midiaudio logo

Papildoma penkline keletui taktu.

jonis (IP Logged)
January 20, 2010 03:24PM

Sveiki,
su finale rasau muzika vienoje penklineje, tik divisi vietose reiketu keleta taktu parasyti dviejose penklinese. Kaip trumpam dalipdyti antra penkline?
Aciu:)
Re: Papildoma penkline keletui taktu.
RimasG (IP Logged)
January 20, 2010 04:45PM

Tokiam užrašymui reikėtų skirti dvi normalias penklines. Šiaip jau partūroje galima viską parašyti naudojant sluoksnius, tačiau partijose, kad būtų aiškiau, sukuriame papildomą penklinę ir, ten kur reikia, išskaidome divisi.

Toliau reiktų pabandyti puslapį susimaketuoti, jei tik realiai įmanoma, taip, kad tai, kas grojama divisi, atsidurtų puslapio atžvilgiu vienoje sistemoje, t.y. pasistengti, kad divisi grojimo metu nei sistemos pradžioje, nei pabaigoje neliktų taktų su pauzėmis kažkuriame balse. Čia tiesiog dėl vizualios estetikos.

Tada [b]Page Layout Tool[/b].

Right click ant pirmosios sistemos manipuliatoriaus.
Pasirenkame [b]Optimize Staff Systems[/b].
[i]Change[/i] pasirenkame [b]All systems of current part/score[/b]
Patvirtiname [b]OK[/b] .

Jei kartais nesuveiktų, bandykite optimizuoti atskiromis sitemomis. Finale neoptimizuoja sukurtų grupių. Jas pirma reikia panaikinti, o po optimizacijos vėl atstatyti, t.y. susikurti iš naujo. [color=#FF0000]Finale neoptimizuoja taktų, kuriuose tuščio takto pauzės įvestos ranka[/color]. Jei tokių yra, jas reiktų ištrinti. Kitaip tariant, optimizuojamose, t.y. tose penklinėse, kurias reikia paslėpti neturi būti įrašyta jokios informacijos. Kitaip optomizuoti nepavyks. Jei nepavyksta, reikia ieškoti ką ištrinti, t.y. kas įvesta be jokio reikalo - vizualiai nesimato, o takte "sėdi".
Re: Papildoma penkline keletui taktu.
jonis (IP Logged)
January 20, 2010 05:30PM

Aciu labai, gerb. Rimai, uz issamu pamokyma, taip ir padarysiu:) Galvojau dar su ossia tool kazka pabandyt, bet, turbut nieko nepavyktu, ar ne? Gero vakaro.
Re: Papildoma penkline keletui taktu.
RimasG (IP Logged)
January 20, 2010 10:51PM

Su ossia apskritai gana paini ir nelogiškai sudėtinga procedūra. Be to mano aprašytu metodu natų ir penklinės formatai priimtinesni, bei galima rašyti patogiai neribotą taktų skaičių. Nežinau, gal paskutinėse versijose ką ir pabūrė į teigiamą pusę, tačiau man ossia realiai neprisėjo niekada naudoti, todėl nuodugniai ir neišstudijavau. Čia daugiau perrašinėtojų, ypač tų, kuriems papuola muzika iki 20 amžiaus, sritis.

Jei apie "pamokymą"... Nemanau, kad ką mokau, tiesiog bandau dalintis savo šiokia tokia patirtimi ir tiek :) . Kažkada man pačiam to tikrai trūko. Neturėjau interneto, o ir patyrusių aplink buvo mažai...
Sorry, only registered users may post in this forum.