midiaudio logo

Monitoriu padai.

andriuxa (IP Logged)
January 11, 2013 09:57PM

Gal kam pravers:). Kaip zinia net ir patys geriausi monitoriai nesutvarkytoj patalpoj..... ne labai veikia, tiksliau negalima is ju isgauti to kas pateikta specifikacijoj dazniu diapazono atzvilgiu.

Neperseniausiai isigijau monitorius (beje skelbima radau siame forume)PMC TB2+. Senai "zvejojau" ju nes darbe turim juos ir man labai sakykime tiko ir patiko kaip jie atkuria ir musu darbus ir bet kokia kita komercine produkcija.zodziu liuks monitoriai, bet gal gilintis daugiau i juos nereik nes visai ne apie tai noriu pasidalinti.

Zodziu mano namu studija yra akustishkai aptvarkyta. Bet isistacius PMC pastebejau kad vis del to yra spragu ir nemazu; zemu dazniu diapazone mazdaug nuo 170 iki 40hz. Zinau,galit sakyt kad kokia problema gali buti zemiau 60hz, bet gal nesigilinam. Po savaites stovu stumdimo siaip ne taip radau "sweet spot" ir mazdaug apsistumdziau bass trap'us bet situacija su auksciau minetais dazniai nepasikeite arba pasikeite bet labai nezymiai.Pasedejus pora naktu GEARSLUTZ'u forume aisku sprendima radau bet nezinau ar galiu ji igivendinti nes patalpa mano mazoka ir daugiau jAu paneliu as isikisht paprasciausiai neturiu kur(gal atejti). Beje jei kam idomu sprendimas pagerinti auksciau mineta diapazona galimas su VPR paneliu pagalba, jos kaip ir yra patentuotos vokishkos kazkokios kompanijos, kas be ko galima pasidaryt patiems, placiau apie tai galima surasti info GEARSLUTZ forumose.
Zodziu prisiminiau kad darbe studijoj visi monitoriai stovi ant primacoustic padu. Parsitempiau namo pabandyt......vos ne nukritau koki padare skirtuma. Aishku visu problemu neishsprende bet siuacija radikaliai pagerejo. Viena beda, kompletas kainuoja £180 .....ziauroka kaip uz pora gabaliuku paralono su guma ir metalo plokste. Bet stebuklingai radau www.silentpeaks.com kurie toki pati produkta parduoda uz £65. Nusipirkau. Gal biski kokybe gaminio galetu buti geresne( biski matosi klijai, biski kreivai suklijuota ir pan.) bet rezultatas dar geresnis nei su primacoustic'u. ZODZIU REKOMENDUOJU VISIEMS IR AUDIOFILAMS IR INZINIERIAMS.
Re: Monitoriu padai.
ramil (IP Logged)
January 12, 2013 02:37AM

Maziau gearslutzu skaityk ten daug "specialistu". Koloneliu decouplingas ne visada butinas, nera skirtumo is kokios kompanijos pirksi ar pats darysi, vidutinem kolonelem ne vien kur near fielda atkurt gali decouplingo nereikia dazniausiai. O siaip betkokia standesne akmens vata tiks..
Re: Monitoriu padai.
pranza (IP Logged)
January 13, 2013 01:48AM

o jei keturis rutuliukus į kolonėlių kampus tokio panašaus į plastiliną dalyko a.k.a blu tack ir tada dėt ant stovo?
šiaip jei stovas dreba ir neturi masės, tai blogas.
Re: Monitoriu padai.
ramil (IP Logged)
January 13, 2013 02:01AM

Nesu tu bandes, bet is esmes svarbu jog korpusas nerezonuotu su pavirsium ant kurio pastatyti monitoriai, tad jei jie pagelbeja kodel gi ne. Kiek studiju buvau padus deda ant mazesniu koloneliu ypac tu kiurios pasyvios, nes lengvesnes.. Isvis geriau mountinti i siena, bet sunku padaryt gerai :-\
Re: Monitoriu padai.
andriuxa (IP Logged)
January 13, 2013 02:33AM

Na nesutiksiu del akme s vatos. O del gearslutzo...... dalinai.
Padarysiu pamatqvimus ir papostinsiu. Su be ir su trinais koloneliu tipais galesim pratest diskusija, nes siaip decouplingas veikia, priklausomai nuo esamo treatmento.
Re: Monitoriu padai.
ramil (IP Logged)
January 13, 2013 02:57AM

:-) matavimus unechoic kambaryje?
Re: Monitoriu padai.
andriuxa (IP Logged)
January 13, 2013 11:56AM

Taip. Turiugi zinoti kur turiu deepus,arba peekus be to 30% kambario medis ir likusi dalis muro, plitu ir gipskartonio. Taip kad suavejociai ar galima jo laikyti unechoic.
Re: Monitoriu padai.
ramil (IP Logged)
January 13, 2013 08:39PM

tad vargu ar galima objektyvius matavimus daryt ;)
Re: Monitoriu padai.
andriuxa (IP Logged)
January 13, 2013 09:36PM

.....tipo bepasmiska..... :)o
Re: Monitoriu padai.
ramil (IP Logged)
January 13, 2013 09:55PM

Tiesiog tuos pacius matavimus atliekant skirtingu laiku vien rezultatai skirsis, plius skirtingi matavimo metodai pateiks skirtingus rezultatus ir reikia moket juos interpretuot o ne tik i frequency responsa ziuret :) ir galu galiausia susikalibraves sistema tam turi but o jei tiksliai nori velgi reikia ir patalpos.. ir rezultatai nebus super objektyvus nes skirtingi padai ant skirtingu pavarisiu skirtingu koloneliu skirtingoj patalpoj - skirtingi rezultatai. Jei reikia matavimu pasidomek kokioj labaratorijoj testuoti akustiniai produktai o jei gamintojas ju negali pateikti nei matavimu nei nieko vadinas beprasmiska isvis diskutuot kas geriau kas ne... labai daug niuancu cia
Re: Monitoriu padai.
ura (IP Logged)
January 13, 2013 10:38PM

Tai jei pas save matuoji, tai ir matai savo situacija ir isvadas SAU darai, o ne kazka apibendrini is to. Kiti pagal tai gali irgi galvot, nebutina cia kazkokiu absoliutumu ieskot, idomi zmoniu patirtis, o ne teorija..

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: Monitoriu padai.
ramil (IP Logged)
January 13, 2013 11:43PM

Na jo bet taip ir pamatuos ant padu pastatys ir frequency responsas pasikeis ir sakys geriau, nors kad pasikeis vien del pozicijos pakeitimo nepagalvos ir poto dar forume paskelbs ir atsiras tikinciu fantazijom zmoniu :) man tai nera gaila tiesiog na reikia tiksliai zinot ka daryt reikia
Sorry, only registered users may post in this forum.