midiaudio logo

ESP Guitars: 40 Years of ESP

stratlt (IP Logged)
April 21, 2015 10:45PM

http://www.youtube.com/watch?v=U4t-97QOEB8

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: ESP Guitars: 40 Years of ESP
tufffta (IP Logged)
July 26, 2015 03:04PM

ESP is [b]dead[/b]... pretty much.

1) Jie patys save ismete is Europos rinkos. Gerai atsimenu, kaip 2007 metais laisvai galejai Lenkijoje ir Vokietijoje gauti kokia nori ESP, ir uz padoria kaina. O dabar kas? Kaip angliskai sakoma, ESP patys sau sove i koja, kai nusprende padaryti, kad visos gitaros turi butinai keliauti per USA atstovybe. Tai uzdeda papildoma kainos sluoksni, kuomet jos i Europa turi keliauti per USA, taigi gitara - kuri ir taip nebera super populiari - yra dar brangesne, todel suinteresuotu pirkti yra dar maziau, ir to rezultatas toks, kad Europos dealeriai savo sandeliuose neturi ESP (isskyrus kokius pora uber brangiu signaturiniu modeliu), tik levas LTD, kurios nors ir kainuoja "prieinamai", vis delto del mineto triuko yra nepagristai brangesnes nei turetu buti, ir todel maziau konkurencingos. Kadangi nera pasiulos, tai niekas net ir negalvoja apie ESP pirkima. Kadangi niekas nera suinteresuotas pirkti, tai ir pasiula nekuriama.

2) Be to, ir toje pacioje USA ESP rasti nera taip jau lengva. Paprasti shop'ai ju nelabai turi - velgi kazkodel jiems uztenka LTD, todel ESP reikia ieskoti tik pas oficialius dealerius. Taciau net ir oficialus dealeriai ne visi parduoda ESP - jiems irgi uztenka LTD. Rasti dealeri, pas kuri gali nuvaziuoti issibandyti ESP/E-II - ne tokia lengva uzduotis.

3) ESP ismete save "prieinamos kainos" rinkos, kuomet legendine Standard serija rebrandino i E-II. Dabar liko: LTD - wannabe metalistams, E-II visiems, kas anksciau buvo ESP fanai ir pagaliau ESP - tiems, kas gali laisvai isleisti $4000 uz gitara, kuria reikia uzsakineti per atstuma is anksto nepabandzius, ir del kazkurios priezasties nenori Fenderio, Tom Andersono, Suhro, Gibson Historic, Charvel ar Jackson.
Logotipo pakeitimas savaime yra didziulis minusas, kai zinai, kad "ei, pries pora metu galejau nusipirkti sita gitara su ESP logo!". Bet kas blogiausia, tai kad jie pakeite specifikacijas bei stipriai apkarpe pasirinkima. Pasirinkimas tarp spalvu zymiai mazesnis nei LTD. Plius, kad ir kas butu oficialiai sakoma, visa tai zmonems ikvepe tam tikra nepasitikejima ir yra spekuliuojama, kad E-II kokybe yra prastesne uz ESP Standard. Tiesa tai ar ne tiesa, bet toks nepasitikejimas E-II reiskia, kad zmones ju vengia.

Paziurejau, kiek kainuoja ju 40th Anniversary Edition Eclipse... 780,000 jenu, ir tai vietine kaina Japonijoje. Suprantu, kad gal Japonijoje ESP ir yra vienas is top elektriniu gitaru brandu, prilygstantis Gibson ir Fender, bet likusioje pasaulio dalyje, kur ESP = LTD, jiems reiketu persvarstyti savo strategija, kitaip viena diena paims ir is tikro numirs. O tai liudna, nes esu ESP fanas...



Edited 3 time(s). Last edit at 07/26/2015 03:29PM by tufffta.
Re: ESP Guitars: 40 Years of ESP
stratlt (IP Logged)
July 27, 2015 01:01PM

tufffta Wrote:
-------------------------------------------------------
> ESP is dead... pretty much.
>
> 1) Jie patys save ismete is Europos rinkos. Gerai
> atsimenu, kaip 2007 metais laisvai galejai
> Lenkijoje ir Vokietijoje gauti kokia nori ESP, ir
> uz padoria kaina. O dabar kas? Kaip angliskai
> sakoma, ESP patys sau sove i koja, kai nusprende
> padaryti, kad visos gitaros turi butinai keliauti
> per USA atstovybe. Tai uzdeda papildoma kainos
> sluoksni, kuomet jos i Europa turi keliauti per
> USA, taigi gitara - kuri ir taip nebera super
> populiari - yra dar brangesne, todel suinteresuotu
> pirkti yra dar maziau, ir to rezultatas toks, kad
> Europos dealeriai savo sandeliuose neturi ESP
> (isskyrus kokius pora uber brangiu signaturiniu
> modeliu), tik levas LTD, kurios nors ir kainuoja
> "prieinamai", vis delto del mineto triuko yra
> nepagristai brangesnes nei turetu buti, ir todel
> maziau konkurencingos. Kadangi nera pasiulos, tai
> niekas net ir negalvoja apie ESP pirkima. Kadangi
> niekas nera suinteresuotas pirkti, tai ir pasiula
> nekuriama.
>
> 2) Be to, ir toje pacioje USA ESP rasti nera taip
> jau lengva. Paprasti shop'ai ju nelabai turi -
> velgi kazkodel jiems uztenka LTD, todel ESP reikia
> ieskoti tik pas oficialius dealerius. Taciau net
> ir oficialus dealeriai ne visi parduoda ESP -
> jiems irgi uztenka LTD. Rasti dealeri, pas kuri
> gali nuvaziuoti issibandyti ESP/E-II - ne tokia
> lengva uzduotis.
>
> 3) ESP ismete save "prieinamos kainos" rinkos,
> kuomet legendine Standard serija rebrandino i
> E-II. Dabar liko: LTD - wannabe metalistams, E-II
> visiems, kas anksciau buvo ESP fanai ir pagaliau
> ESP - tiems, kas gali laisvai isleisti $4000 uz
> gitara, kuria reikia uzsakineti per atstuma is
> anksto nepabandzius, ir del kazkurios priezasties
> nenori Fenderio, Tom Andersono, Suhro, Gibson
> Historic, Charvel ar Jackson.
> Logotipo pakeitimas savaime yra didziulis minusas,
> kai zinai, kad "ei, pries pora metu galejau
> nusipirkti sita gitara su ESP logo!". Bet kas
> blogiausia, tai kad jie pakeite specifikacijas bei
> stipriai apkarpe pasirinkima. Pasirinkimas tarp
> spalvu zymiai mazesnis nei LTD. Plius, kad ir kas
> butu oficialiai sakoma, visa tai zmonems ikvepe
> tam tikra nepasitikejima ir yra spekuliuojama, kad
> E-II kokybe yra prastesne uz ESP Standard. Tiesa
> tai ar ne tiesa, bet toks nepasitikejimas E-II
> reiskia, kad zmones ju vengia.
>
> Paziurejau, kiek kainuoja ju 40th Anniversary
> Edition Eclipse... 780,000 jenu, ir tai vietine
> kaina Japonijoje. Suprantu, kad gal Japonijoje ESP
> ir yra vienas is top elektriniu gitaru brandu,
> prilygstantis Gibson ir Fender, bet likusioje
> pasaulio dalyje, kur ESP = LTD, jiems reiketu
> persvarstyti savo strategija, kitaip viena diena
> paims ir is tikro numirs. O tai liudna, nes esu
> ESP fanas...

Viskas yra ne taip kaip Tu įsivaizduoji.

1. ESP visada buvo premium brendas. Tarkime prieš 3 metus visoje Vokietijoje buvo tik 32 dyleriai kurie vykdyti kriterijus ir turėjo teisę pardavinėti ESP brendo gitaras. Žinant gyventojų skaičių tai labai nedaug. Toje pat vokietijoje jie turėjo net apie 200 LTD dylerių. Jie prekiavo tik LTD nes arba neatitiko eksponavimo kriterijų, arba nenorėjo investuoti į brangius instrumentus ekspozicijai. Dėl keliavimo per USA atstovybę tai taikoma tik mažesnėms rinkoms. Ta pati Vokietija gauna tiesiogiai iš Japan ir dabar. Bet tai nereiškia kad užpirkimo kainos jau labai skiriasi. Mes galime gauti ir turėti ESP, ir mūsų gavimo kainos yra panašios į Vokiečių, nes norima išlyginti vartotojų kaštus. Tiesiog logistikos sumetimais centras dabar yra USA. Siunčiant kelias gitaras tarkime į LT iš Japonijos tai kainuos net daugiau nei iš USA, nes turi manau labai pigų siuntimo budą Japan-USA. Ten keliauja šimtai instrumentų tiek ESP, o ypač LTD. Taigi tas papildomas kainos sluoksnis nėra toks didelis kaip įsivaizduoji. Didžiausia problema yra ne tai, o euro kurso susilpnėjimas dolerio atžvilgiu, Tiek Japan gitaros, tiek USA gitaros, net ir made in china gitaros Europoje ženkliai pabrango. Ir tai tiesiogiai nesusije su transportu. Taip pat iš esmės del infliacijos bei gamybos kaštų pabrangos pačių instrumentų savikaina. Ne tik ESP... Pabrango Ibanez, Fender - praktiškai viskas. Fender pranešė apie dar vieną kainų padidėjimą nuo rugpjūčio vidurio. Ir tai nesusije su logistika! Pažiūrėkit kaip pabrango Gibson! Iki 30%. Na čia aišku nemotyvuotas crazy pabrangimas .... Nėra ką pridurti. Dar vienas momentas - ESP logistika iš USA labiausia buvo suinteresuota ESP USA, o ESP USA ir ESP gamintojas juridiškai nėra tos pačios firmos! Pagrindiniai owneriai tie patys japonai, bet yra kitas menedžmentas kuris suinteresuotas vėl ta pačia logistika. Kuo daugiau gitarų keliauja per USA, tuo mažesni logistikos kaštai pas ESP usa. O USA yra 80% pasaulinės rinkos, ir gamintojas turi su tuo taikytis. Antras (o gal pirmas) ESP gitarų sumažėjimo momentas yra muzikinių stilių pasikeitimas ir [b]žiaurus (kosminis) superstrat stiliaus gitarų pardavimo kritimas visose kainų kategorijose.[/b] Tai ne tik pas ESP. Tas pats tarkime su IBANEZ. Tame tarpe lietuvoje. Kam parduotuvėms investuoti į prekes kurių neperka iš esmės???? Tik todėl ESP sumažino ir E-II / standard modelių asortimentą, nes tos kainos kategorijos instrumentų pardavimai sumažėjo daugiausia.

2. Manau jau atsakiau

3. Legendinė standard serija niekada nebuvo pagrindinė ESP firmai Japonijoje kurioje yra apie 150 milijonų gyventojų ir gitara yra populiari bei pragyvenimo lygis aukštas. Standard serija Japonijoje buvo retenybė, ją Japonijoje keitė ESP Edwards brendas. Jis ir dabar ten populiarus. Japonai groja su Original serija, kas praktiškai yra serijinis custom shop. Standard serija buvo visu pirma skirta eksportui, ir savaime suprantama daugiausia į USA. Europai buvo skirta mažesnė dalis, nors dėl muzikinių stilių populiarumo ir muzikantų pomėgių standard instrumentų modifikacijos Europoje ir USA kartais skyrėsi. Keičiantis pasaulio ekonomikos situacijai pasidarė nebeįmanoma išlaikyti standard serijos gamybos už tokią pat kainą, todėl buvo priimtas sprendimas del ESP E-II. Juk ESP Original bei Custom shop instrumentai pabrango dar daugiau todėl jie nutarė atskirti ESP ir ESP standard pakeisdami standard serijos pavadinimą. Pradžioje E-II buvo skirtas europai, o USA pora metų jie vadinosi LTD Premium made in Japan. Vėliau LTD premium panaikino, nes nusprendė kad per daug maišalynės. Ir E-II įšvedinėja palaipsniui, keisdami standard naujas modifikacijas ir modelius. Iki šiol yra dar gamyboje truputį ESP standard.
Tiesiog ESP nusprendė atstatyti status quo. Jie buvo brangus brendas kuris padarė biužetinę ESP standard seriją grynai eksportu. Dabar grįžtama prie to kad ESP yra aukščiausias laiptelis. Bet manau kad greitai kažkas vėl keisis grynai europai :) Nes po doleriu kurso kilimo Japan ir USA gitaros dabar Europoje net Vokietijoje bei UK pasidarė kosmosas.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]



Edited 3 time(s). Last edit at 07/27/2015 01:31PM by stratlt.
Re: ESP Guitars: 40 Years of ESP
tufffta (IP Logged)
July 27, 2015 01:39PM

Aisku... Aciu uz info.

Tiesiog gaila, kad gauti ESP instrumenta Europoje nera taip paprasta, kaip buvo anksciau, nors ir gamina jie ne tik superstratus.

Idomu: o ka dabar, kuomet superstratu populiarumas istirpo, gitaristai labiausiai perka?
Re: ESP Guitars: 40 Years of ESP
stratlt (IP Logged)
July 27, 2015 01:42PM

tufffta Wrote:
-------------------------------------------------------
> Aisku... Aciu uz info.
>
> Tiesiog gaila, kad gauti ESP instrumenta Europoje
> nera taip paprasta, kaip buvo anksciau, nors ir
> gamina jie ne tik superstratus.
>
> Idomu: o ka dabar, kuomet superstratu populiarumas
> istirpo, gitaristai labiausiai perka?

Klasikinius instrumentus - Stratocaster, Telecaster, Les Paul bei kažką originalaus ir artimo. Tarkime USA labai populiaru PRS, europoje mažiau.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: ESP Guitars: 40 Years of ESP
tufffta (IP Logged)
July 27, 2015 02:11PM

Noreciau dar paklausti jusu kaip Stratocaster gerbejo. Tikriausiai bandete ESP Vintage Plus - koki ispudi paliko? Klausiu ne kaip potencialus pirkejas, o siaip is smalsumo :)



Edited 1 time(s). Last edit at 07/27/2015 02:12PM by tufffta.
Re: ESP Guitars: 40 Years of ESP
stratlt (IP Logged)
July 27, 2015 02:35PM

Normalus stratas, gal kiek į "riebesnio garso" pusę, bet ir Fender yra panašiai skambančių variantų. Čia jau skonio reikalas.
Turėjau Edwards stratą, tai garsas tipinis Blackmore buvo.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: ESP Guitars: 40 Years of ESP
tufffta (IP Logged)
July 27, 2015 10:59PM

O grifo forma ir XJ fret'ai neiskreipia "stratiskumo" jausmo?
Re: ESP Guitars: 40 Years of ESP
stratlt (IP Logged)
July 27, 2015 11:08PM

tufffta Wrote:
-------------------------------------------------------
> O grifo forma ir XJ fret'ai neiskreipia
> "stratiskumo" jausmo?

Turiu stratą su extra jumbo frets. Maža to - radiusas 12". Garsas tipinis vintage.

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Re: ESP Guitars: 40 Years of ESP
tufffta (IP Logged)
July 27, 2015 11:11PM

Tai Fenderis su tokiais spec'ais irgi gamina?
Re: ESP Guitars: 40 Years of ESP
stratlt (IP Logged)
July 27, 2015 11:22PM

tufffta Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tai Fenderis su tokiais spec'ais irgi gamina?

kodėl tas klausimas?

Robertas
Midiaudio Ltd.
robertas@midiaudio.com
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1453[/img]
[img]http://forum.midiaudio.com/file.php?0,file=1964[/img]
Sorry, only registered users may post in this forum.