midiaudio logo

Lexicon Omega

Night (IP Logged)
January 20, 2006 01:30PM

Laba diena, Midi-Audio

Kiek pas jus kainuotu Lexicon "Omega recording studio"?
http://lexiconpro.com/Omega/index.asp

Aciu,
Andrius
Re: Lexicon Omega
Dalius (IP Logged)
January 20, 2006 02:34PM

Neparduotumėme.

Lexicon turi LABAI liūdną istoriją: prieš kelis metus išdirbinėjo savo DAW sistemas (paskutinė berods buvo Core-32 ar pan.), pardavinėjo jas ne tik kad neturėdami tinkamų draiverių, bet ir su rimtomis hardware problemomis - jų iki galo taip ir neištaisė, ir vėliau galutinai nutraukė gamybą. O visi įsigiję - liko ant ledo. Dabar, manau, reikės jiems minimum 10 metų kol darbais įrodys, kad gali tokius produktus sukurti - ir atgaus pasitikėjimą.

Kam mėtyti pinigus tokiems produktams (kaip Omega), kai yra pakankamai daug alternatyvų, ir puikiai veikiančių, ir turinčių rimtą palaikymo infostruktūrą ir t.t.?

Dalius
Re: Lexicon Omega
Night (IP Logged)
January 20, 2006 02:59PM

Aciu uz review!

Kas liecia kompanijos reputacijos tai gal but, nes nezinau tos istorijos su Core2 :)

Bet kas del produkto, tai nelabai sutiksiu, nes vis delto Core2 ir Omega yra skirtingos sistemos. Vienas mano pazystamas nauduoja Omega jau ~2 metus ir kol kas nera problemu. Beje, internete yra daug geru atsiliepimu ir rodos, nebuvo jokiu kalbu apie problemas su draiveriais.

http://www.musiciansfriend.com/srs7/g=rec/product/reviews/base_pid=245505/rpp=10/

P.S. Ka patartumete is analogu?



Edited 2 time(s). Last edit at 01/20/2006 03:03PM by Night.
Re: Lexicon Omega
Dalius (IP Logged)
January 20, 2006 03:11PM

Tascam US-122, 775Lt
http://www.tascam.de/en/us-122.html

Cubase System 4, 1499Lt
http://www.steinberg.de/ProductPage_sb2ab4.html?Product_ID=2142&Langue_ID=2

Tascam FW1804, 2099Lt
http://www.tascam.de/en/fw-1804.html


Dalius
Re: Lexicon Omega
inferno (IP Logged)
January 20, 2006 03:22PM

na tikrai uzuh tiek pinigu kiek tas kelsikonas kainuoja tai tikrai geriau kazhka kito paieshkot :) kad ir ta kubeis system :)
Re: Lexicon Omega
Karlas (IP Logged)
January 25, 2006 11:06PM

Jo ir as taip manau. Pastaruoju metu tenka dirbt su leksikon omega. Zinoma tai geriau nei mano creative sound blaster:D, bet uz tokia kaina tai tikrai noretusi geresnio rezultato. Jame nera atskiro ausiniu garso reguliatoriaus, ijungus preamp(+20 Bd) atsiranda nemazas snypstimas, line in tai isvis daug "purvo", dar viena didele beda: jis neatkuria 48 ir daugiau Khz sample reito(atkuria tik 44:( ).. Kas liecia garso atkurima, tai man visai patiko, daug tvarkingesnis garas pareina i monitorius. Dar vienas pliusas, kad yra nemazai iejimu(6 ar 7 kiek atsimenu).. Idomu ar Tascam us-224 pranasesnis uz leksicon?
Re: Lexicon Omega
Xando (IP Logged)
July 16, 2011 02:45PM

Sveiki,

Turiu Lexicon Omega Desktop Workstation kelis mėnesius. Kol kas dirba be priekaištų. Teko įrašinėti savo grupės koncertą į atskirus 5 takelius. Gitara, vokalas, būgnai į atskirus. O boso gitara su klavišais į vieną.

Lexicon Omega leidžia įrašinėti į 4 atskirus takelius vienu metu.

Įrašymui naudojau Sonar 8.5 Pro audio programinę įrangą. Įrašo apdorojimui taip pat naudojau tą pačią sistemą. Kompiuteris: Samsung R540, 4Gb Ram, 500Gb (7200RPM HDD), Core i3 M350 2,3Ghz, AtI 545v video, USB 2.0, Windows 7 Home Premium 32 bit.

Be jokių problemų Omega dirba su naujais draiveriais ir Windows 7. Su Windows XP, deja jos paleisti nepavyko.

Su Windows 7 reikia naudoti ASIO tipo tvarkykles (nustatomas per įrašymo programos parinktis). Be jokių problemų įrašytas 1 val. 30min. koncertas į 4 takelius realiu laiku. Vėliau liko tik dėti filtrus, efektus ir t.t.

Su įrenginio perkaitimu (kaip radau atsiliepimuose) neturėjau jokių problemų. Radau tik du nepatogumus:
1) Nedirba su XP
2) Neturi išjungimo mygtuko, tad išsijungia tik adapterį ištraukus iš tinklo.

Gal norėtųsi "tvirtesnių" reguliatorių ant priekinės panelės, bet už tokią kainą nėra ko norėti. Lieka tik saugoti įrenginuką ir nesukinėti reguliatorių naudojant jėgą.

Pats įrenginukas gal ir duoda šiokius tokius šnypštimus (kai tuščioje vietoje padarai "normalize", tačiau juos labai lengva eliminuoti su Cool Edit Pro ar naujesne jos versija pavadinimu "Adobe Audition 3.0". Ten įkėlus (po vieną ) atskirus įrašo takelius užžymima tuščia be įrašo sritis (tam tiesiog paleidžiu prieš koncertą įrašymą kokią 10s su įjungtais instrumentais, bet be vokalo mikrofono (visas signalas jau iš galutinio garsisto pulto be jokių kompresorių ar efektų) ir tada nuėjus į "Noise reduction" plug-in'ą leidžiama programai susirinkti koks tai triukšmas... O po to užžymėjus visą takelį tą triukšmą nuimti su tuo pačiu filtru darant "remove".

Bet tie triukšmai yra maži ir koncerto įraše jų tikrai tikrai nesigirdi. Aš juos nuiminiėjau, nes jei gali lengvai nuimti, tai kam laikyti. Koncerto audio įrašas darytas iš garsisto pulto be jokių kompresorių ar efektų.

O po to tuos pačius takelius sukėliau vėl į Sonar 8.5 ir ten jau tada žaidžiau su efektais.

Kol kas tiek komentarų.

Video nuorodas iš mūsų grupės koncerto, kuris įrašinėtas su Lexicon Omega (48khz 24bit audio) o vėliau sujungtas su video, kuris įrašinėtas kameromis rasite čia:

Black & Life tribute to Ronnie James DIO "One Night in the City""
http://www.youtube.com/watch?v=ntLEW8b8xQE

Black & Life tribute to Ronnie James DIO "Children of the Sea"
http://www.youtube.com/watch?v=5ri0eo1WdWo

LJ,

www.blacklife.lt



Edited 2 time(s). Last edit at 07/19/2011 10:38AM by Xando.
Re: Lexicon Omega
Dalius (IP Logged)
July 16, 2011 10:57PM

prikelti 5 metų senumo temą?:S

Dalius
Re: Lexicon Omega
Xando (IP Logged)
July 19, 2011 10:28AM

Visai nesvarbu kelių metų senumo tema.
Jeigu diskutuota, vadinasi buvo kažkam aktuali. Pats ją taip pat radau per paieškos sistemas.

Parašiau nuo savęs komentarą ir trumpai apibūdinau produktą, nes bus žmonių, kurie ras šią temą per tas pačias paieškos sistemas ir, galbūt, informacija, kuria čia pasidalinau jiems bus naudinga.

LJ.
Sorry, only registered users may post in this forum.