midiaudio logo

Gal kas nusimanantis gali paaiškinti ?

Mister256X (IP Logged)
April 06, 2013 10:37PM

Sveiki, kolegos.

Atlikom kelis testus ir išlindo labai keista yla iš maišo... Jei imti kažkokį nesudėtingą projektą Cubase ar Nuendo (bandėm ir kitas programas) ir bandyti jį mixdown'inti, lyginant Core2Duo ir i7 6-Core 3.4Ghz eksporto greitis beveik nesiskiria. Puolėm aiškintis kaip gi taip ??? Gal HDD nespėja ? Pabandėm su SSD - rezultatas tas pats. Tai gal tuomet CPU nepaveža ? Nieko panašaus, CPU galima sakyti miega tuo metu. Tai gal RAM'o pralaidumas ? Paskaičiavus, kiek duomenų reik prapūsti per magistralę ir įvertinus RAM'o pralaidumą, juokingi skaičiai gaunasi. Sėdėjom nesupratę ir dūmojom. Pajutom svylančios įrangos kvapą, greit nustatėm kvapo šaltinį - ogi išorinė garso korta. Atidarius kortą, čipas buvo karštas karštas, rankos priliest neįmanoma (įtariu jei būčiau užspjovęs, būtų čirškęs :) ). Tokiu būdu pasidarėme štai kokią išvadą - eksportavimo procese kažokiu stebuklingu būdu dalyvauja ASIO draiveris. Jei išties taip, tuomet būtų bent kažkoks mokslinis grūdas, bandant paaiškinti teiginį, kad grojant realtime suvedimas skamba vienaip, o po eksporto jau kitaip. Bet kaip ??? Exportas gi ne real-time'inis ? Viskas vyksta n kartų greičiau... Gal pas ką nors yra minčių ?
Beje, pasirodo ne mes vieni tokie galvoti, kažkas jau susiprotėjo iki mūsų ir ASIO reikalams kažkaip sugeba išnaudoti vaizdo kortos čipą. Jei kas turit kokios informacijos ta tema, pasidalinkit plz.
Re: Gal kas nusimanantis gali paaiškinti ?
gnommusic (IP Logged)
April 07, 2013 01:22AM

Atjunkit garso kortą, išinstaliuokit draiverius ir pamatysit, kad programos puikiausiai eksportina ir be ASIO draiverių. Kad spartesnis CPU greičiau eksportina už lėtesnį, tai faktas. Spėčiau, kad eksportinant dalyvauja vos 1 i7 coras, todėl jo greitis atitinkamai beveik nesiskiria nuo 1 Core2Duo coro - tokia ir visa paslaptis. Jei mixdownui naudojama multikanalė garso korta ir busai siunčiami ir grąžinami - čia gali būti niuansų.
Re: Gal kas nusimanantis gali paaiškinti ?
pranza (IP Logged)
April 07, 2013 09:54AM

gal naudojat dsp efektus - tc, sonic core, ar uad?
Re: Gal kas nusimanantis gali paaiškinti ?
Mister256X (IP Logged)
April 07, 2013 03:31PM

Ne. Tame ir įdomumas. Mes seniausiai sukome galvas, kodėl kompai lėtai renderina, dabar gavom atsakymą, bet niekas nesuvokiam, kuriam tikslui eksportuojant audio naudoti ASIO draiverį ???!!!
Re: Gal kas nusimanantis gali paaiškinti ?
ramil (IP Logged)
April 07, 2013 10:55PM

Na nieko paslaptingo kodel exportavimas uztrunka beveik tiek pat laiko su core duo ar i7. Jeigu DAW naudojama nepritaikyta skirtingu cor'u resursu isnaudojimui todel taip ir yra. Pvz Pyramixe Sequoioj tas dalykas yra adresuotas, nezinau kaip del cubendo.

Del ASIO driveriu velgi, pamegink tada WDM/MME driverius. Pvz pyramix butent tam turi parase savo core audio driverius.. Ir siaip nesistebiu kodel exportuojant ne real time suvedimas kitaip skamba... Dazniausiai ta problema apeinama sukurus atskira bussa mixeryje ir i ji irasant visa mixa realiu laiku. Plius itariu, isexportavus irasa ir klausant per standartini playeri windows jis naudoja nebe asio o savo defaultini driveri kuris nera ASIO.



Edited 1 time(s). Last edit at 04/07/2013 10:55PM by ramil.
Re: Gal kas nusimanantis gali paaiškinti ?
Karolisv (IP Logged)
April 08, 2013 10:53AM

O Device Setup/VST Audio System uždėta varna prie Multi Processing?

Edit: čia Cubase'e



Edited 1 time(s). Last edit at 04/08/2013 11:42AM by Karolisv.
Re: Gal kas nusimanantis gali paaiškinti ?
Mister256X (IP Logged)
April 08, 2013 11:05AM

Ramil, ačiū už mintis, bet ne viskas taip parasta. Testuose naudojom ir Sequoia. Jei naudojiesi protoolsais, pabandyk - aktyvuok 128 voices ir pagros paprasčiausią stereo taką pakeitęs jo garsumą (tarkim -3 dB) ir katyvuokis tik 32 vocies. Išgirsi, kad prie 32 voices skamba juntamai geriau, čia apie tokius dalykus eina kalba. Kalabnt apie mixdowninto kūrinio grojimą kitaip, neina kalba, kad mixdownintą kūrinį groji per windows mwdia playerį, o prieš tai grojai iš Nuendo. Sumixdownini, įsikeli į Nuendo ir per tuos pačius draiverius groji. Beje tiek samplitude tiek Sequoia per tą pačią geležį groja kur kas geriau, jei naudoji ne multichanel, o stereo draiverį (ta pati tendencija kaip protools'uose). Beje su protoolsais neišeina normaliai testo padaryt, nes senieji MIX|24 dar pusė grėblio, o naujieji ProTools HD su 192 box'u skamba kaip visiška mėšlo krūva, jie patenka į kardinaliai kitaip skambančių daiktų kategoriją :(
Re: Gal kas nusimanantis gali paaiškinti ?
ramil (IP Logged)
April 08, 2013 02:26PM

Hm rytoj busiu dolby laboratorijoj reikes paklaust, jei apie ju cloud systema rasyta PT eis kalba.. O del testo reikes pasimegint, kaiptik rytoj vieno filmo projekta gausiu PT sesija ir poros dienu begyje bus galima PT 11 versija pratestuot pasak is avid'o gauto email'o.
As esu girdejes kada zmones sakydavo jog Pro Toolse irasius visa mixa ne bouncinus geriau skamba, bet ne kad issipletus iki daugiau voice'u suprasteja skambesys ir pats to niekad nebuvau pastebejes.
Man kazkaip visad seniau susidarydavo toks ispudis dirbant vienoj studijoj jog PT vien ikelus medziaga geriau skamba, bet atradau jog tiesiog d/a geresni veikdavo vienoj studijoj PT pasileidus.. Bet kiek matau lyginamas buvo atliktas pas jumis su ta pacia ad/da iranga tad istiesu reikes prasitestuoti.



Edited 1 time(s). Last edit at 04/08/2013 02:28PM by ramil.
Re: Gal kas nusimanantis gali paaiškinti ?
Meinardas (IP Logged)
April 08, 2013 02:46PM

Sorry, gal ne visai i tema.

Savo kompe windows'u garso reiklus ( media player'i, interneta, etc. ) esu nustates groti per integruota motinines plokstes audio korta. ( kaip ir turbut daugelis dirbantys su windows'ais? ).

Pagrinde dirbu su win 7, bet kaip antra OS'a seniems projektams dar turiu pasilikes ir senaji - win XP.

Tiek win 7, tiek ir win XP OS'uose palyginimui grojant ta pacia medziaga ir perjungiant monitoringo saltini is ASIO ( RME FF800 ) i integruota windows'u audio korta ) girdisi skirtumas.

Ir sis skirtumas nera subtilus Win XP OS'e. ( Zinoma as neesu uzsimetes jokiu "EQ temu" ant integruotos plokstes softo ar pan. ).

Del sios priezasties as asmeniskai netikrinu padarytu darbu su jokiais playeriais.
Todel skirtumo tarp to ka groja Cubase ir isexportuoto failo as asmenihskai nejauciu.



Edited 1 time(s). Last edit at 04/08/2013 03:12PM by Meinardas.
Re: Gal kas nusimanantis gali paaiškinti ?
dbmeter (IP Logged)
April 08, 2013 04:50PM

Tai Cubase/Nuendo gi nereikia garso kortos renderingui :)
Re: Gal kas nusimanantis gali paaiškinti ?
Mister256X (IP Logged)
April 12, 2013 10:50AM

Tas ir įdomu, kad reikia. Pabandyk testą - suinstaliuok Cubase/Nuendo į kompą, fiziškai neturintį jokios garso kortos ir tuomet pabandyk renderiuot projektą ;)
Re: Gal kas nusimanantis gali paaiškinti ?
Ignas G (IP Logged)
April 13, 2013 10:14PM

Taip, kažkodėl/kažkaip naudojamas ir interfeiso buferis/DSP.
Dar prieš keletą metų, rodos, kai tik pasirodė Cubase 4 j5 bandant pastebėjau sunkiai paaiškinamą dalyką..
Cubase naudoja RME ASIO driverius, ant masterio native Cubase multiband kompresorius. Keičiant buferio dydi, keičiasi mikso skambėjimas (multibendo veikimas, konkrečiai - atsiranda ž.d. filtravimas). Tada rašėm laiškus RME ir Steinberg, bet, jei gerai pamenu, RME rodė pirštais į Steinberg, o Steinberg išvis nekomentavo.
Taigi, jei taip nutiko vieną kartą, tikėtina, kad gali įtakoti ir kitu pluginų/host application'ų veikimą. Atsakymo kodėl taip vyksta neturiu iki šiol..
Re: Gal kas nusimanantis gali paaiškinti ?
dbmeter (IP Logged)
April 14, 2013 09:30AM

Pameginau su Reaper tai renderina kuo puikiausiai nepasirinkus garso kortos. :)
Sorry, only registered users may post in this forum.