midiaudio logo

Cubase 8

Raimondas_J (IP Logged)
December 09, 2014 05:35PM

{http://www.steinberg.net/en/products/cubase/whats_new.html} Gal kažkas jau pabandėt, kokie būtų atsiliepimai? Ypač domina ASIO Guard 2.
Re: Cubase 8
Gintas T. (IP Logged)
December 10, 2014 01:05PM

Geri. Naujoviu yr. VCA gerai, kad nepaklystum mixerį. Renderinimas vietoj labai smagus ir patogus reikalas. Vien žo, eina kaip vėjas. Jei jau kas pradėjot tą žaidimą su upgreidais, tai, manau, reikia ir test. Juolab 100 eurų po naujų bus visai maži pinigai :).
Čia kaip toj reklamoj...„kartą pabandęs-negali sustot“:D
Re: Cubase 8
[kustas] (IP Logged)
December 10, 2014 01:16PM

Del Asio guard nebandziau, bet jei kas konkreciai domina, galiu pabandyt; o siaip - kaip Gintas ir sake - pradejus zaidima... Vienzo viskas i geraja puse man; VCA ir baounce in place kol kas geriausi dalykai man. Gaila, kad paprasto samplerio (pvz kaip Abalton'e simpler) neprideda niekaip Steinbergas - matyt persudetinga uzduotis, nes naudotojai jau senai forume praso :)
__________________

Any Ideas are Welcome
Re: Cubase 8
Raimondas_J (IP Logged)
December 10, 2014 04:48PM

Ačiū už atsiliepimus, tikiuosi ASIO quard 2 bus dar našesnis, :) {https://www.youtube.com/watch?v=FLPbd5GUHkg}, man tai aktualu, nes naudoju nemažas orkestrų bibliotekas :)
Re: Cubase 8
Raimondas_J (IP Logged)
December 12, 2014 01:51PM

Išties eina kaip vėjas :), tuo pačiu norėjau paklausti, dėl instaliavimo, nes po atnaujinimo, Program Files - Steinberg - Cubase 8 susikūrė savo aplanką, palikdamas ir Cubase 7,5.Steinberg paskiroje, po registracijos ir aktyvavimo liko tik Cubase 8 licenzija, jei išinstliuosiu Cubase 7,5, ar liks po to išsaugoti presetai, nustatymai(dabar visi presetai, input- output nustatymai ir jų šablonai atsidaro kaip ir Cubase 7,5)? Be to vst papildomų pluginų direktorija, išskyrus vst3 tupi Cubase 7,5 aplanke, gal kas galėtų pasidalint patirtimi? Iš anksto dėkoju.
Re: Cubase 8
Gintas T. (IP Logged)
December 12, 2014 09:48PM

Tai ir ta ir ta versija eina. Licenzija senesnem versijom tinka. Gali naudoti kad ir Cubase 4:). Tik jau vargu bau ar noresi grist atgal :)
Bet jei dabar noresi išinstaliuot senesnę versija, ji gali pasiimt ka turejo...savo garsus ir nustatymus. Nors nemeginau, bet manau ,kad turesi perinstaliuot Cubase 8' kad jis viska savo susidetu. Bent jau as kol kas palikau ir 7.5 versija.
Re: Cubase 8
Raimondas_J (IP Logged)
December 12, 2014 11:23PM

Na gal nuo Cubase 4 susilaikysiu :), bet ačiū, kol kas neliesiu ir aš 7,5. Būt gaila prarast nustatymus, ir t.t,
Re: Cubase 8
ramil (IP Logged)
December 16, 2014 11:41PM

Nors cubase nenaudoju, bet retkarciais tenka ir visad trukdavo pro tools standartinio feature "tab to transient". Dabar ziuriu Steinbergas atsigavo nukopijuot ji. Vien tas paprastas dalykas labai pagreitina visa garso redagavima ir t.t. o dar plius vca.. As matau steinbergas zino tiksliai kuom priviliot PT naudotojus po paskutinio Avid kainu strukturos fiasko :D



Edited 1 time(s). Last edit at 12/16/2014 11:42PM by ramil.
Re: Cubase 8
Raimondas_J (IP Logged)
December 18, 2014 03:30PM

Gal galėtumėt plačiau apie "tab to transient" Cubase? Ačiū.
Re: Cubase 8
ramil (IP Logged)
December 19, 2014 12:19AM

Tiesiog Tab'a paspaudus klaviaturoj kursiorius programos nusoka tiesiai prie artimiausio transiento. Pvz turi gyvu bugnu stereo mixa paspaudi tab kursiorius ant kicko iskart uzsifiksuoja, paspaudi vel tab iskart kursiorius tiesiai ant lekstes duzio pajuda paspaudi darkart kursiorius iskart ant snare pajuda ir t.t. tiesiog tab to transient funkcija leidzia paspaudus tab'a iskart ant garso transiento nustatyt kursoriu. Atrodo na ir kas cia tokio? Bet editinant vienas is esminiu featursu pagreitinantis visa darba. Pvz jei rankiniu budu noriu pakeisti bugnuose snare su sempluotu snare tai kol pele uzvedi tiksliai ant snare ir iskerpi, pakeiti su sempluotu ilgai uztrunka. Tuo tarpu su tab to transient visos dainos snare duzius bugnuose gali pakeist per 30sekundziu MANUALU editindamas. Man del to niekad neprireike jokiu drum replacement pluginu.

Yra dar daug situaciju kur tas labai pravercia, bet be tab to transient negaleciau editint tik su klaviatura be peles laisvai :)
Re: Cubase 8
Raimondas_J (IP Logged)
December 23, 2014 07:56PM

Bet kaip supratau ramil aprašyti veiksmai iš Pro Tools srities, Cubase, jei teisingai suprantu turi Hitpoint funkciją. Kas dėl patogumo, labai pasigendu Pro tools Clip Gain funkcijos {https://www.youtube.com/watch?v=AR07e6IMSlg}, nes tvarkant vokalą žymiai patogiau išimt, patyldyt nereikalingus atsikvėpimus, pakoreguot rankiniu būdu dinamiką, nes Cubase atlieku tai pieštuko pagalba, kas nėra labai patogu. Gal kas žinot patogesnių būdų Cubase? Iš anksto dėkoju, visiems gražių švenčių :)
Re: Cubase 8
Rimtautas (IP Logged)
December 26, 2014 12:43AM

Raimondai, Cubase labai patogu atsikirpti event'o dalį ir tiesiog jį patildyti. Tai iš esmės ir yra ta pati Clip Gain funkcija.
Re: Cubase 8
Raimondas_J (IP Logged)
December 26, 2014 01:03PM

Vau, paspaudus Alt atsikerpi reikiamą vietą ir tiesiog patildai...,o tiek vargdavau pieštuku, gyveni, mokaisi ir kvailas miršti :)Ačiū, Rimtautai.
Sorry, only registered users may post in this forum.