba, visas drum kitas girdis kaip atskiru instrumentu rinkinys ir dar ko truksta tai erdves (papildomo room mico ar mixuojant atitinkamo reverbo pvz sonnox oxford). Saxas patiko is esmes bet yra vietu kur per saiziai ties pvz ties 0.45s ka iskart galima itart masteringo metu poto dar pablogins. Skonio reikalas bet noretus dramatiskesniu tomsu. Nuo 0.55s galetum pamegint sukurt kontrasta ir is desines puses esancia gitara labiau i pirma plana pastumt, nes db kaip pries tai bosas dominuoja ir nera stipraus pokycio pereinant i versa. Pagrindine problema manau jog vokalas "neiklijuotas' su likusiu mixu ir tai ypac juntama nuo 1min 35s, kas galetu padet jei garso lygis vokalo butu zemesnis ir konyroliuotum mixo ir vokalo daznius kazkur ties 1.2khz, is esmes paklausius vokalo tono girdis perdaug saizumo ties vidutiniais aukstais, taip pat ties apie 3khz 2min 43s kuomet ji dainuoja aukstesnes natas reikia kazkaio ko troliuot ta dazniu diapozona nes iskart galvojant jog masteringo metu sulimitints bus per nelyg saiziai. Is estetines puses beveik per visa irasa vokalas tonaliai vienodai skamba, nera kontrasto per priedainius ir versus (jei subtiliai su reverbu ir delayjum ar harmonizeriu suzaistum padetu sukurt mixe flow geresni) . kazkur 3min 17s saxas galetu labiau i pirma plana mixe ieit nes ten jis kaip lead instrumentas, pabaiga velgi galetu dramatiskiau skambet, is esmes galima daug ka is technines puses komentuot bet manau reiketu is mixo astetines puses daugiau padirbet nes trukstanerdves pojucio ir kontrasto tarp zemu bei aukstu priekio ir galo mixo.

Na ka kalbant apie masteringa girdis tos pacios problemos mixe nepaliestos (itariu jog masterinot iskart po mixo), kadangi vidutiniai auksti kogero visam mixe pakleti buvo plius dar limitingas padare vokala dar saiziau. Ties 1min11s labai girdis bugnu lekstese phasingas (patikrink ar tikrai visi bugnu takeliai prasideda tuo paciu metu ir tuo paciu kaip sakant "polarity"). Apskritai visas mixo frequency responsas galetu but pataisytas masteringo metu ypac koreaguojant mixo high enda nes girdis saiziai lekstes, vokalo sss ir t.t. plius mixe bandyk sukontroliuot bugnu transientus taip jog limiteriui dirbt daug nereiketu nes dabar masteringo metu girdis kaip limiteris tiesiog clipina snare transientus ir snare perkompresuotai skamba. Is esmes dar prie mixo padirbet o gal net perrasyt kai ka reiketu tada po masterio istiesu geriau skambes o ne vien garsiau :-) sekmes!
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
mystic flower (IP Logged)
December 04, 2012 03:14PM

Ačiū už dalykišką atsakymą! Iškart jaučiasi patirtis tiek iš režisūros tiek iš prodiuseriškos pusės, respect!:)-D

Su drumkit'u - sioje dainoje (ypac posmuose) kazkaip norejosi butent labai sausu bugnu ir labai arti, todel room'as vietomis tycia pamazintas kritiskai.
Tomai neskamba - akustikos ir mano bugnu problema. Bet "dramatiškumas" turbūt turėta omeny labiau ištraukti/užakcentuoti, su reverbais ir pan.?

Vokalas - pradinese versijose buvo duslesnis. Vidurinius aukstus isryskinau specialiai multiband'inio ispletimo pagalba (tokia nuotaika suteike, patiko), gal kiek persistengiau... :) Vagą vokalui dariau ties 600 hz (vietomis 3000), pabandysiu 1200...

Niekada neteko dirbt su harmonizer'iu. Ką jis daro? Gal galetum rekomenduot kokį plugin'ą, bandyčiau parsisiųst...

Atspėta: masterinau iškart. O kaip daroma? :) (sorry for being noob)
Šiaip, planuose yra atiduoti masterinti kitiems žmonėms, todėl masterinta tik "dėl savęs", perklausymui

Lekstes isryskintos exciter'iais ir ispletimu - bandyta imituoti "komercinį" sound'ą. Jei viską nuimsiu, skambės natūraliai bet ne taip skaniai.

Dar kartą labai-labai dėkui už skirtą dėmėsį, gavau daug naudingos info, viską peržiūrėsiu ir bandysiu prie visko padirbėti. Apie rezultatą būtinai paskelbsiu - jei dar bus noras sugaišt kažkiek laiko jo įvertinimui. :)))



Edited 1 time(s). Last edit at 12/04/2012 03:19PM by mystic flower.
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
ramil (IP Logged)
December 04, 2012 03:23PM

Na gali kaip harmonizeri naudot melodyne arba buna pluginu, jei protools tdm sistema tada soundtoys pitchblender gali idomiu rzultatu duot arba waves doubleri atitinkamai naudojant :-) del dramatiskumo na is dalies taip tiesiog atitinkamai turi eq comp delay reverb parinkt kombinacija.. O del masterini pats gerai butu kad bent kokias 3is dienas o jei skubi bent diena isvis neklaueytum iraso ir tada tik iwijungtum tada visai kitaip girdesi irasa.. O ant overiu su exciteriu reikia atsargiai nes jie ka daro is esmes tai kazkokia eq kreive taiko ir prideda distortiono kuris nenvisad atitinka garso harmoninius daznius.
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
mystic flower (IP Logged)
December 04, 2012 04:55PM

Aisku. reiks pabandyt. Kolkas tik nekokybisko intonavimo vieteles patvarkau su elementariu pitch corrector'ium, daugiau i vokalines gelmes neteko dar list. Del 3-ju dienu pauzes - geras variantas, taciau ne visada imanomas siuolaikiniame pasaulyje, :) ypac kai daroma po daug versiju vis kazka tobulinant mixe. Bet kalbant apie galutini masteringa - taip, o dar geriau patikėti tai kitoms "ausims". :) Tuo labiau kad, rimtai ziurint tam ir irangos atitinkamos reikia, ir aplinkos.
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
ramil (IP Logged)
December 04, 2012 10:02PM

Del to as savo masteringo inzinieriu turiu :-)
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
mystic flower (IP Logged)
December 05, 2012 09:21AM

Linką numeskite prašom, susipažinti su jūsų produkcijos pavyzdžiais (jei įmanoma)
;-)
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
ramil (IP Logged)
December 05, 2012 11:16AM

http://m.youtube.com/watch?v=ODmwIMlJxxU na tarkim, as suvedineju arba irasineju dazniausiai, pacios muzikos nedarau nes nera tiek laiko kad suspet viska :-)
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
mystic flower (IP Logged)
December 05, 2012 01:05PM

Na, šiam style'ui turbut pvz bugnu gyvai nieko neirasot, semplus naudojat is biblioteku? Su musu "pa starinke" daromais irasais situacija kitokia...
Nesu šio stiliaus žinovas, bet matau kad padaryta kietai, thumbs up!
:)



Edited 1 time(s). Last edit at 12/05/2012 01:05PM by mystic flower.
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
Daniel (IP Logged)
December 07, 2012 12:28AM

RAMIL(tu)(tu)(tu)
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
mystic flower (IP Logged)
December 07, 2012 09:44AM

Labai geri pastebejimai del gitaros 0:55 ir del vokalo skambesio vienodumo. Pirma perdariau iskart, ir kurinio dinamika pagerejo, grupe pritare. :) Su antru dar nesugalvojau kaip padaryt - pakankamai vienodai sudainuota... Betkokiu atveju Ramil, dekui!

Tik del leksciu faziskumo nesupratau - 1:11 - nu nieko blogo as ten negirdziu, gal pasirode? Hetas ten truputi pradarytas... Bugnu takuose visiska tvarka, apversta kas turi buti apversta ir - beje - tikrai ne nuo tos pacios vietos prasideda nes kaikas samoningai pastumta. :)
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
ramil (IP Logged)
December 08, 2012 02:17PM

Na man aiskiai girdis..(gal per ausines pastebimesnis) tiksliau 1.09-1.10 Jei overheadu mica/micus turi ir atskira hi hatu mica ir esi pastumes kazkuri is ju gal del to gali jaustis siek tiek phasingas..
Re: reikia profesionalų patarimų del miksavimo
mystic flower (IP Logged)
December 20, 2012 01:25PM

Taigi, po tam tikros pertraukėlės pakoreguotas [url=https://soundcloud.com/mystic-flower/the-pendulum]masteris[/url] ir [url=http://www.failai.lt/3k3l2zpw1ej4/The_Pendulum_mixdown.wav.htm]nemasterintas miksas[/url]

Na, koregavau po truputį bijodamas persistengti: čiut paminkštinau kompresijas, prigesinau exciterius, vos-vos pridėjau special room'o (nu nepatinka man tradiciškai užroominti būgnai), peržiūrėjau kojos su bosu suklijavimą. Vokalo scenarijų, pritarus jo autorei visgi palikome be pakeitimų (iki niuansų su harmonizeriais dar matyt nesubrendau) - dramaturgija bus kituose gabaluose, šis tegul eina vienodai, na o gitarą pakeitėm, čia Ramil tiesiai į 10 pataikė. Šaižumo lyg mažiau, o dėl fazių kolkas nieko neliečiau... Manę dar kritikuoja dėl fazinių fintų su vokalu ir saxu, bet nzn. Esu kaprizingas ir užsispyręs, man tas išplėtimas skamba gal nenatūraliai bet skaniai, o viską nuėmus - pasidaro siaura ir neįdomu, nors ir teisinga. :)



Visiems skaitantiems gerų švenčių!
Sorry, only registered users may post in this forum.