midiaudio logo

Reikia pagalbos dėl kombo lempų

ModestasR (IP Logged)
May 03, 2014 08:08PM

Norėčiau savo senukui kombikui (ENGL Thunder50) pakeisti bent jau preampo lempas. Instrukcijoje randu kokios lempos jame yra (ECC83), taciau jos 3 kategoriju: 1. ENGL First quality; 2,3- ENGL Select 4. ENGL Standard. Parduotuvėje (Thomann) randu pirmas 3 lempas, taciau ENGL standard nėra.

Norečiau sužinoti:
1. ar galiu vietoje standard grade pirkti select grade?
2. Ar galiu vietoje ENGL standard pirkti kitos firmos standard (bet kitos liktų ENGL);
3. Gal kas turit praktikos (pageidautina su ENGL) kad apskritai pirkti kitokias lempas, kurios tiktu ir butu ne blogesnes, nei siulo gamintojas.
4. Ar būtina keisti ir tas dideles lempas (6L6GC) ar jos kiek ilgaamžiškesnės?
5. Gal yra koks meistras (pvz. midiaudio) kuris pakeistu lempas naujomis ir jei reikia atliktu patikra (sureguliuotu jei tai daroma su kombais)?
gitaristas2002@yahoo.co.uk
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
kumpiz (IP Logged)
May 03, 2014 08:28PM

1 Taip. 2. Taip. 3. ENGl lempos yra kiniskos arba ruskines tik su ENGL logo. Beveik betkas bus geriau. 4. Tas dideles reikia keisti dazniau. Jos dazniausiai tarnauja trumpiau. 5. Atrodo, kad yra.

Galines labai puikios yra 6p3s-e. Geresniu nauju lempu, manau, kad nera.
http://www.ebay.co.uk/itm/6P3S-E-6L6-6L6GT-Matched-Selected-Pair-NOS-NEW-/181300188954?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item2a3655571a

I preampa gerai sitos:
http://www.ebay.co.uk/itm/MATCHED-PAIR-ECC83-RFT-RWN-ROHRE-Radio-AMP-12AX7-TUBE-BOX-NOS-NIB-STRONG-TESTED-/390827006449?pt=DE_TV_Video_Audio_Elektronenr%C3%B6hren_Valves&hash=item5aff1ad9f1

+ patys Midi turi Groove Tubes ir TAD lempu. ENGL lempas pirkt visiskai nera tolko.



Edited 1 time(s). Last edit at 05/03/2014 08:29PM by kumpiz.
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
stratlt (IP Logged)
May 03, 2014 08:34PM

Yep, Engl lempos egzistuoja tik teoriškai. Patys jie lempų nedaro.
Tau puikiausia tiktų TAD lempos.
Jei Groove Tubes tada alternatyva yra 6L6R

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
ModestasR (IP Logged)
May 04, 2014 09:11AM

Dėkui už greitus ir profesionalius atsakymus. Pagalvosiu ir pasirinksiu is Jusu siulomu variantu.

Jei pirkti preampo lempas, tai pirkt dvi vienodas poras jei jos parduodamos po dvi arba keturias vienodas jei parduodamos po viena?



Edited 1 time(s). Last edit at 05/04/2014 09:16AM by ModestasR.
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
kwlw (IP Logged)
May 04, 2014 09:54AM

Shiuolaikine aj-karta ir muzikantai greichiausiai neskaitys, ka chia prirashysiu, bet gal kas eidamas pro shali paskaitys ir apsishvies. Taigi, "truputis" apie minchiu tas lempas stiprintuvuose. Bandysiu rashyt suprantama kalba - del to gausis DAUG raidzhiu (ir tuo pachiu apsauga nuo muzikantu - tiek teksto jie paprastai neiveikia >:D<).

Tie zhymejimai ECC83, 12AX7 ir pan. zhymi, kad bet kurio gamintojo lempa pazhymeta shiuo uzhrashu, [b]ish principo turetu veikti schemoje[/b]. Na taip daugmazh. Kadangi savu laiku tas lempas gamino kas netingejo, reikejo ivesti kazkoki standartiniu parametru rinkini, kad visokiu televizoriu schemas projektuojantys inzhinieriams nereiketu kiekvieno gamintojo lempoms projektuot ish naujo. Su televizoriais, siustuvais, paprastom radijom - viskas shitas kaip ir veikia, ir kaip ir nera kazkokio baisaus skirtumo kokia ta lempa ten ikishi, svarbu butu nesudeveta ir tokia, kokia parashyta. T.y. jei 12AX7/ECC83 (amerikonishkas/europietishkas zhymejimas), tai tokia reikia ir det. Ir veiks.

Su audiotechnika (arba kita idomesnes paskirties) - viskas idomiau. Problema yra ta, kad del savo prigimties, tos l[b]empos yra ne tik dylantys daiktai, bet dar ir del gamybos ypatumu - turi labai nemazha parametru ishsibarstyma[/b]. Nu jau visishkai atvira broka - gamintojai atrushiuoja patys ir perdirba, o vat kas nutinka toliau ir yra shio teksto esme.

Kiekviena lempa [b]galima isivaizduoti[/b] kaip miksherio stulpeli garse, kur rankeneles atitinka kazkokius parametrus ir keichia skambesi. Taigi stiprintuvas atrodo kaip koks miksherinis pultas:
[img]http://videoproductiontips.com/wp-content/uploads/2011/09/Mackie-802-vlz3.jpg[/img]

Dar vienas svarbus dalykas. Ekologija ir ekonomija atvede prie to, kad [b]dabartines lempos yra kitokios nei tos[/b], kur gamintos priesh 50 metu. Nepaisant to, kad ish esmes atitinka tuos kelis parametrus kuriuos apibrezhia suderinamumas su pvz. 12AX7 apibrezhimu. Kadangi priesh 50 metu, lempu gamintoju buvo belenkiek, tarp ju buvo arshi konkurencija, ir brangesniu lempu segmente parametrai buvo ishlaikomi gana tiksliai. T.y. pulto rankeneles ar RCA, ar Raytheon ar Telefunken, buvo mazhdaug panashiai susukiotos. Tuo tarpu su dabartinem lempom, tai net to paties gamintojo paemus - dazhnai buna belenkas. Tai chia audiotechnikoj, kur "visos rankeneles per viduri" - yra geras ir siekiamas rezultatas.

Pereinam prie musu reikalu, t.y. gitariniu stiprintuvu, kuriu esme kaip ir yra, ne tik sustiprinti garsa, bet ir [b][color=#FF0000]suteikti jam atspalvi[/color][/b] t.y. tam tikru budu ta skambesi ishkreipti. T.y. inzhinieriai, projektuodami, tychia, ar netychia "pasuko pulto rankeneles" i tam tikras aukshtu, zhemu, presence ir pan. pozicijas kiekvienai lempai. Ir taip gavo "tipini fender deluxe", "tipinis englas" ar dar kazkoki tipini skambesi. Dar blogiau, gitariniu stiprintuvu gamintojai paprastai naudoja lempas [b]specifikacijos nenumatytuose parametru rezimuose[/b]. T.y. "uzhturbintas". Kas gaunasi kai ten igrudam kazkokia lempa su kazkokiais parametrais? Gaunam kazkoki rezultata. Jis gali but, toks pats, geresnis, blogesnis. Nieks nezhino, ir tik muzikanto ausys gali ivertint - pataikyta ar ne :). Gali ir nusprogt naujai ikishta lempa. Tiesa nutinka gan retai, galioja ish esmes tik tam tikrom rusishkom tam tikruose ampuose tam tikrose pozicijose. Tai nera kazkoks kokybes irodymas, nes gamintojas tiesiog nenumate tokiu eksplotavimo salygu. Tai chia jau kai patys muzikantai keichia.

O kaip padaryti, kad tas pati tarkime englo galva Vilniuje ir Niujorke - skambetu maksimaliai panashiai? Ar bent jau nesprogtu garantinio periodu. Chia jau kaip kuris gamintojas elgiasi. Yra du budai.

1. Imti lempas su reikiamu parametru garantija ish gamintojo ir tikrint kas kazkelinta ish partijos. Ampu gamintojo inzhinieriai tiksliai zhino, kuris parametras koks turi buti. Turiu itarima (tik itarima), kad taip daro stambus mainstream ampu gamintojai ale Fender. Kur garso atspalvis nera taip kritishka, bet uzhtai pigiau. Lempu gamintojai chalturina 100% (gamina gi Kinija ir Rusija), bet su atitinkama kontrole (baudos, visos partijos grazhinimai ir pan.) galima su tuo gyventi.

2. Tikrinti lempas patiems. Ta tikrai daro Mesa, Yerasov. Pats geriausias budas. Gamintojas ish pradzhiu investuoja i prabangius stendus mazhdaug kaip shis [img]http://mesaboogie.com/news/wp-content/uploads/2012/02/robotube.jpg[/img]

Bet uzhtai po to turi ish esmes pilniausia imanoma parametru kontrole. T.y. su atrinktom tokiu budu lempom stiprintuvo "rankeneles" yra tose vietose, kur buvo sumanyta.

Kad suvokt problemos masteli - yra gana iprasta lempu gamintojams grazhinti nuo 40% iki 60% lempu. Buna, kad tas pats Yerasov grazhina kitaicam net 80%.

Kad butu dar idomiau, stambus ampu gamintojai dazhnai uzhsakineja tam tikrus pakeitimus, jiems skirtose lempu partijose, kurie nematomi plika akim. Pvz. kitokia elektrodu sudetis. Del to koks nors tipinis shuguangas nupirktas ebay, ir shuguangas ishimtas ish kokio gero ampo ir lyg ir tas pats shuguangas ishimtas ish kokios bugeros - visi gali but su dramatishkai skirtingais parametrais, tarnavimo laiku ir skambesiu...

Tai ka daryti kaip su tom lempom, ka pirkti? Paklaustu muzikantas, jei daskaitytu iki shios vietos :). Ishvadas sukalsiu i atskira posta, gal tada jas paskaitys daugiau zhmoniu.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
kwlw (IP Logged)
May 04, 2014 10:15AM

Taigi, patarimai ish mano urvelio, kaip chia su tom lempom elgtis.

Mazhasias lemputes, t.y. paprastai 12ax7/ECC83, dazhniausiai keisti aplamai nebutina. Jos yra ilgaamzhes ir rechiau naudojamam ampe gali tempt deshimtmeti. Paprastai keichiamos didzhiosios lempos. Nes jos elementariai sudyla.

Paprastai pakeitus mazhasias lemputes nieko reguliuot nereikia. Priklausomai nuo ampo - didzhiasias pakeitus gali reiket nesht meistrui, kad pareguliuotu.

Kadangi stiprintuvai stiprina garsa dazhniausiai nuosekliai, tai [b]kiekvienam kanalui[/b] svarbiausia atspalvio prasme yra pirma to kanalo lempa, po to mazhiau svarbi antra ir pan. Didzhiosios lempos daugiau svarbios patikimumo prasme, nei skambesio. T.y. duoda jos ta atspalvi, [b]specialiai[/b] isiklausius galima kazka ten atskirt, bet tikrai nera kazkokio dramatizmo tame. Paprastai ryshkus skirtumai buna del skirtingo reguliavimo arba skirtingo lempu sudilimo laipsnio, nei del gamintojo. Taigi.

Didzhiasias (galines) lempas galima rinktis pagal firma, kishene, tikimybe, kad labai pasikeis skambesys lyginant su kitos firmos lempom mazha.

Mazhasias lempas reikia rinktis taip:

* Jei ampas yra senovinio ampo klonas, arba tiketina, kad ishsaugota senobine garso formavimo grandis (taip 80% ampu :)), tai vadinamos NOS (senos gamybos nenaudotos) lempos yra geriausias pasirinkimas. Jos ne tik bendrai paemus yra geresnes kokybes (del gamybos kulturos, pavojingu gamtai ir sveikatai medzhiagu naudojimo), bet dazhniausiai ir kraipo garsa muzikaliai, maloniai.

* Jei jau labai patinka konkretaus ampo skambesys ir norisi ne per zhingsni nuo jo nenukrypt, tai galima pakratyt kishene ir pirkti lempas su gamintojo zhymejimu. Kainuoja brangiai, bet uzhtai no thrill. Yra kazkiek loterijos, bet tikimybe apturet siurprizu - minimali

* Gero pardavejo lempos, greichiausiai bus atrinktos, ishtestuotos ir veiks kaip parashyta. Plius tas pats Groove Tubes, yra net uzhsakinejes lempu partijas pagal senus brezhinius ir specifikacijas. T.y. pagamintas brangiai, uzhtat pagal senus reikalavimus. Pagal atsiliepimus - gavosi super, bet pataikyti ant tokios partijos - tikimybe arti 0. Ampas skambes, tik gali pasikeisti skambesio atspalvis, kas dazhniausiai (jei nepatinka zhinoma tas pokytis) kompensuojama tikru rankeneliu ant gitaros ir ampo sukiojimu.

* Visokios neaishkios lempos pigiai. Loterija. Gali "uzh 2lt laimet milijona", gali tiesiog gauti "bandykite dar karta" :).

Jei kas nesuprato, ka chia prirashiau - ish esmes pritariu tam, ka parashe kumpiz su stratlt :D. Tik parashiau kas ir kodel.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 2 time(s). Last edit at 05/04/2014 10:17AM by kwlw.
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
stratlt (IP Logged)
May 04, 2014 10:29AM

Daug samokslo teorijų

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------

>
> Dar vienas svarbus dalykas. Ekologija ir ekonomija
> atvede prie to, kad dabartines lempos yra kitokios
> nei tos, kur gamintos priesh 50 metu.

????

> apibrezhimu. Kadangi priesh 50 metu, lempu
> gamintoju buvo belenkiek, tarp ju buvo arshi
> konkurencija, ir brangesniu lempu segmente
> parametrai buvo ishlaikomi gana tiksliai. T.y.
> pulto rankeneles ar RCA, ar Raytheon ar
> Telefunken, buvo mazhdaug panashiai susukiotos.
> Tuo tarpu su dabartinem lempom, tai net to paties
> gamintojo paemus - dazhnai buna belenkas.

Reikalas kad iš esmės dėl savo gamybos technologijos lempas sunku pagaminti tiksliai ir yra didelis išsibarstymas. Todėl ir egzistuoja yoks daltkas stiprintuvuose kaip Biasinimas, kaip lempų 'grade'inimas"
Rimti Lempų pardavėjai tokie kaip TAD daro grade iki šimtųjų įtampos dalių ir pardavinėja viskas kas yra gaminama. Beje TAD lempų poravimas, Kvartetinimas ko gera yra šiuo metu tiksliausias


>
> 1. Imti lempas su reikiamu parametru garantija ish
> gamintojo ir tikrint kas kazkelinta ish partijos.
> Ampu gamintojo inzhinieriai tiksliai zhino, kuris
> parametras koks turi buti. Turiu itarima (tik
> itarima), kad taip daro stambus mainstream ampu
> gamintojai ale Fender. Kur garso atspalvis nera
> taip kritishka, bet uzhtai pigiau. Lempu
> gamintojai chalturina 100% (gamina gi Kinija ir
> Rusija), bet su atitinkama kontrole (baudos, visos
> partijos grazhinimai ir pan.) galima su tuo
> gyventi.

Viskas būtų labai įdomu su šia teorija, bet Tu nežinai kad Fenderis Naudoja Groove Tube lempas. O Groove Tube firma jau seniai yra Fender nuosavybė. Ji nuo seno garsėjo labai kietu grade'inimu, superiniu poravimu. Bet tuoks kruopštumas brangu, taigi Fender paprasčiausia juos nusipirko, kad OEM gero grade lempos jiems kainuotų pigiai. Vot i skazke koniec. O atskirai jos yra vienos brangiausių ir turi versujas gamintas visuose didžiausiuose fabrikuose. Pvz ECC83S (slovakishkos) 12ax7R (rusiŠkos) , 12ax7c (china).


> Buna, kad tas pats Yerasov grazhina kitaicam net
> 80%.

Jis Tau pats sakė? Man sakė kitaip (pats) bet nevermind.
Beje Yarasovas sėdi Penzoj, kur stovi vienas didžiausių rusų lempų fabrikų.

> Kad butu dar idomiau, stambus ampu gamintojai
> dazhnai uzhsakineja tam tikrus pakeitimus, jiems
> skirtose lempu partijose, kurie nematomi plika
> akim. Pvz. kitokia elektrodu sudetis. Del to koks
> nors tipinis shuguangas nupirktas ebay, ir
> shuguangas ishimtas ish kokio gero ampo ir lyg ir
> tas pats shuguangas ishimtas ish kokios bugeros -
> visi gali but su dramatishkai skirtingais
> parametrais, tarnavimo laiku ir skambesiu...

o kas čia turi stebinti? Mesa Boogie naudojamų dinamikų Vintage 30 skiriasi gana Ženkliai nuo eilinių Vintage 30, bet mūsų tautiečiai kažkodėl įsivaizduoja kad tai tas pats. Niekaip neįtikinu. Tiesiog kai tai pasakau esu laikomas idiotų. Beje ir dinamikų atranka aukštesniame lygyje egzistuoja panašiai kaip ir lempų. Bet tai jau kita istorija ir tautiečiui Vintage 30 fanui sunkiai suvirškinama.

> Tai ka daryti kaip su tom lempom, ka pirkti?
> Paklaustu muzikantas, jei daskaitytu iki shios
> vietos :). Ishvadas sukalsiu i atskira posta, gal
> tada jas paskaitys daugiau zhmoniu.

Reikia žinoti ko nori visu pirma. Tada pasitikėti specialistais.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
kwlw (IP Logged)
May 04, 2014 10:44AM

stratlt Wrote:
-------------------------------------------------------
> Daug samokslo teorijų

Chia jau ash turiu rashyt ??? :)

> kwlw Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
>
> >
> > Dar vienas svarbus dalykas. Ekologija ir
> ekonomija
> > atvede prie to, kad dabartines lempos yra
> kitokios
> > nei tos, kur gamintos priesh 50 metu.
>
> ????

Tai yra banalus faktas. Jei netiki - ishsimatuok (inzhinierishkai) shiuolaikine lempa ir kokia 40 metu senumo.

> Reikalas kad iš esmės dėl savo gamybos
> technologijos lempas sunku pagaminti tiksliai ir
> yra didelis išsibarstymas. Todėl ir egzistuoja
> yoks daltkas stiprintuvuose kaip Biasinimas, kaip
> lempų 'grade'inimas"

Be abejo, ash gi ta ir parashiau. Tik, kad tai, ka ankschiau varydavo i broka - dabar gamintojai nesikuklina pasiulyti pirkejams. Ir greitis gamybos buvo mazhesnis. Dar idomesne dalis yra, kad gamykloje budavo pakankamas kiekis inzhinierinio personalo, kuris zhinodavo, kodel vieni ar kiti parametrai "nuplauke" ir ka padaryti, kad jie atsirastu kur reikia.

> Rimti Lempų pardavėjai tokie kaip TAD daro grade
> iki šimtųjų įtampos dalių ir pardavinėja viskas
> kas yra gaminama. Beje TAD lempų poravimas,
> Kvartetinimas ko gera yra šiuo metu tiksliausias

Tai ir sakiau, kad geri pardavejai normaliai atrenka lempas ir jos veikia kaip parashyta.

> Viskas būtų labai įdomu su šia teorija, bet Tu
> nežinai kad Fenderis Naudoja Groove Tube lempas. O
> Groove Tube firma jau seniai yra Fender nuosavybė.
> Ji nuo seno garsėjo labai kietu grade'inimu,
> superiniu poravimu. Bet tuoks kruopštumas brangu,
> taigi Fender paprasčiausia juos nusipirko, kad OEM
> gero grade lempos jiems kainuotų pigiai. Vot i
> skazke koniec. O atskirai jos yra vienos
> brangiausių ir turi versujas gamintas visuose
> didžiausiuose fabrikuose. Pvz ECC83S
> (slovakishkos) 12ax7R (rusiŠkos) , 12ax7c
> (china).

Uzhtai ir parashiau "ale Fender". Tavo tekstas tik patvirtina, kad dabar jie daro kaip ir Mesa ar Yerasov. Velgi nera chia kazkokios prieshtaros gi nu :).

> > Buna, kad tas pats Yerasov grazhina kitaicam
> net
> > 80%.
>
> Jis Tau pats sakė? Man sakė kitaip (pats) bet
> nevermind.
> Beje Yarasovas sėdi Penzoj, kur stovi vienas
> didžiausių rusų lempų fabrikų.

Kad Penzoj zhinau. Gal sumaishiau del kitaicu. Bet jis pristatinejo savo mega stenda lempu atrinkimui (kur parodose fone buna atspausdintas). Pats stendas afigiennas beje. Niekaip nerandu to aprashymo, kalba apie ta plakata, kur uzh nugaros:
[img]http://cs620817.vk.me/v620817217/228/qivFqPHEl4E.jpg[/img]

Skaichiu isiminiau, kazkaip gal automatishkai smegenys dakure, kad kitaicai.

> o kas čia turi stebinti? Mesa Boogie naudojamų
> dinamikų Vintage 30 skiriasi gana Ženkliai nuo
> eilinių Vintage 30, bet mūsų tautiečiai kažkodėl
> įsivaizduoja kad tai tas pats. Niekaip neįtikinu.
> Tiesiog kai tai pasakau esu laikomas idiotų. Beje
> ir dinamikų atranka aukštesniame lygyje egzistuoja
> panašiai kaip ir lempų. Bet tai jau kita istorija
> ir tautiečiui Vintage 30 fanui sunkiai
> suvirškinama.

Tai chia teiginys, o ne stebejimasis. Ash kaip tik nesitebiu, ir manau, kad net labai logishka su tais dinamikais. Su visu OEM'iniu stuff'u taip.

> Reikia žinoti ko nori visu pirma. Tada pasitikėti
> specialistais.

Tai, kad tu specialistu daug nera. O zhmones ateit pas jus i parde ir paklaust - kazko bijo. Nu gal sedi provincijoj ar angluos.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 1 time(s). Last edit at 05/04/2014 10:54AM by kwlw.
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
stratlt (IP Logged)
May 04, 2014 10:48AM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------
> Taigi, patarimai ish mano urvelio, kaip chia su
> tom lempom elgtis.
"Kas čia pirštinėj gyvena" - čia aš, laputė kumutė.....


> Kadangi stiprintuvai stiprina garsa dazhniausiai
> nuosekliai, tai kiekvienam kanalui svarbiausia
> atspalvio prasme yra pirma to kanalo lempa, po to
> mazhiau svarbi antra ir pan.

Groove Toobe taip ir gamina lempas- 12ax7V1, 12ax7V2, 12ax7V3... Pagal vietą pre ampe.


Didzhiosios lempos
> daugiau svarbios patikimumo prasme, nei skambesio.
> T.y. duoda jos ta atspalvi, specialiai isiklausius
> galima kazka ten atskirt, bet tikrai nera kazkokio
> dramatizmo tame. Paprastai ryshkus skirtumai buna
> del skirtingo reguliavimo arba skirtingo lempu
> sudilimo laipsnio, nei del gamintojo. Taigi.

Groove Tube 6L6R tarkime būna 3 versijų
6L6R Low
6L6R Medium
6L6R High

Liaudiškai tariant versijos skirtumas yra tame kada lempa pradeda kraipyti, kiek ilgai išlaiko mažiau kraipytą "clean"


> Didzhiasias (galines) lempas galima rinktis pagal
> firma, kishene, tikimybe, kad labai pasikeis
> skambesys lyginant su kitos firmos lempom mazha.

Išmetes iš savo ampo 6L6GC JJ ir pakeites į Groove Tube 6L6R pajutau ženklų skirtumą. Ženklų.

>
> * Jei ampas yra senovinio ampo klonas, arba
> tiketina, kad ishsaugota senobine garso formavimo
> grandis (taip 80% ampu :)), tai vadinamos NOS
> (senos gamybos nenaudotos) lempos yra geriausias
> pasirinkimas. Jos ne tik bendrai paemus yra
> geresnes kokybes (del gamybos kulturos, pavojingu
> gamtai ir sveikatai medzhiagu naudojimo), bet
> dazhniausiai ir kraipo garsa muzikaliai,
> maloniai.

Dalis tiesos yra, bet ir NOS galima užsirauti ant visiško š....
>
> * Jei jau labai patinka konkretaus ampo skambesys
> ir norisi ne per zhingsni nuo jo nenukrypt, tai
> galima pakratyt kishene ir pirkti lempas su
> gamintojo zhymejimu. Kainuoja brangiai, bet uzhtai
> no thrill. Yra kazkiek loterijos, bet tikimybe
> apturet siurprizu - minimali

Agree

> * Gero pardavejo lempos, greichiausiai bus
> atrinktos, ishtestuotos ir veiks kaip parashyta.
> Plius tas pats Groove Tubes, yra net uzhsakinejes
> lempu partijas pagal senus brezhinius ir
> specifikacijas. T.y. pagamintas brangiai, uzhtat
> pagal senus reikalavimus. Pagal atsiliepimus -
> gavosi super, bet pataikyti ant tokios partijos -
> tikimybe arti 0. Ampas skambes, tik gali
> pasikeisti skambesio atspalvis, kas dazhniausiai
> (jei nepatinka zhinoma tas pokytis) kompensuojama
> tikru rankeneliu ant gitaros ir ampo sukiojimu.

Groove Tubes dauguma lempų yra taip pagamintos. Galimybė pataikyti ypač padidėja jei žinai lempos numerį (pagaminimo kodą).

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
stratlt (IP Logged)
May 04, 2014 11:06AM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------
> stratlt Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Daug samokslo teorijų
>
> Chia jau ash turiu rashyt ??? :)


Jei turi laiko - kodėl ne :) :D

>
> Tai yra banalus faktas. Jei netiki - ishsimatuok
> (inzhinierishkai) shiuolaikine lempa ir kokia 40
> metu senumo.

Taigi pats sakei kad Grove Tubes gamina (tiksliau užsako) lempas pagal senoviškus parametrus.
>

> > yra didelis išsibarstymas. Todėl ir egzistuoja
> > yoks daltkas stiprintuvuose kaip Biasinimas,
> kaip
> > lempų 'grade'inimas"
>
> Be abejo, ash gi ta ir parashiau. Tik, kad tai, ka
> ankschiau varydavo i broka - dabar gamintojai
> nesikuklina pasiulyti pirkejams.

Taip, bet tas "brokas" yra pigiau, ir kai kuriais atvejais jo užtenka. Juk ne vien gitariniuose ampuose lempos naudojamos. Plius iš to broko galima atsirinkti neblogą variantą (jei moki ir turi kaip).


> > Viskas būtų labai įdomu su šia teorija, bet Tu
> > nežinai kad Fenderis Naudoja Groove Tube lempas.
> O
> > Groove Tube firma jau seniai yra Fender
> nuosavybė.
> > Ji nuo seno garsėjo labai kietu grade'inimu,
> > superiniu poravimu. Bet tuoks kruopštumas
> brangu,
> > taigi Fender paprasčiausia juos nusipirko, kad
> OEM
> > gero grade lempos jiems kainuotų pigiai. Vot i
> > skazke koniec. O atskirai jos yra vienos
> > brangiausių ir turi versujas gamintas visuose
> > didžiausiuose fabrikuose. Pvz ECC83S
> > (slovakishkos) 12ax7R (rusiŠkos) , 12ax7c
> > (china).
>
> Uzhtai ir parashiau "ale Fender". Tavo tekstas tik
> patvirtina, kad dabar jie daro kaip ir Mesa ar
> Yerasov. Velgi nera chia kazkokios prieshtaros gi
> nu :).

Yra. Kvalifikuoto stuffo kiekis ir masteliai. Bet panašu

> > > Buna, kad tas pats Yerasov grazhina kitaicam
> > net
> > > 80%.
> >
> > Jis Tau pats sakė? Man sakė kitaip (pats) bet
> > nevermind.
> > Beje Yarasovas sėdi Penzoj, kur stovi vienas
> > didžiausių rusų lempų fabrikų.
>
> Kad Penzoj zhinau. Gal sumaishiau del kitaicu. Bet
> jis pristatinejo savo mega stenda lempu atrinkimui
> (kur parodose fone buna atspausdintas). Skaichiu
> isiminiau, kazkaip gal automatishkai smegenys
> dakure, kad kitaicai.

Yarasov naudoja ir kitajcų lempas, bet mažai. Šiaip iš esmės geras meistras, bet afigiennas *yzdabolas ir makaronščikas. Ką jau moka - tai šūda malt tiems kurie visai nesupranta. Turi sąvybę apsimest kad negirdėjo nepatogaus klausimo, atsakinėti klausimu į klausimą.. Tiesa visada maloniai ir su šypsena.

>
> Tai, kad tu specialistu daug nera. O zhmones ateit
> pas jus i parde ir paklaust - kazko bijo. Nu gal
> sedi provincijoj ar angluos.

Niekas nebijo. Paprasčiausia prisiskaito webe kvailysčių ir mano kad geriau žino už mus. Kaip vienas kažkada pasakė - "Tu domiesi gitarom 20 metų, o aš tą patį galiu per 15 minučių youtube sužinot."

O kas bus kai ateis rusai ir nebebus youtubo, tik yandex?

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
kwlw (IP Logged)
May 04, 2014 12:39PM

stratlt Wrote:
-------------------------------------------------------
> Taigi pats sakei kad Grove Tubes gamina (tiksliau
> užsako) lempas pagal senoviškus parametrus.

Nevisai - turiu omenyje uzhsakyma pagal senovishkus brezhinius. T.y. su visa konstrukcija, kuri savo ruozhtu apsprendzhia tam tikrus elektrinius parametrus veliau. Pazhiurejau paveiksliukus - GT parduodamu lempu konstrukcija shiaip jau naujovishka. Turiu itarima, kad naujovishku lempu trukumai ("trukumai"?) irgi sekmingai kur nors tuno pasislepe. O kaip atpazhinti tas lempas su senovishkais parametrais? Turit parduotuvej tokiu? Gal koki niuru rudens vakara apmatuochiau kokia viena - idomumo delei. Palygintumem su mano turimom Valvo, RFT ar Tungsram.

> O kas bus kai ateis rusai ir nebebus youtubo, tik
> yandex?

Siulai susivyniot i paklode ir shliauzht i kapines? Reik, kad tie rusai ish pradzhiu ateitu, po to zhiuresim.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 1 time(s). Last edit at 05/04/2014 12:48PM by kwlw.
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
stratlt (IP Logged)
May 04, 2014 09:09PM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------
> stratlt Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Taigi pats sakei kad Grove Tubes gamina
> (tiksliau
> > užsako) lempas pagal senoviškus parametrus.
>
> Nevisai - turiu omenyje uzhsakyma pagal
> senovishkus brezhinius. T.y. su visa konstrukcija,
> kuri savo ruozhtu apsprendzhia tam tikrus
> elektrinius parametrus veliau. Pazhiurejau
> paveiksliukus - GT parduodamu lempu konstrukcija
> shiaip jau naujovishka. Turiu itarima, kad
> naujovishku lempu trukumai ("trukumai"?) irgi
> sekmingai kur nors tuno pasislepe. O kaip
> atpazhinti tas lempas su senovishkais parametrais?
> Turit parduotuvej tokiu? Gal koki niuru rudens
> vakara apmatuochiau kokia viena - idomumo delei.
> Palygintumem su mano turimom Valvo, RFT ar
> Tungsram.
>
> > O kas bus kai ateis rusai ir nebebus youtubo,
> tik
> > yandex?
>
> Siulai susivyniot i paklode ir shliauzht i
> kapines? Reik, kad tie rusai ish pradzhiu ateitu,
> po to zhiuresim.
>
> Sau

kwlw - Tu man tikslų Groove Tube modelį pasakyk, tada žiūrėsime. Kitaip nieko nebus :) Kai ką turime, bet nuoširdžiai sakau kad nežinau ar tai tai ko ieškai. Nes jei domėčiausi absuoliučiai viskuo iki tokio lygio lempų tyrynėjimo - tai nežinočiau nieko. Nes laiko neužtektų.
Dėl Yarasovo plakato, tai va:

[img]http://i164.photobucket.com/albums/u15/stratlt/Yarasov.jpg[/img]

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
kwlw (IP Logged)
May 05, 2014 05:57PM

stratlt Wrote:
-------------------------------------------------------
> kwlw Wrote:
> --------------------------------------------------

> kwlw - Tu man tikslų Groove Tube modelį pasakyk,
> tada žiūrėsime. Kitaip nieko nebus :) Kai ką
> turime, bet nuoširdžiai sakau kad nežinau ar tai
> tai ko ieškai.

Nu ash noriu pabandyti tokia 12ax7/ECC83, kuri bugtai ne kitokia nei senosios lempos. Kur ji ten pagaminta (C/R/S) - man jokio skirtumo.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
stratlt (IP Logged)
May 05, 2014 06:12PM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------
> stratlt Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > kwlw Wrote:
> >
> --------------------------------------------------
>
>
> > kwlw - Tu man tikslų Groove Tube modelį
> pasakyk,
> > tada žiūrėsime. Kitaip nieko nebus :) Kai ką
> > turime, bet nuoširdžiai sakau kad nežinau ar
> tai
> > tai ko ieškai.
>
> Nu ash noriu pabandyti tokia 12ax7/ECC83, kuri
> bugtai ne kitokia nei senosios lempos. Kur ji ten
> pagaminta (C/R/S) - man jokio skirtumo.
>
> Sau

Dabar truputi išsipardavę, bet likę:

Groove Tubes 12AX7-C China
Groove Tubes 12AX7-R2 russia
Groove Tubes 12AX7-R3 russia

Prie progos pasipildysiu.

Dar yra:
Groove Tubes 12AT7 russia
Groove Tubes 12AU7 russia

Groove Tubes 6V6-RD-M pora
Groove Tubes 6V6-CD-M pora
Groove Tubes 6L6-RD-L pora
Groove Tubes 6L6-CHPD-M pora
Groove Tubes EL84-SD-M pora

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
kwlw (IP Logged)
May 06, 2014 01:52PM

stratlt Wrote:
-------------------------------------------------------
> Dabar truputi išsipardavę, bet likę:
>
> Groove Tubes 12AX7-C China
> Groove Tubes 12AX7-R2 russia
> Groove Tubes 12AX7-R3 russia

O tai kurios ish ju atitinka senasias 12AX7, t.y. pagamintos pagal 12ax7 parametrus. Nes tam PDF'e kur dabar GT duoda - tai nesuprasi. Ar chia atseit buti nuovokiam ir zhiureti, kad mol jei tinka senam marshalui (vieni jautresniu lempu parametrams stiprintuvu), tai jau ir bus tos ale senovines?

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
ebas (IP Logged)
May 06, 2014 07:53PM

Na jūs ir įsivažiavot:D . Nepamirškit, kad klausimas pirmame pranešime apie ENGL ;). Tai jeigu su preampu daug maž aišku iš kwlw postų, tai apie "galines" , galinio stiprintuvo lempas šiokie tokie niuansai ir bet ko kišti negalima. Problema tame, kad ENGL ekonomistai, padedami inžinierių, schematiškai numatė atsisakyti BIAS'inimo funkcijos ir ENGL'ų vartotojams pasiūlė pas juos nusipirkti atrinktas lempas tinkančias jų stiprintuvams.

Taip, kad galinės (didžiosios) lempos iš ENGL, arba darbelis išmanančiam reikalą.;)
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
ModestasR (IP Logged)
May 06, 2014 09:03PM

ebas Wrote:
-------------------------------------------------------
>
>
> Taip, kad galinės (didžiosios) lempos iš ENGL,
> arba darbelis išmanančiam reikalą.;)


Tai kaip čia yra: kol daug kalbu buvo as nusipirkau kumpiz pasiulytas galines lempas 6p3s-e.
Kaip dabar bus? Ir kas čia teisus?8-)
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
kumpiz (IP Logged)
May 06, 2014 09:06PM

Viskas gerai yra. Iduosi meistrui ir ides.
Jei nepatiks, tai 6p3s-e galiu nupirkt :)



Edited 1 time(s). Last edit at 05/06/2014 09:09PM by kumpiz.
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
ebas (IP Logged)
May 06, 2014 10:32PM

ModestasR Wrote:
-------------------------------------------------------
>
>
> Tai kaip čia yra: kol daug kalbu buvo...

Kol, kai kas "kalbėjo", kažkas dirbo..
:D:)-D
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
ModestasR (IP Logged)
May 07, 2014 06:33PM

kumpiz Wrote:
-------------------------------------------------------
> Viskas gerai yra. Iduosi meistrui ir ides.
> Jei nepatiks, tai 6p3s-e galiu nupirkt :)


Tai viskas gerai butu tik kur meistra ta rasti Kaune?
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
stratlt (IP Logged)
May 07, 2014 06:38PM

ModestasR Wrote:
-------------------------------------------------------
> kumpiz Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Viskas gerai yra. Iduosi meistrui ir ides.
> > Jei nepatiks, tai 6p3s-e galiu nupirkt :)
>
>
> Tai viskas gerai butu tik kur meistra ta rasti
> Kaune?

Laurynas, Midiaudio.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
ModestasR (IP Logged)
May 07, 2014 09:12PM

Dėkui, žinosiu
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
ModestasR (IP Logged)
May 08, 2014 06:35PM

Gal kam naudinga bus kas supranta, nuorodą gavau dėl šių lempų palyginimo ir charakteristikų iš siuntėjo:

http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/frank/vs.html
Re: Reikia pagalbos dėl kombo lempų
kwlw (IP Logged)
May 08, 2014 07:38PM

ModestasR Wrote:
-------------------------------------------------------
> Gal kam naudinga bus kas supranta, nuorodą gavau
> dėl šių lempų palyginimo ir charakteristikų iš
> siuntėjo:
>
> http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/frank/vs.html

Kas supranta - shita ir dar kelis puslapius naudoja itin dazhnai.

Bet paprastiems muzikantams - nelabai ten idomios info yra. Yra nemazhai visokiu guide anglu kalba, kur datasheetu info yra ishversta paprastai liaudzhiai :).

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Sorry, only registered users may post in this forum.