midiaudio logo

Homemade guitars Kaunas

Giedriausias (IP Logged)
February 13, 2012 04:32PM

Kaip vertintumėt šitas dvi gitaras? Aišku išvaizda :) Jūsų manymu verta tokiais dalykais užsiimt ar ne?
Foto:
[img]http://public.fotki.com/Giedriausias/darbai/[/img]

[img]http://public.fotki.com/Giedriausias/sideman-rose/[/img]
Re: Homemade guitars Kaunas
albertas (IP Logged)
February 13, 2012 05:04PM

Labai idomu, aishq, bet dideles komercines sekmes bent jau Lietuvoj tiketis nereiketu, o kad ishplaukt i tarptautinius vandenis dar reikia (su visa derama pagarba, nes pats taip nesugebu ir turbut niekada nesugebesiu, man tai neduota ish aukshchiau) nemazai zoles apshikt, nes yra meistru, i kuriu dekoruotas gitaras beziurint pats nezinai nuo ko sukasi galva:)

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Re: Homemade guitars Kaunas
TNTguy (IP Logged)
February 13, 2012 05:41PM

nerodo nuotraukų..
Re: Homemade guitars Kaunas
ilmis (IP Logged)
February 13, 2012 05:58PM

jei yra noras ir galimybės, galima užsiimti kuo tik nori, jei klausi ar iš to galima duoną valgyt, lietuvoj-ne :)
Re: Homemade guitars Kaunas
wizby (IP Logged)
February 13, 2012 08:09PM

pataisiau nuorodas...

http://public.fotki.com/Giedriausias/darbai/

http://public.fotki.com/Giedriausias/sideman-rose/
Re: Homemade guitars Kaunas
kwlw (IP Logged)
February 13, 2012 09:15PM

Giedriausias Wrote:
-------------------------------------------------------
> Kaip vertintumėt šitas dvi gitaras? Aišku išvaizda
> :) Jūsų manymu verta tokiais dalykais užsiimt ar
> ne?

Grazhios rozhes, bet kas liko pas ta balta gitara tai... Jei pats dar esi paauglys ir mokaisi/zhadi mokytis su daile susijusios specialybes, viskas OK, yra galimybiu eiti toli. Pagrindus destytojai ikals. Jei jau pats esi virsh 25 metu, tai yra problemu su bendru estetikos, simetrijos ishlavinimu. Reikia toje vietoje pasitobulint. Nes matosi, kad rankos yra, bet pagrindu/patirties nera. Ir bendra medzhio apdirbimo skil'a yra dar kur tobulinti.

Custom instrumenta nuo samopalo skiria nedideli, bet svarbus niuansai, nesitaikymas su kompromisais, proporcijos, bendra elementu derme tiek estetishkai, tiek ergonomishkai. Nepamirshtant ir muzikines puses t.y. skambesio. Kas keischiausia - egzistuoja zhmones, kurie neturi igimto bendro estetikos pojuchio, dazhniau vyrai, nei moterys beje. Kurie kazka daro, nusidaro i pievas, ir nesupranta kas blogai, kol pirshtu neparodai.

Kaip rozhes drozht - nepatarsiu, bet kas del gitaros korpuso gamybos, shiokios tokios patirties yra. Jei kiltu klausimu - ish bedos galiu pakonsultuot (nors geriau turbut pas koki rimtesni meistra kreiptis), padet brezhiniais. Ar padet kazkokia kita susisteminta informacija i susisteminta klausima ish serijos "o kaip paprastai daroma tas ar anas?". Viska ta pati gali zhinoma susirasti internete ir pats, yra pakankamai tam reikalui skirtu forumu ir pan. T.y. nepershu, nes anoks chia ash meistras.

Beje, su tokiu ekstremaliu tiltelio kampu, kaip ant to "SG" - uzhtenka slenksteliu eigos intonacijai sureguliuot?

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 2 time(s). Last edit at 02/13/2012 09:30PM by kwlw.
Re: Homemade guitars Kaunas
P.Karmonas (IP Logged)
February 13, 2012 11:04PM

Jau gali man palikt savo numeri, turiu uzsakima ;D
Re: Homemade guitars Kaunas
stratlt (IP Logged)
February 14, 2012 01:11AM

Well ....
Yra istorija su meistru utenoje. Labai nagingas, darbštus žmogus...
Pats padares instrumentų, tačiau savo gitaros niekada neduočiau. Nes sugadines kalnus instrumentu. Kodel? Nulis žinių apie gitaras...Tarkim vietoje to kad pakeisti nutą nušlifuoja 1 ladą iki fretboardo... Ir panašiai.
Rankas temos autorius turi, tačiau jam reikėtų parsisiųsti knygas kokio Dan Erlwine "How to make electric guitar" tam kad pasistudijuoti amžinas taisykles. Online (youtube) info daug, bet ne visada teisingos.
Rožės skonio reikalas (ne mano tai jau tikrai). Siūlyčiau pasiskaityti knygą Lionginas Šepetys "Modernizmo metmenys" kad įgauti minimum žinių apie šiuolaikinio meno istoriją...

Dėkui už darbštumo pamoką.

Cheers,.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Homemade guitars Kaunas
RimantaS (IP Logged)
February 14, 2012 07:08AM

Na, visokios "Pupytės - Putytės" turėtų tik sumirkėt priklijuotom blakstienom ir, klupdamos ant aukštų kulniukų, pulti įsigyti. Peroksidinė šukuosena, trijų akordų LT pop "šedevro" harmonija ir gitara su rožėm - tiesiog ideali kombinacija. :)
Verslo požiūriu niša tam instrumentui tikrai yra.

Kitų klientų poreikių patenkinimui reiktų rimtai pasimokyt šiuolaikinio dizaino pradmenų. O rankytes turi auksines - akivaizdu.



Edited 1 time(s). Last edit at 02/14/2012 07:43AM by RimantaS.
Re: Homemade guitars Kaunas
kwlw (IP Logged)
February 14, 2012 08:01AM

stratlt Wrote:
-------------------------------------------------------
> Well ....
> Yra istorija su meistru utenoje. Labai nagingas,
> darbštus žmogus...

Kas idomu, shitos savybes dazhnai koreliuoja su:

> instrumentu. Kodel? Nulis žinių apie
> gitaras...

Gal del to, kad naginti zhmones - dazhnai problemas iprate spresti savaip. Be to, galbut ta laika, kai kiti skaite knygas, tiesiog leido dirbtuveje lavindami rankas. Bet deja gitaros ne ta sritis, kur kazka ishties orginalaus galetum sugalvoti. Del to sveika ir teorijos bei istorijos zhinot, ir supratimo turet, kad visgi tai ne taburete. Tokiu zhmoniu su teisingomis rankomis, gebejimu dometis, analizuoti ir komunikuoti verbaliai (t.y. nesidrovinchiu normaliai ishaishkinti, aprashyti/nusakyti kas ir kaip bei kodel) yra. Bet LT nezhinau tokiu.

O jei grizhti prie klausimo verta-neverta, zhiurint kaip ivertint verte. Jei vertint tai kaip hobi-malonuma, ir kishti pinigus kaip i bet kuri hobi - tai be abejo verta. Jei vertint tai kaip kazka daugiau, su materialines grazhos tikimybe, nuuuuu nezhinau :). Paskaichiuokim labai grubiai ish ko susideda el. gitara (normali, perkant mazhmeninem kainom, nes kitokiu nelabai gausi su mazhom apimtim):
1. Furnitura - 400Lt
2. Elektronika - 600Lt
3. Medis - 100Lt
4. Kitos ishlaidos - 100Lt

Taigi be darbo, be instrumentu, be patalpu, elektros, shildymo - turime 1200Lt savikainos. T.y. darydamas gitara zhmogus de fakto patiria mazhdaug tokias ishlaidas. Yra visokie variantai "senelis buvo nupjoves azhuola ir uosi kieme, naudoju tevo sena kompresoriu, dede ishpjove grifa, nuemejus pirkau skelbimuose, tilteli radau kieme" ir pan., bet jie uzhsiimant bent kokia nors ir mazha serija (tarkime 5 gitaros per metus) ankschiau ar veliau nustoja groti.

Tokioj Lietuvoj su prorusishku mastymu ir ish to isphlaukianchia stipria meile brandams, jau uzh savikaina parduot meistro darbo gitara gaunasi labai netgi problematishka. O jei pridedam darba, patalpu nuoma, shildyma, mokeschius. Gaunasi, kad gitara jau pradeda traukti i vietiniu (lenkai, belariai, latviai) ir ne tik custom shopu kainu lygi, t.y. apie 5-7k lt. Segmenta, kuriame konkurencija nezhmonishka. Spekit ish vieno karto, kokia tikimybe, kad butent vietinio meistro instrumenta rinksis pirkejas turedamas tiek pinigu... Zhinot, kaip ten savam krashte su pranashais :).

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 1 time(s). Last edit at 02/14/2012 08:10AM by kwlw.
Re: Homemade guitars Kaunas
albertas (IP Logged)
February 14, 2012 08:48AM

Parodyk man normalu medi, tinkama muzikos instrumentui, uz 100 lt? Kiek zinau, gero medzio gabalas gitaros korpusui (tik korpusui!) priklausomai nuo medzio rushies 300-600 doleriu. Aishq, galima eiti i lentpjuve ir vizualiai ishsirinkti grazesni kleva, alxni, uosi, nelabai ka daugiau pas mus berasi, bet ar verta su tokio lygio medziu daryti toki mena? Nebent praktikuotis:)

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Re: Homemade guitars Kaunas
kwlw (IP Logged)
February 14, 2012 09:07AM

Be reikalo stumi ant klevo, alksnio, uosio. Profanishkai taip kazkaip. Tose lietuvishkose lentpjuvese pakanka medzhio tinkamo el. gitaroms (o ne gipso dirbiniams :P) gaminti. Bent jau uosis - ishties geras. Tik reikia moketi ishsirinkti (gali tekt ne viena kuba perknist). Bent jau ash asmenishkai manau, kad ir tautinis berzhas, liepa, azhuolas, drebule irgi yra tinkami [b]elektrinems[/b] gitaroms. Ir neprastoms. Galbut netgi pushis bei egle. Kaip ir vokishkas bukas, kurio yra vietineje pasiuloje konkurencingomis kainomis. Reikia tik suvokti, kad jei norima padaryti KOPIJA, tai reikes zhaisti pagal orginalo taisykles. Jei norima "ishvirti" kazka idomiau - tada reikia susimastyti, kokio garso ir vaizdo norima ir duoti laisve kurybai.

Zhinau, kad pats darei kazkada gitara (ar tik ne guitarplayeryje buvo fotkes), bet apie rezultatus kazkaip neteko girdeti. Medis nuvyle?

O jei pirkti medi uzh 300-600 doleriu, tai tada ir furnitura reikia pirkti gera - to pasekoje kaina ishvis shauna vertikale i virshu. O skambesio kokybes tai ne trupuchio negarantuoja, nes gauni jau kazkieno parinkta gabala. Apie visokius ten super mega ultra fancy top'us uzh milijonus - ishvis neshneku. Nera prasmes.

Normaliai gitarai medzhio uzh 100lt pakanka (klevas+uosis). Chia i kaina iskaichiuoju, kad darant ne kinietishkai - nemazhiau kaip puse diles ishsimeta i malkas.

O shiaip tavo pamastymai apie medzhio lygi yra labai grazhiai prorusishki. Tipo "pas mus viskas shudas, uzh rubezhiaus - super". O realiai yra idomiu dalyku, pvz. lietoj augantis (skurstantis) platanalapis klevas aka jovaras, kartais net su flame buna :). Gaila, kad komunalininkai juos pirma supjauna i malkas, tik po to suzhino, kad mediena kazkam idomi butu buvus. Deja, kai medis jau tokiais gabaliukais, kai tik tekintojai visokius bliudukus gali tekint.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 3 time(s). Last edit at 02/14/2012 09:18AM by kwlw.
Re: Homemade guitars Kaunas
Giedriausias (IP Logged)
February 14, 2012 01:49PM

Na turiu pasakyt idomios jusu nuomones. Seip darant eskiza aukso pjuviu matematiskai neskaiciuoju, kad isgaut tam tikra estetini vaizda.
Deka tos baltos gitaros nera mano daryta, tiesiog is senos suluzusios strat shape gitaros bandziau padaryt grazu grojanti instrumenta. Kaip daryt deka pats zinau. Gal krenta i akis supinti du body stiliai. Isvaizda yra skonio reikalas, nuejus pas 10 skirtingu dailininku, architektu ar instrumentininku isgirstume tiek pat ir nuomoniu.
Vis delto knyga apie gitaras praverstu.

Snekant apie raudonaja panasia i SG, ce pirmasis mano darbas, buvau 17 metu ir ziniu truko daug. Tiltelio kampas gavosi tikrai ekstremalus, intonacija nepilnai reguliuojama, bet skamba gana tvarkingai. Paciupinejus gibsonus konvejerines gamybos, pamaciau, kad neverta perdarinet, juolab kad parduot nezadu.
Re: Homemade guitars Kaunas
Giedriausias (IP Logged)
February 14, 2012 01:59PM

Idomiausias reikalas yra, kaip parinkt mediena..? Tarkim nusprendziau, kad darysiu is sapeli mahogany, i ka turi atsizvelgt atsirenkant lenta?
Re: Homemade guitars Kaunas
albertas (IP Logged)
February 14, 2012 02:13PM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------
>
> Zhinau, kad pats darei kazkada gitara (ar tik ne
> guitarplayeryje buvo fotkes), bet apie rezultatus
> kazkaip neteko girdeti. Medis nuvyle?


Kazka sumaishei, kolega, puikiai zinau, kad mano rankos tam per kreivos. Niekaip normalaus kabineto pasigaminti nesugebu, o chia gitara... Buvo minchiu apie warmoth, dar kitu firmu ziurejau konstruktorius (tiek pavadinimu buvau prisigaudes, o dabar tik warmoth teprisimenu (:D), netgi carvin, bet pasiziurejus tai pigiau isheina geras naudotas brand'inis isntrumentas. Shiaip ebay buvo ne vienas idomus surinktas dirbantis konstruktorius, pagal medzio klase tikrai nebrangiai (paziurekit, kiek kainuoja fenderis su birds-eye-maple grifu ir palyginkit su warmoth uz kokius 700-800 euru), buna tikrai nebloga elektronika zmones sukale, bet atkalbejo, nes galima uzsirauti ant "naminio" broko. Jei kazkur elektronikoj tai dar sutvarkoma, o jei tarkim neteisingai sujungti korpusas su grifu (nelabai ish nuotrauku ta pasakysi), su furnitura kur kokia puse milimetro prashauta, tai uz minetus 700-800 euru vietoj gitaros gauni stipru hemoroju.

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Re: Homemade guitars Kaunas
kwlw (IP Logged)
February 14, 2012 02:25PM

Sapele, pvz. Kaune, Technowoode gali pasirinkt pagal skambesi. T.y. ishsitempi ish stelazho kelias lentas, pastukseni krumpliais, pasiklausai. Jie ten iprate ;). Kaip taisykle, kuo melodingesnis, aishkesnis krumplio skambesys - tuo gitara skambes aishkiau, labiau rezonuos.

Taip pat zhiurek, kad medzhio poros eitu gana tiesiai, lygiagrechiai, o ne gan stambiu kampu zhiurint ish vieno lentos galo i kita. Nebutu kazkokiu defektu, shaku, mazgu ir panashiu nesamoniu. Shiaip su raudonmedzhiais tai nera problema, del to patogu ish ju gamint gitaras, nes gabalai mazhai skiriasi.

Didesne problema pasirinkti - kuri kamieno dalis. Sunkesne ir kietesne dalis - labiau pabresh aukshtus dazhnius, bet gali but labiau plokschias garsas. Jei minkshtesne ir labiau poreta - zhemus, bei gali pasitaikyti sudetingesnis/idomesnis garsas. Chia jau reikia turet kalibruota ranka ir naga. Be to renkantis puresne mediena - yra variantas uzhsirauti ant tokios "rychlos", kuri sunkiai apdirbama. Chia jau pasimatys tik nuobliavus. Deja.

Taip pat svarbu kurioje vietoje medyje yra lenta zhiurint sherdies/brazdo pozhiuriu. Ypach tai svarbu su raudonmedzhiais, kurie nezhmonishkai platus, ir turi pasirinkima "imti kairiau, ar deshiniau" :). Mano nuomone - korpusams geriau ta dali kur link brazdo orientuoti link gitaros centro. Bet chia jau nustatoma eksperimentishkai.
[img]http://www.aboutcivil.com/imajes/fig6-4.jpg[/img]

Beje, jei yra galimybe rinktis - rinkis quartersawn mediena (tokios lietuvishkos ish esmes nebuna, nebent atsitiktinai uzhtaikai). Taip ishpjautas medis yra stabilesnis ir tolygiau rezonuoja.

Dar vienas niuansas yra medienos dregme. Su musu klimatu, deja neisheina tinkamai ishdzhiovinti medienos naturaliu budu. Bent jau man nezhinoma, kaip ta normaliai padaryti. Nes arba reikia turetu sausinama dirbtuve, arba dirbti tik zhiema ir pavasari su visa para ijungtu shildymu. Todel (IMHO) nelabai isheina pagaminti ishties aukshto lygio instrumentu, nes jiems reikia sausos medienos. Jei dirbtuveje salyginai dregna, o tu pasiimsi sausa medzhio gabala ish dzhiovyklos, ji apdirbsi, ir paliksi parai dirbtuveje - rasi vyniotini :(. O turet kazkokia sausa kamera, kur pastoviai deliot instrumenta, prie kurio dirbama - skamba kazkaip mazochistishkai. Kai malka nudazhyta - ji siurbia dregme ir dzhiusta mazhesniais masteliais, del to shi problema pasidaro nebe aktuali.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 4 time(s). Last edit at 02/14/2012 02:55PM by kwlw.
Re: Homemade guitars Kaunas
Giedriausias (IP Logged)
February 14, 2012 05:26PM

Dekui uz patarima, bandysiu pasinaudot:)
Re: Homemade guitars Kaunas
kwlw (IP Logged)
February 14, 2012 06:04PM

Giedriausias Wrote:
-------------------------------------------------------
> Dekui uz patarima, bandysiu pasinaudot:)

Siaip, bendram supratimui susidaryti pastuksenk savo turimus instrumentus, kokia medzhio drozhliu plokshte ir pan. Kai daugiau yra atmintyje tu aidejimo garsu - pradedi suprasti i kuria puse skiriasi.

1:40 - pavydzdys, kaip girdisi skirtingi ir gana melodingi garsai stuksenant ish tos pachios malkos
http://www.youtube.com/watch?v=QSbjCfK5Iq8&feature=watch_response_rev

3 ar 6 metru malka taip neskambes, bet skirtumas tembre ir pan - jauchiasi. Svarbu malka nebutu uzhspausta.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Homemade guitars Kaunas
razorraz (IP Logged)
February 14, 2012 09:56PM

Atvirai pasakysiu taip:
SG - visiskas samopalas, primena vietomis tarybines gitaras ir ju darbu kokybe...
White rose - super, nezinau ka kalba kolegos del proporciju ir estetikos (tikriausiai jie labiau minejo SG), bet sicia yra tikrai daug idomiu variantu, aisku procesas gamybos gan vandaliskas: tusinukai, medzio lupinejimas ir t.t. nevisai estetiska, bet galutinis rezultatas patiko, patiko isikompanavimas medzio iliustracijos su plastmase. Nepatiko grifo headstockas, pati strele grazi, bet galutinis variantas ne - kodel? nes tas juodas viduryje trikampis viska sugadino, per daug grieztas lyginant su aplink ji esanciomis streles bangomis.
BEt siap bendrai balta vertinu tikrai teigiamai!
Re: Homemade guitars Kaunas
kwlw (IP Logged)
February 15, 2012 08:08AM

albertas Wrote:
-------------------------------------------------------
> kwlw Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> >
> > Zhinau, kad pats darei kazkada gitara (ar tik
> ne
> > guitarplayeryje buvo fotkes), bet apie
> rezultatus
> > kazkaip neteko girdeti. Medis nuvyle?
>
>
> Kazka sumaishei, kolega, puikiai zinau, kad mano
> rankos tam per kreivos. Niekaip normalaus kabineto
> pasigaminti nesugebu, o chia gitara...

Matyt dejai tada kazkieno kito fotkes, ash pachio posto neskaichiau, laiko nelabai buvo. Nes nemanau, kad ten kitas albertas rashineja(o?) ;).

> Buvo
> minchiu apie warmoth, dar kitu firmu ziurejau
> konstruktorius (tiek pavadinimu buvau prisigaudes,
> o dabar tik warmoth teprisimenu (:D), netgi
> carvin, bet pasiziurejus tai pigiau isheina geras
> naudotas brand'inis isntrumentas.

Vat chia tas mastymas, kuri dazhniausia sutinku diskutuojant apie namu darbo instrumentus. Tikiuosi nepyksti, kad pastoviai i tamsta baksnoju, bet tiesiog mano aplinkos zhmones dazhniausiai masto kiek kitaip nei normalus, o tamsta savo postais labai taikliai, tiesiog chrestomatishkai ikuniji tuos paprastus normalius zhmones. Vat tas "pigiau isheina geras naudotas brand'inis instrumentas", irgi yra viskas ok. Zhiurint ish paprasto zhmogaus varpines, kai tikslas isigyti geriau uzh pigiau. Pigiau kazkodel yra labai svarbu ir netgi daznai esminis kriterijus. Ir taip masto turbut kokie 99%.

Bet shiaip jau custom instrumentas daromas/uzhsakomas (ar bent jau turetu buti pagal mano logika) tada, kai jau turi pakankamai brandiniu ir geru instrumentu ir nori kazko savo, personalizuoto. Ne del to, kad nori sutaupyt ar pan. Tai yra ne kas kitas, kaip prabangos preke. Galbut ne toks aukshtosios prabangos, bet su dabar taip populiariu masstizhu tikrai konkuruoja. T.y. su tais pachiais PRS, Gibson ir pan. Ir net ne kaina, o orginalumu, kas turbut svarbiau (IMHO) nei masstizhinis blizgesys.

Aishku pazhiurejus i tai, kaip tarpsta visokios maximos ir ju gitariniai analogai, suprantu, kad su tokiu kaip mano mastymu zhmoniu - mazhoka :). Vat del to (velgi IMHO), daryti namu darbo gitaras (rankomis ish esmes daromos visos, net kitajus uzh 100lt) ir jas meginti kazkam parduoti su mintim gauti kazkokio pelno, ar bent jau tiketis padengti visas ishlaidas - nerealiai nerealu :).

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Homemade guitars Kaunas
Edouin (IP Logged)
February 15, 2012 10:00AM

Keep it up! Dėl verslo abejočiau, kad apsimoka, bet jei patinka tai šaunu! Gal kada ir susidomės kas nors, plius kuo toliau, manau ir patirties įgysi ir rimtesnius pradėsi daryti. :)

Kaip daug kas minėjo su rožėm nenorėčiau pats tokios turėti (gal labiau asocijuojasi, kad ta gitara moterims), bet man ji tikrai graži! :)

Įdomu būtų išgirsti kaip skamba.



Edited 2 time(s). Last edit at 02/15/2012 01:30PM by Edouin.
Re: Homemade guitars Kaunas
kwlw (IP Logged)
February 15, 2012 11:01AM

Tai del rozhiu niekas ir nesiginchyja. Jos ishdrozhtos ishties neprastai. Tiesiog, kaip jau pastebejo razorras - yra kur tobuleti derinant detales tarpusavyje ir jauchiant riba tarp meno ir kicho ;).

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Homemade guitars Kaunas
vytux123 (IP Logged)
February 15, 2012 08:36PM

Na prisijungsiu ir as :)
Siaip jau kuris laikas planuoju gaminti instrumenta - strata, (Roberto garbei :) )
Jei rimtai tai mediena kainuotu ~ 1500Lt, elektronika ~ 300Lt. hardware'as ~ 700Lt, kitos islaidos kaip CNC ir visokie vizitai ~ 300Lt. viso apie 2800Lt.
cia gautusi instrumentas is geros medienos ir vieno gabalo korpuso. Noreciau alksnio, jei pavyks. Lietuvoje kolkas neradau, 1 pc, jei rasciau tinkama, manau paimciau. :)
As asmeniskai nemanau, kad verta gaminti vidutini instrumenta. Ir tai dar tikrai negarantuoja gero rezultato. :)
O siaip as visada palaikau tuos kurie kazka kuria, neziurnt i tai, kad mano paziuros koncervatyvokos. :)
Re: Homemade guitars Kaunas
kwlw (IP Logged)
February 15, 2012 09:35PM

Po truputi DIY'eriai prisipazhista B)-. Ash manau shiame forume yra tikrai >10 zhmoniu gaminusiu/gaminanchiu/planuojanchiu gamintis instrumentus, bet kazkodel apie tai kalbeti/pasidzhiaugti/padiskutuoti nieks per daug nelinkes. Nezhinau kodel. Gal todel, kad visi viska labai gerai zhino, ar gedijasi, kad ish karto nesigavo custom shop lygio instrumentas. Nes forumo tematika kaip ir nedraudzhia.

Kas del alksnio ir nuemeju - nezhinau kur tu juos parashei. Kaip suprantu prie hardwar'o. IMHO geras medis atsiskleidzhia tik su ishties gerais nuemejais. Period. O geri nuemejai bjaurybes brungus.

O medis uzh 1500Lt - rimta. Kaip suprantu chia jau i trasa eina ir egzotika, t.y. grifas, topas jau su fleimais, ebony fretbordas ir pan., nes shiaip uzh tiek isheina vos ne puse kubo neprastos kokybes kajos, sapeles, o jei pasisektu - honduras mahogany. Kas neisivaizduoja kiek yra puse kubo - tai mazhdaug 20 gitaru :).

Kas del vieno gabalo korpuso ish alksnio - gal galetum argumentuoti kodel tu butinai tokio nori? Mano nuomone:

Pradzhiai reiktu prisiminti, kad tai ne raudonmedis su jo milzinishkais plochiais ir tolygumu. Jei rasi 30cm ir daugiau plochio dile, kuri bus paprastai pjauta (mano duoto paveiksliuko virshus) ir bus be sherdies (nemuzikali medienos dalis), tai labai tiketina, kad dziovinant ji nores riestis i loveli. Jei susiries - neisheis ishpjauti strat'o storio korpuso. Jei bus su sherdimi - nezhinau ar tai gerai garsui. Be to toks plotis - bus apatine medzhio dalis, kas nera blogai, bet joje gali buti susidare netiketu itempimu, kas gali nemaloniai nustebinti apdirbimo metu.

IMHO dvieju daliu alksnio korpusas yra FTW. Jei klijuojama tinkamai paruoshus pavirshius, gerais klijais, taip vadinamu "alkanu klijavimu", kai kliju sluoksnis yra super plonas - skambesio prasme klijuotas korpusas gali gautis ir geresnis uzh vientisa. Estetika zhinoma gali nukentet. Ash kol kas neturiu argumentu paneigti vieno mano akimis rimto meistro nuomone, kad stratui geras korpusas gali buti net 7 gabalai, bet turi buti gerai parinkti.Aishku transparent burst'u nenudazhysi tokio.

Be to, reikia tureti omenyje, jei imsi ish tarkime ispanu ar turku, kur sausas klimatas, net nekalbu apie USA - medis irgi gali patirti dregnumo stresa. Del to susipazhinima su tautiniu klimatu reiktu padaryti kazkoki nuosaiku, su ribota oro cirkuliacija pvz. gitaros dekle pora savaichiu duot pagyvent jam.

Na ir aishku amzhina problema su tuo, kad pas amerikosus tautinis juodalksnis neauga. Fenderis ish jo savo gitaru nedare. Lesniakas dare, kartais kokie europiechiai padaro, bet kaip jis skamba - niekas iki galo taip ir nezhino. Kaip ir su berzhu, drebule, azhuolu ir kitais ne del muzikiniu, bet del apdorojimo niuansu pramoninei gitaru gamybai netinkamais medzhiais. Great unknown. Tas turbut ir idomiausia.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Homemade guitars Kaunas
stratlt (IP Logged)
February 16, 2012 12:52AM

Praktiskai nesugebejau visko perskaityti.
kwlw - iš kur Tu žinai VISKA apie gitaras??? Aš tuo domiuosi seniau, bet tiek nežinau... Gal būt reikės internetą įsivesti.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]



Edited 1 time(s). Last edit at 02/16/2012 06:39PM by stratlt.
Re: Homemade guitars Kaunas
Carols (IP Logged)
February 16, 2012 11:23AM

Teorinės žinios yra niekas. Tegu jas pritaiko, tada žavėsiuos, bet dabar man nuostabos nekelia.
Re: Homemade guitars Kaunas
kwlw (IP Logged)
February 16, 2012 11:29AM

Ash apie gitaras visko nezhinau, bet domiuosi, moku skaityti, analizuoti ir savo nuomones ishdestyti nebijau. Ir argumentuoju, kodel mano nuomone yra taip, o ne kitaip. Jei kazkas pateikia normalius argumentus - ash juos priimu ir kaip tokiu atveju dazhnai buna - pakeichiu savo nuomone (zhr. visko nezhinau, atejo info updeitas - atnaujinam). Mano pozhiuriu - kitam, kas irgi domisi - tai turetu buti naudinga ir idomu paskaityti.

Kur problema? Kad kazkas zhiauriai gerai ishmano reikala, daro kokias nors gitaras supermenams, bet negali suregzti sakinio rashtu ir dabar tam kazkam labai pikta? Ar kad nemoka tam pachiam internete knygu susirast arba perskaites - suprast?

Ironija IMHO ne vietoj. O jei kazkas nori shiaip ish piktumo palot ar ikast - siulau geriau baksnoti i mano grojima. Vat ten galima pasireiksht, nes grot ash nemokejau, nemoku, ir greichiausiai neishmoksiu >:D<.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Homemade guitars Kaunas
kwlw (IP Logged)
February 16, 2012 11:37AM

Carols Wrote:
-------------------------------------------------------
> Teorinės žinios yra niekas. Tegu jas pritaiko,
> tada žavėsiuos, bet dabar man nuostabos nekelia.

Chia stratlt su ironija rashe gi... Taip mano zhinios yra ish esmes teorines, nors medzhio per rankas esu jau ir praktishkai praleides. Tiesa nedideli kieki ir ne gitarinio. Bet su tam tikrom mintim ji be abejo stuksenau, kilnojau ir pan :). O didiesiems praktikams noriu priminti auksine taisykle:

Praktika be teorijos - akla, teorija be praktikos - kurchia.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Homemade guitars Kaunas
Carols (IP Logged)
February 16, 2012 11:47AM

Tau reikia ne įkasti, o įspirti, kad pradėtum daryti kanors. Tu pamatysi kaip gailėsies, kad čia rašei artimiausioje senatvėje :) "Oj kiek nepadariau, kaip greit laikas prabėgo" :) Tavo žinios, liks neįvertintos, nes jos nepažymimos darbais. Jeigu tai ne tavo pašaukimas, mesk tai, ir daryk tai kas patinka, pvz toliau nesimokink grot ir verk kad nemokėsi :) Nieko pikto, bet siūlau baigti tą žinių demonstravimą ir nufotografuoti kanors, kame tos žinios yra panaudotos. ;)
Re: Homemade guitars Kaunas
Carols (IP Logged)
February 16, 2012 11:53AM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------
>
> Praktika be teorijos - akla, teorija be praktikos
> - kurchia.
>
> Sau


Bruce Lee yra pasakęs: "Žinoti neužtenka -turime pritaikyti. Norėti neužtenka - turime daryti"
Sorry, only registered users may post in this forum.