midiaudio logo

Koki sintezatoriu?

vitys (IP Logged)
July 20, 2013 02:15AM

Sveiki, koki patartumet pirkti sintezatoriu pradedanciajam norinciam groti namuose. Siaip daugiausiai noreciau groti techno, dance stiliaus muzika bet kai kada ir koki pop. Pinigu tam reikalui butu iki max 2000lt, bet noretus ir su 1000lt pradziai apseit. Aisku su tokiu biudzetu tai tik is padevetu jau imciau. Ps. ka manot apie yamaha mm6?
Re: Koki sintezatoriu?
stratlt (IP Logged)
July 20, 2013 11:48AM

Pradedančiajam namuose groti praverstų akomponimentas, lengviau susipažintų su stiliais ir nors šiaip MM6 neblogai, jis autoakomponimento neturi. Tai instrumentas iš karto gyvam grojimui. Tarkime kaip ir Korg X50.
Apie 1000lt bet kokiu atveju žaislai, o dėvėtą pirkti laimės dalykas, gali būti suvaryta klaviatura nuo darbo vestuvėse ar kavinėse.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Koki sintezatoriu?
vitys (IP Logged)
July 21, 2013 06:57PM

Dar ziurinejau su autokompanimentu, tai i akis kliuvo yamaha psr s550 ir psr s700, kaip sitie ar verti savo kainos ar kazka geresnio galima paimt uz panasia kaina?
Re: Koki sintezatoriu?
stratlt (IP Logged)
July 21, 2013 09:35PM

vitys Wrote:
-------------------------------------------------------
> Dar ziurinejau su autokompanimentu, tai i akis
> kliuvo yamaha psr s550 ir psr s700, kaip sitie ar
> verti savo kainos ar kazka geresnio galima paimt
> uz panasia kaina?

Na, jei reikia visokių pusiau reikalingų fintikliūškių - tada yamaha.
Reikia gerų tembrų - Korg PA50SD

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Koki sintezatoriu?
vitys (IP Logged)
July 23, 2013 10:52AM

Na susidare dabar tokia situacija, kad galiu paimti Korg PA500 (geriau nei 50sd ?), siaip kiek teko girdeti, tai kad korgo valdymas sunkesnis nei yamaha, cia nebutu didele beda pradedanciajam? :)



Beje dar girdejau, kad yamaha dazniausiai midi failus atkuria geriau nei korg, nes dauguma midi yra daromu yamahos pagrindu ir korg atveju gali nebuti kokio kanalo cia tiesa?



Edited 1 time(s). Last edit at 07/23/2013 11:56AM by vitys.
Re: Koki sintezatoriu?
stratlt (IP Logged)
July 23, 2013 02:36PM

vitys Wrote:
-------------------------------------------------------
> Na susidare dabar tokia situacija, kad galiu
> paimti Korg PA500 (geriau nei 50sd ?), siaip kiek
> teko girdeti, tai kad korgo valdymas sunkesnis nei
> yamaha, cia nebutu didele beda pradedanciajam? :)
> Beje dar girdejau, kad yamaha dazniausiai midi
> failus atkuria geriau nei korg, nes dauguma midi
> yra daromu yamahos pagrindu ir korg atveju gali
> nebuti kokio kanalo cia tiesa?

Dabar pasakysiu tokį dalyką - gali mane po to užmėtyt akmenimis, bet jūsų klausimai paremti daugiau nuogirdomis ir kai kurių ne itin išsilavinusių muzikantų mitais.
Paprastai (ypač senesnės kartos) muzikantai, ypač kurie nemoka anglų kalbos nemėgsta kažko jiems naujo - jei jie kažkada išmoko naudotis Yamaha valdymo - jiems pakeisti gamintoją jau yra hyper-sudėtinga. Todėl ir gimė mitas kad Korg valdymas sudėtingesnis. Abu gamintojai turi valdyme ir savo pliusų, ir minusų. Net galiu pasakyti kad Yamaha valdymas yra sudėtingesnis, nes jei pabandyt įsikirst į kai kurias funkcijas kurios net nelabai naudojamos - plaukai nuslinktų.
Tikra istorija apie "blogus" korgus. Didelė dalis muzikantu dirbant su autoakomponimentu kaire ranka harmonija groja vienu pirštu - vieni todėl kad nemoka kitaip, kiti todėl kad jiems taip paprasčiau. Taip atsitiko ka Yamaha gamyklinis nustatymas kairei rankai tame režime yra iš karto padarytas groti vienu pirštu, ne akordais. O Korg - atvirkščiai, gamykloje nustatyta akordais. Vienas pažystamas muzikantas nusipirkes brangų rimtą Korg staigiai jį pardavė, motyvuodamas tuo kad su Korg negalima groti kaire ranka vienu pirštu. Matyt ir nuostolių apturėjo pardaves. O juk užteko paspausti pora knopkių - t.y. nueiti į Menu ir pakeisti rėžimą į vieno piršto variantą! Štai Tau ir visas sudėtingumas. Mano nuomone tai paprasčiausias neraštingumas ir tingėjimas.
Toliau dėl Midifailų. Galiu kažką pasakyti neteisingai, bet visame pasaulyje Midifailai daromi General Midi formate. Va Yamaha turi savo XG formatą ir kai kas naudoja failus padarytus pačių muzikantų Yamaha instrumentų pagalba arba padarytus iš anksto XG formate studijoje. Taigi kalbėti kad Yamaha geriau atkuria Midi failus yra absouliuti nesamonė, nes mes kalbame apie 2 skirtingus formatus - General Midi ir XG. Elementaru kad jie nesutampa. Kuris formatas populiaresnis - nesiimu spresti. Kažkada seniai XG tarp vestuvininkų buvo populiariau, nes anksčiau Yamaha instrumentai su galimybe patiems redaguoti failus buvo labiau įkandami, bet dauguma vakarietiškos muzikos failų padarytų vakaruose ir randamų internete visgi padaryti General Midi formate. Lietuviškų midifailų irgi šiais laikais marios, taigi tame apskritai nematau jokių problemų. Reikia tik naudoti teisingą formatą.

Persiskaitykite viską ir bus aiškiau:

http://en.wikipedia.org/wiki/MIDI_file#File_formats

Ištrauka:
Yamaha's Extended General MIDI, or XG, followed in 1994. XG similarly offered extra sounds, drumkits and effects, but used standard controllers instead of NRPNs for editing, and increased polyphony to 32 voices. [b]Both standards feature backward compatibility with the GM specification, but are not compatible with each other.[89] Neither standard has been adopted beyond its creator[/b] (YAMAHA), but both are commonly supported by music software titles.

Užbaigiant pasakysiu kad XG formato failus jūs galite naudoti tik su Yamaha instrumentais, o GM (general midi) su visų gamintojų instrumentais kurie palaiko failus. Jei jūs turėsite Korg ir su savo failais nueisite pas draugą kuris turės Yamaha - jūsų failai gros pas Yamaha teisngai. Jei jūsų draugas ateis pas jus su savo failais padarytais jo Yamaha instrumente XG formate - pas jus jo failai gros neteisingai arba apskritai negros. Mano nuomone tai Yamaha XG formato minusas.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]



Edited 1 time(s). Last edit at 07/23/2013 02:37PM by stratlt.
Re: Koki sintezatoriu?
vitys (IP Logged)
July 23, 2013 03:49PM

Dekui uz informacija :)
Sorry, only registered users may post in this forum.