midiaudio logo

Koks skirtumas tarp single coil pickup ir humbucker pickup?

slowhand (IP Logged)
July 24, 2005 09:14PM

Sveiki,

norėčiau sužinoti koks skirtumas tarp single coil pickup ir humbucker pickup? Su mechanine dalimi susipažinau ( http://users.chariot.net.au/~gmarts/pickupin.htm ), tačiau mane domina ar vienas iš jų yra pranašesnis už kitą? Ar jie skirti tiesiog išgaut skirtingiems garsams/efektams?



Iš anksto dėkingas,
Andrius
Re: Koks skirtumas tarp single coil pickup ir humbucker pickup?
Albertas (IP Logged)
July 25, 2005 08:19AM

Single coil'as - viena rite, humbucker'is - dvi rites sujungtos prieshingomis fazemis. Singlas duoda daugiau triukshmo, humbucker'io abieju richiu triukshmai kompensuojasi, o signalas sumuojasi, tad stipresnis ir shvaresnis signalas negu singlo. Humbucker'is geriau "uzveda" efektus (ypatingai overdrive'a), tachiau singlo neturalesnis akustinis garsas. Dar viena singlo savybe - vadinamasis "stiklas" (perbrauk skersa britva per stikla ir suprasi apie ka kalba eina). Su humbucker'iu tokio neishgausi. Tai vat ir renkiesi ko tau labiau reikia.
Re: Koks skirtumas tarp single coil pickup ir humbucker pickup?
Skaitmeninis (IP Logged)
July 25, 2005 05:26PM

Albertas Parašė:
-------------------------------------------------------
> Single coil'as - viena rite, humbucker'is - dvi
> rites sujungtos prieshingomis fazemis. Singlas
> duoda daugiau triukshmo, humbucker'io abieju
> richiu triukshmai kompensuojasi, o signalas
> sumuojasi, tad stipresnis ir shvaresnis signalas
> negu singlo. Humbucker'is geriau "uzveda" efektus
> (ypatingai overdrive'a), tachiau singlo
> neturalesnis akustinis garsas. Dar viena singlo
> savybe - vadinamasis "stiklas" (perbrauk skersa
> britva per stikla ir suprasi apie ka kalba eina).
> Su humbucker'iu tokio neishgausi. Tai vat ir
> renkiesi ko tau labiau reikia.


Niekur nemaciau humbucker'io sujungto priesingomis fazemis, jau vien tik is tavo pasakymo, kad signalas sumuojasi (taip ir yra) - aisku, kad fazes sutampa - jei butu jungiama priesingomis fazemis - tai signalas minusuotusi ir liktu tik labai nezymus skirtumas (nes nuemejai yra vis tiek neidentiski ir ne toje pacioje geometrineje padetyje)

Single coil'as - duoda daugiau akstu (turi platesni dazniu diapazona)

Humbucker'is - duoda maziau aukstu del didesnio induktyvumo (kai dvi rites nuosekliai sujungtos, arba del didesnio talpumo - kai rites jungiamos lygiagreciai - buna ir taip) su potencikais ar stomp-box'o iejimo varza sudaro zemu dazniu filtra. Del to stipresnis garsas zemu dazniu srityje o aukstu - silpnesnis. Dar viena priezastis - rites yra ne vienoje geometrineje plokstumoje.
Re: Koks skirtumas tarp single coil pickup ir humbucker pickup?
Albertas (IP Logged)
July 25, 2005 05:39PM

Na jeigu ziuret teorishkai tai butent del tos nevienodos richiu geometrines padeties skirtumo signalas ir nesikompensuoja, o triukshmai ish abieju richiu panashus. Dazniu diapazonas? Yra visokiu singlu ir visokiu humbucker'iu. Singlas duoda ne daugiau aukshtu, o butent kroova lyshnu harmoniku triukshmu pavidale, del ko galbut ir atrodo, kad jis groja aukshtesniuose dazniuose, bet kad su humbucker'iu (geru) gali grot tik zemuose dazniuose, tai tikrai netiesa.
Re: Koks skirtumas tarp single coil pickup ir humbucker pickup?
Skaitmeninis (IP Logged)
July 26, 2005 05:04PM

As rasiau apie konkretu singla ir lygiai is tokiu pat 2 singlu padaryta humbucker'i, aisku kito tipo humbuker'is gali tureti ir platesni dazniu diapazona negu konkretus singlas, savaime suprantama :). Zmogus klause kuo singlas skiriasi nuo Humbuckerio, o ne "kuo blogas singlas skiriasi nuo gero humbucker'io", sulyginau du vienodus konkrecius atvejus.
Sorry, only registered users may post in this forum.