midiaudio logo

Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams

Ntiro (IP Logged)
January 06, 2015 06:05PM

Sveiki, norėčiau išgirsti, Jūsų, nuomonę šia tema: "Lempinis mažavatis stiprintuvas ar programos imituojančias stiprintuvus namų poreikiams"
Pag. aspektai, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti atsakydami: DINAMIKA grojant, optimalus garsas (kad kaimynai ir šeima nesiskųstų), universalumas, lengva įrašymo galimybė.
Mano situacija: groju tik namuose, aparatūra : Fender aerodyne strat made in Japan, Laney Mxd65, Boss RC-2. Kaip suprantat toks didelis stiprintuvas man tikrai nereikalingas namų poreikiams (groju atsukęs 1/10, max 2/10 garso), todėl mąstau apie permainas, kurių yra 2 viariantai:
1) Mažavatis lempinis stiprintuvas:
Privalumai, kuriuos matau:
a) šiltas, dinamiškas garsas
b) natūralus ausiai drive'as
c) psichologinis pasitenkinimas "turint daiktą".
Trūkumai:
a) pagrinde mane neramina faktas, kad lempinis stiprintuvas "atsiskleidžia" ties tam tikra wattų riba ir ties ta riba garsas gali būti jau per didelis namų poreikiams (per mažas garsas- kūbas neskambės visu savo grožiu, per daug jo- skųsis aplinkiniai)
b) Mažavačiais lempinukais sunku išgauti gerą, pilną EQ (Tiesa, ar melas?)
c) Kadangi mano stiprintuvas turi intergruotą delay, tektų papildomai ieškoti efektų pedalo.
d) Sunku daryti įrašus fonogramoms ar pan. (Boss RC-2 sutvarko situaciją, bent laikinai)
e) Gerb. Žygimantas Laurutis yra minėjęs, kad lempiniai stiprintuvai el. gitarai išvis yra verti dėmesio tik nuo 30w, (o tai jau yra per daug namams, visada atsižvelgiu į visų išmanančių elektroniką nuomonę)
f) Periodiškai reikia keisti lempas (man tai būtų smulkmena)
2) Audo interface (pvz Line 6 studio UX1), su programa imituojančia stiprintuvus (Pvz. POD Farm 2,5)
[url=https://www.youtube.com/watch?v=IiSmWuEp1CQ]Pavyzdys[/url]
Man šio atlikėjo skambesys malonus ausiai, o juk išgaunamas su POD farm programa.
Privalumai:
a) Pigu
b) Universalu
c) Lengva įrašinėti
d) Plati galimybė ekspermentuoti
e) Kompaktiška
f) Jokių problemų, dėl per didelio garso
g) Nereikia ypatingos priežiūros
Trūkumai:
a) Skaitmeninis garsas (ar tai tikrai problema?)
b) Mažiau dinamiškas grojimas, nei naudojant "gyvą" stiprintuvą (vaizdo įraše neatrodo, kad labai trūktų dinamikos)
c) Reikia kompiuterio (man tai neproblema)

Taigi, ką, Jūs, manote ir kaip patys elgtumėtes mano situacijoje, siūlykit įvairius variantus.
Iš anksto dėkui už atsakymus.
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
kumpiz (IP Logged)
January 06, 2015 06:36PM

Tik lempa. Nes skamba. Ir grojimas kitas negu per leptopus.
Pats namuose droziu maziausia Laney Cub.
http://www.midiaudio.com/product/laney-cub8
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
Aurelijus (IP Logged)
January 07, 2015 04:33PM

"e) Gerb. Žygimantas Laurutis yra minėjęs, kad lempiniai stiprintuvai el. gitarai išvis yra verti dėmesio tik nuo 30w, (o tai jau yra per daug namams, visada atsižvelgiu į visų išmanančių elektroniką nuomonę)"

Žygi, tu tikrai taip minėjai??

p.s. Gal turėjo omeny, kad verta pas jį gamintis, o ne pirkti "gatavą" nuo 30W, na tada dar suprasčiau.

---
Ein bisschen funk abgeben
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
Aurelijus (IP Logged)
January 07, 2015 04:39PM

"a) pagrinde mane neramina faktas, kad lempinis stiprintuvas "atsiskleidžia" ties tam tikra wattų riba ir ties ta riba garsas gali būti jau per didelis namų poreikiams (per mažas garsas- kūbas neskambės visu savo grožiu, per daug jo- skųsis aplinkiniai)
b) Mažavačiais lempinukais sunku išgauti gerą, pilną EQ (Tiesa, ar melas?)"

Mitas. Tas galiojo, kai nebuvo gaminami "Master Volume'ai". Dabar visi normaliai pagaminti, pagal gerą schemą, gerai skamba ir mažu garsu, ypač jei A ar AB (su didesne ramybės srove) klasės.

---
Ein bisschen funk abgeben
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
kwlw (IP Logged)
January 07, 2015 06:05PM

Shiaip, pagal savo ir nemazhai kitu patirties - galiu pasakyti, kad jei grojama pirmam trechdalyje grifo, arba su dropu, jei yra galimybe - reiktu vengti kubeliu su garsiakalbiais mazhesniais nei 10", arba 23-26cm diametre. Yra mokslishkai irodyta, kad mazhesni garsiakalbiai turi problemu judinant ora ZD diapazone naminiam garso lygyje. Galingumas chia nesvarbu, tiesiog tokie fizikos desniai. Visokie hajendistai naudoja kosmines technologijas, kad jos kazkiek sushvelnintu problema (nes plonos ir aukshtos koloneles geriau perkamos bei patogiau pasistato namie), bet gitariniams garsiakalbiams jos nenaudojamos. Taigi sumuojant:

* Geriausia butu lempinis stiprintuvelis, su normaliu garsiakalbiu, galingumas nelabai aktualu, nes daugiau poros vatu neatsuksi, nes kaimynai uzhpyks
* 10" ir didesnis garsiakalbis - geriau nei mazhesnis, jei groji natas zhemiau 200-100Hz. Tyliai grojant - jausis daugiau "erdves"
* Namie neatsuksi tiek garso, kad draivintum stiprintuvo ishejima ir "lauzhtum" garsiakalbi. Nebent tai butu koks labai minimizuotas 1w stiprintuvelis, ir kazkoks garsiakalbis, kuris draiva duos, bet erdves ne.
* Su lempa gausi ishejime tai ka groji tu. Su POD'ais, kompais, shmompais - gausi kazkoki rezultata, bet ish esmes vietom grosi tu, vietom kompas. FastFood toks truputi, bet gerose rankose, neuzhsiimant gilia kuryba ir gilinimusi i muzika bei procesa (pvz. muzika kokiai reklamai), gaunasi labai nieko.
* Geri procai, kurie gali konkuruoti su nebrangia lempa - kainuoja daug ir labai daug. Jei gali sau leisti toki, tai variantas, bet nezhinau ar rackinis daiktas namie pats tas :).
* Viskas, kas ishvardinta aukschiau neduos TO garso, kuri gauni overdraivines 50-100w lempinuka (tiek pirmini, tiek galini kaskadus) su riaumojanchiu 4x12. Reikia pagrot tokioj konfiguracijoj, kad suvokt, kas tai yra ir ant kiek tai saldu [img]http://www.s2forum.com/forum/images/smilies/deviltail.gif[/img]. Matyt ta ir turejo omenyje gerb. Žygimantas.

Tai tiek butu mano minchiu shia tema.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 2 time(s). Last edit at 01/07/2015 06:48PM by kwlw.
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
Arunasme (IP Logged)
January 07, 2015 09:43PM

"bet ish esmes vietom grosi tu, vietom kompas"

Nesupratau biski, gal galima "for dummies" versija isgirst ?
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
TNTguy (IP Logged)
January 07, 2015 11:15PM

Kompas duoda gan fake garsą - pats groju ir per pc ir per 50w lempą, tai tiesiog su lempiniu po kompo prasčiau skambi, nors atrodė, kad gerai viskas. Labai užglaisto klaidas kompas, taip pat dauguma naudoja per daug distortiono ir efektų, kas taip pat atrodo lyg ir gerai skamba, bet iš tikrųjų šūdas.
Dėl pliusų ir minusų, prie lempos pridėčiau gerai išsilaikančią vertę, na ir šiaip, aš už lempą, tiesiog mano nuomone tampi geresniu muzikantu su lempa nei kompiniais efektais dėl to garso iškraipymo ir pan. Efektų kalnai taip pat dažniausiai ne į gerą.
Dar pridedu, kad interfeisą galima įsigyt labai pigiai (iki 100lt paprastą gitarinį) tai manau variantas būtų ir abu įsigyt.



Edited 1 time(s). Last edit at 01/07/2015 11:17PM by TNTguy.
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
Aurelijus (IP Logged)
January 08, 2015 10:06AM

"* 10" ir didesnis garsiakalbis - geriau nei mazhesnis, jei groji natas zhemiau 200-100Hz. Tyliai grojant - jausis daugiau "erdves""

Tas tiesa. Didesnis garsiakalbis kaip taisyklė būna jautresnis žemų dažnių diapazone. O jautresnis garsiakalbis kaip taisyklė - gražiau skamba. Nors 8" dinamikas gali groti ir 100Hz ir gal dar žemiau - tai dar priklauso labai nuo dėžės.

---
Ein bisschen funk abgeben
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
albertas (IP Logged)
January 08, 2015 01:07PM

Problema opi, dviem žodžiais jos ir jos sprendimo būdų nupasakoti neišeis. Pasistengsiu kiek įmanoma glausčiau.

Pirmiausia: be lempos, kaip jau buvo minėta, groti, jausti, ką daro gitara ir ką stiprintuvas atitinkamai kabinant stygą, neišmoksi. Kas liečia garsiai/negarsiai, tai stiprintuvo geba skambėti namie neerzinant kaimynų menkai tepriklauso nuo jo galios. Yra mažiukų stiprintuvų, kurie, kol neatsuksi iki maksimumo, taip ir neužskambės normaliai, o yra 50W ir 100W, kuriuos be jokių problemų galima naudoti kaip bedroom amp. Praktiškai iš daugelio šiuolaikinių stiprintuvų, turinčių master volume, o dar geriau ir presence, galima namie gauti garsą, kuris jau nebesukelia to tokio nuovargio, kaip kad tarkim MT-2 per komp. kolonėles, ar „pienovežio cisternos“ prieskambis. Svarbu nepamiršti, kad yra ne tik volume ir gain reguliatoriai, bet ir EQ. „Darbiniu“ garso lygiu atsukto stiprintuvo tai, be abejo, neatstos, bet for practice – per akis. Reikia tik renkantis stiprintuvą/kubą pasiklausyt, ką jis daro tyliu garsu, ir ar tinka tai pačiam gitaristui. Sukiok kaip nori, o tie „mažiukai“ tiek naminiu, tiek „darbiniu“ garso lygiu skamba kitaip negu galingieji. Ir čia jau skonio reikalas, kurį iš tų variantų pasirinks gitaristas. Tarp mažavačių pagal atsiliepimus (pats nebandžiau, komentuoti negaliu) panašų į „didelį“ garsą duoda reti modeliai su 12XA7, 12AU7, 12AT7 ar 12BH7 galiniam stiprintuve, tokie kaip ZVEX nano head, Suhr Corso, Hayden lil' mofo, Vox lil' night train. Schematinių sprendimų internete yra, galima susirast, dažnai žmonės patys susilituoja, rinkoje daugiau gatavų sprendimų bent jau aš kaip ir nežinau.
Kitas aspektas – dinamikas, kuriam, nenaudėliui, irgi reikia duoti „darbo“, kad jis parodytų tai, kam yra suprojektuotas ir pagamintas. Kaip jį pasirinkti? Pagal jautrumą? Pagal galią? Paieškojus internete tag‘ų tipo „bedroom guitar speaker“, ryškėja aiškus šios kategorijos lyderis, tai – Electrovoice (tarp lyderių jis, beje, ne tik šioje kategorijoje), kas jį pabandė, dauguma šios temos problemą išsprendė kartą ir visiems laikams. Kainuoja jis, be abejo, panašiai, kaip, tarkim, visas naujas Laney cub12 combo, antrinėje rinkoje jo kainai dėsningumas -30% nuo naujo irgi negalioja, jeigu apskritai jį rasi. Taip, didesnis jautrumas lyg ir parodytų, kad dinamikas prie mažesnės į jį paduodamos galios parodo savo spalvą, kuria jį nuspalvino gamintojas, bet taip pat aukštesni decibelai rodo, kad garso lygį jis duos didesnį prie tos mažesnės galios, kas vėl lemia tai, kad jis (t.y. tas garso lygis) gali nesunkiai „pabėgti“ iš namams reikalingų ribų. Galia? Didesnė galia reiškia, kad dinamiko ritė susukta iš storesnės vielos (dėl ko ir „pakelia“ tą didesnę galią, o dar tiksliau, srovę), tam, kad ta ritė turėtų reikalingą varžą, tos vielos reikia ir didesnio metražo, negu mažesnės galios dinamikui (iš mokyklinės fizikos prisimenam, kad laido atkarpos varža proporcinga tos atkarpos ilgiui, ir atvirkščiai proporcinga skerspjūvio plotui, taip?), rezultate ta ritė gaunasi geometriškai didesnė, ir jos sukeliamas magnetinis laukas, judinantis dinamiko difuzoriaus ašį, tolygiau pasiskirsto erdvėje, dinamikas dirba „minkščiau“, gražiau savo darbą atlieka mažesniu garsu. Tas pats sakytina ir apie skirtingos varžos to paties modelio dinamikus: 16 omų namie skambės gražiau, negu 8 omų. Čia teoriškai. Jeigu koks celestion greenback galėtų skaityti visą šitą mano rašliavą, skaniai nusijuoktų: galia juokinga, jautrumas taip pat ne iš didžiųjų, o „naminiu“ garso lygiu savo garsu žavi net pikčiausius metalistus, tačiau, atsukus stipriau, pasigirsta gana atkaklūs viršutiniai viduriai, kurių taip vengia tie pikti, ypač modernūs, metalistai, ir kuriuos taip mėgsta siekiantieji garso panašaus į tai, ką girdim roko ištakose, bliuzmenai, džiazmenams jis patinka turtingu clean garsu. Taigi, vėl viskas susiveda į „paklausiau – patiko – groju“. Man patinka Vintage30 tiek namie, tiek ne namie, kažkam namie iš jo per daug „smėlio“ byra. Turbūt šioje pastraipoje reikėtų paminėti ir dinamikų kiekį namie. Vėlgi skonio reikalas. Kažkas kaifuoja nuo 4x12. Man asmeniškai nuo 2x12 atrodo „vėjo“ daugiau negu garso. Su laiku namuose, manau, peresiu prie 1x12.
O bet tačiau!!! Šovė man senam (daugelio šio forumo dalyvių atžvilgiu) durnam (būkim biedni, bet teisingi – visi mes čia priplaukę) pagroti namie su „minusu“. Įsijungiau mikrolab solo 6C (specifikacijose rašo 50W+50W RMS, 85 dB ), įsijungiau savo 50W stiprintuvą su 2x12 garsu tokiu, kad beveik girdžiu gitaros stygu žvangėjimą. Minusas per microlabus vos girdėt... Prieinu ir atsuku minusą pilnai, kiek leidžia kolonėlės (žinau gi, kad tokį garso lygį kaimynai tikrai girdi), o gitaros garsas pilnai „dengia“ minusą, nors gitarinė kolonėlė su „vos atsuktu“ stiprintuvu kitam kambario gale, o „monitoriai“ minusą pučia vos ne tiesiai į ausis! Žodžiu, gavosi puiki iliustracija, kodėl prie 50-100W gitaros reikia 300W boso ir kilovato(-ų) klavišiniams ir vokalui. Suformuotas ir atitinkamuose dažnių diapazonuose sufokusuotas gitarinis garsas „skrenda“ visai kitaip, nei plati dažnių juosta. Būkit tikri, iki kaimynų ji „daskrenda“ lygiai taip pat sėkmingai, kaip kad uždengė mano pilnu garsu paleistą minusą. Aš skųstis negaliu, dirbu pamaininį darbą, žinau, kad aplinkui gyvena darbingo amžiaus žmonės, kai kuriomis dienomis savo daugabučio sparne darbo valandomis aš būnu vienas, tai kartais galiu ir lengvai patriukšmauti. Deje, kitiems ne taip pasisekė, tai kokie senukai už sienos, tai koks naujas pilietis, kas gal apskritai „chruščiovkėj“ su popierinėm sienom gyvena, kur net pirstelt be sąžinės graužaties neišeina. Vat tada prasideda sprendimų paieškos.

Kažkas groja per procesorius, pasijungę ausines, ir laimingi. Kiti prieš procesorių jungia bent vieną analoginį prietaisiuką, pvz. kokį kraipantį pedaliuką, ar visą lempinį preampą su speaker-simulation. Paskutinįjį turiu ir aš, turiu netgi „neardomą“ grandinę preampas-procas-ausinės, kad, norui užėjus, tiesiog „plug and play“, bet ji stovi be darbo. Kartais mieliau pasijungiu savo laney HCM15R (lempą su kolonėle traukt iš tolimo kampo, sujunginėt tiesiog tingiu). O dažniausiai groju tiesiog unplugged – turiu pasakyt, pojūčiai natūralesni, artimesni tam, ką jauti grodamas per stiprintuvą ir kolonėlę, negu grojant per ausines. Ramiai sau improvizuoju, bliuzuoju, rokiniu rifu pagroju, netgi „drąsių“ metalinių disonansų pagaudau, pasijungus telieka parinkti kokrečius „presetus“ ant pačios gitaros ir stiprintuvo. Čia, žinoma, su sąlyga tikrai geros, „dirbančios“ tos „nejungiamosios“ rankose, su pigia gitara šiuo metodu neprisidžiaugsi. Savo ruožtu namie adekvačiai mikrofonu įgarsint/įrašyt kokiam demo ruošiniui lempinį stiprintuvą su kolonėle ne taip paprasta. Galima, aišku, bandyt kolonėlę su mikrofonu apdangstyt kokiom kaldrom, bet atpindžių nuo šiai dienai madingų šilta spalva dažytų plikų sienų pilnai išvengti nepavyks, nebent nuo seno kabo koks kilimas ant sienos. Čia jau labiau pasitarnauja modernios technologijos, puikiausiai imituojančios gitarinį dinamiką, įgarsintą mikrofonu, toks sprendimas šiais laikais sėkmingai naudojamas netgi rimtose įrašų studijose. Vėl gi, jeigu reikia atidirbti frazes su wah, delay tap tempo, ar kokiu ekspresijos pedalu – unplugged to nepadarysi. Dar egzistuoja tokie sprendimai, kaip ISOCAB. Vieni perka gatavus (Randall turbūt šiai dienai pigiausias variantas, Jet City irgi berods buvo išleidę kažką analogiško), kiti patys gaminasi, skelbimų skiltyje vyrukas skelbiasi gaminąs gitarinius kabinetus, manau ir ISOCAB‘ą pagaminti neatsisakytų.

Tai tiek :)

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)



Edited 3 time(s). Last edit at 01/08/2015 03:19PM by albertas.
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
Ntiro (IP Logged)
January 08, 2015 09:19PM

O kuo skiriasi A klasės stiprintuvai nuo AB, ar B klasės?
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
albertas (IP Logged)
January 08, 2015 09:56PM

Galinio stiprintuvo lempu darbo tašku. A klasė - super duper crystal clean netgi ant maksimalaus master volume, AB - švelniau "užkrankina" galines lempas, B - stipriau. Realiai A klasė namie turbut bene geriausias variantas, nes galinis stiprintuvas silpniausiai įtakoja garso spalvą, kur namie, kur su chebra - garsas praktiškai tas pats. AB, B ir t.t. jau didesnis skirtumas tarp "naminio" garso lygio ir "darbinio".

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
kwlw (IP Logged)
January 09, 2015 09:39AM

albertas Wrote:
-------------------------------------------------------
> Galinio stiprintuvo lempu darbo tašku.

Taip

> A klasė -
> super duper crystal clean netgi ant maksimalaus
> master volume, AB - švelniau "užkrankina" galines
> lempas, B - stipriau. Realiai A klasė namie turbut
> bene geriausias variantas, nes galinis
> stiprintuvas silpniausiai įtakoja garso spalvą,
> kur namie, kur su chebra - garsas praktiškai tas
> pats. AB, B ir t.t. jau didesnis skirtumas tarp
> "naminio" garso lygio ir "darbinio".

NE. Kazhkoks minchiu mixas chia pas tave, pamatei kazka, nesupratai, perfrazavai, parashei. Grynos B klases stiprintuvu paprastai niekas gitarom nedaro ishvis.

A ir AB klasiu stiprintuvu garsas skiriasi. Tai grynai techninis zhymejimas, o ne koks nors kokybes parametras. Alberto pajautimas yra i ta puse, bet kazkaip suvelta viskas. Pameginsiu ishversti i netechnine kalba ir atpainiot:

A klases stiprintuvai yra "slabakai". Ish tokiu pat lempu kaip ir AB - ishpaudzhiama juokingai mazhai garso. Kaip tik su jais - galima pritrukti butent shvaraus garso "headroom'o (nes nera galios atsargos). Nori truputi garsiau pagrot, pasigarsini ir shtai tau vat ir prashom - jau ant stipresniu vietu girdisi "purvelis". Teisybe tame, kad A klase groja shvariau, detaliau ant mazho garso. Juos lengviau crunch'inti, t.y. draivinti smarkiau uzhgaunant stygas. Galinio laipsnio draivas savo struktura siek tiek skiriasi nuo AB klases.

AB klases stiprintuvai yra optimalus galios atzhvilgiu. Su tokiom pat lempom - keliagubai didesnis galingumas. Atitinkamai didesnis shvaraus garso headroom. Del tam tikru procesu stiprintuvo viduje, ant ypatingai mazhu garsumo lygiu - ishties stiprintuvas gali neatsiskleisti visom savo galimybem. Privalumas - minetas headroom'as bei galingumas, ekonomishkas elektros ir lempu naudojimas. Galinio laipsnio (pasiekiamo sukant volume, o ne gain rankeneles) draivas savo struktura yra labiau klasikinis nei A klases.

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it



Edited 2 time(s). Last edit at 01/09/2015 09:58AM by kwlw.
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
Raimondas_J (IP Logged)
January 09, 2015 11:28AM

A klasė - galinis stiprinimo kaskadas pilnai "atidarytas", ramybės busenoje ar pilnai apkrautas stiprintuvas vienodai siurbia srovę, pliusai - nėra pereinamūjų galinio kaskado iškraipimų, minusas mažas naudingumo koficientas. B klasė - galinis kaskadas atsidaro su signalo lygiu, pliusai - ekonomiškas stiprintuvas, minusas labai dideli pereinamieji iškraipymai. Optimaliausias varinantas AB klasė, kaip galinio kaskado ramybės busena 100 - 200 mA, pereinamieji iškraipymai nežymus, naudingumo koeficientas optimalus.
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
kwlw (IP Logged)
January 09, 2015 12:18PM

Raimondas_J Wrote:
-------------------------------------------------------
> Optimaliausias
> varinantas AB klasė, kaip galinio kaskado ramybės
> busena 100 - 200 mA, pereinamieji iškraipymai
> nežymus, naudingumo koeficientas optimalus.

Neperdaug 200mA ramybes sroves su tarkime 350-400v anodine :)?. Skamba kaip gili A klase, arba tikrai ne naminis stiprius >50W...

Shiaip siulychiau shioje temoje nenukrypti i technines diskusijas, nes po to muzikantai prisiskaitys kazkokiu nuotrupu ir prisigalvos nuosavu ju intepretaciju...

Sau

If you scratch surface of any skill - you will find thousands of hours developing it
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
Aurelijus (IP Logged)
January 09, 2015 10:26PM

kwlw Wrote:
-------------------------------------------------------
> Neperdaug 200mA ramybes sroves...

Čia jis apie tranzą su +-35VDC maitinimu kalbėjo...

---
Ein bisschen funk abgeben
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
Ntiro (IP Logged)
January 10, 2015 08:23PM

O kaip manot variantas, gamintis stiprintuvą pas meistrą (mačiau skelbiu.lt keli gamina, arba patys galite parekomenduoti).
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
marshall (IP Logged)
January 10, 2015 08:55PM

Gatavu per akis
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
albertas (IP Logged)
January 10, 2015 09:55PM

Ntiro Wrote:
-------------------------------------------------------
> O kaip manot variantas, gamintis stiprintuvą pas
> meistrą (mačiau skelbiu.lt keli gamina, arba patys
> galite parekomenduoti).


Pradžiai pereik per pasiekiamas muz. prekių parduotuves ir perklausyk tai, kas telpa į tavo biudžetą, tada spręsk, ar verta daryt kažkokį custom order. Negalvok, kad ten pas meistrus labai pigiai pasidarysi

________________________________________________________
Ignoruoju postus, kur i mane kreipiamasi daugiskaita (tame tarpe ir PM)
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
Ntiro (IP Logged)
January 10, 2015 10:13PM

Ačiū, už išsamius paaiškinimus :)
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
Aurelijus (IP Logged)
January 12, 2015 01:25PM

Pas gerą meistrą gali pasidaryti ne pigiau, bet geriau.

---
Ein bisschen funk abgeben
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
Metal Gods (IP Logged)
January 13, 2015 01:11PM

Kumpiz tai matomai nekategoriskas bicas :D

_____________________________________________________
https://www.facebook.com/Giedre.Vokietyte.X.faktorius
https://www.facebook.com/emsusband
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
Raimondas_J (IP Logged)
January 13, 2015 01:33PM

Gal kas pakomentuotų varinatą: 2) Audo interface (pvz Line 6 studio UX1), su programa imituojančia stiprintuvus (Pvz. POD Farm 2,5)?
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
[kustas] (IP Logged)
January 13, 2015 02:35PM

Trumpas mano komentaras i tema :)

Jei kalbam apie irasus ir namu salygas - as uz pluginus. Nes stiprintuvas tik dalis visko - reikia patalpos, mikrofonu ir galiausiai siek tiek ismanymo, kad irasyt normalu garsa. Rezultatas namuose su softu bus geresnis ir viskas paprasciau (ypac kalbant apie "sunkesne gitara" - rokas ir sunkiau).

Faktas, kad groti per pluginus yra siek tiek lengviau, nes jie labiau atlaidus klaidom. Kaip to isvengti? pirmiausia nuimti visus efktus (delay, reverb, chorus) ir sumazinti gain'a. Tokiu atveju artejam prie realybes. Del Farm - man asmeniskai nelabai patiko. Bet cia skonio reikalas; tiek su Guitar Rig, Apmlitube daugybe kitu mokamu ar net nemokamom galvu simuliacijom + kabinetu impulsai galima gauti gera sounda, jei rankos ne is uzpakalio auga, IMHO :)

Studijoje visgi lieku prie lempos ir gyvoi stiprintuvo :)
___________________

Any Ideas are Welcome
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
Aurelijus (IP Logged)
January 13, 2015 04:20PM

[kustas] Wrote:
-------------------------------------------------------
> galima gauti gera sounda, jei rankos ne is
> uzpakalio auga, IMHO :)

Ir dar turi būti ne abi kairės :)

---
Ein bisschen funk abgeben
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
karpis (IP Logged)
January 14, 2015 11:18AM

Neparašytas biudžetas... Šiaip tavo vietoj labai tiktų hughes&kettner tubemeister serija: turi ateniuatorių, tai galią gali sumažinti iki reikiamo lygio beveik neprarandant garso kokybės, turi red box'ą - gali tiesiai jungt prie pulto ar įrašymams. Kadangi forumas midiaudio, tai negaliu nepasakyt, kad laney cub12 (turi ateniuatorių) papildomai su red box'u gali sudirbti tavo situacijoj - bus nebrangu, lempiška ir pajungimo galimybės geros. Jeigu nori namie grot, tai reikia tokios sistemos, kuri viens ir groji, nes kol susijungsi kompą, interfeisą visus maitnimus ir programas, tai jau reiks ir šunį pavedžiot ir šiukšles išnešt ir t.t. Čia turi prišoki prie gitaros, tiesiai laidą į stiprintuvą ir groji (dar footswitch'as overdraivui), kol gali. Mano tokios mintys.
Re: Tikras stiprintuvas ar programos imituojančios stiprintuvus namams
[kustas] (IP Logged)
January 14, 2015 12:22PM

> tokios sistemos, kuri viens ir groji

Mano atveju tai ir yra kompas :) laidas gitarinis visada ikistas i viena is input'u ir kompas paprastai ijungtas; spaudi ant shortcuto ir vsio :) stovi namie dvi galvos; neatsimenu, kada buvau namie ijunges :D

PS: niekam nieko nerekomenduoju - tiesiog pastebejimas is patirties :)-D
_________________

Any Ideas are Welcome
Sorry, only registered users may post in this forum.