midiaudio logo

MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S

LN (IP Logged)
June 29, 2015 01:19PM

Sveiki,gal kas galetu pasidalinti nuomone ar patirtimi.Klausimas,ar MOTU Ultralite mk1(senasis,pats pirmas Ultralite'as),galetu dirbti su PC ir Win7 64bit? Ne paslaptis,kad su MAC dirba,o su Win daznos problemos... O gal su naujesniais draiveriais viskas susitvarke??? isanksto dekingas :)-D
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
pranza (IP Logged)
July 01, 2015 01:08AM

ultralite mk3 man pati bezproblemiškiausia korta kiek išorinių turėjau, o su pirma kas negerai tai nzn.

viskas turi veikt:
http://www.motu.com/techsupport/technotes/motu-audio-installer-and-legacy-products

motu mažiausiai giriasi ir mažiausiai sucks, ir dar kainuoja padoriai.
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
LN (IP Logged)
July 02, 2015 02:01AM

Dekui uz atsiliepima!Tada dar paklausiu to PRANZA,kokia paties nuomone butu,sulyginus MOTU Ultralite su RME FF 400..??
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
pranza (IP Logged)
July 02, 2015 10:35AM

ultralite pirmo su ff400 nelyginau, bet lyginau mk3 su ucx

garso kokybės prasme abu ne stebuklai ir mk3 arčiau tiesos, bet tai buvo su transformatoriniu maitinimo šaltiniu prie motu, o rme buvo gamyklinis.

abi jos turi dsp mikšerį ir abiejose jose paprasti dalykai daromi sudėtingai. kažkada rašiau, kad lynx kortų mikšeris bjaurus, bet rme juos perspjovė dalį nustatymų išvis paslėpdami nuo akių. matai mikšerio lentelę per visą ekraną pilną smulkių šūdelių bet ji apskritai nieko naudingo nesako. kur kas sujungta nematai, matai tik garso lygius, lyg to paties DAW programoj nematytum. motu gi mikšeris stipriai ryja resursus ir taip pat toks nei intuityvus, nei patogus, tiesa, yra integruoti analizatoriai. sonic core dsp sistemų signalo maršrutizacija ir mikšeriai iš 1999 metų yra gerokai toliau pažengę nei šitie ir patogūs naudot, bet jų ir kortos geroooooookai brangesnės, o garso kokybė ne kažką.

išėjo dabar ultralite avb, pagaliau turi optinį in/out, valdymą iš visokių aipędų, tai tas įdomu ir nauja. mixeris naujas irgi normalesnis.
panašu kad su garso kokybė tose garso kortose skirias ne iš esmės, tai reik žiūrėt pagal kainą ir funkcijas. be išorinio gero konverterio viršūnės nepasieksi, nesvarbu už kiek milijonų garso korta.
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
LN (IP Logged)
July 02, 2015 12:23PM

Aciu (tu) Visgi dar paklausiu.Tai ka rinktis,jei atkreipti demesi i mic preap'us ir konverterius,tarp rme ir motu? nes cia ir tc twin ir focusrite saffire 24 netoli turbut...kur cia kainos kokybes santykis galetu buti?:)
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
ura (IP Logged)
July 10, 2015 09:37PM

Fuck tą kainos kokybės santykį, go for pro (rme, motu) ir nesigailėsi. Aš aišku už RME, kaip inžinierius o ne menininkas :)

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
pranza (IP Logged)
July 11, 2015 12:01AM

aš tai būčiau už pigiausią kortą su digital in kuri sugeba įrašyt signalą be trūkinėjimų ir po to gerą a/d ir atskirą lempinį preampą

nes praraja tarp tų kortų ir normalių daiktų...

iš kitos pusės, tos kortos įrašo neįtikėtinai padoriai, atrodo trūksta tiek nedaug... bet va ten ta praraja ir žioji. tarp beveik gerai ir tikrai, blemba, gerai.

rme paprasčiausių kortų kategorijoj manau dabar pasidarė overpriced už tai ką siūlo. kiti jau irgi išmoko draiverius rašyt.

pirk metric halo, papasakosi įspūdžius (tu)
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
LN (IP Logged)
July 13, 2015 03:29AM

Sveiki,truputi pasidomejau naujienomis audio interface pasaulyje ir pasirodo visai idomus variantas is TASCAM.Kam reikia,visu pirma,auksciausios prabos mic preampu(kompaktiskam mobiliam variante ir studijoj) - UH 7000! Stai straipsnis is nepriklausomu rimtu ekspertu - testavo.(http://prosound.ixbt.com/interfaces/tascam-uh7000.shtml) Charakteristikoj labai auksti skaiciai... АЦП PCM4220 123 дБА ,ЦАП 123 дБА.Mic iskraipymai iki АЦП 0.0009%.Su vidiniu 220V maitinimu,Preamp'ai HDIA - (High Definition Instrumentation Architecture) skirti irasams aukstuose formatuose DSD ir PCM,OUT ir Ausiniu out,raso kad skamba labai gerai.Zodziu,ivertinimas UH 7000 labai aukstas.Ir 600$ kategorijoj kol kas be konkurencijos ir RME Babyface,fireface,Motu Ultralite pasilieka jau ant zemesnio laiptelio. Zodziu viskas,visi skaiciai,straipsnyje ir forume prie jo.
Apskritai,ProSound.iXBT.com tikrai idomus puslapis,kur galima gauti tikrai objektyvios ir naudingos INFO apie norima produkta.Nes pastoviai daromi testai,idomus straipsniai ir forumai,be jokiu ten $$$ interesu ir reklamu.Tik tiek kad puslapis rusiskas,bet tikrai teisingas,dirba profai,kuriems net galima klausima forume uzduoti ir net atsakymo normalaus sulaukti,be jokiu isskaiciavimu ir susireiksminimu.. Deja,gaila,bet Lietuvoje tokio PRO serviso mes neturime...
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
LN (IP Logged)
July 13, 2015 03:36AM

Ups,nusikopino su siukslemB)
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
pranza (IP Logged)
July 13, 2015 08:50AM

manau kad reikia mažiau tuos baisius puslapius skaityt...

kokį stiprintuvą tie testuotojai naudoja, kokias kolonėles? kokį normalų preampą jie dar naudojo palyginimui ir kur įrašas iš jo?.. net vidurių nuotraukos pilnu planu neįdėjo.

600 usd aišku nedaug, bet tai ir yra tokių daiktų kategorija ir [url=http://www.ebay.com/itm/261957102806?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT]tokių daiktų kategorija[/url]
taskamo integruotas dsp mixeris nemokamai 4 kanalų mixdowną padarys, tai kas čia tada per daiktas ir kam jis reikalingas? ::o

beje, kas dėl konverterių ir preampų, tai iki 200 usd galima nuraut tokį nuostabų [url=http://www.behringer.com/EN/Products/ADA8000.aspx]behringerį[/url] - ir bus daugiau kanalų, ir pasijugsi per ADAT į kokią papigiaiską plokštę, sumoj bus mažiau nei 600 usd...

o beje, gal nori tc konnekt 24d? turiu parduot... ten irgi visi svaigo kokie geri preampai ir konverteriai, gali dar rastum tuos puslapius, net su bandomaisiais įrašais buvo.
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
LN (IP Logged)
July 14, 2015 12:56PM

Na,ir pats gamintojas ir testuotojai raso,kad "UH 7000 traktuojamas kaip MIC preamp'as,auksciausios klases,su rekomendacija komutuoti su rekiniais konverteriais,is keleto tukstanciu usd vertes,cia kaip tik numatytas I/O DIGITAL(AES/EBU).Tai isigijus toki prabangu rekini konverteri,UH 7000 liks studijoj kaip puikus MIC preamp'as.O siaip,su savo konverteriais,skambejimu,DSP(kurio nebutina naudoti) ir prabangiais mic preamp'ais,600$ kategorijoj labai rimtas konkurentas".Teks isigyti:)
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
pranza (IP Logged)
July 14, 2015 03:25PM

prašmatnūs rekiniai konverteriai padeda viskam, net įrašui iš supuvusio magnetofono, tad kuo tas taskamas ypatingas šioj situacijoj - neaišku... netgi atvirkščiai, gaunasi nesąmonė, nes signalą konvertuoji du kartus (ištrauka iš taskamo datasheet:
•Even being use in the standalone mode for micpre, output signal go through internal digital circuit.)

puikus mic preamp'as irgi nesidaro iš mikroschemų su dsp ir dar visokiu velniu pašonėje - puikus mic preampas darosi su transformatoriais, sveriančiais kaip visas tas taskamas, maitinimo šaltiniu, sveriančiu kaip keli taskamai.

taigi, 600 usd kategorijoj rimtas konkurentas. bet už 600 nebent vieno kanalo mic preampą padorų pasidarysi (jei darysiesi pats, nes kitu atveju daugink iš trijų)

ir vėl grįžtam prie kur pradėjom - revjūeriai šneka bele kad šnekėt, mažiau skaityk tuos briedus :)
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
LN (IP Logged)
July 15, 2015 01:46PM

Gavosi krastutinumai:)-D Bet griztant prie pirmo klausimo temos ir 600usd (2ju mic,USB,FW) audio interface kategorijos:RME fireface 400,Babyface,MOTU Ultralite mk3 ir kt.UH 7000 tampa patraukliausias.Cia aisku preamp'ai laimi,ir АЦП ir ЦАП geresni.(Pagal situ ekspertu testus ir isvadas,kuriu pasitikejima kelia,perziurejus daugeli idomiu straipsniu,testu ir sulyginimu.Tame tarpe ir RME FF 400... ) :)-D
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
LN (IP Logged)
July 15, 2015 01:49PM

CAP ir ACP geresni.
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
LN (IP Logged)
July 15, 2015 02:04PM

isverciau is rusu kalbos:D
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
pranza (IP Logged)
July 15, 2015 04:18PM

na reik nepamiršt ir to, kad garso korta tiek naudinga, kiek sėkmingai šnekasi su kompu, ar ne bugovi draiveriai...

beibifeisas su fajafeisu viršija kainą... lieka motu ultralite v3 vs taskamas.
bet ne už kalnų, tik +50 usd, nauja motu ultralite avb su įdomiom funkcijom

aš tai netikiu, niekuo netikiu nes nusišneka jie ten, neaišku per ką klauso ir ką girdi. nebent garso failai būtų padaryti su vienu, ir su kitu, tom pačiom sąlygom ;)
gerų parametrų konverterio čipą įmest neužtenka, svarbu kas ir kaip aplink.
nieko negaliu pasakyt apie tą taskamą, nes nebandžiau. apskritai taskamas tai niekad garso kokybe nepasižymėjo, tai nelabai tikėtina kad imtų staiga ir nuneštų visus kitus ir už pigiau...
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
LN (IP Logged)
July 15, 2015 09:17PM

informuoja,kad sekmingai dirba su WIN7-64b.Man tai,asmeniskai,po daugelio skaitytu idomiu straipsniu apie iv.prietaisus ir instrumentus,nusipelno pagarbos ir pasitikejimo,nes yra dar zmoniu kurie tiesiog gyvena ir dar speja uzsiimti tuo kas idomu,geba pasidalinti be jokiu iskaiciavimu ir mandrumu,nors patys tikrai turi ka veikti savo PRO studijose.Niekam nieko nepersu,tik sakau,kam idomi sazininga profesionaliu zmoniu nuomone apie kazkoki prietaisa,tikrai geras pauslapis(tu):) O as visgi jau zvalgaus UH 7000 B)- Tik teks MIDI dar kazkaip prikabintiB)
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
pranza (IP Logged)
July 15, 2015 11:10PM

nuomonę turėt gerai, bet ją ir pagrįst kažkuo reikia...
atskaitos tašką reik turėt, ir palygint su kuo reik turėt, ir klausyt per sistemą, kuri pati nebūtų silpniausia grandis tame testavime...

per ką jie ten klauso? normaliuose reviu būna parašyta, per ką. gal per užsikimšusį telefono ragelį ;)
be to, rašo tokias nesąmones, kurias galima demaskuot netgi neturėjus rankose nė vieno tų daiktų, pvz.:
rašo, kad apogee, rme ir motu maitinamos per usb (blogybė) arba "neaiškų kitaiską impulsinį blokelį" (irgi turbūt blogybė). na o ką taskamas? pažiūrim [url=https://www.gearslutz.com/board/attachments/music-computers/401348d1401764206-focusrite-forte-versus-tascam-uh-7000-one-better-usb-audio-interface-img_20140603_123842_703.jpg]nuotrauką kas viduj.[/url] oho! impulsinis maitinimo šaltinis! dar tose kitose kortose gali pasijungt kokį nori, o čia - ne, įdėtas viduj.
[url=https://www.gearslutz.com/board/attachments/music-computers/401350d1401764206-focusrite-forte-versus-tascam-uh-7000-one-better-usb-audio-interface-img_20140603_123853_338.jpg]ar tik ne kitaiski laidai po visą vidų pirmyn - atgal?[/url] o jie varo ant kitų plokščių, kad ten išvestys į lauką su laidais. arba dar geriau - "kitaiska 40 pin jungtis". žiūrim į brangų prabangų 'pro', kaip sakai, konverterį: [url=http://dnamusiclabs.com/sites/default/files/apogee-electronics-rosetta-800-192k-273699.jpg]apogee rosetta[/url] kas gi čia, ar tik ne tokie patys kitaiski daugiaspygliai kištukai?... beje, TC Konnekte ir Motu Ultralite mk3 nėra jokių laidų viduj - visi kištukai tiesiai nuo plokštės ateina.
tad ką gi tie ixbt pasakyt norėjo?... kad viskas - šlamštas, o taskamas - ne, nors ir maitinimo šaltinis ten ne linijinis, ir laidų viduj sėkmingai privyniota?.

tai bet aišku pirk, bent sužinosi kaip iš tikrųjų ;) vienas pirkinys - geriau nei tūkstantis reviu. geras ar blogas - patirtis!

http://audiomastering.lt
Re: MOTU Ultralite mk1 ir PC Win 7:S
ura (IP Logged)
July 31, 2015 09:50AM

Jojo, man atrodo, kad nusipirk tu tą Tascam ir bus viskas aišku. Stebūklo tikėtis nereiktų, bet biudžetiniai variantai šiais laikais visai padorūs..

----------------------
Have you ever heard?
http://www.startfm.lt/ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.174641382578273.33558.100000972361855&type=1&l=0afdbcb510
Sorry, only registered users may post in this forum.