midiaudio logo

Pazhaidimas - tas pats kubas su skirtingais mic'ais

kwlw (IP Logged)
October 10, 2010 09:51AM

Kazkaip penktadieni po darbo tingejosi ka nors protingo daryti, tai sugalvojau palyginti tris savo "vintazhinius" mikrafus. Taigi, gavosi trys "irashai", ish kuriu ishkirpau charakteringiausia: [url=http://www.soften.ktu.lt/~kwlw/melachony-md-ml-lomo.flac]FLAC failas[/url]

Visais trim atvejais tiek gitaros, tiek kubo nustatymai nesikeite. Dinaminiai mikrofonai stovejo ten pat (mazhdaug pirmame garsiakalbio trechdalyje nuo krashto), juostinis - stovejo toleliau (nu bijau ash ji sugadinti). Kubo zhemi uzhsukti daugiau nei iprasta, nes kitaip dinaminiai mikrofonai irasho per chaizhiai.

Mikrofonai:
[IMG]http://i142.photobucket.com/albums/r118/kwlw/mikrafai.jpg[/IMG]

Shito posto esme - pasidalinimas su tais, kurie dar nebande, kaip skirtingi mikrofonai keichia skambesi (kaip mikrofono pastatymo vieta keichia garsa - galima susirasti labai gera video, kuri kazkada chia idejo Jumbo). Jei trumpai apibudinti tai, kas gavosi (turejau gi galimybe lygint kas skamba - ir kas isirasho).

MD66 - what you pay is what you get. Viskas kaip ir tvarkoj, irasha eina atpazhinti (skirtingai nuo padirbto shure sm57 :D). Bet niekuo ir neishsiskiria. Mikrofoniukas skirtas visokiom konferencijom garsint, kad zhmogai galetu per radio tashkus pasiklausyt. Anot rusishko interneto - tinka nebent vinim kalt, ir tai nepatogu, nes apvalus.

ML - kalibras jauchiasi. Kaip kubas buvo sukteltas i zhemus dazhnius, taip ir isirashe. Ir dar kaip (pasitenkinimo, ne detalumo prasme ;)). Kadangi visi turimi mikrafai ishkelineja aukshtus (lyginant nuo to kaip gyvai girdzhiu), tai nuo shito zhemo tiesiog saldu darosi :). Rusishkam internete - shitus gerbia, nors ir ne visi.

Lomo - savu laiku shitu mikrafu buvo pilna visur (mokyklose ir pan.), bet jie garsejo savo nepatikimumu, tai vieni juos itin keikia (siulo vazonelius daryt ir pan.), o kiti ishlikusius egzempliorius giria, prasho uzh juos nemazhu sumu [url=http://www.avito.ru/items/moskva_muzykalnye_instrumenty_mikrofon_lomo_dinamicheskij_lomo_82a-5m_u2_3679425]tarkime cia[/url] ir panaudoja ... tom tomams irashineti :D. Kiti auksarankiai perdarineja (?) i lempinius (manasis be U raides, kas galbut reishkia stiprintuva, o galbut reishkia ka nors kita). Lempinio pavyzdys [url=http://cgi.ebay.com/LOMO-82-A-Vintage-TUBE-MIC-PSU-2-Post-19A19-19A9-/150503059583?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item230aae707f]chia[/url]. Visi sutaria, kad mikrafas turi gana idomia tiesine charakteristika 80Hz-10KHz ar panashiai. Nezhinau ar tai gerai, ar blogai, bet man jis patinka labiausiai ish turimu. Net labiau nei shuras, nes su lomo - kas reikia isirasho, kas nereikia neisirasho ;). Su shure isirasho ir kam nereikia, gaila shuras Vilniuje, o shitas rinkinelis Kaune, del to negaliu palygint - vezhiot tyngiu ;). Zhodzhiu - kaip bebutu keista, su lomo kaip mano firminis garsas gaunasi. Reikes kada dar prie progos SM57 nusipirkt koki nors. Kaip etalonini panaudot.

Jei kam kilo kazkokiu ideju, ka dar reiktu pabandyti gitarineje plotmeje ar minchiu netgi tipo "nu ir shudas, tas ir tas yra siaubingai blogai tavo irashe, normaliam mikrafe turi buti taip ir anaip" - davai padiskutuojam >:D<.

Sau



Edited 2 time(s). Last edit at 10/10/2010 09:59AM by kwlw.
Re: Pazhaidimas - tas pats kubas su skirtingais mic'ais
pranza (IP Logged)
October 29, 2010 12:51PM

[quote][/quote]

http://audiomastering.lt



Edited 1 time(s). Last edit at 10/29/2010 12:58PM by pranza.
Sorry, only registered users may post in this forum.