midiaudio logo

Finale. Extract

aldas d. (IP Logged)
December 02, 2009 09:54AM

Sveiki.
Klausimas toks: Is klavyro perkeliau solisto partija (Extract part), ir man ismete tokia lentele : Missing requested instrument plugin: SmartMusic SoftSynth for bank #1. Ka tai reiskia, ir kodel iskelta partija negroja?
Re: Finale. Extract
RimasG (IP Logged)
December 02, 2009 10:35AM

Tai ir reiškia, kad solisto partija nebekomutuoja su garso šaltiniu. Kodėl taip įvyko, sunku pasakyti. Padėčiai taisyti yra du keliai.
Pirmas - neišskyriniėti solisto partijos Extract būdu, o tiesiog Staff Tool pasižymėti fortepiono partijos viršutinius prie rakto manipuliatorius ir - [b]Delete[/b]. [b]Save As[/b] ir pervardinti failą. Beliks gražiai susimaketuoti.
Kitas būdas - [b]Menu>MIDI/Audio>Device Setup>MIDI Setup[/b] Lentelėje [b]Device[/b] iš dropdown menu "pririšti" [b]SmartMusic SoftSynth 1[/b].
Tik keista, kodėl išskiriant partiją SmartMusic SoftSynth "nušoko". Vienas iš įtarimų, kad atsirado sisteminių klaidų ir Finale prasčiau susikalba su OS. Jei tai kartosis, bandykite perinstaliuoti Finale.

Sėkmės!
Re: Finale. Extract
aldas d. (IP Logged)
December 02, 2009 11:23AM

Aciu Rimai. Kaip visada:)

Gal problema tame. kad instaliavau Win7??



Edited 1 time(s). Last edit at 12/02/2009 11:25AM by aldas d..
Re: Finale. Extract
RimasG (IP Logged)
December 02, 2009 01:33PM

Vargu. Daugiau tikimybės, kad kažkur bakstelėjote pele, kur visai nereikia :)
Re: Finale. Extract
sauliusmick (IP Logged)
December 02, 2009 02:31PM

Ir aš turiu tą pačią bėdą. Gal problema yra kad išinstaliavau Garitian instrumentus, bet partitūra groja puikiai??? O MIDI rodo kad pririšta prie SmartMusic SoftSynth 1.
Re: Finale. Extract
RimasG (IP Logged)
December 02, 2009 02:57PM

Jei nenaudojate Garritan'o, Menu>MIDI/Audio turi visada būti nustatyta Play Finale Through MIDI. Tada viskas automatiškai nusistato į SmartMusic SoftSynth ir nebereikia sukti sau galvos. Tarp kitko, by default, formuojant naują "natų lapą" ar partitūrą, Finale yra su nustatymu Play Finale through VST. Jei Garritan'as nesuinstaliuotas, visi tembrai automatiškai rišami prie SmartMusic SoftSynth, tačiau Menu>MIDI/Audio nustatymas Play Finale through VST išlieka. Dėl to kyla šiokių tokių nepatogumų: prastai kuriasi playback ir t.t.
Iš praktikos galiu teigti, kad, jei rūpi iš esmės tik grafinė reikalo pusė, nerekomenduoju dirbti su Garritan'u. Pakankamai padoriam ir priimtinam demo visiškai pakankam ir SmartMusic SoftSynth soundfonto. Norint išgauti kiek padoresnį skambesį su Garritan'u reikia papildomai žaisti, o tam reikia laiko. Jei kas jo turi - kodėl gi nepažaidus :) tačiau tai reikalauja nemažų kompo resursų. Ypač RAM'o. Su 1GB nėr ko nė pradėti.
Re: Finale. Extract
sauliusmick (IP Logged)
December 02, 2009 06:40PM

Supratau, pas mane tik 1Gb ramo todėl Garritan instrumentus išinstaliavau. Play Finale through VST pakeičiau į Play Finale Through MIDI, groja viskas kaip pašėles. Ir vėl AČIŪ
Sorry, only registered users may post in this forum.