midiaudio logo

Kubas ar efektu procesorius?

ferkiz (IP Logged)
February 26, 2012 07:42PM

Sveiki. Turiu kubeli Kusto dart 10fx, man jo galimybes nelabai tenkina ( gal aš ne moku tinkamai jo išnaudot). Pradėjau žiūrėti į kitus kubus, vėliau galva pakrypo ties efektu procais, taip ir metaus iš vienos šalies į kitą. Man reikalingas platesnis garsu pasirinkimas, nes groju dar nedaug, tai dar tiksliai nežinau ko noriu, bliuza megstu pagrot, psychedelic rock'a, metalas taip pat prošalį nepraeina :).
Tai vat klausimas, į ką geriau dairytis? Į kubus ar efektu procus ? Procesoriai gazdina savo sintetiškumu bei sudėtingu valdymu, o kuba siauresnėmis galimybėmis... Kubo galingo nereiktu, nes grosiu pagrinde namuose. Biudžetas 600lt, žiurėčiau tiek į naudotus, tiek ir į naujus daiktus :) Tikiuos jūsu patarimo :)
Re: Kubas ar efektu procesorius?
kumpiz (IP Logged)
February 26, 2012 07:48PM

http://www.midiaudio.com/product/laney-cub8
http://www.midiaudio.com/product/laney-cub10

+
http://www.midiaudio.com/product/ibanez-ts7
Re: Kubas ar efektu procesorius?
kwlw (IP Logged)
February 26, 2012 07:55PM

(tu)

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Kubas ar efektu procesorius?
ferkiz (IP Logged)
February 26, 2012 08:51PM

Buvau pamestęs apie maža lempinuka,bet mane labai atstumia mažos galimybes kubo, viena diena aš groju bliuza, o kita jau metala, kita diena funka ir t.t. O tokio kubo ir dešimties pedalu leisti sau nelabai galiu :( ( bet dar neatmetu galimybes nusipirkti maža lempa )
Kaip pavyzdžiui tokie daiktai http://www.youtube.com/watch?v=ncgiUoFJqDo ? Aišku pristatymas labai gražuz ir t.t. , bet suprantu kad su mano turima įranga jis tikrai taip neskambės :D Beto ar tokie daiktais jungiasi tiesiai į kompą ar koloneles ?
Dar aki patrauke visokie modelling amp'ai, bet labai sintetiškai kai kurie skamba...
Re: Kubas ar efektu procesorius?
fiddler (IP Logged)
February 26, 2012 09:01PM

Pirk lempinuka. Jei repertuaras svyruoja nuo funk'o iki metalo, tai atitinkamai ir ziurek, kad kubas turetu gera clean ir overdrive kanalus.
Re: Kubas ar efektu procesorius?
kwlw (IP Logged)
February 26, 2012 09:06PM

Ash aishku ne specialistas (negroju), bet tai jei nesugebi susukiot tube screamerio, arba reikia visiokiu nesamoningu efektu - tai imi lempini kubika + proca. Ir tik nereikia lia lia, kad tranzas su lempa nesiderina. Dar ir kaip dera :). Ishbandyta.

Tik vat biudzhetas per kuklus. Tas pats tonelabas tik labai pasistengus isheina uzh tamstos sukauptas leshas. O koks nors itin kuklus procas - skambes itin kukliai (behringerio plastmasiukas pvz.). Nors ash ish vieno forumiechio savu laiku, uzh tubescreamerio kaina nusipirkau toki senobini korg procika (man reikejo jo tik kaip kompaktishkos ritmo mashineles) ir labai juo patenkintas. Tikrai uzh tokia kaina nesitikejau :).

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Kubas ar efektu procesorius?
ferkiz (IP Logged)
February 26, 2012 10:04PM

Vat biudžetas per kuklus lempai... Nusipirksiu tarkim Laney cub10 ir viso mano biudžeto nebėra :). Turėčiau papildomu pinigu pedalams tikrai būtų lengviau apsisprest :)
O kaip su garsu? Išeitu bent kaimynus už sienos prikelti ar demesi atkreipti su laney cub8 :) ?
Re: Kubas ar efektu procesorius?
TNTguy (IP Logged)
February 26, 2012 10:44PM

na su cub12 pajungus 1w grojant su gainu tai išeina pakelt visus kaimynus.. :) apie 15w nebekalbu.. bet 12" garsiakalbis, o su cub8 tai net nežinau, gal kas kitas apšvies. cub8 ir koks efektu procas tikrai atvertu visas galimybes.. :)
Re: Kubas ar efektu procesorius?
ilmis (IP Logged)
February 26, 2012 11:36PM

Jei su cub8 pastoviai grosi atsukęs ant 11 kaimynai tave sudegins kaip morę. Aš taip pat palaikysiu daugumos nuomonę dėl mažos lempos ir proco, jei biudžetas neneša ir jau mirtinai nori krūvos tų niekam nereikalingų efektų nusipirk procą su ampų emuliatorium, o paskui pasitaupęs kokią nedidukę lempą pvz laney cub8/10/12 arba Blackstar ht-1/ht-5, nors aš daryčiau atvirkščiai, iš pradžių lempa, pramokstu grot su ja, nes iš po tranzinio kubo šokus ant lempos pradžioj būna keista, o tada jau žiūriu procą, man pradžioj irgi užsišikimas buvo su efektais, prisipirkau visokios fignios, ką rezultate išpardaviau, o groju irgi platų spektrą, išskyrus super heavy metal ir jazz, nors jazzą norėčiau, bet skillas dar neišneša grot taip kad būtų galima klausytis. Tai va liko pas mane reverbas, nes pas mane cub 10 o jame vidinio reverio nėra ir overdraivas, jei noriu kažką labiau heavy pataškyt, bet 80% atvėjų gitara eina tiesiai į kubą atsuktą iki 11 ir taip didinu kaimynų neapykantą. Anyway patariu neprisipirkti visokio crap ir gerai pagalvoti prieš perkant ar tikrai reikia ir neina be to efekto gyvent:)-D
Re: Kubas ar efektu procesorius?
ferkiz (IP Logged)
February 27, 2012 12:10AM

Krūvos efektų man tikrai nereikia :) Būtiniausi man delay ir reverbas, bet aišku ir kiti nemaišytu :) Biudzetas traukia mano tik ant mažo lempinio kubelio, gal dar kokiam pigesniam pedaliukui, bet daugiau kažin... Padoraus proco ir lempos neipirksiu, juolab, kad neturiu pastovaus pinigu šaltinio (abiturientas).
O kaip su naudotais lempiniais kubiukais? Vertėtu apeiti juos, ar drąsiai galima į juos žiūrėti? Kiek suprantu lempiniai kubai reikalauja daugiau priežiūros.
Už kiek realu būtų paiimti naudota Laney Cub10 ar cub8 ?
Jei gerai supratau: maža lempa ir mažo biudžeto procas > tranzas ir didesnio biudžeto procas ? Taip ?
Re: Kubas ar efektu procesorius?
ilmis (IP Logged)
February 27, 2012 01:15AM

ferkiz Wrote:
-------------------------------------------------------
> Krūvos efektų man tikrai nereikia :) Būtiniausi
> man delay ir reverbas, bet aišku ir kiti nemaišytu
> :) Biudzetas traukia mano tik ant mažo lempinio
> kubelio, gal dar kokiam pigesniam pedaliukui, bet
> daugiau kažin... Padoraus proco ir lempos
> neipirksiu, juolab, kad neturiu pastovaus pinigu
> šaltinio (abiturientas).
> O kaip su naudotais lempiniais kubiukais? Vertėtu
> apeiti juos, ar drąsiai galima į juos žiūrėti?
> Kiek suprantu lempiniai kubai reikalauja daugiau
> priežiūros.
> Už kiek realu būtų paiimti naudota Laney Cub10 ar
> cub8 ?
> Jei gerai supratau: maža lempa ir mažo biudžeto
> procas > tranzas ir didesnio biudžeto procas ?
> Taip ?


Na gi ir sakau taupyk, tam nereikia pastovaus pajamų šaltinio, galų gale vasarą darbą susirask.
Ai kokia ten priežiūra... kas kelis metus power sekcijos lempas pakeist ir visa priežiūra, na aišku lempos smūgiam ne tokios atsparios kaip tranzai, bet jei pagrinde namie grosi ir nespardysi kubo su tuo broblemų nebus. O dėl vieno geriau už kitą, tai pasakysiu tiek kad kaip ir kokią muziką klausyt taip ir čia yra kiekvieno skonio reikalas, man lempa labiau patinka nei tranzas, o dėl proco tai daug su jais nesusidūriau bet manau kad dauguma atvėju - ką sumoki, tą ir gauni, nežinau mano akimis žiūrint namo pamatas (kubas) svarbiau nei dekoratyviniai elementai (efektai), nors atsiras kas mano nuomonę paneigs, bet aš 99 atvėjais iš 100 imčiau lempą vietoj tranzo, o dėl efektūros, tai kaip ir sakiau nelabai man patinka siena efektų, tai nelabai ir kompetentingas ta tema daug patarinėt, bet jei tau realiai reikia reverbo ir delayjaus tai manau atskiri pedaliukai geriau nei procas (turint omeny biudžetą) bet už 600 ir tų pedalų neįpirksi... Aš liksiu prie savo ir siūlysiu tiesiog nusipirkt mažą lempą kad ir be efektų, pagrot pusmetį ir per tiek manau jau sutaupęs būsi ar tai procui ar tai pedalam ir žinosi ko nori ir ko reikia, proco pirkt dėl delay ir reverio mano galva neapsimoka, o nusipirkus tranzą, vis tiek knietės nusipirkti lempą tai tiesiog nusipirk lempą dabar :)
Re: Kubas ar efektu procesorius?
albertas (IP Logged)
February 27, 2012 09:43AM

Kad procu susukiot normalu garsa, reikia ta garsa gerai pazinot, procas tik ishkreips tavo supratima apie ta garsa, nes ir gatavi presetai daznai buna ne kazka. Susipazink su naturaliu gitariniu garsu, nueik i muz. prekiu parduotuve ir pasukinek bet kuri kad ir paprastuti lempinuka, pasiklausyk, kaip turi skambeti gitara (gitarinis garsas gime dar tada, kai tranzu nebuvo ir niekas nieko geriau bent kol kas uz tokia kaina nesugalvojo), kaip priklauso garsas nuo rankeneliu poziciju, o svarbiausia, nuo to, ka daro tavo rankos! Su shiandieniniais procais gal jau nederetu taip vienareikshmishkai sakyti, kad tik sugadinsi rankas, jeigu jos jau kazka sugeba, o, jei nesuge a, tai ir nesugebes, bet su lempa suskambejes, suskambesi su bet kuo, o ateis momentas, kai raukysi nosi nuo procu ar tranzu vien del to, kad pajusi, jog jie riboja tavo saviraishka! Ishmok kontroliuoti garsa real-time tiesiog stygos kabinimo "geometrija" ir kaifuok nuo to!

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Re: Kubas ar efektu procesorius?
stratlt (IP Logged)
February 27, 2012 05:37PM

albertas Wrote:
-------------------------------------------------------
> Kad procu susukiot normalu garsa, reikia ta garsa
> gerai pazinot, procas tik ishkreips tavo supratima
> apie ta garsa, nes ir gatavi presetai daznai buna
> ne kazka. Susipazink su naturaliu gitariniu garsu,
> nueik i muz. prekiu parduotuve ir pasukinek bet
> kuri kad ir paprastuti lempinuka, pasiklausyk,
> kaip turi skambeti gitara (gitarinis garsas gime
> dar tada, kai tranzu nebuvo ir niekas nieko geriau
> bent kol kas uz tokia kaina nesugalvojo), kaip
> priklauso garsas nuo rankeneliu poziciju, o
> svarbiausia, nuo to, ka daro tavo rankos! Su
> shiandieniniais procais gal jau nederetu taip
> vienareikshmishkai sakyti, kad tik sugadinsi
> rankas, jeigu jos jau kazka sugeba, o, jei nesuge
> a, tai ir nesugebes, bet su lempa suskambejes,
> suskambesi su bet kuo, o ateis momentas, kai
> raukysi nosi nuo procu ar tranzu vien del to, kad
> pajusi, jog jie riboja tavo saviraishka! Ishmok
> kontroliuoti garsa real-time tiesiog stygos
> kabinimo "geometrija" ir kaifuok nuo to!

O as ne pries pigius procesorius, kurie ir skirti tam tikslui - praktikuotis.. T.y. susipažinti su efektų tipais, jų paskirtim... Aš ir pats ne prieš pažaisti tyliai su jais kai kitų salygų nėra.

Dėl kitko - pritariu...

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Kubas ar efektu procesorius?
ferkiz (IP Logged)
February 27, 2012 08:20PM

Vienu žodžiu, pramečiau akį pro pora kubelių:

Laney cub8
Kustom Tube 12a
Epiphone valve junior ( labai gazdina, kad tėra tik volumeknob'as )
Vox pathfinder 15 ( taip ir nesupratau lempinis jis ar ne :D )
Fender Champion 600 ( tas pats kas ir su epi )

Kuris iš jų verčiausias dėmesio? Kaip su prantu prie jų galima prijungti Kabinetus?
Re: Kubas ar efektu procesorius?
ilmis (IP Logged)
February 27, 2012 10:12PM

jei nori master volume tai cub 10 imk, tiek cub8 tiek valve jr, tiek champas turi tik volume, pathfinderis tranzinis, dėl tube 12a nesu tikras bet abėjoju ar pilnai lempinis
Re: Kubas ar efektu procesorius?
VPirKO (IP Logged)
March 11, 2012 06:40PM

Sveiki. Labai atsiprasau kad mano klausimas bus truputi ne i tema. Tiesiog nesu gitaristas, bet besikalbant su vienu zmogum ( ne profas taip pat, bet truputi groja akustine gitariuke) susigincinom ar akustine gitara galima jungti per elektriniu gitariniu efektu procesoriu (Pedala, taip vadinama liaudiskai :) ). Ar tai imanoma ir kaip tai skamba? Ir ar verta? Aciu uz isamius paaiskinimus.
Re: Kubas ar efektu procesorius?
stratlt (IP Logged)
March 11, 2012 06:51PM

VPirKO Wrote:
-------------------------------------------------------
> Sveiki. Labai atsiprasau kad mano klausimas bus
> truputi ne i tema. Tiesiog nesu gitaristas, bet
> besikalbant su vienu zmogum ( ne profas taip pat,
> bet truputi groja akustine gitariuke) susigincinom
> ar akustine gitara galima jungti per elektriniu
> gitariniu efektu procesoriu (Pedala, taip vadinama
> liaudiskai :) ). Ar tai imanoma ir kaip tai
> skamba? Ir ar verta? Aciu uz isamius paaiskinimus.

Galima, bet ne per drive efektą. Kitus efektus drasiai galima naudot.
Beje drive ir distortion irgi truputi galima, bet nedaug kraipymų atsukus, vos vos, ir pageidautina uždengus korpuso skyle del feedbacko problemų (gali nekontroliuojamai švilpt, rėkt, fonuot). Ir dar - pageidautina su drive kad būtų įdėtas magnetinis, o ne pjiezo nuėmėjas. Death metal nelabai gausis, bet bliuzmenai naudoja sėkmingai.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Kubas ar efektu procesorius?
VPirKO (IP Logged)
March 11, 2012 06:56PM

Supratau. Labai dekoju uz paaiskinimus. Aciu
Re: Kubas ar efektu procesorius?
Mindaks (IP Logged)
March 12, 2012 11:32PM

štai kaip atrodo, kai jungiama akustinė per efektų pedalus.
http://www.youtube.com/watch?v=hY4IBVolt2w&feature=related
ir čia nuėmėjas magnetinis, ne pjezas?










stratlt Wrote:
-------------------------------------------------------
> VPirKO Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Sveiki. Labai atsiprasau kad mano klausimas bus
> > truputi ne i tema. Tiesiog nesu gitaristas, bet
> > besikalbant su vienu zmogum ( ne profas taip
> pat,
> > bet truputi groja akustine gitariuke)
> susigincinom
> > ar akustine gitara galima jungti per elektriniu
> > gitariniu efektu procesoriu (Pedala, taip
> vadinama
> > liaudiskai :) ). Ar tai imanoma ir kaip tai
> > skamba? Ir ar verta? Aciu uz isamius
> paaiskinimus.
>
> Galima, bet ne per drive efektą. Kitus efektus
> drasiai galima naudot.
> Beje drive ir distortion irgi truputi galima, bet
> nedaug kraipymų atsukus, vos vos, ir pageidautina
> uždengus korpuso skyle del feedbacko problemų
> (gali nekontroliuojamai švilpt, rėkt, fonuot). Ir
> dar - pageidautina su drive kad būtų įdėtas
> magnetinis, o ne pjiezo nuėmėjas. Death metal
> nelabai gausis, bet bliuzmenai naudoja sėkmingai.
Re: Kubas ar efektu procesorius?
lukmen (IP Logged)
March 12, 2012 11:53PM

Kumpiz postui +1 paprasta ir aišku- mažai galvos skausmo :)
Sorry, only registered users may post in this forum.