midiaudio logo

PSR 550

MA (IP Logged)
May 11, 2005 02:17PM

Norejau paklaust ar dar gamina YAMAHA PSR 550,ar issimoketinai gauti jau be sansu.
Re: PSR 550
stratlt (IP Logged)
May 11, 2005 02:55PM

Negamina ir be shansu.

Robertas
Midiaudio
Re: PSR 550
Paunis (IP Logged)
May 11, 2005 03:12PM

Patariu skubiai skambinti i muzikos faktoriu ( Vilnius ) gal dar yra koks uzsilikes. Taciau, gali buti, kad ,,saukstai po pietu". Geras vaselnas klavisinis instrumentas, taikiau ir as toki isigyti...Jėga!
Re: PSR 550
MA (IP Logged)
May 11, 2005 04:08PM

Zinoma labai gaila,nes jo ir kaina nebloga ir kiek zinau pagal tokia kaina visai krutas. Na zinoma yra PSR 1500 ir PSR 3000, bet truputi per skaudzios kainos. Kagi gal pasitaikys taip kur rasti uz normalia kaina. Man tiktu ir PSR 740,730, 640,630 tik beda ta kad issimoketinai tokio jau negausi...
Re: PSR 550
Paunis (IP Logged)
May 11, 2005 04:25PM

To MA. O ar esi praktiskai patyrinejas PSR-450. Jeigu ne, tai pirma ji isbandyk! Jei netiks, tada taikyk i jau Tavo pavardintus modelius.
Re: PSR 550
stratlt (IP Logged)
May 11, 2005 05:48PM

PSR-450 tas pats kas PSR-350, taigi neisheina lyginti. Faktorius tikrai manau seniai tokiu neturi.
Mano patarimas(kurio apskritai netureciau duoti) - pasiimk lizingo kreditine kortele tokiu atveju ir galesi ja ishgryninti bei nusipirkti second hand'a...Tas pats lizingas.
Arba galime pasiulyti Casio WK-3500, kaina su maitblokiu 1990Lt. Tik Yamaha standarto(XG) jis neskaitys.

Robertas
Midiaudio
Re: PSR 550
MA (IP Logged)
May 12, 2005 12:45PM

Na PSR 450 zinau nes draugelis turi tai vargsta neduok dieve nes dauguma midi failu nelabai gerai vaziuoja, o sutvarkyt su ja nieko neisseina, tik su kompu tai ir laksto pas mane diskiuka pasiemes, nes neturi kompo.Zinoma instrumentu bankas neblogas ir neblogai skamba, bet...Tad ir dairausi aparato kokius minejau. Butu idomu suzinot ka nors daugiau apie KORG PA-50, nes aprasymai skurdoki, o man jaigu eitu midiaudio ji pirkti issimoketinai ne maziau kaip 18 men. lyg ir tiktu.Jei kas turit toki aparata noreciau kaip ko paklaust.
Re: PSR 550
stratlt (IP Logged)
May 12, 2005 03:37PM

Ateik pas mus pazhiuresi. Lizinga darome.
Jei domina informacija rusu kalba:
http://www.korgmusic.ru/str/det_inf?id=2958

Robertas
Midiaudio
Re: PSR 550
MA (IP Logged)
May 13, 2005 08:40PM

Mielai uzeiciau tik beda randuosi toli nuo midiaudio.
Re: PSR 550
MA (IP Logged)
May 16, 2005 03:17PM

Na pasitaike proga paciupinejau PA 80 nauja parvezta is vokieciu. Toli grazu ne viska as ten supratau bet aplamai patiko. Manau kad ir PA 50 kazkas panasaus, na zinoma pas pirmaji daugiau tu navarotu, bet kad tiek man ju ir neriaikia. Man svarbiausia kad butu paprastas priejimas prie takeliu tvarkymo. Tiesa situo atzvilgiu nors galimybes jo ir dideles bet nera jis tam labai patogus, bent lyginant su sakykim PSR 630, ar 740. Tad reikia dar pagalvot, ar man verta ji isigyt. Tiesa klausimelis ar tie korgai skaitytu XG standarta, su visais navarotais, nes pas mane visi midi tik Xg standarte.
Re: PSR 550
stratlt (IP Logged)
May 16, 2005 03:32PM

XG standarta skaito tik Yamaha. Cia yamaha standartas.

Robertas
Midiaudio
Re: PSR 550
MA (IP Logged)
May 16, 2005 04:25PM

Tai man tuomet butu beda su PA 50, nes pas mane visi (apie 1500) midi gabalu yra XG standarto ir ko gero visiems reiktu perstatyt instrumentus, o dar kai neprates buciau su PA 50 tai uztruktu gal pusmeti, kol tie gabalai vel suskambetu panasiai kaip buvo sulipyti. Vis tik manau teks dairytis i PSRa. Gaila zinoma kad nebegamina jau 550 ar jos tesinio, nes is kart pradejo gamint gerokai brangesnius 1500 ir tt. o tokio lygio ir kainos aparaciuku ne. Manau YAMAHA cia padare klaida...
Re: PSR 550
stratlt (IP Logged)
May 16, 2005 04:57PM

Mes irgi taip manom kad Yamaha padare klaida.

Robertas
Re: PSR 550
MA (IP Logged)
May 30, 2005 05:13PM

Pazystamas tamstoj nusipirko KORG PA 50, tai ant YAMAHOS daryti failai visai ne blogai vaziuja, suprantama kad ne visi instrumentai atitinka, bet iskilo klausimas kodel tu instrumentu kurie atitinka, lygiai ir efektai taip smarkiai skiriasi nuo to kokie buvo uzstatyti su YMAHA. Gal kas paaiskintumet. Mano manymu lygiai tai turetu likti tokie kokie uzstatyti buvo. Zinoma patys efektai manau gali skirtis, bet lygiai...
Re: PSR 550
Gintas T. (IP Logged)
June 01, 2005 01:15PM

Ma. Klausi kodėl skiriasi failų skambėjimas yvairiais instrumentais. Nėra vienodai skambančių instrumentų kaip ir vienodai mąstančių žmonių. Failas visada geriausiai skambės tuo instrumentu kupiuo jis padarutas ir basta. Jeigu apie garsų keitimą tai aišku kad instrumente kaitalioti garsus yra prapultis. Tai daug greičiau ir papotasčiau per PC. Aišku reikia tą instrumentą Midi kabeliu sujungti su Pc. Ir tu tada girdi rezultatą. O programų šitam reikalui yra marios. Nebūtinai tik Cubase ar Cakewak .
Dabar tu čia bandai lygint PSR'us su Korg PA 50. Tai kad ir brangiausiam PSR ui iki Korg PA ilgai Šd...plaukt pasroviui. Jau vien tik smambėjimo atžvilgiu. Taigi griebk išsimokėtinai Korgą ir kaifuosi ilgai:). O tų Midi failų:(...Žinok tenai stiliai ir bemidi failų puikiai samba. Na ir prirašiau aš čia
Re: PSR 550
Fino (IP Logged)
June 01, 2005 01:28PM

Mes irgi taip manom kad Yamaha padare klaida.

Robertas


Manau kad vis gi gamintojas zino geriau ka jam daryti ir kokius standartus plesti, o ne muz. instrumentu parduotuves darbuotojai.
Bet,ne esme, XG yra pakankamai didele garsu duomenu baze, kuri pagal savo skambesio kokybe pralenkia net GS (roland) standarta, XG yra labai populiarus nes nera problemos jo panaudojime komp. sequencer'yje , yra soft. yamaha, hardw. yamaha XG aparaciuku.Nezinau skaito ar neskaito Korg XG (nezinau del to kad tai visgi *.mid failas, todel turetu grot), bet tai vel gi problema tavo sintezatoriaus kad jis neturi sito formato - iseitis - parink garsus per nauja, nors istikruju turetu asikeisti garsai i GS ar GM,GM2 automatiskai.

Re: PSR 550
MA (IP Logged)
June 01, 2005 02:08PM

Na kad korg PA 50 skamba tikrai uztikrytai jau spejau isitikinti, na ir stiliai tikrai verti nuodemes.Dauguma stiliu tokie geri kad net geriausiai padaryti midai kartais daug prasciau eina negu tiesiog grojant is rankos ta pati gabala.
Na o su tais lygiais nieko neina atburti, nors inatrumentai lyg ir tie patys bet lygaiai tai i lankas..... Kagi gali tekt paklausyt Ginto patarimo ir pasijungt prie kompo kad viska greiciau sureguliuot eitu, tik siokia tokia beda kad as niekad to nedariau. Kompe yra tik game port na ir COM ir LTP. Nezinau ar to gana ar reikia turet ir USB jungti. Tad gal kas patarumet kaip viska kiek imanoma paprasciau sulipyt kruvon. Programa kuria turiu manau tam turetu but tinkama CAKEWALK PRO 8 . Dekoju.
Re: PSR 550
MA (IP Logged)
June 01, 2005 02:18PM

Dar klausimelis. Ar korg PA 50 tikrai tembrai yra geresni na sakykim uz PSR 1000 ir panasiu modeliu yamahas, nes korgas kaip skamba zinau, o palyginimui tokios yamahos neturiu ir net neesu ciupinejas.
Re: PSR 550
Gintas T. (IP Logged)
June 01, 2005 07:15PM

Ma, tau reikia midi kabelio kurio vienas galas jungiasi į game portą, okitas į klavišą.In į out,ou į in . kabelių yra midiaudio pardėj ir kitose, tik nepirk pačio pigiausio. Tavo softas tiks puikiai. dėl tembrų: kartu spaudžiau PSR 2000 (atrodo) ir Pa50. Mano subjaktyvia nuomone aš jau sakiau kad PSR iki Korgo toli.Korge jei neklystu Korg Tritono tembrai.Jei būčiau tavo vietoj tikrai nežiūrėčiau į PSR'us
Re: PSR 550
stratlt (IP Logged)
June 01, 2005 10:03PM


>
> Manau kad vis gi gamintojas zino geriau ka jam
> daryti ir kokius standartus plesti, o ne muz.
> instrumentu parduotuves darbuotojai.

Kalba ne apie standartus. Keista tai, kad tarp 1500Lt ir 4000Lt
nieko nera. Apie tai esu kazhkur ir vakaru forumuose skaites.
Ir sprendzia paklausa - pirkejai. O gamintojas privalo atsizhvelgti i pardaveju nuomone, nes butent jie tiesiogiai bendrauja su galutiniais vartotojais.
Tiesa yra gandas kad Korg ir Yamaha yra finasishkai susije. Jei taip - tada viskas aishku. Jei ne - laimi Casio....

> XG aparaciuku.Nezinau skaito ar neskaito Korg XG
> (nezinau del to kad tai visgi *.mid failas, todel
> turetu grot), bet tai vel gi problema tavo
> sintezatoriaus kad jis neturi sito formato -
> iseitis - parink garsus per nauja, nors istikruju
> turetu asikeisti garsai i GS ar GM,GM2
> automatiskai.

Niekas neatsikeicia automatishkai. Yamaha skaito GM, o korg XG arba ish viso neskaito, arba groja nesamones. T.Y. neatitinka tembrai. taigi reikia tvarkyti failus. O jei ju keli shimtai? Ir jie reikalingi darbui? daug kas nori Korg, bet vien del tos bedos ju pirkima vis atideda:( Nes ta padaryti reikia laiko, zhiniu arba pinigu...

Ir apskritai - yamaha XG standartas tai tik yamaha marketingo reikalas.
Nusiperki yamaha ir jei uzhsimanai kazhko daugiau priverstas arba keisti daikta i kito gamintojo arba pirkti tik yamaha daiktus....

Robertas
Midiaudio

Re: PSR 550
RimantaS (IP Logged)
June 02, 2005 12:36AM

MA Parašė:
-------------------------------------------------------
> Tad gal kas patarumet kaip
> viska kiek imanoma paprasciau sulipyt kruvon.
> Programa kuria turiu manau tam turetu but tinkama
> CAKEWALK PRO 8 .
MIDI failų tik koregavimui, o ne kūrimui naudoju MIDI Eddie. Su ja mažiausia penkis kart greičiau galima pakoreguoti pagrindinius takelių parametrus MIDI failuose negu su Cakewalk ar Cubase.
Trumpas aprašymas: This MIDI player and editor has support for GM, GM2, Roland GS, and Yamaha XG sound sets. Rather than using only the general GM sounds, users can select variation tones if their sound modules support them. Using a mixer representation, easily adjust the volume of individual tracks or the overall volume, transpose, change the tempo, adjust reverb and chorus settings, and select new sounds. MIDI files can be converted between Format 1 and Format 0. The karaoke display shows lyrics if they're embedded in the MIDI file.
Demo versija čia: http://www.download.com/MIDI-Eddie/3000-2139_4-10254863.html
Ne demo versija: interneto platybėse :).
Kita panaši programa Sweet MIDI player, bet man geriau patinka pirmoji.
P.S.Jei kas nors nesiseks, parašyk privačią žinutę.
Re: PSR 550
Fino (IP Logged)
June 02, 2005 01:36AM

MA, PA50 neturi Tritono garsu, bet, be abejones, yamaha stipriai atsilieka.
Re: PSR 550
MA (IP Logged)
June 02, 2005 09:57AM

Na programeles cakewalk keist ne labai jau noriu nes per daug pripratau. Del palyginimo su yamaha tai pilnai tikiu kad korgas skamba geriau negu psr1000 ar 2000, man tik yamaha patinka tuo kad jos valdymas ir info ant displejaus pateikiama daug aiskiau ir valdosi suprantamiau, bet cia gal taip atrodo tol kol neprates dirbt su korg pa 50. Kadangi apie midi pajungima esu zalias tai noriu dar paklaust. Ar sakykim pasileides mida kompe cakewalk programoje per midi pajungima as ji galesiu jau klausyt ne per kompa bet per korga ir ar tas midas man veliau irasytas i flopa ir paleistas tame korge jau skambes lygiai taip pat.
Kitas klausimelis, ar normalu kad paleidus viena korgo seqvenseri ir jam begrojant leidziant kita play knopkes paspaudimo metu pirmasis seqvenserio garsas sokteli aukstyn bet tik tai tiek kiek palaikai nuspaudes antro seqv play knopke.
Tiesa kazkas rase kad nezinia ar skaito XG formata. Skaityt tai skaito bet instrumentai aisku jau ne visai buna buna tokie kokie buvo uzstatyti ir kas idomiausia labai skiriasi garsumo lygiai.
Re: PSR 550
Gintas T. (IP Logged)
June 02, 2005 10:16AM

Dėl Tritono garsų matyt kažką sumaišiau. Dėk už pataisymą, Fino.
Ma, kad Cakewalk grotu per Korgą reikia nustatyti Midi device išorinio įrenginio . Vien žo ten ne visai paprasti dalykėliai, bet pasikuitęs rasi viską.
Re: PSR 550
MA (IP Logged)
June 02, 2005 02:17PM

As ten tuos irenginius toje programoje randu ir man desiniame ekrano kampe juos pradeda rodyt (kai groja mirksi midi output o kai nieko nepajungta midi input ne), tai as manau kad viskas turetu veikti ir jeigu teisingai suprantu kad man reiktu midi junties kuri jungiasi prie game port.
Re: PSR 550
Gintas T. (IP Logged)
June 02, 2005 06:01PM

Taip.reikai gero Midi kabelio, jungi instrumentą ir PIRMYN !!!!!
Sorry, only registered users may post in this forum.