midiaudio logo

Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi

kwlw (IP Logged)
August 07, 2013 08:13AM

http://www.youtube.com/watch?v=VEAjPaxpVOw

Mano komentaras - nera paprasta suvokti, kad norint kazka teigti mokslishkai, palyginimo metodu - reikia suvienodinti visus parametrus. Su nevienodais, tai nesunku teigti, kad atlikai palyginima ir gavai, kad gitaroje svarbu tik pickupai, arba kad svarbiausia medis. Ir buti teisiam.

Pvz. niekas nesivargina keisti tremolo, bridzhu, pickupu su visais kondikais-patencikais kai lygina kelias malkas. Taip pat netikrina milimetro deshimtuju tikslumu stygu ir pickupu, grifo geometrijos, aukshchiu ir pan. O geometrija svarbu, nes pvz. tikras LP garsas ir tikras strato garsas labai nuo to priklauso. Buna taip, kad ish akies skirtumo nera, o realiai pora milimetru skirtumas gaunasi. Kaltas lieka medis.

Kitas dalykas - psichoakustika. stratlt paemes gitara i rankas, nejungia jos prie ampo, o paklauso akustishkai (pats taip rashe). Akustishkai skirtumas yra ir nesunkiai pajauchiamas. Tai uzhdeda savotishka shtampa po to klausant gitaros skambesio per ampa. Be to, muzikantas girdi gitara ne tik ausimis, bet dar ir kunu. T.y. akustine komponente yra sunkiai atskiriama, bet ji yra juntama. Tuo tarpu klausytojas uzh 5 metru girdi tik riaumojanti 4x12. Net nekalbu apie irasha.

Trechias dalykas - bendras aparato lygis. Jei pickupai arti tobulybes, ampas dievishkas, o gitaristas superinis - tai be abejo, yra galimybes pasigirsti niuansams, kurie per koki tranzini kuba su 6" garsiakalbiu - nebus girdimi. Tas pats ir su irashais.

Na ir paskutinis dalykas - be abejo savitaiga ir reklamos bei estetikos poveikis. Jis yra ir yra stiprus. Jokiu problemu milijonams zhmoniu klysti ir vadovautis autoritetu nuomone. Saule juk irgi sukasi apie zheme, right?

Sau
P.S. Jei ka, ash asmenishkai su savo asmenine nuomone esu kazkur per viduri. Mano nuomone medis svarbus klausant akustishkai ir kazkiek jo prasimusha i clean garsa, jei specialiai to prasimushimo ieshkai. Bet gelezhiukai - svarbiau. Gerokai svarbiau.

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
stratlt (IP Logged)
August 07, 2013 11:05AM

Tokių briedų pilni forumai. Geležis kaip komponentas labai svarbu, bet jei uždėsi ant fanieros su 5mm polyretano sluoksniu gali dėti nors ir brass blokus, niekas nepadės. Ir atskiriu klausimą ausimis nuo kūno jaučiamo rezonanso. Ne veltui savo kai kurioms gitaroms užsiimu hardware bei nuėmėjų eksperimentais. Niuansai. Daugiau komentuoti nesiruošiu, darbo daug.

P.S. man medžio rezonansas labai svarbu kada tai prasimuša į draivuotą garsą. O autoritetų Lietuvoje nėra, tik agentūra "viena boba sakė".
Koks nors vaikutis pasakė kad Laney šūdas (nors bandė tik LX-12) - ir visi paskui choru klykia. Koks ispanas daunas youtube pasakė nesamonę - ir Lietuva visa priima tai kaip tobulybę.

kwlw - nieko asmeniško.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
Awa (IP Logged)
August 07, 2013 11:34AM

Jei medis neturetu itakos gitaros skambesiui, tai nieks nesivargintu landzioti po dziungles ir ieskoti "One piece Honduras Mahagony", o gamintu gitaras is pigiausios drozliu plokstes, fanieros arba dzukiskos puseles.
Cia tik mano nuomone.
Peace
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
vaesto (IP Logged)
August 07, 2013 12:01PM

Rašau savo "talmudą" apie "sferine gitara vakuume", daug raidžių...

Akustiškai skamba rezonansine sistema: stygos+gitara+hardware. Kiekviena iš tų dalių įneša savo įtakas į procesą, juk viskas turi mase, tanki, rezonansines savybes. Netgi pridėsiu magnetinio nuėmėju lauko įtaką, ji irgi yra. Ir manau, įmanoma netgi pamatuot, panašiai kaip Thiele&Small parametrus dinamikams.

Dabar kas sudaro “elektrini” garsą: signalas - stiprinimas - atkūrimas. Ir čia veikia fizika, tik matavimo vienetai kitokie. Specialiai nerašau: nuemejai-stiprintuvas-dinamikas, nes tai įrankiai, o ne esmė. O esmė yra ta, kad iš mūsų "akustines sistemos", kuri yra labai jautri ir subtili, formuojamas, stiprinamas ir atkuriamas signalas, ir kiekvienas iš tu "įrankių" dėl savo ribojimu/netobulybes/t.t. vis pamažina akustinių savybių įtakas.

Vizualiai gaunam štai ką: užgauname styga - ji pradeda virpėt, generuojamas akustinis garsas: root'inis natos dažnis ir krūvos harmonikų – vienžo veikia "akustinė sistema": rezonansines savybes užkelia/prislopina tam tikrus dažnių ruožus, velgi žadinimo/slopinimo greičiai yra tai, ką mes vadiname „sustain'u" ir „ataka“. Visa tai mes subjektyviai galim įvertint žodžiais „skamba/neskamba“. O tas „neskamba" yra tiesiog tam tikro dažninio ruožo (arba keliu iš jų) nuslopinimas arba užkėlimas arba per greitas nuslopinimas. Toliau metalines stygos virpesys veikia nuėmėjo magnetinį lauką, o vielos rite iš to padaro elektrinį signalą. Nuo visos stygos ilgio naudojamas tik labai nedidelis ruožas, tad jau "karpom" akustiką pačioje pradinėje vietoje. Matyt, todėl gamintojai deda po kelis nuėmėjus į skirtingas pozicijas  Taip pat visi žinome, kad nuėmėjas turi savo veikimo dažniu ruožą: nuo tiek tai Hz iki tiek tai kHz - "atkerpame" dar kažkiek akustikos, nes būtent per aukštus dažnius mes girdime “niuansus”, ir būtent jie labiausiai nukenčia . Tas pats ir su dinaminėmis charakteristikomis - aukšti ir ryškus garso pikai pavirsta iškraipytais/kompresintais signalais. Aktyvūs nuėmėjai savo vidiniais stiprintuvais dar labiau pamažina tą dinamiką (gal todėl ir skamba visada vienodai, nepriklausomai nuo to kur įdėti). Ką daro su signalu visokie humbackeriai, manau neverta ir primint. Apibendrinant, iš nuėmėjo mes jau gauname apkarpytą signalą ir dažniais, ir dinamika, ir savybėmis (iš viso garso nuimama tik tiek, kiek metalinės stygos vibracija paveikė magnetinį lauką, o tai nėra tas pats kaip ir visas gitaros garsas). Toliau tembro/garso reguliavimas: iš esmės tai yra potenciometras tarp signalo ir "zemes", ant "tono" pridėtas kondensatorius, tad "įžeminami" tik aukšti dažniai. Čia mūsų signalą veikia toks reiškinys kaip "ground leak" - kažkiek prarandam signalo aukstadažniame diapazone, gal įtaka ir maža, dėl to kad jau atkeliauja “pakarpytas” signalas. Paliekame gitarą per laidą (kuris irgi "pavalgo", jei per ilgas) ir patenkame i stiprintuvą. Tarkim, kad jis yra hi-end ir signalo nekraipo (vakuume gi vyksta veiksmas :) O šaip, ieškom internete, kodėl lempiniai stipriakai yra “true”, o tranziniai - ne. Raktinis žodis: “porinės harmonikos”. Iš stiprintuvo patenkam i dinamikus. O čia tai jau galine garso formavimo grandis, ir blemba, kokia ji netobula... Nors gamintojai ir stengiasi iš paskutiniųjų.
Reziumuojant teigiu: akustinis neįjungtos gitaros garsas yra vienas, o garsas iš dinamiko visai kas kita. Tačiau, fleiminkit iki begalybes, bet mano manymu, jei gitara “neskamba” akustiškai, t.y. neturi reikalingų dažniniu charakteristikų, tai jokia elektronika to neatkurs. Lygiai taip ir kaip faktas, kad visa šiuolaikinė gitarine elektronika yra netobula, ir kuo ji netobulesne – tuo labiau niveliuojamas geras gitaros akustinis skambėjimas.
O kas liečia alksnis vs. mahagony, alnico vs. ceramic , lempa vs. tranz – tai yra tik MEDZIAGOS, kurias renkasi gamintojai, kad gaut tam tikra rezultatą – skaityk akustines savybes, kurios leidžia išgaut tam tikra garsą rezultate. O vat jau paties rezultato vertinimas yra visiškas subjektyvumas. Ai, ir dar, tai begale marketingo spekuliacijų žemė.



Edited 1 time(s). Last edit at 08/07/2013 12:02PM by vaesto.
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
kwlw (IP Logged)
August 07, 2013 12:47PM

Awa Wrote:
-------------------------------------------------------
> Jei medis neturetu itakos gitaros skambesiui, tai
> nieks nesivargintu landzioti po dziungles ir
> ieskoti "One piece Honduras Mahagony", o gamintu
> gitaras is pigiausios drozliu plokstes, fanieros
> arba dzukiskos puseles.
> Cia tik mano nuomone.
> Peace

Tamsta esi reklamos auka. Paaishkinsiu - "One piece Honduras Mahogany" ieshkoma tam, kad kazkas nori ta isigyti ir ish to galima uzhsidirbti pinigu. Kaip ir narkotiku prekyba. Ne tam narkotikai pardavinejami, kad norima pagelbeti/pakenkti zhmonem, o del to, kad yra poreikis, kuri galima valdyt ir ish to uzhsidirbti kruva pinigu.

Kol zhmonem svarbu ne tik kaip skamba instrumentas, bet dar ir rupi "suprasti" kame tas skambesys, tol sekmingai bus galima ish to uzhdirbti. Tas video, kur idejau - ypatingas tuo, kad vaizdzhiai parodoma/duodama ishgirsti ta, kad skirtumo irashytame garse neatsiranda ten kur jis pagal visas "teorijas" turetu buti milzhinishkas.

Ieshkant skambejimo skirtumu - juos galima fiksuoti palavinus klausa, taip pat aparaturishkai. Bet kaip ne karta sakiau ir dar sakysiu - be feikiniu "atspirties tashku" tipo "kaina, gamintojas, medis, komponentai" - zhmogai failina atskirti kur "dzukishka pushele", o kur "one piece honduran mahogany". Jei ka paguos, ta pati situacija, kai domejausi - buvo pvz. su sportiniu automobiliu stabdzhiu kaladelemis.

Ir manau dar su milijonais kitu dalyku.

Jei panagrineti, kas yra uzh firmu deklaruojamas tiesas - tai paprastai pirkejai/pardavejai/firmu meistrai, o kas dazhniausiai teigia, kad medzhio itaka zhiauriai mazhesne nei teigiama - tai mokslininkai/gitaru meistrai, kurie ish to pinigu nedaro.

Taip, ash tam tikra prasme trolinu publika ish noro gaut feedbacka. Taip, ash pats turiu gyva kelma skirtingu medzhiu su tikslu ishsiaishkint kas ir kaip. Taip, ash atrinkineju medzhio gabalus pagal tap tone. Taip ash naudoju nitro finish savo "instrumentams", bet tik del to, kad man neuzhdzhiutu pulvikas, ir viska labai patogu plauti skiedikliu visishkai nesvarbu kada (skirtingai nuo poliesterio). Na ir aishku muzikantams tiks, jei reikes parduoti instrumentus.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
stratlt (IP Logged)
August 07, 2013 12:56PM

Troll... Indead :)

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
kwlw (IP Logged)
August 07, 2013 01:01PM

vaesto Wrote:
-------------------------------------------------------
> Rašau savo "talmudą" apie "sferine gitara
> vakuume", daug raidžių...

Perskaichiau >:D<

> Akustiškai skamba rezonansine sistema:
> stygos+gitara+hardware
+ magnetai, kurie demferiuoja stygas. Viskas OK


> Dabar kas sudaro “elektrini” garsą: signalas -
> stiprinimas - atkūrimas. Ir čia veikia fizika, tik
> matavimo vienetai kitokie. Specialiai nerašau:
> nuemejai-stiprintuvas-dinamikas, nes tai įrankiai,
> o ne esmė. O esmė yra ta, kad iš mūsų [b]"akustines
> sistemos", kuri yra labai jautri ir subtili,
> formuojamas, stiprinamas ir atkuriamas signalas[/b],
> ir kiekvienas iš tu "įrankių" dėl savo
> ribojimu/netobulybes/t.t. vis pamažina akustinių
> savybių įtakas.

Jei i sistema neinesham pvz. pjezo daviklio, kuris galetu fiksuoti ir korpuso vibracijas, tai gaunasi shiek tiek klaidinga info. Magnetinis nuemejas nuima tik stygos judejima + feedbacka nuo korpuso, kuris judina pachia styga ir nuemeja. Kai tik pradedami matuoti signalu lygiai, ir daromi double blind testai - kazkodel zhmoniu gebejimas girdeti aishkiai pasibaigia ir sutampa pagal tiksluma su atsitiktiniais spejimais. Butent spejimais. Zhmonems matant testavimo objekta - rezultatai keliom eilem tikslesni. Girdima akimis?

> Reziumuojant teigiu: akustinis neįjungtos gitaros
> garsas yra vienas, o garsas iš dinamiko visai kas
> kita. Tačiau, fleiminkit iki begalybes, bet mano
> manymu, jei gitara “neskamba” akustiškai, t.y.
> neturi reikalingų dažniniu charakteristikų, tai
> jokia elektronika to neatkurs.

Manymas, tai yra teiginys be pagrindimo. Ash galiu sakyti, kad manau, kad akustinis skambesys yra nieko vertas, jei reikiamu dazhnuminiu charakteristiku diapazonas yra pakankamas atkurimui per dinamika.

> O kas liečia alksnis vs. mahagony, alnico vs.
> ceramic , lempa vs. tranz – tai yra tik MEDZIAGOS,
> kurias renkasi gamintojai, kad gaut tam tikra
> rezultatą – skaityk akustines savybes, kurios
> leidžia išgaut tam tikra garsą rezultate.

Medziagos, arba komponentai - niekada nieko savaime negarantuoja. Ir tiem gamintojam visaip gaunasi su rezultatu. Tik problema tame, kad keli "tyrinetojai" versus shimtai milijonu reklamos praplautom smegenim - jegos nelygios.

> subjektyvumas. Ai, ir dar, tai begale marketingo
> spekuliacijų žemė.

Vat chia tai pritariu.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
stratlt (IP Logged)
August 07, 2013 01:18PM

Aš jau krizenu :))) Tuoj pradėsiu žvengti :)

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
vaesto (IP Logged)
August 07, 2013 01:51PM

Tesiam tema :)

Sugalvojau buda, kaip palygint mediena: supjaustai vienodais gabalais, ir paduodi white noise vibracija, o piezo nuemeju nuskaitai feedback'a, t.y. kokie dazniai slopinami, kokie uzkeliami - kitaip tariant gauni response grafika, pagal kuri gali spet, kaip respondins tavo gitara. Tos pacios rusies medienos gabalai gali skirtis tarpusavyje, bet manau, kad rusies trendai butu islike - mahagony turetu viena kreive, alksnis - kita, o liepa - trecia...Po to jau marketingistai ir apzvalgu rasytojai pavadintu savo terminais: "heavy", "deep", "dark", "bright" ar "flat". ir ko ten truksta, ko per daug.

P.S. Nebukim audiofilais su ju kabeliu klausymu :)
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
kwlw (IP Logged)
August 07, 2013 02:19PM

vaesto Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tesiam tema :)
>
> Sugalvojau buda, kaip palygint mediena: supjaustai
> vienodais gabalais, ir paduodi white noise
> vibracija, o piezo nuemeju nuskaitai feedback'a,
> t.y. kokie dazniai slopinami, kokie uzkeliami -
> kitaip tariant gauni response grafika, pagal kuri
> gali spet, kaip respondins tavo gitara. Tos pacios
> rusies medienos gabalai gali skirtis tarpusavyje,
> bet manau, kad rusies trendai butu islike -
> mahagony turetu viena kreive, alksnis - kita, o
> liepa - trecia...Po to jau marketingistai ir
> apzvalgu rasytojai pavadintu savo terminais:
> "heavy", "deep", "dark", "bright" ar "flat". ir ko
> ten truksta, ko per daug.

Jei pasirashai apdoroti eksperimento rezultatus - mediena ish principo galiu pasirupint. Su spektrine analize ir aktuatoriais sunkiau, bet turbut irgi galima suorganizuot. Galima pavystyt tema. Idomu tai, kad tokio tipo bandymai yra daryti, bet arba rezultatai neskelbiami, arba eskperimentai atliekami taip antimokslishkai, kad net juokinga.

> P.S. Nebukim audiofilais su ju kabeliu klausymu :)

Su kabeliu klausymu tai nesusije. Cia bishki globalesnis kabinimas, kuri vieshai irodzhius - pasekmes globalios butu.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
vaesto (IP Logged)
August 07, 2013 03:43PM

Na, reikia po to is tos skirtingos medienos (fanieros, mdp, mdf ir t.t.), kuriai padaryta analize, pagamint vienodas gitaras ir padaryt ju spektroanalize (akustiskai ir per stiprintuva), manau koreliacijos gausime. Ir taip pat pagaliau butu mokslinis irodymas, kad wood does matter. And it does a difference. Na, pagaliau ir skaicukais butu parodyta, kokia ta itaka, ir kiek jos is tikruju yra. Beje, ta pati ir su elektronika bei hardware butu galima padaryt...

O apie blind testus, tai kaip ir su konjaku, tik degustatoriai gali pasakyt kas per toks ir is ko padarytas, visi kiti tik megaujasi arba spjaudosi. Speju, butum paklauses zmogaus, kuris daro medzio atranka gitaroms, pagal skambesi atskirt gitaras, tai jis tiksliai pasakytu, kas is ko padaryta.



Edited 1 time(s). Last edit at 08/07/2013 03:44PM by vaesto.
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
Carols (IP Logged)
August 07, 2013 03:56PM

.....
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
stratlt (IP Logged)
August 07, 2013 06:03PM

Midiaudio turi 2 panašias gitaras, Fender American standard. Viena iš Swamp ash, kita iš Alder, taip pat skiriasi truputį finišas. Hardware tas pats, nuėmėjai tokie patys. Net fretboardas tas pats - maple. [b]Skamba nerealiai skirtingai[/b]. Taigi body kitoks - visa kita tas pats. O rezultatas kitas.

Thats all folks. Kapokitės toliau :)

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
kwlw (IP Logged)
August 07, 2013 06:58PM

stratlt Wrote:
-------------------------------------------------------
> Midiaudio turi 2 panašias gitaras, Fender American
> standard. Viena iš Swamp ash, kita iš Alder, taip
> pat skiriasi truputį finišas. Hardware tas pats,
> nuėmėjai tokie patys. Net fretboardas tas pats -
> maple. Skamba nerealiai skirtingai. Taigi body
> kitoks - visa kita tas pats. O rezultatas kitas.
>
> Thats all folks. Kapokitės toliau :)

Nera chia ka kapotis. Pradzhiai reikia ish vienos i kita permest viska iki paskutinio varzhtelio (iskaitant grifa) ir tada klausyti. Taip pat butu gerai dar ir geometrija ishmatuot ne su liniuote. Kas nesupranta, kodel tai svarbu - gitaros medis neprastai vaikshto. Tam ir reikalingas menzuros reguliavimas.

Prieshingu atveju - labai gali but, kad skirtumu daugiau nei atrodo muzikanto akiai.

Naturalu, kad to su gitaromis, esanchiomis parduotuveje padaryti neina/neis. O vat su samopalais - kada nors padarysiu :).

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
kwlw (IP Logged)
August 07, 2013 07:08PM

Beje, ne tik su gitaromis problema su atskyrimu uzhsimerkus. Kai chebra nezhino ka testuoja - gaunasi standartinis Gauso pasiskirstymas pojuchiuose:
"[b]The Misconception:[/b] Wine is a complicated elixir, full of subtle flavors only an expert can truly distinguish, and experienced tasters are impervious to deception.

[b]The Truth:[/b] Wine experts and consumers can be fooled by altering their expectations."
http://www.theatlantic.com/health/archive/2011/10/you-are-not-so-smart-why-we-cant-tell-good-wine-from-bad/247240/

Arba chia rimto mokslininko tyrimo ishvada:
http://www.abc.net.au/news/2013-07-22/wine-blind-taste-testing/4835208

Kodel vis pakeliu shita tema? Todel, kad vis dar neturiu atsakymo pats. Zhmoniu, kuriems "viskas aishku" begale, bet kas simptomatishka - jie uzhtikrintai tvirtina absoliuchiai prieshingus dalykus ("medis svarbiausia" vs "dzin tas medis, el. gitaroje jis visishkai nieko nedaro"). Vat ir idomu tautos nuomone, gal pavyks prie tiesos dasikast, nes daugiau zhmoniu, daugiau minchiu, daugiau nuomoniu.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 2 time(s). Last edit at 08/07/2013 07:28PM by kwlw.
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
vaesto (IP Logged)
August 07, 2013 08:37PM

kwlw, Robertas gi aiskiai pasake, kad fenderiai vienodi, skiriasi tik medis, is kurio padaryti, o skamba skirtingai. Ir as palaikau ta puse: medis yra svarbu, tik be fanatizmo, kad gera gitara turi but padaryta tik is medzio "A", o kas kita - tai slamstas ir malkos, nors taip ir nera, tiesiog gitara is medzio "B" kitokia ir skirta kitam skambesiui.

Beje, siulyciau visgi neieskot "geriausios" gitaros, nekonstruot universaliu koncepciju ir t.t. Nera tokios ir nebus, kaip nera vienodu ausu ir vienodo muzikinio mastymo bei skonio.
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
kwlw (IP Logged)
August 07, 2013 09:11PM

vaesto Wrote:
-------------------------------------------------------
> kwlw, Robertas gi aiskiai pasake, kad fenderiai
> vienodi, skiriasi tik medis, is kurio padaryti, o
> skamba skirtingai.

O ash aishkiai pasakiau, kad paieshkojus - galima rasti netiketu dalyku. Zhinau ash ta muzikantishka "vienodi". Kalbu ish patirties.

> Ir as palaikau ta puse: medis
> yra svarbu, tik be fanatizmo

Be fanatizmo - visi grotu su gerai skambanchiom gitarom. O taip nera. Skambesys gitarai niekaip nepadeda tapti geidzhiamai. Kur kas labiau geidzhiama tai, ka giria, arba kuo bruzhina autoritetingas arba talentingas dievukas. Pvz. kiek zhmoniu vargsta su kokiais red specialais, tikedamiesi, kad tai jiems duos May'iaus pirshtus.

> Beje, siulyciau visgi neieskot "geriausios"
> gitaros, nekonstruot universaliu koncepciju ir
> t.t. Nera tokios ir nebus, kaip nera vienodu ausu
> ir vienodo muzikinio mastymo bei skonio.

Mano tiklas ne padaryt geriausia, mano tikslas ivaldyti procesa, suprasti desningumus ir po to numesti, pereiti prie kazko kito naujo ir idomaus. Ash tyrinetojas, o ne verslininkas ar meistras. Man nera labai svarbu padaryti gerai (tie kas isivaizduojat, kad tapsiu kokiu afigiennu meistru - zhiauriai klystat), man svarbu atsakyti i klausimus "Kaip?", "Kodel?". Uzh tuos pinigus, kuriuos ash jau ishleidau savo tyrimams, man custom shopas ishdrozhtu tokia gitara, kokios gyvenime nepadarysiu. Bet tikslas ne tame, ash neturechiau ka su ja veikti. Pats pazhinimo procesas yra esme ir rezultatas.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
stratlt (IP Logged)
August 07, 2013 09:44PM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------
> O ash aishkiai pasakiau, kad paieshkojus - galima
> rasti netiketu dalyku. Zhinau ash ta muzikantishka
> "vienodi". Kalbu ish patirties.

Kas yra muzikantishka vienodai? Paaiškink man. Nes aš per durnas. Nesuprantu. Tik supratau kad mane laikai nieko instrumentuose nesuprantančiu lopu. Beje, aš neįsižeidžiau :)

>
> Be fanatizmo - visi grotu su gerai skambanchiom
> gitarom. O taip nera. Skambesys gitarai niekaip
> nepadeda tapti geidzhiamai. Kur kas labiau
> geidzhiama tai, ka giria, arba kuo bruzhina
> autoritetingas arba talentingas dievukas. Pvz.
> kiek zhmoniu vargsta su kokiais red specialais,
> tikedamiesi, kad tai jiems duos May'iaus
> pirshtus.

Gal nekalbam apie vaikus arba laisvalaikiais grojančius programerius bei advokatus? (beje tarp tų specialybių yra ir normaliai grojančių).

>
> Mano tiklas ne padaryt geriausia, mano tikslas
> ivaldyti procesa, suprasti desningumus ir po to
> numesti, pereiti prie kazko kito naujo ir idomaus.
> Ash tyrinetojas, o ne verslininkas ar meistras.
> Man nera labai svarbu padaryti gerai (tie kas
> isivaizduojat, kad tapsiu kokiu afigiennu meistru
> - zhiauriai klystat), man svarbu atsakyti i
> klausimus "Kaip?", "Kodel?". Uzh tuos pinigus,
> kuriuos ash jau ishleidau savo tyrimams, man
> custom shopas ishdrozhtu tokia gitara, kokios
> gyvenime nepadarysiu. Bet tikslas ne tame, ash
> neturechiau ka su ja veikti. Pats pazhinimo
> procesas yra esme ir rezultatas.

Labai šaunu kad stengiesi kažką pažinti, tačiau jei manai kad jei į Encore stratą už 360Lt sudėsi super duper mechaniką, gerus nuėmėjus ir kitą elektrinę dalį bei kažkaip mistiškai sutvarkysi geometriją ir ji suskambės geriau nei Fender Custom shop stratas - sorry, nesutiksiu. Manai to niekas nebandė daryti? :)

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
Carols (IP Logged)
August 07, 2013 11:15PM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------


> > Thats all folks. Kapokitės toliau :)
>
> Nera chia ka kapotis. Pradzhiai reikia ish vienos
> i kita permest viska iki paskutinio varzhtelio
> (iskaitant grifa) ir tada klausyti. Taip pat butu
> gerai dar ir geometrija ishmatuot ne su liniuote.:D
> Kas nesupranta, kodel tai svarbu - gitaros medis
> neprastai vaikshto. Tam ir reikalingas menzuros
> reguliavimas.
>


Tave patį reikia perinkt iki paskutinio varzhtelio... :D
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
Carols (IP Logged)
August 07, 2013 11:18PM

įskaitant grifą.:) ir tada klausyti.



Edited 1 time(s). Last edit at 08/07/2013 11:18PM by Carols.
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
kwlw (IP Logged)
August 08, 2013 07:33AM

Carols Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tave patį reikia perinkt iki paskutinio
> varzhtelio... :D

I save pasizhiurek. Rashyti "dvasingus postus", arba tokius, kurie susideda tik ish tashko - daug pastangu nereik. O pro mitus prasibrauti iki realybes ir ja pachiupineti - reikia daug daugiau.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
kwlw (IP Logged)
August 08, 2013 07:50AM

stratlt Wrote:
-------------------------------------------------------

> Kas yra muzikantishka vienodai? Paaiškink man. Nes
> aš per durnas. Nesuprantu. Tik supratau kad mane
> laikai nieko instrumentuose nesuprantančiu lopu.
> Beje, aš neįsižeidžiau :)

Yra geras rusishkas posakis "nepribedniajsia!". Puikiai zhinai, kad laikau tave vienu ish autoritetingiausiu zhmoniu gitaru klausimais. Bet vat tokie perlai:

> Labai šaunu kad stengiesi kažką pažinti, tačiau
> jei manai kad jei į Encore stratą už 360Lt sudėsi
> super duper mechaniką, gerus nuėmėjus ir kitą
> elektrinę dalį bei kažkaip mistiškai sutvarkysi
> geometriją ir ji suskambės geriau nei Fender
> Custom shop stratas - sorry, nesutiksiu.

Verchia susimastyti ar pas pati pakankamai demesio detalems. Nes Encore strato geometrija - labai juntamai skiriasi nuo fenderio.

> Manai to
> niekas nebandė daryti? :)

Manau, kad normaliai bande labai ne daug kas. Nes netinka tvirtinimo tashkai, ertmes ir pan. Reikia grezhioti, frezuoti. Taip pat suvienodinti nut'us, ladus (jei neina permest grifo). O tai jau duoda bandymo ishkraipymus. Beje, manau tuos, kurie po to dare double blind testa - galima suskaichiuot ant pirshtu.

Encore - tai ekstremalus variantas su ekstremaliais nuokrypiais (iskaitant ir medzhiagu standuma). Tokio eksperimento metu, tas negirdimas skirtumas greichiausiai taptu girdimas. Primenu, kad kalba apie tai, kad gitaros korpuso feedbackas per ampa yra negirdimas. Abstraktus korpuso skambesio skirtumas yra, net ir per ampa, jis yra ishmatuojamas, bet butent tai ir rodo, kad jis yra uzh girdimumo ribos.

Geriau paimti ka nors idomiau. Ta pati custom shopa, ir paprasta meksikona standarta. Viska permest, po to padaryti double blind testa. Vat chia jau butu gerokai idomiau. Net nekalbu apie skirtuma tarp USA standarto ir meksikono. Kaina 2x juk ish esmes uzh geresni medi - right?


Beje, noriu padekoti visiems reishkiantiems savo mintis i tema shioje diskusijoje. Ash paraleliai kapstau ir kitose vietose, bet skirtingu zhmoniu skirtingos nuomones, argumentai padeda man pachiam susimastyti priesh atsakant, ir tam tikros vietose paabejoti. Tas yra gerai. Tikrai ne vieno nelaikau durnium, tiesiog toks esu, tiesmukas, ka matau/galvoju, ta sakau. Kazko ir neparashau, pvz. kad bresta planas atropot i MA ir (jei stratlt leis) apsiginklavus bent jau slankmachiu, ar bent medine liniuote (kad nereiktu pirkt gitaros, netychia ja ibrezhus) - patyrinet tuos du vienodus (arba "vienodus") stratus, paprashyt, kad kas nors pagrotu ir paklausyt savo ausim to skirtumo/arba jo nebuvimo.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 2 time(s). Last edit at 08/08/2013 08:05AM by kwlw.
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
Carols (IP Logged)
August 08, 2013 09:58AM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------
> Carols Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Tave patį reikia perinkt iki paskutinio
> > varzhtelio... :D
>
> I save pasizhiurek. Rashyti "dvasingus postus",
> arba tokius, kurie susideda tik ish tashko - daug
> pastangu nereik. O pro mitus prasibrauti iki
> realybes ir ja pachiupineti - reikia daug
> daugiau.
>
> Sau

:) Tu kaip tikrasis realybės čiupinėtojas, turbūt net nenutuoki kas yra realybė, bet palieku Tave ir tavo laboratoriją ramybėje kaip ir daugelį šiuolaikinių "racionalių" mokslininkų :)
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
stratlt (IP Logged)
August 08, 2013 11:37AM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------

>
> Encore - tai ekstremalus variantas su
> ekstremaliais nuokrypiais (iskaitant ir medzhiagu
> standuma). Tokio eksperimento metu, tas negirdimas
> skirtumas greichiausiai taptu girdimas.

Cool... zjb... kažką atradom.


>
> Geriau paimti ka nors idomiau. Ta pati custom
> shopa, ir paprasta meksikona standarta. Viska
> permest, po to padaryti double blind testa. Vat
> chia jau butu gerokai idomiau. Net nekalbu apie
> skirtuma tarp USA standarto ir meksikono. Kaina 2x
> juk ish esmes uzh geresni medi - right?

Va čia jau buvo daryta. Buvo paimtas Fender Classic Player 60' made in mexico su stockiniais custom shop pupsais, pakeista viskas ką reikia pakeisti į geriau įskaitant trem bloką, padarytas teisingas setupas., tik jį darei ne Tu. Ir ne aš. Gitara stockinė visai gera, po moddų buvo dar geriau, bet iki Custom shopo Toli toli....

tarp USA standarto ir meksikono standarto skirtumas kaip iki mėnulio.
Dabartinio USA standarto body max 3 dalys, mex standard gali būti ir 7 dalys, nors paprastai 5. Bet anot Taves juk skirtumo jokio nėra, gali būt ir plasmasės primaišyta - right?.


> kad bresta planas atropot i MA ir (jei stratlt
> leis) apsiginklavus bent jau slankmachiu, ar bent
> medine liniuote (kad nereiktu pirkt gitaros,
> netychia ja ibrezhus) - patyrinet tuos du vienodus
> (arba "vienodus") stratus, paprashyt, kad kas nors
> pagrotu ir paklausyt savo ausim to skirtumo/arba
> jo nebuvimo.

Atsitempk nors ir hadron collaider iš CERN. :) Visad Welcome.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
[kustas] (IP Logged)
August 08, 2013 11:51AM

jo vyrai - darbais - ne samprotavimais Tevyne mylekit :)-D
____________________

Any Ideas are Welcome
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
kumpiz (IP Logged)
August 08, 2013 11:54AM

Už Lietuvą, vyrai !
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
Ubis (IP Logged)
August 08, 2013 12:22PM

Dievas yra vienas ir tik Jis neklysta :)
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
kwlw (IP Logged)
August 08, 2013 12:48PM

stratlt Wrote:
-------------------------------------------------------
> kwlw Wrote:

> > standuma). Tokio eksperimento metu, tas
> negirdimas
> > skirtumas greichiausiai taptu girdimas.
>
> Cool... zjb... kažką atradom.

Na taip, ash gi nesu uzhsiciklines ant vienos teisybes. Tai, kad patrolinu - dar nereishkia, kad taip manau be kompromisu >:D<

> Va čia jau buvo daryta. Buvo paimtas Fender
> Classic Player 60' made in mexico su stockiniais
> custom shop pupsais, pakeista viskas ką reikia
> pakeisti į geriau įskaitant trem bloką, padarytas
> teisingas setupas., tik jį darei ne Tu. Ir ne aš.
> Gitara stockinė visai gera, po moddų buvo dar
> geriau, bet iki Custom shopo Toli toli....

Tame ir problema. Kad ne ash dariau ir ne Tu. Tuo labiau, kad keite i geresnius, o ne i tuos pachius. Per 5 minutes internete galima pririnkti kruva sekmes istoriju, (gal "sekmes"?), kad koks nors skvajeris po analogishku pakeitimu "skamba geriau uzh bet kuri gamyklini fenderi". Lygiai taip pat kaip ir prieshingu istoriju. WTF?

> tarp USA standarto ir meksikono standarto
> skirtumas kaip iki mėnulio.
> Dabartinio USA standarto body max 3 dalys, mex
> standard gali būti ir 7 dalys, nors paprastai 5.
> Bet anot Taves juk skirtumo jokio nėra, gali būt
> ir plasmasės primaišyta - right?.

Mastymas "korpuso"dalimis yra blogis, nes tai gali tureti marketingines shaknis. T.y. po tik po kazkokio skambesio reiktu zhiureti kiek daliu korpusas, o ne atvirkschiai prognozuoti skambesi pagal daliu kieki. Chia ir yra mano teiginio esme. Kad ausys pirma akiu turi eiti vertinant. Prieshingu atveju - akys pakoreaguoja klausa. Mano aprashytas opampu testavimas su randalu - puikus to irodymas. Ash labai aishkiai ir konkrechiai girdejau skirtuma tarp skirtingu opampu. O shiaipchiuvas pateike video, kur publika, klausydama analogishko testo - skirtumu negirdejo. Ishvada - akys priverte mano asmenines (kuriom jau teorishkai labiausiai turetum pasitiketi) ausis - pakeisti parodymus. Arba kruva zhmoniu tame video - zhiauriai klysta. Esu linkes manyti, kad visgi suklydau ash.

> Atsitempk nors ir hadron collaider iš CERN. :)

Eheh. Problema bus sutalpint i pastata :D.

> Visad Welcome.

Jo, tik visad nera kada :(. Gal kada nors pagaliau eisiu paatostogaut, tada ir apsilankysiu.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
stratlt (IP Logged)
August 08, 2013 02:17PM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------
> > teisingas setupas., tik jį darei ne Tu. Ir ne
> aš.
> > Gitara stockinė visai gera, po moddų buvo dar
> > geriau, bet iki Custom shopo Toli toli....
>
> Tame ir problema. Kad ne ash dariau ir ne Tu. Tuo
> labiau, kad keite i geresnius, o ne i tuos
> pachius.

Bet aš pasitikiu tuo kas darė. Jis tikrai žinojo ką daryti, nes laisvalaikiu tvarko instrumentus ir ne už dyką. Ir ne iš akies.

Per 5 minutes internete galima pririnkti
> kruva sekmes istoriju, (gal "sekmes"?), kad koks
> nors skvajeris po analogishku pakeitimu "skamba
> geriau uzh bet kuri gamyklini fenderi". Lygiai
> taip pat kaip ir prieshingu istoriju. WTF?

Tokia istorija retai atitinka teisybę. Psichologinis momentas - neturiu pinigų brangiam instrumentui arba nenoriu leisti - ir kombinuoju.
Aišku visada pasitaiko išimčių - visada vienas instrumentas skamba geriau nei kiti. :) Ir Squier visokių yra. Prisimenam JV serijos japoniškus instrumentus kurie yra tų metų American Vintage klonai. Beje jie nebuvo pardavinėjami USA, tik Europoje ir Kanadoje bei gaminami buvo tik 3 metus. O Japonijos vidaus rinkai jie buvo gaminami su Fender užrašu :) Squier Vintage stratocaster arba Fender ST62-65 - ta pati gitara.


> > tarp USA standarto ir meksikono standarto
> > skirtumas kaip iki mėnulio.
> > Dabartinio USA standarto body max 3 dalys, mex
> > standard gali būti ir 7 dalys, nors paprastai
> 5.
> > Bet anot Taves juk skirtumo jokio nėra, gali
> būt
> > ir plasmasės primaišyta - right?.
>
> Mastymas "korpuso"dalimis yra blogis, nes tai gali
> tureti marketingines shaknis. T.y. po tik po
> kazkokio skambesio reiktu zhiureti kiek daliu
> korpusas, o ne atvirkschiai prognozuoti skambesi
> pagal daliu kieki. Chia ir yra mano teiginio esme.
> Kad ausys pirma akiu turi eiti vertinant.
> Prieshingu atveju - akys pakoreaguoja klausa. Mano
> aprashytas opampu testavimas su randalu - puikus
> to irodymas. Ash labai aishkiai ir konkrechiai
> girdejau skirtuma tarp skirtingu opampu. O
> shiaipchiuvas pateike video, kur publika,
> klausydama analogishko testo - skirtumu negirdejo.
> Ishvada - akys priverte mano asmenines (kuriom jau
> teorishkai labiausiai turetum pasitiketi) ausis -
> pakeisti parodymus. Arba kruva zhmoniu tame video
> - zhiauriai klysta. Esu linkes manyti, kad visgi
> suklydau ash.
>
> > Atsitempk nors ir hadron collaider iš CERN. :)
>
> Eheh. Problema bus sutalpint i pastata :D.
>
> > Visad Welcome.
>
> Jo, tik visad nera kada :(. Gal kada nors pagaliau
> eisiu paatostogaut, tada ir apsilankysiu.
>
> Sau

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Pamokantis filmukas apie ijungtos el. gitaros medi
vytux123 (IP Logged)
August 08, 2013 07:51PM

Na filmukas tikrai nera pamokantis, vaikinukas tiesiog isliejo kazkokį nepasitenkinimą. :) kazkodel neijunge kitų instrumentų, kad palyginti kaip medis neturi reikšmės. :)
Medis turi esmine itaka garsui. Bet tai įvertinti tikriausiai reikia vieno esminio dalyko, t.y. pagroti su tikrai aukšto lygio instrumetu. pvz. 1 piece honduras mahogany gerai paruosta gitara. :) na gal nebutinai, bet vistiek reikia gero instrumento.
Yra daug niuansu kaip kas turi skambeti ir kaip kas skamba. Uosis neskabes kaip liepa ar alksnis, sausas medis neskambes kaip slapias. :)
Visa sia teorija yra puikiai isdestyta teorijoje apie bangu sklidima, perejima is vienos terpes i kita ir bangos saltini. Ir tada sachmatiniu tapkuciu bajariukai pasidaro aiskus kaip ant delno. Nu tikrai nemanau, kad tau kwlw reikia aiskinti, kad kiekviena medziaga turi savo rezonansa, savo subharmonikas ir t.t.

Beje, neseniai buvai imetes nuoroda kaip nuemejai nelabai turi prasmes. :)



Edited 2 time(s). Last edit at 08/08/2013 07:52PM by vytux123.
Sorry, only registered users may post in this forum.