midiaudio logo

iskilo klausimas

Master!!! (IP Logged)
April 11, 2005 03:10PM

Kuo skiriasi gitaros stratocaster ir telecaster ir kuo vieni uz kitus pranasesni?TIk dabar sugalvojau suzinot,jei kas zinot pasakykit jei galit nes idomu pasidare
Re: iskilo klausimas
Iron-Savior (IP Logged)
April 11, 2005 08:42PM

Stratokastas ir telekastas skiriasi beabejo formom, ir beabejo skambejimu. Siaip skirtumu tarp ju daug, Stratas yra Stratas , o Telikas yra Telikas , cia jau taip Fenderio nulemta. Bet siaip Stratas yra "modernesne" gitara.
Beje american telekastas buvo pirmoji elektrine gitara , kuria laikiau rankose, gal tai del to kad tai pirmoji, bet kitos gitaros veliau tokio ispudzio nesudare :) , po 5min teko palaikyt ir american Strata, cia jau skonio reikalas, bet Telikas man patiko labiau, nors ana ir "sustresne".

Daugiau info suteiks Robertas - jis puikus zinovas !


Rytis
Re: iskilo klausimas
lexiokas (IP Logged)
April 11, 2005 10:31PM

be abejo stratas yra daug universalesnis skambesio atzvilgiu...galbut netgi ir stiliaus :)
Re: iskilo klausimas
Kandizijauskis (IP Logged)
April 11, 2005 10:56PM

ir telikas ir stratas vienodai verti būti kiekvieno muzikanto-gitaristo setup'e... :)
Re: iskilo klausimas
Siaip ciuvas (IP Logged)
April 11, 2005 11:14PM

Kandzi - drįstu begėdiškai teigti kad tiksliai ne kiekvieno. Fenderio produktai duoda žinoma puikų garsą (nepainioti su Squier made by Fender!), bet sunkiai/kietai muzikai jis ne visada tinka :) Tiesiog ne tam skirti...
Re: iskilo klausimas
Albertas (IP Logged)
April 12, 2005 08:07AM

Nors ash pats labia linkes prie LE Paul'u, kalbant apie "singlines" gitaras, man skambesys labiau patinka nei strato. Taip teliku thrash ar death nepagrosi (bent jau niex negroja), bet heavy metal ritmika "pakabinta" ant teliko teko matyt;)
Re: iskilo klausimas
Kandizijauskis (IP Logged)
April 12, 2005 09:17AM

galima pagalvot, kad visą gyvenimą ir tupėsi įlindęs į savo tos sunkios/kietos muzikos rėmus :))
Aš kalbu apie tai, kad jie verti būti kiekvieno iš mūsų setup'e, bet jei labai labai nenori, niekas per prievartą gi nesiūlo :)) Užtenka pasižiūrėt į tų visų gviazdų rockerių/metalerių įrangos sąrašus - vis tiek kur nors būna pas ką nors paslėptas ir stratas, ir telikas :)) kas, kad ant scenos reikia dažniau kieto įvaizdžio (+ endorsinimo reikalavimai), studijoj gali daryt ką nori ir su kuo nori :) dėl to ir sakau, kad _muzikanto-gitaristo_, nes manyčiau, kad gitaristas tai visų pirma muzikantas, grojantis gitara :)) o ne gitaristas kaip autoserviso mechanikas :) na bet čia mano nuomonė ir jūs, be abejo, galit su ja ir nesutikti :)


aišku, jei pakankamai bukas dždždžd, tai užteks ir "starsun" su muilinėm vietoj ėmiklių :)) kokia kalba apie soundą, jei reguliatorių rankenėlės iki galo, "do upora" :))
Re: iskilo klausimas
stratlt (IP Logged)
April 12, 2005 07:45PM

Pas mane strate bridge pozicijoje idetas Seymour Duncan Hot Rails mini humbackeris. Rekia taip kad tikrai duociau kruopu bet kokiam jaunuoliui su pigiu BC Rich ar LTD metalo stiliuje. Be to ne tik rekia - svariai rekia.

Albertai: Motley Crue teliku groja, yra ir daugiau kas. Paprasciausia keiti nuemejus i galingesnius...Bet galima ir standartiniais. dar nuo aparato priklauso.
O su Fenderiais stratais Iron Maiden grojo, groja ir vargo nemato.. Buvo kazhkada net vardine serija...Ingwie Malmsteen'as vien stratu groja. O kur dar Richie Sambora? Nors skudurinis, bet metalas....

O del squier yra tokiu versiju, kurios geresnes nei meksikietishki fenderiai...
Tiesa, jos gamintos labai limit...

Robertas
midiaudio
Sorry, only registered users may post in this forum.