midiaudio logo

jam man solo vs boss rc3 loop station

Mindaks (IP Logged)
March 17, 2012 03:39PM

norėčiau gauti komentarų iš tų, kurie bandė šiuos produktus.
žinau, kad galbūt geresnis variantas būtų būtų didžioji boss loop station, arba bent jam man dėl platesnio valdymo galimybių. tačiau mano atveju looperis nėra pagrindinė reikiamybė ir keleto tūkstančių litų jam negaliu sau leisti.

šitų dviejų pedaliukų kainos yra daugiau mažiau identiškos.
lietuvoje naują būtų įmanoma gauti už ~700 lt.

jie abu turi usb2 ir aux in bei išorinio footswitch pajungimo galimybes ir 99 semplus / kilpas.

boss rc3 privalumai: vidinė atmintis iki 180 min. bei I/O stereo.

jam man solo: išorinė atmintis leidžia išplėsti iki 960 min. su SDHC kortele (niekur neradau info, ar boss rc3 turi tokią galimybę) ir maksimali vieno semplo trukmė yra 10 min. (niekur neradau, kiek atitinkamai boss rc3 gali vieną kilpą išgroti / įrašyti).

taip pat radau nusiskundimų, kad rc3 yra triukšmingas. apie jam man solo apie tai nieko nerašo. bet tikriausiai ir jis turi triukšmų. aišku, tai galbūt nėra taip svarbu, jeigu jie neįtakoja kilpų įrašo kokybės.


kol kas mano akys krypsta prie jam man solo, nors jo I/O ir mono, bet stereo aš neišnaudočiau. tačiau jo atminties išplėtimas yra neblogas.


tačiau jeigu jums teko susidurti su vienu kuriuo nors, gal galėtumėte pakomentuoti labiau, kurį vertėtų įsigyti. galbūt net reikėtų apsvarstyti kitų looperių galimybes?

man esmė, kad pedalas būtų kompaktiškas, be jokių delay šmei papildomų funkcijų. nes yra hardwire delay/looper, line6 delay/looper station, tačiau tokie jau per daug prabangūs ir nereikalingų funkcijų turi.
Re: jam man solo vs boss rc3 loop station
Tadas! (IP Logged)
March 17, 2012 04:27PM

Pats turiu ne RC-3 o senesni RC-2 loop station. Siaip labai esu patenkintas juo - tiek pagaminimo kokybe, tiek patogiu valdymu, triuksmo taipogi nepastebejau. A, jei turesi RC-2 tai butinai reikia ir maitinimo blokelio, nes baterijas kosminiu greiciu jis valgo :) Turi jis bugnu samplu gera pasirinkima, bet jei nerandi kazko ko tau reikia, yra jugtis kur gali is kompo gabala bet koki isideti ir uzloopinti ji. Ka pastebejau, kad jei daug sluoksniu prirasai, na tarkim 4-5 gitaros partijas viena ant kitos, tai truputi toks "muilinas" garsas palieka, bet is esmes nieko baisaus - labai nesmarkiai tik jauciasi :)
Re: jam man solo vs boss rc3 loop station
CloudMaker (IP Logged)
March 17, 2012 09:20PM

Galiu sakyti kad esu susidures su Boss produkcija :D Turejau du RC2,tada seke Boss RC20XL ir si iskeiciau i tavo minima Boss RC3... Ka galiu pasakyti. Nemeluosiu,bet man RC2 labiausiai is visu patiko,bo paprasciausias. Taciau tik isijungus per USB supranti koks jega tas rc3 daiktas - irasai tiesiog puikios kokybes,gaila kad bugnu sample'o vidinio neuzmeta,bet visa kita super. 99 phrases... As daugiau 15 neisnaudoju,3 valandu ne tai kad daug,bet beprotiskai daug... Del triuksmo yra tiesos,siaip pats fono neskleidzia,bet vos tik isijungia beat'o lempute ir kadangi pradeda srove ir ten eiti girdisi per kuba tas metronominis lempeeckos beat'o spragsejimas... bet cia gali buti kaltas ir prastas ac adapterius. Beat'u sample'ai tikrai neblogi,bet galetu kaip ir visur ju daugiau but :) Naudojimas Boss visu pedalu super paprastas ;) tai tiek,turi klausimu- klausk ;)

Garso Greitis...
Re: jam man solo vs boss rc3 loop station
Mindaks (IP Logged)
March 17, 2012 09:33PM

tad matau, du už boss rc3 :) jo turimos vidinės atminties pilnai pakanka, ar ne? ir jis neturi išorinės atminties išplėtimo galimybės? bet jos gal ir nelabai reikia... beje, koks maksimalus rc3 vieno semplo ilgis? nes niekur neradau, nei aprašymuose, nei apžvalgose, nei instrukcijoje niekur neminima, tik bendras.

jeigu taip, tada reikės apsvarstyti rc3 kandidatūrą. :)
Re: jam man solo vs boss rc3 loop station
stratlt (IP Logged)
March 18, 2012 12:41AM

Boss. Only. Įskaitant tai kad Boss atstovas yra mūsų konkurentas, Tamsta.
Paprasciausia geresnis produktas.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: jam man solo vs boss rc3 loop station
CloudMaker (IP Logged)
March 18, 2012 01:22AM

nesiplecia,o kaip supratau ilgiausias irasas yra kad ir 3h :D bet tau ji laaaabai ilgai konvertuotu ir irasinetu.... :)

Garso Greitis...
Re: jam man solo vs boss rc3 loop station
Mindaks (IP Logged)
March 18, 2012 09:43AM

tas tiesa, boss labiau ištobulinę looperio sistemą, rengia visokius čempionatus. ir jeigu vienos frazės ilgumas neribojamas, tada jau aišku, kam bus išleista alga. :D bet kaip širdį skauda matant, kokios kainos šitų aparatų yra jamerikoj... :(

beje, tadai! ir cloudmaker, kur jūs juos pirkot ir kiek kainavo, jeigu ne paslaptis? galvojau, gal bus pigiau per ebay.uk siųstis, bet kad ten net be siuntimo mokesčio kaina jau didesnė nei lietuvoje iš tamstos perkant. ir didesnė dešimtimis.
Re: jam man solo vs boss rc3 loop station
vytux123 (IP Logged)
March 18, 2012 11:59AM

O as nudoju Digitech stereo Jam. Man jis labiau patiko uz konkurencinga Boss todel, kad garsas is jo kokybiskesnis galima naudoti SD korta. Nelabai ptinka tik softas prie PC.
Re: jam man solo vs boss rc3 loop station
Mindaks (IP Logged)
March 18, 2012 01:02PM

vytux123 Wrote:
-------------------------------------------------------
> O as nudoju Digitech stereo Jam. Man jis labiau
> patiko uz konkurencinga Boss todel, kad garsas is
> jo kokybiskesnis galima naudoti SD korta. Nelabai
> ptinka tik softas prie PC.


pastebėjau, kad nemažai mano mėgstamų post-rock / post-metal gana gerai žinomų ir profesionalių grupių naudoja būtent šitą aparatą. bet jis man per didelis tiek užimamos vietos, tiek kainos prasmėmis.

todėl ir renkuosi iš solo ar rc3. kol kas labiau linkstu prie pastarojo.
Re: jam man solo vs boss rc3 loop station
Tadas! (IP Logged)
March 18, 2012 02:51PM

As tai pirkau naudota, tai nepamenu tiksliai kiek mokejau - man rodos apie 400 Lt, bet jis ten praktiskai naujas buvo, dar su pirkimo cekiu is tamstos :) Ant cekio raso 611 Lt, katik paziurejau :D Paziurek, gal kas pardavineja, kai as pirkau man rodos 2 buvo pardavime, gal ir dabar bus ;)



Edited 1 time(s). Last edit at 03/18/2012 02:52PM by Tadas!.
Sorry, only registered users may post in this forum.