midiaudio logo

Pučiamieji

Guitarded (IP Logged)
June 18, 2012 02:46PM

Sveiki,


norėtųsi prie gitaros ir klavišinių šiek tiek išmokti groti ir pučiamaisiais (kurių, deja, midiaudio nėra, bet gal nelabai offtopic), galvoju apie trimitą. Problema tame, kad visiškai nieko apie juos nežinau, o internete informacijos tikrai ne tiek, kiek pvz. apie gitaras, o ir pasirinkimas nelabai didelis. Gal grojantys galėtų ką nors patarti? Į kokius gamintojus atkreipti dėmesį, kiek kainuoja "normalūs" instrumentai, ar verta ieškoti naudoto ir pan...
Re: Pučiamieji
albertas (IP Logged)
June 18, 2012 03:06PM

Pirmiausia nueik pas specialista ir suzinok, ar tavo DNR leidzia tau groti puchiamasiais,nes,kiek zinau, priiminejant i muz
mokykla groti bent jau trimitu (kaip ten su kokiom fleitom nezinau) ziuri vaiko sukandima, priekiniu dantu forma ar dar ten koki tais velnia. Gal ir nesamone pasakiau, gal kas paneigs, bet puse ausies esu girdejes tokius dalykus

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Re: Pučiamieji
Guitarded (IP Logged)
June 18, 2012 05:47PM

Tokių dalykų girdėti neteko, visaip ten jie groja, adaptuojasi (aišku, jeigu užsičiaupt neina ir pan., tai jau kitas reikalas). Bet kuriuo atveju, man sukandimas vaikystėj koreguotas, tai dabar optimalus ir atitinkantis sveikatos normą, čia problemų neturėtų būti.
Re: Pučiamieji
aldas d. (IP Logged)
June 19, 2012 03:01PM

Albertas tiesą pasakė. Aš ne "pūtikas". bet žinau, kad sukandimas, lūpos (gal jų forma ar storis) svarbu grojant pučiamuoju instrumentu. Kaip suprantu, savamokslis išmokimas neimanomas, nes reikia formuoti "ambušiūrą" ir kvėpavimą. Gal reikėtų kreiptis į gerbiamą RimasG (šio forumo narys). Jis fleitos specialistas, bet manau, patars apie bet kokį puč. instrumentą.



Edited 1 time(s). Last edit at 06/19/2012 03:04PM by aldas d..
Re: Pučiamieji
Guitarded (IP Logged)
June 20, 2012 12:23AM

Ačiū, kreipsiuos. :)
Re: Pučiamieji
jumbo (IP Logged)
June 20, 2012 09:10AM

Jo, tikrino ir man sukandimą, lūpas, prieš ateinant tūbą grot. Storalųpių agregatas gali ir nesulysti į triūbos muštuką, nekalbant apie aukštas natas. Pedagogas vienok čia yra labai svarbus. Gal net svarbiau nei blogą rankos padėtį savarankiškai galinčiam išsiugdyti gitaristui, ar pianistui. Nes be priežiūros nesunku perforsuot ir sužaloti lūpos nervą. Ilgainiui grojant - daugeliui nukrenta apatinių kandamųjų dantų dantenos. Naudotas - ok, jeigu pompos sveikos. O asmeninį muštuką įsigysi "cielkavą".

_____________________
Giedrius Balčiūnas
Midiaudio Ltd.
jumbo@midiaudio.com
[img]http://giovannimusic.ca/giovanni_store/images/guitars_acoustic/logo_charvel.jpg[/img]



Edited 2 time(s). Last edit at 06/20/2012 09:36PM by jumbo.
Re: Pučiamieji
RimasG (IP Logged)
June 20, 2012 09:50AM

Vienok,išsyk matosi, kad gitaristai nori žmogui ūpą atmušti nuo dūdos :)

Šiaip jau tik išskirtiniais atvejais, esant aiškioms žandikaulio, dantų ar lūpų patologijoms žmogus būna netinkamas dūdai pūsti. Suprantama, "storalūpiams" tradiciškai siūlomos "storesnės" dūdos, kurios paprastai groja boso rakte :) Tačiau tai nėra taisyklė. Vistiek pūtikų grojime pagrindinai veikia tik mikštoji, jautrioji lūpos dalis, kur gleivinė. Jei pedagogas idijotas ir leidžia be proto spausti pūstuką, teoriškai gali būti taip, kad pradės kažkas darytis su dantimis - krypti, klibėti ir t.t. tačiau ar kas matėt gyvą pūtiką su deformuotais dantimis, žandikauliu, etc. Į senatvę kai kam atsiranda viršutinės lūpos centre žymė (pvz. Lui Amstrong'ui), rodanti , kad gyvenime buvo grota daug ir negailint savęs. Visa kita - vėjai.
Visiškai teisus mr. Jumbo, kad pedagogas svarbus. Vien dėl to, kad pradžiamokslyje pats savęs nesugebėsi kontroliuoti nei vizualiai, nei akustiškai. O metodiškai nusigrybavęs, niekada gyvenime nebenorėsi net pažiūrėti į jokią dūdą ir savo vaikams bei vaikaičiams drausi.
Tačiau gyvenimo praktika rodo, kad tos dūdos - pradedant piccolo fleita, baigiant tūba, nėra joks baubas ar amželio trumpinimo bei nuodijimo mašinos. Kitaip jos jau seniai būtų išnykusios, tačiau nūnai štai - klesti. Apskritai daug kas, jei tik ne pagrindinė dalis, priklauso nuo smegeninės. Pradedant klausymusi, baigiant motyvacija. Jei apie pamokymą - nepažįstu nei vieno pūtiko, kuris atsisakytų padėti, patarti, geranoriškai pakonsultuoti. Va, pamokos, jau kitas dalykas. Už sistemingus užsiėmimus reiktų, suprantama, mokėti, tačiau vėl... priklauso nuo rezultatų. Jei eisi patarimo pas patį įžymiausią grojiką, gali būti ne pats optimaliausias varijantas. Grojimo ir pedagoginė, ypač instrumento "dėjimo į dantis", praktikos yra gan skirtingi patirties prasme dalykai. Taigi, patarimo geriausia eiti pas mokytoją, ypač tą, kuris pradeda mokyti nuo ABC vaikelius. O tokie žmonės paprastai būna geranoriški ir nearogantiški. Paties instrumento pasirinkimas yra grynai skonio reikalas.
Sorry, only registered users may post in this forum.