midiaudio logo
Re: Padekite issirinkti monitorius
pranza (IP Logged)
July 13, 2006 02:15PM

nežinau.
gal ne nuo to galo pradėjom, reikėjo bendrais bruožais, į ką atkreipt dėmesį.

Pvz. aš pastebėjau kad blogų kolonų požymiai yra tokie:

plastikiniai garsiakalbiai (o... jų įvairiausių yra) - bjaurūs prieskambiai
metalinis aukštadažnis, ypač jei turi liquid cooling - šaižūs įkyrūs, sunkūs cimbolai
siauras priekis, vos per garsiakalbio diametrą - liesas orinis garsas
daug juostų (trys ir daugiau) - neįmanoma gerai suderint tų garsiakalbių tarpusavyje, sudėtingi krosoveriai, mažas jautrumas
neaiškios medžiagos korpusas - guminis ar kitaip keistas garsas


Tačiau, jeigu kolonos tų požymių ir neturi, negalima sakyt kad bus gerai (kokie nors S30), tačiau tai jau leidžia tikėtis, kad nebus minėtų problemų.
Ar gerai parinkti garsiakalbiai, kiek jie patys geri ir ar tinkama jiems dėžė iš akies nepasakysi.
Re: Padekite issirinkti monitorius
Edvo (IP Logged)
July 13, 2006 02:57PM

Pas many Yamaha msp5a. Nu i ka? Nu i nieko. Monitoriai kaip monitoriai, paeksperimentavau ir zhemu ten truksta, nustaciau su jungikliukais kad butu max zhemu + visada miksa tikrinu per buitines koloneles + kai netingiu, tai neshuosi i mashina paklausyt.
Re: Padekite issirinkti monitorius
inferno (IP Logged)
July 14, 2006 02:39PM

edvo nelabai tada suprantu monitoriu paskirties ... jei visur perklausyt reikia .. koks tolkas ?? tada geras ausines nusiperki kad stereobaze gera padaryt i girdetusi niuansai o poto viska perklausyt per n aparaturos :)
Re: Padekite issirinkti monitorius
galiupatiket (IP Logged)
July 14, 2006 04:20PM

As irgi perklausinėju ant creative'o kompiniu kolonėlių ir visalaik lieku kaip daužtas. Nesuprantu, kas vyksta, bet patyriau, kad aukštų dažnių reikia primiksuot siek tiek daugiau, kad bent kas nors girdėtųsi, o su žemais dar neišsipraktikavau, kaip padaryt, kad nebelstų kaip per kelmą. Aš nežinau, gal čia tik šiaip toks skirtumas tarp tannoy ir creative'o mane šokiruoja, kad dažniai tokie negražūs.

Sugalvojau!

Reiks miksuot su tannoy, o masteringa daryt per creative, gal kas nors gausis...
Re: Padekite issirinkti monitorius
pablito (IP Logged)
July 14, 2006 04:28PM

nu bet reikia visur klausyt. kai jau buni labai labai kietas, kai 100% zinai savo monitoriu skambesi - kad jeigu cia skamba taip ir taip, tai ir kitur bus taip ir taip - tai tada nebereikia kitur klausyt. o siaip tai sveika. bo per monitorius visada geriau ir graziau atrodo viskas :)
Re: Padekite issirinkti monitorius
Edvo (IP Logged)
July 14, 2006 04:32PM

Su monitoriais sumiksavus ir perklausius per n aparaturos poto maziau taisyt reiketu nei su ausinem, ash bandziau kazkada vien su ausinem sumiksuot ir poto vien monitoriais, tai tikrai ne tas pats isheina, bent jau stereo su ausinem gaunasi per daug viskas viduryje. O del monitoriu paskirties, tai tokiu stebuklingu monitoriu per kuriuos sutvarkius irasha, visur kitur gerai skambes kogero dar nera, nors skaiciau kad yamaha ns10 turi tokia savybee, tipo jos taip shudinai skamba, kad jei pavyksta gerai sumiksuot tai jau tikrai visur kitur bus gerai. Inzinieriai net skirtingus instrumentus su skirtingais monitoriais miksuoja, bugnus su dideliais, poto deda vokala ir persijungia ant mazhu ir pan., o poto eina ir klausosi namuose, mashinose ir kitur.
Re: Padekite issirinkti monitorius
inferno (IP Logged)
July 14, 2006 04:58PM

ketinu studijoj pasidaryti toki jumperi prisistatysiu kompines koloneles, bulkute, s 90 na ir dar koki sh ir tik raz raz perjungi nereikes lakstyt :D :D:D:D
Re: Padekite issirinkti monitorius
pablito (IP Logged)
July 14, 2006 05:09PM

prutingai :)
Re: Padekite issirinkti monitorius
inferno (IP Logged)
July 14, 2006 07:10PM

beje ketinu kada ishbandyt vokala irashyt automobilyje turiu tam salygas bus idomus ekspermentas :D nakti ramu pas mane :D
Re: Padekite issirinkti monitorius
Vakaris (IP Logged)
July 22, 2006 02:13PM

Turetu buti (mano nuomone) jei geri monitoriai ir skamba viskas tvarkingai, o paleidus per Creative - "truksta dzniu", tai tokius Creative i siuksline mest. Visada taip buvo ir bus, kad tas pats CD ant skirtingu aparatu, skirtingai skamba. Zinoma gerai sumasterintas smotas isspaudzia is bet kokio aparato maximuma.
Inferno tai visai sulunatikavai - masinoje irasineti vokala... Ar bent pats supranti kam? Gal ir originalu - krepsininkams muzika irasineti krepsinio aiksteleje, mechanikams - garaze, narams... po vandeniu.
O siaip vyruciai supainiojote mane visai. Pirkt monitorius ar kokia 15 Creative, S90 ir dar tokiu muzikiniu "baldu"? :-)
Re: Padekite issirinkti monitorius
inferno (IP Logged)
July 22, 2006 02:39PM

dabar paklausykit gerbiamieji .... monitoriu xarakteristikos ten tie papjauti viduriai ishkelti zhmei kaip pablito sako turi reikshmes tik jei klausytu atviram lauke... labai daug priklauso nuo patalpos kurioje klausomasi... jei patalpoj daug minkshtu baldu atrodys kad monitoriai neturi aukshtu ... jei sienos plikos atrodys kad labai gerai aukshti skamba... ash dabar susineshes aparatura i vokaline patalpa kadangi monitorine dar remontuojama ... tai va tokie paremti garso fizika pastebejimai .... kadangi studija dariau nuo9 nulio pas mane sienos ne stachios o iuvairia ishkraipytos... tuose tarpuose yra sudeta vata... tokia tema yra ne kas kita kaip bass traps ... zhemu dazhniu bei dalies viduriu sugerejei... todel kai isijungiau kolonas visuose mano klausomuose gabaluose ir net uzhsienio cd labai truksta zhemu ir net viduriu... uzhsidedu ausines viskas super... taigi labai turi reikshmes patalpos garsines xarakteristikos ir niekas man neirodys kad ash klystu :))

love peace and rock'n'rol
Re: Padekite issirinkti monitorius
Vakaris (IP Logged)
July 22, 2006 06:33PM

maza istrauka is forumo
************************************************************************
5 producers and the guys down at a big music shop chain...plus a mate who worked for Arbiter told me NOT to go for the reveals!!??
They said i would be greatly dissapointed!
Tannoy speakers in general seem to be good for PA (the extra large) and home hi-fi!??
...im only saying this as i was going to purchase a pair!
I have been through quite a few different monitors over the years:
Genlec - awsome but will cost you your house!
Mackie HR series - I want these...again...over a grand!
shermann custom Kevlar - nice but not made anymore!
Yamaha's - the NS range.....no bottom end without a Sub!
spirit - hate em!
Urei - Awsome....expensive!
JBL - The plastic case ones are shit...you need BIG...but then expensive!
As for the new range since 1999 i dont know, but you do need to try them out first really!

...thing is though.....
Re: Padekite issirinkti monitorius
inferno (IP Logged)
July 22, 2006 07:42PM

na chia tas pats kas bet kuris profanas parashytu savo nuomone niekuo nepagrysta... :) reikalas tas kad daugelis chia esanchiui monitoriams negali skirti daugiau negu 1500 lt tai uzh tokia kaina jokiu kitokiu monitoriu geresniu nera :) genelec awesome but cost you a house... nuostabus bet kainuoja kaip namas :D:D taigi kiekvienam pagal poreikius ir kishene :)
Re: Padekite issirinkti monitorius
MINDO (IP Logged)
July 22, 2006 08:08PM

Draugelis galetu paieskoti skelbimuose kazkas pardavinejo yamaha ns-10
Ir butu laimingiausias pasauly! ;)
Just search..

TIk beda viena - nezinai ka nusipirksi. Labai jau pischialkas megsta pervyniot ir dinamikus..

MINDAUGAS
Re: Padekite issirinkti monitorius
velnietis (IP Logged)
July 23, 2006 01:09AM

ar tik ne pats mindo pardavineja :)?
Re: Padekite issirinkti monitorius
MINDO (IP Logged)
July 23, 2006 10:23AM

DEJA NE..

MINDAUGAS
Re: Padekite issirinkti monitorius
pranza (IP Logged)
July 23, 2006 07:20PM

audionotus pirk, jei nori muzikalaus garso
jei kaip sakai trūksta tik DAZHNIU - pakaks bet ko kas jau buvo pasiūlyta čia ;)
bet nemažiau svarbu ir kambarį tinkamą turėt, ir kitus komponentus
Re: Padekite issirinkti monitorius
galiupatiket (IP Logged)
July 23, 2006 10:44PM

gal kas girdejo, kaip skamba tannoy su dvigubais viduriniu dazniu dinamikais? Pavyzdziui kokie nors 66? Negi 5A arba 6D truksta viduriu, kad reikejo antra blyna idet. Be to, yra ir Dynaudio in AIR modelis su dviem zemu dazniu garsiakalbiais, tai pagal tam trikra logika, kuria galima isvest, vadinasi, jiem truksta zemu dazniu...
Man atrodo, pranza minejai, kad triju juostu koloneles yra nesamone, tai kaip pakomentuotum brangiausius lietuvoj parduodamus monitorius - inAIR?
Re: Padekite issirinkti monitorius
Dalius (IP Logged)
July 24, 2006 09:42AM

Reveal66 - naudojami du žemų garsiakalbiai tam, kad pasiekti didesnį galingumą (aukštų garsiakalbis, naudojamas Reveal6/66 monitoriuose turi pakankamą galingumą) o ne dėlto, kad trūktų vidurių;-)

Vakari - atlėk pasiklausyti. Turime visą eilę monitorių: Reveal5A, 6D, Precision 6D, System800, Dynaudio BM5A, Dynaudio Air20 - tikrai bus lengviau išsirinkti nei diskutuojant čia;-)

Dalius
Re: Padekite issirinkti monitorius
Vakaris (IP Logged)
July 24, 2006 10:54AM

Daliau, atleksiu, bet... veliau. Dar pataupysiu, kad galeciau rinktis is platesnio rato ir nereiktu veliau grauztis pirstu del kvailo pasirinkimo.
Re: Padekite issirinkti monitorius
pranza (IP Logged)
July 24, 2006 01:40PM

pirma reik tuos air paklausyt, o tada bus galima komentuot

o jei komentuot neklausius, tai kolonų gamintojai sako kad jau dvi juostas labai sunku suderint, nekalbant apie tris
dar galima pasakyt kad jie nebrangiausi kokie yr
Re: Padekite issirinkti monitorius
(IP Logged)
July 26, 2006 08:59PM

Pranza, jei būsi kada Vilniuje, užbėk pas Zujų Gedą. Tie monitoriai,kur Giedrius su Audrium pastatė (ir jie ne dviejų juostų), tikrai verti dėmesio tik kad Gedas aukštadažnius kūrent pamėgo :D

Be abejonės žymiai didesnę įtaką skambesiui turi patalpa, kurioje bus daromi suvedimai, nei bet kokie monitoriai. Yamaha NS-10 skamba ne š..., kaip čia buvo išsireikšta, o tiesiog teisingai. Juosta neplati, tačiau nekraipyta. O keltas monitorių naudojama visose studijose. Nes jei visą suvedimą daryti per 350 litrų kolonas, tai greit ir su klausa atsisveikint galima. Didieji monitoriai naudojami klausymuisi prie didelio slėgio, žemų dažnių klausymui, o mažieji bendram mix'ui.

Vistik mano patarimas išlieka tas pats :) Lietuvos rinkai da best Taonnoy System800. Dar dėl viso pikto siūlyčiau nuvažiuoti į Audiotoną pasiklausyti tų kinietiškų Genelec'o kopijų :)

Ką bepirktum, visuomet atsiras geriau.
Re: Padekite issirinkti monitorius
Dalius (IP Logged)
July 26, 2006 09:35PM

Laimiuz,

Nustebinai mane. NS-10 - skamba "teisingai"? Ar matei kada nors juos pamatuotus analizatoriuje? ;-)

Dalius
Re: Padekite issirinkti monitorius
arunasle (IP Logged)
July 27, 2006 02:35PM

gerai cia Dalius pasake:

aš niekada nesu mates kaip atliekami matavimai analizatorium bet cia pagal mane tai butu taikliausias budas isirinkt kas teisingiausiai groja, musu ausys lyg ir visu vienodos, bet skirtingai girdi tai jau tikrai.

butu idomu kad sakykim kas nors atliktu toki bandyma, nebrangius monitorius tonojus, krk, beringer, phonic ir dar kiek ju tik galima gaut ant lietuvos sakykim uz viena monitoriu iki 1000 lt tos kainos ribose. ir pamatuotu juos analizatorium ir tada kur nors forume pateiktu visus rezultatus.

nereiketu mums tada sukt visiems galvos kas teisingiausiai groja is karto butu aisq.
Re: Padekite issirinkti monitorius
galiupatiket (IP Logged)
July 27, 2006 03:13PM

Tai jau tikrai...
Re: Padekite issirinkti monitorius
Vakaris (IP Logged)
July 27, 2006 04:14PM

Uz viena monitoriu iki 1000 Lt? Ar verta? Nejaugi kas realiai galvojate, kad uz tokia kaina galima nusipirkti monitoriu su "teisingu" garsu?

Siaip as siame forume ir klausiau tikedamasis tokio atsakymo is PRO personalo. Kokie yra megejisko lygio, kurie neverti demesio, kurie tik siaip leidzia garsa, kurie prilygsta nebent S90 kolonelem ir t.t. nelieciant patalpu skambesio klausimo.
Re: Padekite issirinkti monitorius
arunasle (IP Logged)
July 27, 2006 05:15PM

to vakaris - sitam forume dažnas pasakymas kiek moki tą ir gauni. aš sau irgi ieškau monitorių. ir nenoriu pirkti bele ko. kažkas rašė kad genelec geri monitoriai sutinku visiškai bet kainuoja kaip namas :) , reikia rinktis už prieinamą kainą patį geriausią variantą. užtai labai aš norėčiau pamatyt bent kelių gamintojų rezultatus analizatoriaus ekrane :)
Re: Padekite issirinkti monitorius
arunasle (IP Logged)
July 27, 2006 05:30PM

ir dar norėjau labai KRK RP8 pirkti tik principo vedamas, kadangi čia visi kalba tik apie tonoy. darysim šitaip prieš pirkdamas norėčiau pamatyt ir tuos ir tuos. dar man būtų labai įdomu pamatyt jų test rezultatus.
Re: Padekite issirinkti monitorius
Vakaris (IP Logged)
July 27, 2006 05:32PM

Ka cia ir pridurt - visi nori neapsipirkt, pinigai kiseniu nedrasko...
Re: Padekite issirinkti monitorius
(IP Logged)
July 28, 2006 12:09AM

Dalius Parašė:
-------------------------------------------------------
> Laimiuz,
>
> Nustebinai mane. NS-10 - skamba "teisingai"? Ar
> matei kada nors juos pamatuotus analizatoriuje?
> ;-)
>
> Dalius


Sveikas Daliau,

kalbėjau daugiau apie muzikinį "teisingą" skambesį, ne apie lygią dažnuminę. Prisipažinsiu analizatoriuje neteko matyti NS-10. Žinau tik, kad ten vienas rezonansas brudnas sėdi tose kolonose, tačiau kaip žinia jos labai paplitę profų tarpe ir per jas kažkaip gerai mixas girdisi.
Sorry, only registered users may post in this forum.