midiaudio logo

Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai

Master!!! (IP Logged)
May 26, 2005 09:16AM

Kuo aktyvus pickupai pranasesni uz neaktyvius ir ar labai ju reikia.Ar apsimoka neaktyvius keist i aktyvius
Re: Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai
kaspiniuotis aurimas (IP Logged)
May 26, 2005 02:04PM

pranasesni tuo, kad nebuna iskrovu, kur muzikantus mirtinai aliektra nukrato del nesutmpancio poliariskumo tarp gitaros/mikrafo/boso, nies sitie pickupai labai gerai izeminti :)
Re: Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai
stratlt (IP Logged)
May 26, 2005 02:13PM

Minusas - maitinasi nuo baterijos 9v. Nuseda baterija - nepagrosi.
Kitas minusas - akustinis garsas labiau kraipytas. Ash nekeisciau.

Robertas
Re: Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai
Rami (IP Logged)
May 26, 2005 06:58PM

Hm... Atsiprasau, kad kisuosi, bet noreciau pasakyti savo nuomone apie elektra. Jau sakiau cia kazkur. As groju aktyviu bosu ir mane nukrate gana stipriai, kai susilieciau su kitu instrumentu. Vos nemiriau, ar samones nepraradau nezinau. Ir issilyde rankos. Dar dabar negaliu nyksciu slepo dvigubo kaip wootenas daryt, nes nagas minkstas, o jau pries pusmeti jei ne daugiau nukrate. Tai va. Nors cia gal del ko nors kito...
Re: Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai
mt-2 (IP Logged)
May 27, 2005 09:47AM

Su gitarom gali taip atsitikti?
Gali pakratyti elektra?
Paaiškinkit išsamiau...
Re: Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai
Kandizijauskis (IP Logged)
May 27, 2005 10:45AM

gali gali. Padarinys netvarkingų laidų, prastas arba jokio įžeminimo nebuvimas :) vienžo, nežaiskit vaikučiai su ugnimi, t.y. elektra. Čia rimtai.
Re: Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai
Master!!! (IP Logged)
May 27, 2005 02:09PM

Aciu uz paaiskinima,siaip as nesiruosiau keist bet norejau suzinot,nes galvojau,kad prireiks ziniu.Beje,ar grot su aktyviais geriau t.y ar jie kaip nors greiciau reaguoja i virpesius stygos ar panasiai?As karta pas drauga grodamas su gitara atsiremiau netycia i radiatoriu ir nutrenke mane bet nestipriai.
Re: Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai
Kandizijauskis (IP Logged)
May 27, 2005 02:20PM

Nu kokia kalba gali būti apie "ar grot su aktyviais geriau"... yra tokie yra tokie, kiekvienam pagal poreikius ir individualų skonį. Aš groju su pasyviais, bet originaliais, gerais ėmikliais ir nė negalvoju keisti į aktyvius, priedo dar įvertinant tai, kad jiems reikia papildomo maitinimo. Be to, jie iškraipo švarų gitaros garsą, labiau manregis jie tinkami džeržgalynėms liurlint :)

Visi firminiai, tiek pasyvūs tiek aktyvūs yra geri. Tik pačiam reikia išsirinkti, ko nori :) ar daugiau smarvės, ar ramesnio kokio nors. Nu vienžo. Esminis pričindalas tų aktyvių, kad jie turi savy kaip ir ekvalaizerį (grubiai tariant), ne tik keičia stygos mechaninį virpėjimą į elektromagnetines bangas, bet dar jį ir koreguoja... Teko kažkur interyje užtikt ištisą mokslinį straipsnį pripilstytą apie aktyvių nuėmėjų privalumus, ten bičas nepatingėjo privaryt n lapų formulių, charakteristikų, blah blah blah, o kokia prasmė viso to, kad matematiškai charakteristika gaunasi aktyvaus kaip ir geresnė negu pasyvaus, bet rezultate tūlas gitarastas išsirinks pasyvų vien dėl to, kad jis jam labiau patinka/tinka? :)) Tas pats kaip ir su lempiniais ir tranziniais stiprintuvais. Irgi teko matyt visokių straipsnių, įrodinėjančių su oscilografais apie tai, kokia gera tranzo charakteristika lyginant su lempa.. bet vistiek kažkodėl lempos daugeliui patinka labiau, nei tranzas... :)) tai va.. karšta :)
Re: Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai
Master!!! (IP Logged)
May 27, 2005 07:07PM

Pats nepatingejai parasyt apie savo nuomone tik dar kokios statistikos lenteles truksta :)
Re: Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai
rice (IP Logged)
May 28, 2005 11:45AM

taip taip tik nesilieskit prie radijatoriaus arba prie merginos koju o jei dar prijugta prie 12000voltu patarciau begrojant naudoti gumini apsiausta
Re: Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai
Albertas (IP Logged)
May 31, 2005 09:18AM

Chia gal ir ne i tema. Bet tiesiog idomu. O aktyviu singlu nebuna? ir kaip su ju garso ishkraipymu?
Re: Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai
Rami (IP Logged)
May 31, 2005 08:48PM

Kas yra singlas tavo atveju?
Re: Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai
Albertas (IP Logged)
June 01, 2005 08:19AM

Nu singlecoil'as (vienos rites dachikas;))
Re: Aktyvus ir neaktyvus pickup'ai
Aurelijus_ (IP Logged)
June 12, 2005 12:23PM

"gali gali. Padarinys netvarkingų laidų, prastas arba jokio įžeminimo nebuvimas vienžo, nežaiskit vaikučiai su ugnimi, t.y. elektra. Čia rimtai."

Zmones is forumo pastebejo, kad butent krecia ne tada kada blogas ar nera izeminimo, o tik tada kai atsiranda izeminimas (pvz. Gitara + radiatorius) Dazniausiai krecia tik tada kai nera atskirta iejimo grandine nuo maitinimo tinklo 220V, bet dazniausiai buna atskirta per transformatoriu ir jei koks 50V prisilies prie zmogaus tai nieko nepasijaus.

Del AKTYVIU pikupu: as pirkciau gitara tik su aktyviais pickupais, o kas liecia iskraipymus - tai jie atsiranda tik del to kad ju isejimo signalas daznai buna didesnis uz leistina preampo iejimo signala. Pajungus per ateniuatoriu (pvz., 10k/10k), iskraipymu nebus, nes signalas bus dvigubai sumazintas.


O privalumu turi labai labai daug!!!! tik kad reikalingas papildomas maitinimas, bet argi jis karve kainuoja???:)
Sorry, only registered users may post in this forum.