midiaudio logo

mixeris repeticijoms

chonkidotas (IP Logged)
December 06, 2012 02:35AM

Sveiki, panašios temos neradau, tad užvesiu naują.

Manau ne aš vienas susiduriu su apykurčiu būgnininku, gitaristais nejaučiančiais ribų, vokalo savęs negirdėjimu, ir iš to gimstančiu bendru jovalu kuris net ir bosistą išveda iš kantrybės, ko pasekoje ima byrėt tinkas :)

Akustiką kiek galėjom apsitvarkėm (ne, ne kiaušinių padonais), daugiau į tai investuoti nežadam nes patalpos ne nuosavos o pastate vyksta reorganizacijos ir nėra garantijos kad ten liksime dar keletui metų.

Tad ėmiau dairytis ką galima būtų pakeisti į gerąją pusę.

Idealiausias variantas būtų statytis po monitorių (ar ausines pagal norą) kiekvienam.
Ir kad kiekvienas jų turėtų po nuosavą visų instrumentų mixą.
T.y. nori daugiau savęs - prašom, bet tik tau.

Taip pat atiduot signalus mixerin tiesiai iš galvų/preampų/pedalų/etc., arba iškeist tranzines spintas į nedideles bent pusiau lempas.

Tad reiktų mixerio, kuris būtų viso to jungiamoji grandis.

Ko norėtųsi šioje vietoje [b]išvengti[/b]:
* rimtų pultų - naudotume labai mažai jų galimybių, tad investuoti 5000+LT neverta.
* mažiau nei 4 nepriklausomų kanalų - nes kitaip įtariu bus laidų krūva + instrumento padavimas į monitorius su balance knobu
* kompo - bent repeticijose nuo jų pailsiu :)
* frankenšteinų iš krūvos įrenginių apsuktų lipnia juosta


Ir šioje vietoje internetuose radau tik tris variantus:

1 - mackie hmx-56 (aka oz audio hm-6)
Pagal aprašymą - idealiai tinkantis variantas, deja gal 5 metai negaminamas, ir tapęs deficitu. Jei rasčiau - paieškos būtų baigtos

2 - shure auxpander
Baisiai didelis lyginant su mackie, ir negaminamas panašu kad dar seniau. Nors iš esmės tiktų.

3 - jamhub greenroom
Lyg ir tinkamas, tačiau nėra sendo per kanalą kad esant reikalui kaip tarpinę koncerte panaudot, susistačius savo monitorius (neretai tenka grot išvis be monitorių).
Na ir išvaizda tokia kad atrodo paspausi ir anas ims cypsėt, spragsėt ir bliaut, suteikdamas laimės vaikų darželyje...

Kol kas bandau atrasti naudotą mackie, bet sekasi nekaip. Gal jūs turit kitų variantų, ką galima būtų šioje vietoje panaudoti?



Edited 1 time(s). Last edit at 12/06/2012 02:45AM by chonkidotas.
Re: mixeris repeticijoms
Saulius (IP Logged)
December 06, 2012 09:46AM

http://www.midiaudio.com/product/mackie-dl1608
Re: mixeris repeticijoms
Daniel (IP Logged)
December 07, 2012 12:23AM

O kiek zmoniu yra seip grupeje?

Manau jei patalpos nera dideles ir ypac situacija kad artimiausiu metu galite is tenais isskristi, tai pasirupinciau pigesniu mixeriu kuris turetu 3-4 aux. Jei is pigesniu tai behinger eurorack ar kasnors is tu ir is auxu jau siusciau i kiekvieno ausines. Pries ausines tegul kiekvienas muzikantas pasirupina savo ausiniu stiprintuvu, jie nera brangus. Tada jei 3 aux plius priekis tai skaityk kad turi 4 linijas. Uzdaros ausines dar pades daugiau atsikratyti didelio triuksmo aplink. Panasiai darem su grupe tik vietoj mixerio naudojau garso plokste kuri turi 8 isejimus ir galjau i kiekvieno isejima atskirai nureguliuoti, Tokiu budu ausinese viskas kala kaip reikia, atrodo kad tuoj kaimynai ateis ar dar kazakas, nusiemi pacekint, viskas tyliai tyliai ir niekam netrukdai. Man esmeniskai tai dar patiko del to kad girdi savo tembra ir aiskiau aranzuote o ne viena didele "NOISE" tada graziau viskas susistato. Bet cia mano nuomone, zinau kad daug muzikantu taip nemegsta repetuoti.
Re: mixeris repeticijoms
boolve (IP Logged)
December 21, 2012 03:47PM

Na jo iki gyvo kaulo zinoma situacija. Kazkur jau kalbeta, bet neatsmisiu kurioje temoje.
O siaip tai galima pastatyti kokias pertvaras kilojamas na paneles tokias kaip basstrapai vadinami, aplink bugnininka biski izoliuotusi garsas nuo jo. Bet kad reikia jam geru ausiniu tai faktas. Nes mano varinatu tai bugniinkas turejo Bejjer dinamik auusines su daug zemu atkurimu bet kad labai dideles varzos tai ausiniu stprintuvas neisnese labai, bet va kokias DJ ausines, labai uzspaustas jautrias ir daug galios laikancias ausines bugnaciui.
Del mikserio specifinio galima ir kitaip.. paprasciausiai ei kokinors jau turrite su direct out'ais is kiekvieno iejimo kanalo, paprasciausiai su Y formos daptoriais isdalinti dar i kelis pigius mikserius kiekvienam uzikantui, zinoa galima ir auxus pagrindinio mikserio naudoti. Paskui pabandyti bugnininka pametyti i skirtingas studijos vietas, kartais pradeda geriau giirdeti. Nes reliai jei maza patalpa, ir klausai is monitoriu tai ir backos ir bosines gitaros skleidziamos bangos ilgis neisitenka tai atsiranda bagos slopinimas priesfazis ar kazkas ten is tu terminu. Norimas isgirsti garas niekada neisgistamas ir koksnors salia esantis parazitinis daznis suaktyveja, vienas is ju "boomy sound".
Zinoma ausiniu isejimams gerai butu dar limiterius pasiijungti, kad tusofkes didelios nebutu ausims.

Na tikiuosi nedaug cia primelavau. ;)

------------------------------
Have A Nice Day
------------------------------
Re: mixeris repeticijoms
kumpiz (IP Logged)
December 21, 2012 04:11PM

EQ reik ismokt susisukt.
Ir gitarom lempinius ampus isigyt.
Re: mixeris repeticijoms
Rimtautas (IP Logged)
January 13, 2013 10:26PM

Del lempiniu ampu, tai cia dzin.
Bet dažniausiai problema būna ne studijos akustikoje, bet būtent nemokėjime susisukioti instrumentu EQ.
Iš darbo patirties su repetuojančiais muzikantai MuzLabe galiu pasakyti, kad dažniausiai pasitaikančios problemos yra šios:
a) Bosinei gitarai perdaug prikelti žemi dažniai - nebesigirdi bačkos ir gitarų masės. Gitaristai dar labiau pasikelia žemus ant gitarinių stipralų, ko pasekoje gaunasi totali žemų dažnių košė.
b) Per daug bosinės gitaros informacijos 400-600 Hz dažnių srityje, ko pasekoje gitaros skamba per skystai ir neinformatyviai. Dažniausiai daromas klaidingas sprendimas - pasigarsinamos gitaros.
c) Gitaristas nori skambėti taip galingai, kaip visas orkestras - akivaizdžiai per daug žemų ir aukštų dažnių, nors visa esminė gitarų informacija slypi viduriniuose dažniuose. Galbūt viena gitara skamba įspūdingai, tačiau mikse su kitais nebesigirdi.
d) Per daug klavišų, playbacko, gitarų informacijos ties ~1kHz dažniu, ko pasekoje nesigirdi vokalo.
Sorry, only registered users may post in this forum.