midiaudio logo

Patarkite dėl pianino!

dicrown (IP Logged)
January 07, 2014 09:55AM

Sveiki visi, kreipiuosi į žmones išmanančius apie pianinus. Labai panorau išmokti groti pianinu, na nesiruošiu būti kokia "profe" pianistė, bet taip tiesiog manau, kad bet kuris žmogus norintis užaugti scenoje (tokia esu aš), norėtų ir mokėti pati groti, tad aš būsiu iš tų žmonių, bet deja neturiu didelių pajamų, ir galiu leisti tik kokį 1000lt, vis tik esu dar jauna, mokausi, tad manau suprantate, kad noriu kažko, kas būtų geras pasirinkimas nors ir tai menkai pradžiai. Primenu, kad nenoriu būti "profe", noriu mokėti dėl savęs pačios, kad ir sau paakomponuoti, kadangi esu dainininkė. Tai galbūt kas galit patarti koks būtų prieinamiausias variantas? Ar apsimokėtų nusipirkti tiesiog naudotą pianiną iš tų senovinių variantų? ar elektrinį pianiną kokį pasiūlytumėt? tik, kad tų elektrinių pianinų pasirinkimas skelbimuose ne toks jau ir didelis, o sintezatoriaus nesinori.. Tikiuosi sulaukti tinkamos pagalbos, ačiū už dėmesį :)
Re: Patarkite dėl pianino!
**Rimas G. (IP Logged)
January 07, 2014 01:56PM

Į rimtą klausimą reikalingas ir rimtas atsakymas :)

Tikras pianininas ir "elektro" yra du kiek skirtingi dalykai. Niekas niekada niekuo nepakeis prisilietimo prie tikros realios klaviatūros, kurios mechanizmo plaktukėliai užgauna realias stygas. Nei fizinio pojūčio, nei akustiniu požiūriu. Tačiau čia reikia dėti piano ir el.piano ant svarstyklių ir nuspręsti, kas labiau priimtina, nes bet kuriuo atveju, ypač turint galvoje biudžetą, idealų variantą vargu ar įmanoma surasti.
[b]Pianinas.[/b]
[u]Privalumai:[/u]
-Natūrali klaviatūra ir visa mechanika,
-Natūralus prisilietimo pojūtis,
-Natūralus garsas.
-Universalus instrumentas, tinkamas visoms muzikos rūšims.

[u]Trūkumai (susiję su numatomu biudžetu):[/u]
Tai būtų pakankamai nudėvėtas visais aspektais instrumentas, pagamintas prieš 30-40 ar daugiau metų Rygoje, Ukrainoje ar Rusijoje, t.y. ne ypač patikimų savo kondicijomis sovietinių gamintojų. Didžiausia rizika, kad nelaikys derinimo. Derintojo samdymas nėra pigus malonumas. Juolab, jei dar reikia ir papildomų darbų keičiant tai, ko jau nebegalima sureguliuoti. Patikimiausi tų laikų gamybos "Smolensk" ir "Ukraina" pianinai. "Ryga" gal ir gražesnis baldas, tačiau rasti tokio amžiaus bent padoriai išsilaikiusį instrumentą problematiška. Ypač būna nepatvari klavišus dengianti plastmasė, dažniausiai pažeista erozijos. Taip pat ir mechanika. Pardavėjas gali gulti kryžium, kad "puikiai laiko derinimą", tačiau tai gali paaiškėti tik po keletos mėnesių. Nelabai intensyviai naudojamas, ypatingai "nedaužomas" pianinas idealiai derinimą turėtų laikyti mažiausiai vieną sezoną, įskaičiuojant ir šildymo+nešildymo periodus. Būtinai reikėtų patikrinti, ar apžiūrimas instrumentas yra apskritai suderintas ir kiek arti jo pirmos oktavos "la" atitinka 440 HZ. Jei tai bent pustoniu žemiau, labai jau įtartina.
Be "sovietinių" leiblų, suprantama, yra ir kitų, rimtesnių, tačiau tai bus jau kur kas brangesnis malonumas. Žema geros markės kaina taip pat būtų įtartina dėl paslėptų galimų rimtų defektų. Antikvariniai instrumnetai taip pat nepigūs, tačiau abejonių visada kels jau mano vardinti senų instrumentų aspektai.
Namuose pianinas gana didelis ir sunkiai transportuojamas "baldas", jam būtinai turėtų būti ir tinkama vieta toliau nuo tiesioginio saulės poveikio, skersvėjų, radiatorių ir t.t.

[b]El.piano.[/b]
El. pianinų būna keletos rūšių. Klaviatūros, kurių klavišai atšoka, kaip ir akordeono, spyruoklių pagalba, tačiau tai labiau būdinga santykinai nebrangių sintezatorių klaviatūroms, ir su "Hammer action" mechanika, kuri labai artimai imituoja tikro pianino pojūčius. Į tai reiktų būtinai atkreipti dėmesį.
[u]Privalumai:[/u]
-Santykinai kompaktiškas, nereikalaujantis daug vietos, nesunkus ir transportabilus instrumentas.
-Nekelia problemų intrumento derinimas.
-Galimybė groti su ausinėmis (bet kuriuo paros metu neerzinant šeimos narių ir kaimynų).
-Galimybė jungti prie PC ir dirbti su muzikos įrašymo ar natų rašymo programomis.
-Galima tembrų įvairovė (paprastai El.piano turi keletą instaliuotų vargonų, arfos, klavesino ir pan. tembrų).
-Ir dar nemažai visokių "pribambasų", įskaitant ir metronomą.
[u]Trūkumai:[/u]
-Realiai niekada neatstos tikro pianino ar fortepiono (tačiau, nesirengiant rimtai groti klasikos vargu ar tai aktualu)
-Realūs muzikavimo pojūčiai su mažesnio biudžeto intrumentu bus mažiau komfortiški, nei didesnio biudžeto ar realaus pianino.

Jei apie biudžetą ir el.piano, tai nauji visiškai padorūs, skirti naminiam muzikavimui, instrumentai prasideda maždaug nuo 2000. Second hand rinkoje tokių aparatų būtų galima rasti ir už 1500 ar net truputį mažiau. Tačiau, perkant bet kokį instrumentą, galioja sena "žydiška" logika: aš ne toks bagotas, kad pigiai pirkčiau. Ta prasme, visada reikia pagalvoti ir apie instrumento išliekamąją vertę, jei kažkada juo prisieitų atsikratyti. Bet kuriuo atveju racionaliau rinktis žinomo gamintojo tinkamų kondicijų pigesnį, nei tokio pat biudžeto "no name" instrumentą.
Iš savo asmeninės patirties galiu pasakyti, kad daug metų turiu puikų pianiną "Petrof". Čia dar žmonos "pasoga". Daug darbų prie jo buvo nuveikta, tačiau, kai persėdau prie kompiuterio ir įsigijau el.piano (biudžetas apie 1900LTL), daugiau prie jo nebeprisėdu. Darbui visiškai tenkina tai, ką turiu po ranka.

Taigi, dėkit ant svarstyklių visus "už" bei "prieš" ir rinkitės pagal savo poreikius :)

**Rimas G.
Re: Patarkite dėl pianino!
dicrown (IP Logged)
January 07, 2014 02:06PM

Rimai, labai labai ačiū už išsamų atsakymą, visos šitos informacijos man labai reikėjo. Na tad galvosiu, ką gi čia sumąsčius.. :)

Radau http://hemus.lt/index.php/lit/PREKIU-KATALOGAS/KLAVISINIAI/Elektriniai-sceniniai-pianinai/NP31 tokį, gal mažai pradžiai užtektų?



Edited 1 time(s). Last edit at 01/07/2014 02:20PM by dicrown.
Re: Patarkite dėl pianino!
**Rimas G. (IP Logged)
January 07, 2014 10:37PM

Jei Jūsų nedomina būtent pianino klaviatūros fizinė imitacija (Hammer action), gal tai būtų ir nieko varijantas,nes čia tik Graded Soft Touch Action. Klaviatūra, lyginant su realiu pianinu tik 12 klavišų, t.y. oktava siauresnė. Tai visiškai priimtina. Tačiau būtinai reiktų tiesiog pačiupinėti, kad neliktų nusivylimų.
Savo tuožtu, siūyčiau pabandyti ir sulyginti pvz. santykinai nebrangų Casio Privia CDP-120. Tai kiek brangiau, nei Yamaha.

http://www.casio-intl.com/asia-mea/en/emi/contemporary/cdp120/
http://www.tamsta.lt/product_info.php?cPath=827_1074&products_id=6637

Viskas priklauso nuo realių poreikių ir norų :)

**Rimas G.
Re: Patarkite dėl pianino!
aldas d. (IP Logged)
January 08, 2014 01:11PM

pritariu Rimui. Casio Privia neblogas pasirinkimas. Visai patogi klaviatūra, tik tembrai skystoki, nors namų muzikavimui per akis. Nežinau privios modifikacijų, todėl posto autorei rekomenduoju, prieš perkant Privia, ar ką nors kitą, įsitikinti, kad jai klaviatūra patogi, kad yra įmontuotos kolonėlės ir ar yra MIDI.
Re: Patarkite dėl pianino!
stratlt (IP Logged)
January 08, 2014 01:23PM

Kitas variantas būtų Korg SP-170 arba brangesnis SP-250
Tembrai geresni nei Casio Privia.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Patarkite dėl pianino!
albertas (IP Logged)
January 08, 2014 01:55PM

O kaip tie, kur plaktuko mechanizmas kaip ir yra, tik kad tas plaktukas musha ne i styga, o i garsine membrana (nzn kaip ten tixliai pavadint ta daikta)? Kai tik atsirado, girdejau tokiu atsiliepimu, kad jau netgi profai vertina kaip gera alternatyva "naturaliam" pianinui. Bet tai ir ZOOM 505 kai atsirado byvo stebuklu stebuklas. Kaip ten su taip ir kokios ju kainos? A tai vaikus tuoj reix leist i muz. mokykla:)

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Re: Patarkite dėl pianino!
**Rimas G. (IP Logged)
January 08, 2014 02:57PM

albertas Wrote:
-------------------------------------------------------
> O kaip tie, kur plaktuko mechanizmas kaip ir yra,
> tik kad tas plaktukas musha ne i styga, o i
> garsine membrana (nzn kaip ten tixliai pavadint ta
> daikta)? Kai tik atsirado, girdejau tokiu
> atsiliepimu, kad jau netgi profai vertina kaip
> gera alternatyva "naturaliam" pianinui. Bet tai ir
> ZOOM 505 kai atsirado byvo stebuklu stebuklas.
> Kaip ten su taip ir kokios ju kainos? A tai vaikus
> tuoj reix leist i muz. mokykla:)

Tai čia kalba apie Fender Rhodes ir Wurlitzer tipo instrumentus.
Jei kalbame apie muzikavimą įrašų studijoje, tembrinės kondicijos (kurių parametrai visiškai skonio reikalas) tikriausiai lemiamas faktorius. Nei Fender Rhodes, nei Wurlitzer praktiškai neatstoja joks sintezatorius. Be to tai tikrai nepigus malonumas. Tačiau naminiam muzikavimui ir pradžiamoksliui svarbiau yra klaviatūros kondicija. Pirmiausia, kad malonu būtų liesti ir muzikuoti kuo natūraliausiu būdu. Kuo brangesnis aparatas - tuo praktiškai geresnės visų parametrų, įskaitant ir tembrą, savybės. Galima rinktis gamintoją, kainos/kokybės santykį ir t.t. Beje, pedagogai yra nusistatę, ir ne be pagrindo, prieš elektroninius pianinus vaikų mokymuisi. Taigi, kad nekiltų konfliktų, geriausia pirma suderinti viską su pačiais mokytojais.

**Rimas G.
Re: Patarkite dėl pianino!
kwlw (IP Logged)
January 08, 2014 03:18PM

Zhmonos pianino mokytoja, ishmeginusi Korg SP-250 buvo teigiamai nustebinta. Nezhinau ant kiek ji ten diplomuota pedagoge. Tik kad tas SP-250 nors daiktas ir geras, bet kita kainu kategorija nei 1000Lt. Taip pat nesu specialistas, kodel pas normalu pianina yra sankaba, stabdis ir gazas, o pas shita korga tik gazas. Automatas?? >:D<

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 1 time(s). Last edit at 01/08/2014 03:19PM by kwlw.
Re: Patarkite dėl pianino!
Famous (IP Logged)
January 08, 2014 03:33PM

Pirkau nauja Korg SP 170S (naujas modelis) uz 1100 litu.Dar ir su stovu mediniu. Man atrodo labai neblogas variantas. Ka manot apie jo klaviatura
Re: Patarkite dėl pianino!
stratlt (IP Logged)
January 08, 2014 03:41PM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------
> Zhmonos pianino mokytoja, ishmeginusi Korg SP-250
> buvo teigiamai nustebinta. Nezhinau ant kiek ji
> ten diplomuota pedagoge. Tik kad tas SP-250 nors
> daiktas ir geras, bet kita kainu kategorija nei
> 1000Lt. Taip pat nesu specialistas, kodel pas
> normalu pianina yra sankaba, stabdis ir gazas, o
> pas shita korga tik gazas. Automatas?? >:D<
>
> Sau

Jo, atsiliepimai neprasti. Profai juos perka muzikavimui. Tiesa nelabai įsivaizduoju kam trys pedalai jei net fortepione dažniausia naudojamas vienas.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Patarkite dėl pianino!
**Rimas G. (IP Logged)
January 08, 2014 06:46PM

Čia dar vienas panašus varijantas: Skaitmeninis pianinas Yamaha P35

Truputį pigiau už Korg SP-170

http://www.muzikosgarsai.lt/skaitmeninis-pianinas-yamaha-p35

Tačiau viską būtų idealiausia pačiupinėti, nes tos klasės net ir vienodai apibūdinamų instrumentų realių savybių pojūtis gali net ir gerokai skirtis.

Interneto platybėse (gaila, ne Lietuvoje) pardavinėja ir paprastesnį, truputį pigesnį, nei CDP-120, tačiau su tokia pat klaviatūra, kaip ir aukštesni modeliai, Casio Privia CDP-100. Sakysit, ko čia svaigstu su tuo Casio, nejau geresnių gamintojų nebėr? Tiesiog, kai sau ieškojau instrumento, minkiau parduotuvėse visa, kas man prieinama. Kainos ir pačios klaviatūros kokybės atžvilgiu Casio gamina tikrai vertus dėmesio aparatus. Turėjau svajonę nusipirkti Kurzweil, tačiau tuo metu man tinkamo prieinamo modelio (pagal konkrečius gabaritus) nebuvo, tad nusipirkau Casio CDP-200R ir esu laaabai patenkintas. Ten prifarširuotais pribambasais nesinaudoju, tiesiog pačiupinėjau klaviatūrą - patiko - pirkau, nes ir biudžetas buvo prieinamas. Kurzweil taip ir liko svajone, vis pavarvinu seilę internete. Dabar matau: Kurzweil MPS10 man tiktų kaip sykis... kaip dabar be svajonės gyvensi :) Šiaip jau totaliai lyginant vidutinio lygmens instrumentų kainos/kokybės santykį, be Casio arčiausiai teisybės turbūt KORG. Yamaha ir ypač Roland be proto plėšia vien už leiblą. Čia neturiu galvoje profi varijantų. Ten jau žmonės renkasi kam ko reikia ir moka nesiderėdami :)

**Rimas G.



Edited 1 time(s). Last edit at 01/08/2014 06:48PM by **Rimas G..
Re: Patarkite dėl pianino!
stratlt (IP Logged)
January 08, 2014 08:21PM

**Rimas G. Wrote:
-------------------------------------------------------
> Čia dar vienas panašus varijantas: Skaitmeninis
> pianinas Yamaha P35
>
> Truputį pigiau už Korg SP-170
>
> http://www.muzikosgarsai.lt/skaitmeninis-pianinas-
> yamaha-p35
>
> Tačiau viską būtų idealiausia pačiupinėti, nes tos
> klasės net ir vienodai apibūdinamų instrumentų
> realių savybių pojūtis gali net ir gerokai
> skirtis.
>
> Interneto platybėse (gaila, ne Lietuvoje)
> pardavinėja ir paprastesnį, truputį pigesnį, nei
> CDP-120, tačiau su tokia pat klaviatūra, kaip ir
> aukštesni modeliai, Casio Privia CDP-100. Sakysit,
> ko čia svaigstu su tuo Casio, nejau geresnių
> gamintojų nebėr? Tiesiog, kai sau ieškojau
> instrumento, minkiau parduotuvėse visa, kas man
> prieinama. Kainos ir pačios klaviatūros kokybės
> atžvilgiu Casio gamina tikrai vertus dėmesio
> aparatus. Turėjau svajonę nusipirkti Kurzweil,
> tačiau tuo metu man tinkamo prieinamo modelio
> (pagal konkrečius gabaritus) nebuvo, tad
> nusipirkau Casio CDP-200R ir esu laaabai
> patenkintas. Ten prifarširuotais pribambasais
> nesinaudoju, tiesiog pačiupinėjau klaviatūrą -
> patiko - pirkau, nes ir biudžetas buvo prieinamas.
> Kurzweil taip ir liko svajone, vis pavarvinu seilę
> internete. Dabar matau: Kurzweil MPS10 man tiktų
> kaip sykis... kaip dabar be svajonės gyvensi :)
> Šiaip jau totaliai lyginant vidutinio lygmens
> instrumentų kainos/kokybės santykį, be Casio
> arčiausiai teisybės turbūt KORG. Yamaha ir ypač
> Roland be proto plėšia vien už leiblą. Čia neturiu
> galvoje profi varijantų. Ten jau žmonės renkasi
> kam ko reikia ir moka nesiderėdami :)

Šiaip Kurzweil pradėjo gaminti pigesnius instrumentus su papildoma opcija - Fatar klaviatūra, Kaip tik keletą gavome.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Patarkite dėl pianino!
**Rimas G. (IP Logged)
January 17, 2014 05:09PM

BTW, nelabai iš interneto supratau, kuo pasižymi ši "papildoma", anot Roberto, Fatar opcija. Kodėl ji atpigino instrumentus ir kokie privalumai ar realūs trūkumai, lyginant su "klasikine" full hammer action.

**Rimas G.
Re: Patarkite dėl pianino!
stratlt (IP Logged)
January 17, 2014 05:25PM

**Rimas G. Wrote:
-------------------------------------------------------
> BTW, nelabai iš interneto supratau, kuo pasižymi
> ši "papildoma", anot Roberto, Fatar opcija. Kodėl
> ji atpigino instrumentus ir kokie privalumai ar
> realūs trūkumai, lyginant su "klasikine" full
> hammer action.

:) Kaip tik Fatar klaviatūra instrumentus pabrangino :)
Fatar yra žinoma italų kompanija gaminanti klaviatūras - savo masterkeyboard ir kaip OEM gamintojas kitiems. Ji paprastai sunkesnė ir solidesnė, bent jau ta kuri įdėta į Kurzweil MPS seriją (palyginimui su originalia kuri minkštesnė)

Info apie Fatar:
http://www.fatar.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Fatar

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Patarkite dėl pianino!
**Rimas G. (IP Logged)
January 19, 2014 11:51AM

Na, tai visiškai suprantama, tačiau aš "pakibau" ant teksto, kad "ėmė gaminti pigesnius instrumentus..." :)

**Rimas G.
Re: Patarkite dėl pianino!
stratlt (IP Logged)
January 19, 2014 12:35PM

**Rimas G. Wrote:
-------------------------------------------------------
> Na, tai visiškai suprantama, tačiau aš "pakibau"
> ant teksto, kad "ėmė gaminti pigesnius
> instrumentus..." :)

Mintis buvo ta kad anksčiau Fatar klavą daugelis naudojo tik aukštesnės klasės instrumentams.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Patarkite dėl pianino!
bonehead24 (IP Logged)
January 20, 2014 11:40AM

Turiu sena "Riga".Pats groju su juo mazai (sese pianiste), taciau kaip ir Rimas minejo didziausia problema derejimas. Derintojas budavo gan daznas svecias.. Pamenu viena syki kai derino kiek keikesi - truko 3 stygos. Ir siaip kartais po proceduru praejus keliom savaitem jau ziurek vel kokia nata ausi pjauna. Nusprendem, kad nebeverta investuot gan nemaza piniga i bergzdzius derinimus.
Re: Patarkite dėl pianino!
**Rimas G. (IP Logged)
January 20, 2014 08:28PM

Apskritai, sovietmečiu RIGA buvo laikioma (gal ir baldo atžvilgiu) tarsi ir prestižinė, neskaičiuojant visų kitų importinių. Na, taip, visi "Belorusai", etc buvo tik juodi, o "inteligentai" norėjo, kad prie saekcijos tiktų :) Beje, net nežinau, kaip mano uošvis, paprastas, net ir tremtas, šaltkalvis (ir kodėl) sugebėjo savo dukrai (t.y. mano žmonai) nupirkti PETROF. Čia gal ir ne ne kainos reikalas. Tuo metu "Belarus" kainavo (ir loterijose būdavo lošiama) 500 RUB, o RYGA kur kas brangiau (jau nepamenu kiek). Tačiau lyg ir žinau, kad PETROF tada atsėjo apie 800RUB. Šiandien mano PETROF techniškai nepriekaištingas. Beje, jau gal 7-8 metai, kai netiktinau koks a1 dažnis. Šiaip jau deridavome 422.
O jei dar apie RIGA: klasėje, kurioje dirbu sustudentais, stovi dvi RIGA'os. Viena - žiauriai kantri, kita -beviltiška. Tai juodi klavišai atsiklijuoja, tai dar kas... Tačiau klaviatūros dirba, atsižvelgiant į amžių ir eksploatacijos intensyvuną, gana patikimai. Tai turėjo būti maždaug 1974-6 gamybos instrumentai. Tačiau, pvz. mano bičiulio namuose stovi RIGA, realiai profesionaliai nenaudota (ta prasme, grojo ne pianistas ir tik ribotai, kol neišvažiavo studijuoti) apytikriai 1966-7 gamybos, tai ten nera ką ir pagirti - klaviatūra iškorėjusi, derinimo nerasta ir t.t.

**Rimas G.
Re: Patarkite dėl pianino!
**Rimas G. (IP Logged)
January 20, 2014 11:38PM

Ir, matyt, baigiant temą, reiktų pastebėti, jei tai turės kokios nors įtakos, kad, jei ruošiamasi rimtai profi veiklai - be išlygų, nors ir padėvėtas, bet realus kuo aukštesnės kokybės pianinas. Pirmiausia tai labai svarbu, kokius, ypač prisilietimo prie klaviatūros,fizinius pojūčius turės potencialus mokinys.

**Rimas G.
Re: Patarkite dėl pianino!
albertas (IP Logged)
January 21, 2014 08:59AM

http://pianinas.weebly.com/

O va chia pats pirmas. Gal geriau negu visi tie rusishki? Ir ka reishkia langer mechanika? Jei jau taip pazymeta, tai chia turbut privalumas?

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Re: Patarkite dėl pianino!
**Rimas G. (IP Logged)
January 21, 2014 10:05AM

albertas Wrote:
-------------------------------------------------------
> http://pianinas.weebly.com/
>
> O va chia pats pirmas. Gal geriau negu visi tie
> rusishki? Ir ka reishkia langer mechanika? Jei jau
> taip pazymeta, tai chia turbut privalumas?


Nežinau.
Ir, nors Klaipėdoje gyvenu jau 30 metų, apie tokį dreintoją bei pardavėją nesu girdėjęs.

**Rimas G.
Re: Patarkite dėl pianino!
stratlt (IP Logged)
January 21, 2014 01:54PM

**Rimas G. Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ir, matyt, baigiant temą, reiktų pastebėti, jei
> tai turės kokios nors įtakos, kad, jei ruošiamasi
> rimtai profi veiklai - be išlygų, nors ir
> padėvėtas, bet realus kuo aukštesnės kokybės
> pianinas. Pirmiausia tai labai svarbu, kokius,
> ypač prisilietimo prie klaviatūros,fizinius
> pojūčius turės potencialus mokinys.


+1. Jei specialybė fortepijonas - tik normalus, akustinis pianinas.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Patarkite dėl pianino!
albertas (IP Logged)
January 21, 2014 02:55PM

Ish savo muz. mokyklos laiku prisimenu, kad pianistai, atkale kurinius pianinu egza laike fortepionu ir klaviaturu skirtumas ziauriai jiems maishe reikala. Tai gal ir pachiu pianinu labai nevienodos klaviaturos? Ka vis tik tais pirkt vaikui?

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Re: Patarkite dėl pianino!
stratlt (IP Logged)
January 21, 2014 03:06PM

albertas Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ish savo muz. mokyklos laiku prisimenu, kad
> pianistai, atkale kurinius pianinu egza laike
> fortepionu ir klaviaturu skirtumas ziauriai jiems
> maishe reikala. Tai gal ir pachiu pianinu labai
> nevienodos klaviaturos? Ka vis tik tais pirkt
> vaikui?

Reikia pirkti pianiną su gera klaviatūra, o ne 3 kartas mačiusius Riga ar Belarus. Tiesa normalūs nauji prasideda nuo 13000Lt.
2 skiringų arba net vieno modelio klaviatūros kai kada taip pat skiriasi priklausomai nuo suvartojimo :) Taigi kalbėti apie tai kad pianino ir fortepiono klaviatūros skiriasi gal nevertėtų :)

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Patarkite dėl pianino!
albertas (IP Logged)
January 21, 2014 03:10PM

nu jo, fortepiono plaktukas musha per horizontaliai ishtempta styga, pianino - vertikaliai, gal vien del to pojuchiai skiriasi

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Re: Patarkite dėl pianino!
stratlt (IP Logged)
January 21, 2014 03:22PM

albertas Wrote:
-------------------------------------------------------
> nu jo, fortepiono plaktukas musha per
> horizontaliai ishtempta styga, pianino -
> vertikaliai, gal vien del to pojuchiai skiriasi

Pojūtis pas gerus pianinus su rimta klaviatūra nuo fortepiono skirsis jei galvosi apie tai kaip stygos sudėtos :D

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Patarkite dėl pianino!
albertas (IP Logged)
January 21, 2014 04:15PM

na 3 ar 5 tuxt. uz pianina atiduoti neleidzia finansai, nebent shi 3-adieni vikingu dievai susimiltu ir praturtintu(:D

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Re: Patarkite dėl pianino!
stratlt (IP Logged)
January 21, 2014 04:53PM

albertas Wrote:
-------------------------------------------------------
> na 3 ar 5 tuxt. uz pianina atiduoti neleidzia
> finansai, nebent shi 3-adieni vikingu dievai
> susimiltu ir praturtintu(:D


Neleidžia finansai ar prioritetai?

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Patarkite dėl pianino!
albertas (IP Logged)
January 21, 2014 07:08PM

stratlt Wrote:
-------------------------------------------------------
> albertas Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > na 3 ar 5 tuxt. uz pianina atiduoti neleidzia
> > finansai, nebent shi 3-adieni vikingu dievai
> > susimiltu ir praturtintu(:D
>
>
> Neleidžia finansai ar prioritetai?


Kishenej telefonas nokia C2 uz gal 200 lt, ir tas jau nzn kiek metu senumo, vairuoju 93 metu audi b4, namie benusibaigiantis laptopas kokiu 3 metu, apie planchetnikus ar iPADus net minchiu nekyla, viskas ok?(:D

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Sorry, only registered users may post in this forum.