midiaudio logo

Kelių dalių sukėlimas į vianą failą Sibelius

tpuskinas (IP Logged)
October 25, 2009 01:22PM

Sveiki, susidūriau su problema redaguojant su Sibelium. Dirbu su programos trečiąja versija man ji patogi nes naudoju ja būtent natų surinkinėjimui kitos versijos erzina jau vien dėl klavišo SPACE funkcijos pakeitimo. Tai štai kokia problemėlė, esu susirinkes styginių kvarteto partitūra ir tai padaręs atskirais failais po vieną dalį. Kadangi buvo aktualu tik partijos tai net nepagalvojau kaip tas atrodo, buvo svarbu tik kad butu patogu iš tų natų groti užvertei vieną dalį atsivertei kitą ir pirmyn. Taip sutapo kad dabar leidykla nori šias natas išleisti, o aš kaip ir turiu visą medžiagą, bet dabar reikia kad partitura būtų kaip vienas vienetas, o ne keturi atskiri Sąsiuvinukai :). Kai bandau visą medžiaga sukelti į viana failą gaunasi taip kad vos ne pusę darbo reik daryt iš naujo. Pirmiausia dingsta visi atstumai, reik perašyti ženklus prie rakto, keisti taktų numerius skaitlines ir t.t. Suprantu kad programa visa tai mato kaip vieną kūrinį ir viską suskaičiuoja labai kruopščiai, bet gal yra koks nors gudresnis ir patogesnis būdas nei copy paste tai padaryti. Iš anksto dėkoju už pagalba,
Re: Kelių dalių sukėlimas į vianą failą Sibelius
RimasG (IP Logged)
October 25, 2009 05:30PM

Vienas iš primityviausių būdų tai padaryti - susimaketuoti taip, kad puslapiai būtų užpildyti, sekančioms po pirmos dalies dalims pervardinti puslapius, kad būtų iš eilės. Vargu bau, ar leidėjui būtina, kad viskas būtų viename faile. Svarbu, kad tvarkingai ir iš eilės.
Galima apskritai ištrinti puislapių numerius, eksportuoti viską grafiniais failais ir maketuoti kokioje nors kitoje programoje. Kažkada būdavo atprintinama viskas lazeriniu printeriu, skenuojama ir tvarkoma profesionaliose maketavimo programose.
O jei susikėlus viską į vieną failą vistiek reikės pervardinti taktų numerius atskiroms dalimas.
Re: Kelių dalių sukėlimas į vianą failą Sibelius
Silvestras (IP Logged)
October 26, 2009 09:27AM

Sveiki, o ar bandėte atsidarius pirmają partitūrą eiti į File-Append Score...(pridėti partitūros pabaigoje natas iš kito failo).
Re: Kelių dalių sukėlimas į vianą failą Sibelius
tpuskinas (IP Logged)
October 26, 2009 11:24AM

Ne nebandžiau, reiks pažaist:)
Sorry, only registered users may post in this forum.