midiaudio logo

Dėl diktofono

Vytas (IP Logged)
October 13, 2013 11:11AM

Sveiki gyvi,
turiu tokią nelengvą problemą.

Mano tėvukas mėgsta užrašinėt melodijas į Minidisc'ą, turi pultą su kuriuo spaudžia play, stop. Šiaip su kompu nedraugauja.

Ieškom kažkokio varianto, kad melodiją galima būtų lengvai sulėtint nekeičiant aukščio, kadangi ne visos melodijos išlieka atmintį, o diktantą po to sunku rašyt, kai melodija skamba komplikuotai. Ar yra tokie diktofonai, kurie turi tokią funkciją iškart (lėtint/greitint įrašą nekeičiant aukščio)? Jei ne - ar yra tokie nedideli pultai, kurie turi savyje galimybę tai padaryti.. ? Dar galvojom, koks planšetinis mažas kompas galėtų būt, bet tada kokia čia programa būtų, kad paprastai tą funkciją įjungt?

Ačiū už dėmesį :)
Re: Dėl diktofono
**Rimas G. (IP Logged)
October 13, 2013 01:48PM

Apie diktofonus nelabai ką galiu pasakyti. Jei ir turėtų lėtinimo funkciją, nekeičiant aukščio, tai būtų nebe diktofonas, o kažkoks pakankamai brangus aparatas daugmaž įrašinėjimui apskritai.
Šiaip visas garsas dažniausiai apdirbinėjamas su kompu. Minėtai funkcijai idealiai tinka programėlė [b]Transcribe![/b] Galima greitinti/lėtinti, nekeičiant aukščio, galima keisti aukštį, nekeičiant tempo, jei reikia galima naudoti akvalaizerį, yra paruošti dažnių filtrų presetai. Ypač patogi ir tinka "nuiminėjimui".

**Rimas G.
Re: Dėl diktofono
Dalius (IP Logged)
October 13, 2013 08:03PM

Jokių problemų.;) - dauguma Tascam rašiklių (kaip juos dabar lietuviškai pavadinti?) šią f-ją turi. Tarkime:

http://www.tascam.eu/en/dr-07mkii.html


"Variable speed audition to change the playback tempo without affecting the key (50–150 %)"

Kaina
http://www.midiaudio.com/product/tascam-dr--07mk2

Dalius
Sorry, only registered users may post in this forum.